RE: Montignac (Polna verzija)

Forum >> [Fit nosečnica/mamica] >> Hujšanje



Sporočilo


sonjah -> RE: Montignac (21.7.2008 13:52:24)

IZVIRNO SPOROČILO: snorlax

Dobrodošle vse nove! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Sonjah
, ti si pa čisto moj tip ženske! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] No, da ne boš kaj narobe razumela, ampak ko berem tvoje prehranjevalne navade, je tako, kot bi brala svoje. Pri špagetih se jaz ne morem brzdat, ponavadi si jih nadevam 2x in to zvrhan globok krožnik. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]

Kar se tiče sadja na tešče, jaz vedno popijem sok 2 pomaranč ali grenivke in pomaranče na tešče. To mi je najbolj pomembno v celem dnevu, pa tudi najbolj me poživi, se mi zdi. Bolj kot kakršnakoli kava, ali ne vem kaj.

Jutri grem po 2,5 mesecih nazaj v službo, tako da bom bolj malo tu gor. Bom pa verjetno bolj pazila kaj jem, ker ne bom kar naprej v kuhinji. Mejte se, babike![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Ja, kaj ti nisem že enkrat povedala, da sva dvojčici snorlax[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Tudi meni 2 ožeti pomaranči ali grenivki na tešče naredita čudež[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] In moja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ravno tako obožuje moj začetek dneva[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




sonjah -> RE: Montignac (21.7.2008 13:54:17)

IZVIRNO SPOROČILO: auroraa

a so tune (npr. rio mare) dovoljene z oljem (jaz ga pol stran odlijem) ali morajo biti v slanici??


Jaz jem izključno tiste v lastnem soku in si raje dodam malo ol. olja, če delam solato ali karkoli z njimi, ker se mi zdi, da so tiste z oljem res zelo prepojene z njim, tudi če olje odcediš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




maja1488 -> RE: Montignac (21.7.2008 14:49:56)

IZVIRNO SPOROČILO: auroraa

a so tune (npr. rio mare) dovoljene z oljem (jaz ga pol stran odlijem) ali morajo biti v slanici??



Jst jih jem. Gledam samo na to, da je olje oljčno, po možnosti extra deviško.




Anonimen -> RE: Montignac (21.7.2008 19:24:12)

Montinjačke, dajte mi povedat a je ok prebranec s klobaso[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (21.7.2008 20:15:57)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




maja1488 -> RE: Montignac (21.7.2008 20:21:50)

Jst tudi nebi klobase, mogoče raje kako slanino (tako z malo belega)




snorlax -> RE: Montignac (22.7.2008 5:09:26)

Prebranec, če se ne motim, je fižol. Fižol pa meso pa ne gre skupaj.




Anonimnica -> RE: Montignac (22.7.2008 11:22:55)

Dekleta, jaz se poslavljam. Se beremo spet tam nekje 7. avgusta, ko pridemo nazaj. Danes me še čaka nekaj pakiranja.
Držite pesti, da mi bo vsaj po večini uspelo slediti montiju.
Želim si, da bi se vrnila vsaj z istimi kg.

Pridne bodite!




maja1488 -> RE: Montignac (22.7.2008 12:18:23)

Anonimnica, lepo se imej na dopustu in uživaj z montijem. Ne ga varat, ker bo hud. Že tako ga medve s snorlax. Naj mu bo vsaj kakšna zvesta [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Špelca21 -> RE: Montignac (22.7.2008 13:48:31)

Anonimnica UŽIVAJ!!!!!




snorlax -> RE: Montignac (22.7.2008 16:34:07)

Anonimnica, drži se! Uživaj na dopustu. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/morje.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (22.7.2008 18:33:29)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




maja1488 -> RE: Montignac (23.7.2008 8:35:00)

IZVIRNO SPOROČILO: auroraa

anonimnica - uživaj na dopustu. mi gremo sredi septembra, ker imamo doma dojenčka, ki je prav danes star 1 mesec in 2-letnico. tako, da nam vsem bolj paše ne preveč vroče vreme (no, upam, da nam ne bo treba zimske opreme sabo vzet [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] ). jaz se tudi bolj nagibam k pol penzionu in apartmaju. ker ne vem, kako bomo z dvema otrokoma v hotelski sobi. po mojem se bo vsem začelo fuzlati [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  

tako, da iščem kakšne lušne apartmaje, ob obali, po možnosti plaža s senčko in možnost pol penziona. pa da je dokaj blizu - kvarner še pride v poštev.

kaka ideja??

ali sanja svinja kukuruz [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




AhahaahaHAhAHAHAH da dol padeš.

Sicer mal off topic pa vseeno. Mi gremo v umag v apartma. Jaz sem pri izbiri gledala na to, da je apartma extra velik, da je samo pritličen (tamala se ful meče po stopnicah), da ima 2 ločeni spalnici, pokrito veliko teraso, blizu morje, da so blizu pokriti bazeni, trgovina, zdravstveni dom in lekarna, pa da je dokaj blizu. Aja pa apartma je moral bit sodobno opremljen in ne na kakšni vzpetini in ne blizu glavne ceste. Zahtevna ane [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Našla sem tele v umagu in v novih vinodolskih (ti so dragi ko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] tudi izven sezone)
Mi gremo 20 septembra. Pejdi še ti takrat, pa bo ena kuhala po montiju, ena pa za dece in mularijo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Špelca21 -> RE: Montignac (23.7.2008 9:58:56)

 
Ojla. Punce a mi lahko katera pove recept za pz kruh ampak spečen v pečici (pa tko za ene 500g). Pa še to kje kupujete marmelado brez sladkorja, pa od katere firme? 

Hvala pa uživajte 




maja1488 -> RE: Montignac (23.7.2008 11:18:27)

Jst ga zamesim v kruhomatu, pol pa ga dam ven vzhajat in v pečico. Recept bi mogla pa na listku prebrat, ker ne znam na pamet.

Marmelado kupujem v mercatorju, imajo kar nekaj vrst s sadnimi sladili ali pa čisto brez.




Špelca21 -> RE: Montignac (23.7.2008 11:52:21)

Ja pri nas je problem da mamo kruhomat pokvarjen tako da bi mogla čist vse na roke nardit, nisem pa še nikol pekla kruha.

A marmelado tisto ala za diabetike tud lahko?




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (23.7.2008 11:59:32)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




maja1488 -> RE: Montignac (23.7.2008 12:14:11)

Mi gremo v tele istrske vile, ti bom poročala kako bo.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (23.7.2008 12:53:49)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




amaya -> RE: Montignac (23.7.2008 17:35:45)

Evo še eno, ki bi se rada pridružila......
...zaenkrat sem kupila knjigo in vas malo prečekirala....
Knjigo sem že malo prelistala , ampak vidim, da ni dovolj. moram pa še malo zaleta, ker se mi zdi to ena cela veda. A se da kateri na kratko, ma res na kratko napisat obnovo, kako se kaj je....sej sem brskala nazaj, pa je kar 133 strani za prebrckat, moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] pa ni tako potrpežljiv, da bi mamo čakal, medtem ko ona zan računalnikom sedi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. No, sej ne silim...pač če se kateri da.





snorlax -> RE: Montignac (23.7.2008 18:09:24)

Oj, Špelca. Jaz pečem kruh že 10 let "na roke", čeprav imam oni aparat, samo mi noter ni dober kruh. 10 let pečem brezglutenskega za sina, ki ima celiakijo, sedaj pa 7 mesecev polnozrnatega za sebe.

Jaz nič ne vagam in naredim zelo enostavno in hitro. V skledo nasujem cca 500 g moke (od oka), posolim (tudi od oka), naredim na sredino jamico in zdrobim noter kocko kvasa Fala (na tega sem se navadila, drugače je menda vseeno, kateri je). Potem pa počasi dolivam toplo vodo (ne prevročo, približno telesno temperaturo) in mešam kar z žlico, da dobim zelo, zelo, zelo gost "čokolino", tako da žlica stoji noter, ampak da ga vseeno lahko zmešaš z njo, brez da jo zlomiš. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Tako, da sploh ni pomembno, koliko moke in koliko vode daš, le tisti občutek za tapravo gostoto moraš dobit. Potem si na tavelik pekač dam peki papir in z mokrimi rokami (zmočiš z vodo) oblikujem kepice ter jih polagam na peki papir  ter dobim žemljice ali pa si dam v ozek poldogovat pekač peki papir in spravim maso noter ter si spečem kruh. Pečico si lahko prej ogreješ na 50 stopinj in pustiš noter kipnat, saj vidiš, ko se dvigne malo pod rob pekača, pa samo povečaš na 200 stopinj. Enako velja za žemljice. Če pa se ti mudi, si že prej zagreješ pečico na 200 in daš direkt noter, pa je učinek zelo podoben, ker jih v hipu napihne in škorjica se fino zapeče.

Malo prakse, pa bo šlo. Od začetka sem tudi jaz vrgla kako štruco stran, ker se ni posrečilo, potem pa dobiš "filing". Važna je samo tista gostota, da še lahko kamot zmešaš z žlico, pa da ni ne pretrdo, ne pretekoče. Saj neke škode ni, če bo pretrdo, bo bolj suh kruh in manj se bo dvignil, če pa bo premehko, zna bit na sredini malo moker.

Veliko uspeha pri peki![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




snorlax -> RE: Montignac (23.7.2008 18:17:37)

Auroraa, tudi meni je ona francoska marmelada, mmmmmmmmnjaaaaaaam. Najboljša od vseh. Si že poskusila gozdne sadeže? Samo pri teh marmeladah je tako, da greš čisto na zaupanje, če je noter sladkor ali ne. Najbolj ziher se mi zdijo tiste za diabetike. Se mi zdi, da se tu ne bi hecali in napisali, da je brez sladkorja oz. slajena s sadnim sladkorjem, če bi ne bilo res. Saj bi verjetno lahko nastale resne posledice. Je pa tako, da marsikateri proizvajalec ne napiše vseh sestavin na deklaracijo. To vidim pri brezglutenskih izdelkih, ko bi za nekatere človek mislil, da tam noter pa gluten nima kaj iskat, ko pa ga testirajo, ga pa ima 10x preveč. Najbolj ziher je, če bi jo doma pripravila. To itak velja za vse jedi.

Maja, boš povedala, kako boš zadovoljna z apartmaji na morju in se priporočam za kako telefonsko oz. informacije. Če ne za letos, pa za drugo leto. Letos tako ne bo nič z morjem. Moji kriteriji so skromni, važno, da je čisto, senčka na plaži in da je plaža blizu. Pa seveda ugodna cena.





snorlax -> RE: Montignac (23.7.2008 18:22:48)

Amaya, kratko obnovo sem pisala nekaj časa nazaj. Evo, kopiram. Pa naj še katera kaj popravi ali dopolni, če se spomnite.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]



Bistvo Montignaca je, da izločiš sladkor, belo moko, koruzo, krompir in riž. Od sadja pa lubenice in banane. To je nekako v grobem vse. Prav tako pa skupaj ne smeš jest mesa in škroba. Torej lahko ješ testenine (seveda polnozrnate), ampak ne z mesno omako, temveč z zelenjavno.

Zelo pomembno je tudi, da na tešče popiješ sveže iztisnjen sok sadja, nato pa pol ure počakaš in imaš nato zajtrk.

Vedno
se moraš najest do sitega, stradanje je prepovedano.

Primer mojega jedilnika:

na tešče sok dveh pomaranč ali grenivke in pomaranče ali poješ kar celo jabolko ali dva kivija

čez pol ure zajtrk: p.z. kruh in marmelada b.s. ali p.z. kruh in jogurt z 1,3 % m.m.

malica: jabolko ali pomaranča ali grozdje..., lahko tudi sir, kisle kumarice, jajčka, salama...brez kruha

kosilo:
lahko zelenjavna juha (cvetača, brokoli, zelje, stročji fižol...), meso in solata ali p.z. testenine z zelenjavo in solata ali fižol in zelje ali p.z. kus kus in zelenjava ter solata ali p.z. pica z zelenjavo ali polnjene paprike aliali ribe in zelenjava..... V bistvu jaz skuham "normalno" kosilo, pač potem ne jem krompirja ali riža ali česa iz moke...

malica
: sadje ali jogurt

večerja
: sadje ali rio mare ali kaj od kosila ali gobice z jajčko.....

Pa veliko pit: voda, nesladkan čaj, dovoljena je tudi kava b.s. z malo mleka





amaya -> RE: Montignac (23.7.2008 18:53:30)

malica: jabolko ali pomaranča ali grozdje..., lahko tudi sir, kisle kumarice, jajčka, salama...brez kruha


a čisto brez brez...?


mene še nekaj zanima...kaj pa tisti riževi oblati so dovoljeni ali ne???


Jaz bi zdej šla na tisto ta'hitro varjanto.....




amaya -> RE: Montignac (23.7.2008 18:53:54)

ups....sorry


HVAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAALLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




Stran: <<   < Prejšnja stran  131 132 [133] 134 135   Naslednja stran >   >>