snorlax -> RE: Montignac (13.7.2008 8:02:26)
|
Nataša, ne si komplicirat. Najbolj simpl je takole: vrzi vse ven iz prehrane, kar je iz bele moke, se pravi uživaj vse polnozrnato (kruh, testenine, pico, kuskus..). Prav tako izloči vsa živila, ki vsebujejo sladkor (lahko ješ marmelade s sadnim sladkorjem - fruktozo). Enako velja še za riž (lahko neoluščenega) ter krompir. Od sadja so prepovedane lubenice in banane. Se pravi črtaš belo moko, sladkor, riž, krompir, banane, lubenice. To je v glavnem vse. Pa zraven OH ne jej beljakovin (to je pa tako kot pri ločevalni), se pravi zelenjavno pico, testenine z zelenjavno omako.... To je najbolj simpl prehranjevanje, saj je dovoljeno vse ostalo, tudi količine niso omejene, vedno se moraš najest do sitega, stradanje je prepovedano. Za ukrotitev najhujših luštov za sladkim pa je dovoljeno: suho sadje, semena, neoluščeni, neslani arašidi, čokolada (nad 70% kakava). Anonimnica, ne delaj si nekih ciljev, koliko mora it dol. Montignac je dolgoročen projekt - celoživljenjski, če si boš postavljala kratkoročne cilje in ti jih ne bo uspelo izpolnit, boš žalostna in razočarana in potem obupaš. Zadaj si za cilj, da se zdravo prehranjuješ, izguba kilogramov pa je stranski produkt pri tem. Pa si reci za letos recimo 10 kg, pa drugo leto 10....pa tako naprej. Če boš te cilje presegla, boš samo bolj vesela, nič drugega. Drugače sem pa jaz izgubila prvi mesec 10 kg, naslednji 6, nato 4, potem pa nekje po 2 kg na mesec. Sedaj gre dol 1 kg na mesec oz. stoji, ker nisem več tako zagnana in pridna, kot sem bila prve tri mesece. Nekje "normalna" izguba kg je po moje 2 kg na mesec. Boljši kazalec je po moje izguba obsega, kajti ko se špehek topi in nastajajo mišice, teža ne gre kaj prida dol, na obsegu pa se pozna. Srečno![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|