snorlax -> RE: Montignac (9.7.2008 5:43:05)
|
Rakica1, najbolje je, da prebereš knjigo Jem, torej hujšam, ki jo je napisal Michel Montignac. Tam so napisane vse osnove. Ti si v bistvu vsak dan sama določiš, kaj boš jedla, ni tako kot pri ločevalni. Ravno to je mene motilo pri ločevalni, da moraš na določen dan jest določeno hrano. Če si bolj za meso, potem lahko ješ pretežno meso in zelenjavo. Če si bolj "makaronar", pač ješ testenine, pice, kuskus in zelenjavo. Bistvo Montignaca je, da izločiš sladkor, belo moko, koruzo, krompir in riž. Od sadja pa lubenice in banane. To je nekako v grobem vse. Prav tako pa skupaj ne smeš jest mesa in škroba. Torej lahko ješ testenine (seveda polnozrnate), ampak ne z mesno omako, temveč z zelenjavno. Zelo pomembno je tudi, da na tešče popiješ sveže iztisnjen sok sadja, nato pa pol ure počakaš in imaš nato zajtrk. Vedno se moraš najest do sitega, stradanje je prepovedano. Primer mojega jedilnika: na tešče sok dveh pomaranč ali grenivke in pomaranče ali poješ kar celo jabolko ali dva kivija čez pol ure zajtrk: p.z. kruh in marmelada b.s. ali p.z. kruh in jogurt z 1,3 % m.m. malica: jabolko ali pomaranča ali grozdje..., lahko tudi sir, kisle kumarice, jajčka, salama...brez kruha kosilo: lahko zelenjavna juha (cvetača, brokoli, zelje, stročji fižol...), meso in solata ali p.z. testenine z zelenjavo in solata ali fižol in zelje ali p.z. kus kus in zelenjava ter solata ali p.z. pica z zelenjavo ali polnjene paprike ali malancani ali ribe in zelenjava..... V bistvu jaz skuham "normalno" kosilo, pač potem ne jem krompirja ali riža ali česa iz moke... malica: sadje ali jogurt večerja: sadje ali rio mare ali kaj od kosila ali gobice z jajčko..... Pa veliko pit: voda, nesladkan čaj, dovoljena je tudi kava b.s. z malo mleka
|
|
|
|