|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke
18.8.2006 11:14:44   
Anonimen
Pa saj skoraj nobena ne vpije. To je samo v filmih. Je tudi Pušenjak napisal, da vpijejo une k se ne znanjo obnašat in mislijo, da se mora med njihovim porodom cel svet okrog njih vrtet.

Žensko telo je narejeno tako, da lahko rodi. Ne se že na zalogo sekirat kok bo grozno. Če je že toliko milijard žensk rodilo boš pa verjetno tudi ti.

(odgovor članu Aja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 1876
18.8.2006 11:50:23   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Pa saj skoraj nobena ne vpije. To je samo v filmih. Je tudi Pušenjak napisal, da vpijejo une k se ne znanjo obnašat in mislijo, da se mora med njihovim porodom cel svet okrog njih vrtet.

Če me bo bolelo bom vpila, pa me sploh ne briga kaj si bojo mislili user posted image  Že res, da je žensko telo narejeno tako, da lahko rodi, ampak pri nekaterih gre otrok ven težje pri drugih dobesedno pade ven. To bo moj porod in jaz bom kričala, če bom hotela. Pa naj zvočno izolirajo porodne, da ne bom koga motila. Pušenjak pa naj bo samo tiho, ker njemu je lahko govorit-on je tipuser posted image . Mu nikol ne bo treba niti noseč bit.

Z drugim delom pa se strinjam, če jih je že toliko rodilo bomo me tud.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1877
18.8.2006 12:07:37   
kaja11
Matejka81..... vidim, da bi tebi tudi tlak dvignil članek, ki sem ga zadnjič prebrala v eni stari številki Mame, kjer en G razlaga, da je bolečina pri porodu samo v naših glavah. Porod je ena naravna stvar, problem je pa v tem, da se ženske zakrčimo in zadeva začne boleti...... ma kr neki.... tudi moj odgovor na to je bil "to lahk sam tip napiše".

Jaz sem pa to teorija slišala.... tista k vpije med porodom je dobra v posteljiuser posted image  (beri: pol je glasna tudi v postelji).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1878
18.8.2006 12:44:13   
Anonimen
Ja pol se pa derte, če mislite, da boste s tem omilile bolečino ali lažje rodile. Samo že logika ti pove, da če napor in moči usmeriš v kričanje, ti jih zmanjka za rojevanje in evo potem logično gre vse težje. A ne bi bilo boljše, da bi se začele malo zanimat na kak način se je najboljše sproščat in prenašat bolečino. Boste sigurno prej in lažje rodile.

(odgovor članu kaja11)
  Neposredna povezava do sporočila: 1879
18.8.2006 13:05:52   
Anonimen
user posted image Res ne vem zakaj je tukaj potrebno biti anonimen.

Če si ženska svaka ti čast, da veš kako omiliti bolečino. user posted image
Jaz grem rodit prvič in nimam blage veze kakšna je ta bolečina.

Če si pa moški, pa dobro zate, da poznaš te vrste bolečine. In veš kako je roditi. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1880
18.8.2006 13:26:30   
lenca79
Čao, evo tude mene nazaj z dopusta - če bi vreme na Pagu bilo malo lepše bi bilo še bolje, čeprav mi je prav pasalo da ni bilo tako hude vročine. Sva hotla še mal ostat, da je ko zakleto začelo deževat in ko sva odrinla, so se spet začeli sončni dnevi - škoda user posted image .
Mal sem na hitro preletela vaše pogovore (od 1.8.) se je nabralo precej strani tako da vsega še nisem uspela prebrat. Sem pa opazla, da ste se pogovarjale o vozičkih (danaja1, aja1 in krofljica), mi lahko prosim poveste kako se to naroči preko kikiwelta (se opravičujem mi sploh ni poznano). Midva sva včeraj z mojim dragim mal nakupovala, ampak vam po pravici povem da nisem imela pojma česa naj se lotim  najprej. Imajo tolk stvari, da sploh ne vem kaj uzet. Upam, da niseva kupila premajhne cotke, ker glede na to, kakšen trebuh imam se bo mali rodil najmanj 4 kg user posted image . Bom dala slikico v album, da boste vidle mojga bajsija (imam +12 kg).
Zdej pa šibam, se z dragim seliva pa me čaka še kup dela.

Lepo se imejte vse user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1881
18.8.2006 13:27:11   
Monika79
halo user posted image

Sploh ne bom komentirala prejšnjih postov user posted image  samo mogoče to user posted image user posted image , da res ni treba biti anonimen, da izraziš svoje mnenje, ali pač? vsak ima pač svoje izkušnje, mnenja,..... zakaj se bi skrival user posted image user posted image user posted image  pa zakaj bi en drugega sedaj napadali, nima smisla, vsak ima svoje mnenje in pika.

Kaja, imaš kaj možnosti, da bi te slikce od UZ 3D tudi nam pokazala? da še bolj dobim veselje user posted image user posted image user posted image  veš vsi, ki so še do sedaj šli na UZ 3D so bili full navdušeni nad kakovostjo slikic in predvsem nad dobro vidnostjo vsega user posted image  user posted image user posted image user posted image  - tako, če ti bo uspelo spraviti slikce gor, bom zelo zelo zelo vesela, pa tudi trebuščka lahko user posted image user posted image user posted image  da vidimo kako zakladek raste user posted image user posted image user posted image

uživajte punce user posted image

lp Moni user posted image

16.11.2006 sem postala MAMA mojemu zakladku Kaji.

Preden je bila spočeta - sva si jo želela,
še preden je bila rojena - sva jo ljubila,
in komaj se je rodila - bi zanjo umrla.
TO JE ČUDEŽ ŽIVLJENJA!

M.Hawkins

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1882
18.8.2006 13:27:58   
Anonimen
Ja pa saj sama sebi otežuješ življenje. Jaz že od začetka nosečnosti hodim na telovadbo za nosečnice, kjer se med drugim učimo tudi sproščanja. Če si fizično in psihično pripravljena na porod to ni noben bav bav. Ker sem že malo starejša je večina mojih kolegic že rodila in so vse rekle, da to ni nič takega kar se ne bi dalo preživet in da je brez veze delat cirkus okrog poroda. Je pa res, da so bile vse med nosečnostjo aktivne in so za porod nabirale kondicijo in že prej učile pravilno dihat in sproščat. Seveda, da med porodom čutiš bolečno to nihče ne zanika, samo s tem da zaradi tega kričiš in rjoveš delaš škodo samo sebi in svojemu otročku. Daj začni malo bolj optimistično gledat na to in ti bo sigurno pol lažje. Če pa boš tja prišla s fiksno idejo, da bo to pa kr za umret in boš vsa zakrčena in nejevoljna pa ti garantiram, da se bo vleklo in bolelo k user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1883
18.8.2006 13:42:00   
krfjolca
IZVIRNO SPOROČILO: lenca79

Mal sem na hitro preletela vaše pogovore (od 1.8.) se je nabralo precej strani tako da vsega še nisem uspela prebrat. Sem pa opazla, da ste se pogovarjale o vozičkih (danaja1, aja1 in krofljica), mi lahko prosim poveste kako se to naroči preko kikiwelta

krofljica :rofl: user posted image
Jaz imam namen naročiti ta vikend, ker rabim prevajalca - mora oči prit do mene. Drugače imaš pa obrazec na spletni strani.

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu lenca79)
Neposredna povezava do sporočila: 1884
18.8.2006 13:54:05   
kaja11
Monika79.... če mi bodo internet priklopili, bom že ta vikend dala gor slikce, drugače pa v ponedeljek..... obljubim. Mi gre tok na živce ker sem doma čist izolirana od vsega.

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 1885
18.8.2006 13:55:52   
lenca79
Ups, se opravičujem sem narobe napisala tvoj nick name - mi je žal. Zahtevam preveč, če bi rada imela še povezavo oz spletni naslov.
Uspelo mi je dve slikici trebuščka spravit gor - mal slabša kvaliteta sam trebuha ne moreš zgrešit user posted image .
Zdej pa res grem - čao, čao user posted image

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 1886
18.8.2006 13:58:12   
krfjolca
Drugače se pa strinjam s tem, da je precej travm glede poroda v naših glavah. Zanima me, zakaj živali ne tulijo, ko porajajo? Sem prvič noseča, in poroda me ja, jasno, strah - ampak se mi zdi logična razlaga. Če računaš, da si že od malega deklice ustvarjajo neko podobo poroda kot nekaj grozljivega, v filmih običajno ženske kričijo ko blazne, stalno nas spremlja ta popačena slika poroda. Jasno, da bolečina je, ampak precej si pa to bolečino ustvarimo v glavi.

Preprost primer - ko sem bila stara 14 let, sem se sesula s kolesom. Na asfaltu sem si podrgnila koleno - posnelo mi je kožo in meso čisto do kosti, ki je bila vidna in celo obdrgnjena. Rana je bila velika ene 10x10 cm. Fora je v tem, da jaz rane sploh videla nisem in čeprav sem imela krvavo celo nogo, nisem čutila nič - dokler nisem prikolesarila domov in zagledala rano. Potem me je začelo tako boleti, da sem skup padla.

Precej stvari je psihosomatskih in če si to vbijemo v glavo, ni user posted image , da si ne bi mogle olajšati poroda.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1887
18.8.2006 13:59:03   
krfjolca
http://shop.kikiwelt.de/

Ko obkljukaš izdelek, klikneš kaufen in ti ga vrže v nakupovalno košarico - wahrenkorb. Potem klikneš jetz bestellen in prideš na obrazec.

< Sporočilo je popravil krfjolca -- 18.8.2006 14:00:44 >

(odgovor članu lenca79)
Neposredna povezava do sporočila: 1888
18.8.2006 16:06:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Daj začni malo bolj optimistično gledat na to in ti bo sigurno pol lažje. Če pa boš tja prišla s fiksno idejo, da bo to pa kr za umret in boš vsa zakrčena in nejevoljna pa ti garantiram, da se bo vleklo in bolelo k user posted image .

Ne vem komu je to namenjenouser posted image , ker jaz namreč nisem rekla nič glede straha in bolečin pri porodu, dokler nisi ti napisala posta v katerem Pušenjak trdi to in ono. user posted image  Tako, da ne vem komu je to namenjeno, kot sem že rekla, grem prvič rodit in bom sama najboljše vedela kako pa kaj user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1889
18.8.2006 16:51:50   
Aja1
No vse to sem zgleda da jaz sprožila (glede vpitja pri porodu). No, tudi jaz bom prvič rodila, in če bom kričala, bom pač kričala in pika. Mogoče mi bo pa tako lažje?! Ne vem... Sicer pa ne bom nadaljevala posta o tem, ker se lahko samo podpišem pod Matejkine poste.

Lenca79 in ostale. Ja sem naročala prek kikiwelta voziček. Pojdite na njihovo stran, kot je napisala krfjolca, klikni eno ikono (ta voziček je pod Traxx), in nato obkljukaj željen izdelek, klikneš kaufen, daš jetzt bestellen in nato vaiter in se ti odpre obrazec, kjer izpolniš vse, kjer je *. Potem ti pa oni pošljejo predračun in če se strinjaš, si to sprintaš, greš  tem listom (njihovim mailom) na banko, kjer ti vse izpolnijo za nakazilo evrov v tujino. Pozorna bodi le, pa pod namen plačila pišejo ORDER No..... pa tisto številko, ki ti jo pošljejo v mailu. Naslednji dan (ali pa čez dva dni) bodo napisali mail iz Kikiwelta da so prejeli denar in da je šlo blago na pot....in čez par dni imaš naročeno doma. Sem napisala čisto po domače....upam, da je razumljivo in da bo kateri prišlo prav.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1890
18.8.2006 17:44:11   
Anonimen
Aja 1 pa ja menda ne boš kričala user posted image ,...ok, ok, konec heca.

Zanima me, če je še katera druga kupila ležalnik iz BC razen Krfjolce? Jaz sem ga šla danes kar v BC gledat, pa sem dobila za najino princesko rdečega s temno modrim kombiniranega pa na naslonjalu ima tako veliko črko B. Zala se bo namreč pisala na črko B user posted image . Sploh nisem vedela, da jih imajo še v drugih barvah, zgledajo pa prav fajni, se dajo fajn nastavit.

(odgovor članu Aja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 1891
18.8.2006 19:42:09   
krfjolca
Kot sem videla, so v dveh barvah - jaz sem naročila modrega. Super, če se da nastavit, jaz sem preko neta naročila, pa sem kar malo cvikala, ali se sigurno da nastavit naklon. Finofajn.
Zdaj pa čakam na kak denarni priliv, ker sem čiiiiiiisto suha. Sva dobila en ček iz tujine kot darilo za poroko, pa je šel na vnovčenje in je treba ful čakat - zdaj je že 14 dni od tega, je pa ena češka banka user posted image . Brezveze, namesto da bi dali tisti bankovec v kuverto pa poslali ... user posted image

Glede poroda - vsaka si naredi tako, kot njej najbolj paše, če to vključuje kričanje, tudi prav. Saj ni treba, da si vsaka neke mantre prepeva pa meditira za sproščanje. Jaz se bom pustila presenetiti - tisto zgoraj, kar sem napisala, je teorija, kako bo pa res zgledalo, pa ne vem. Mogoče bom najbolj glasna v zgodovini porodnišnice, pa se nič ne sekiram user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1892
18.8.2006 19:52:08   
Monika79
halo so-user posted image

Jaz pa sem se danes malo obdarila user posted image user posted image  oziroma najino dete user posted image  sem šla danes v Pikapolonico in kupila 2 plišaste hlačke do pasu, joj so takooooooooo zlate, da sem jih mogla enostavno kupit, pa naj še kdo reče kar hoče, pa sem bila tako presrečna user posted image  kupila pa sem ene v zelo svetli modri barvi in eni v rjavi-bež barvi, meni so prav zlate, ker pa me je seveda malo zaneslo, sem še našla Palča zavijalčka, tudi znižanega in ga seveda morala kupiti, pa še eno kaseto vrečk sem dobila gratis zraven in sem bila z nakupov zelo zadovoljna in seveda nasmejana do ušes user posted image user posted image user posted image  tako to so prve stvari, ki sem jih kupila za najino user posted image  user posted image user posted image user posted image user posted image

Jutri pa moram še mojega dragega pregovoriti, da še greva pogledat v Baby center, da se še tam malo napasem očke user posted image  pa upam še, da bodo imeli te ležalnike za naše bebe, kake barve pa vse imajo? jaz bi rabila eno neutralno barvo, ker ne vemo katerega spola bomo novembra dobili user posted image  ?

Kaja hvala za inf., pa upam, da ti bo useplo spraviti slikce gor, da še tebe vidimo user posted image

najbolj sem pa še vesela, da je vikend tuuuuuuuuuu, jeeeejjjjjjjjjjjjjjjjj

uživajte in božajte buščeke user posted image user posted image user posted image

user posted image

TO JE ČUDEŽ ŽIVLJENJA!

M.Hawkins

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1893
18.8.2006 20:59:39   
Aja1
No, glede poroda bo vereto še tekla tema v prihodnosti, tako, da bo še vroče....mnenja so pa itak različna (100 ljudi, 100 čudi).

Sicer pa sem tudi jaz full vesela, ker je ped nami viiiiiiiiikend, ampak bo itak spet prehitro minil (kot vedno). Punce jaz sem računala in grem v službo samo še 16x!user posted image  Potem pa dopust in porodniška....pol pa že kmalu pride user posted image  user posted image user posted image user posted image

Jaz bom pa mojga v torek "prisilila" da greva v HM (kupit kaj za našega user posted image ), ko bova ravno v Lj. Sem se naročila za samoplačniški UZ pri Pušenjaku. Me prav firbec matra glede spola otročka. Sem čisto zmešana. Sva bila že 99% da bo punčka, zdaj smo pa spet 50-50. user posted image

(odgovor članu Monika79)
Neposredna povezava do sporočila: 1894
18.8.2006 21:05:22   
krfjolca
Jaz imam tudi v torek 3D user posted image
Samo greva v Postojno. Pišuka, še za to bo treba denar napraskat ... user posted image
Sem malo preveč zapravljala ta mesec user posted image

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1895
19.8.2006 10:35:39   
majas
pozdravljene...ah ste se razpisale..ni pa mi jasno zakaj se mora kar na enkrat nekdo anonimen pridružit in...eh ne bom komentirala, ker si vsaka svoje misli ne...
Tudi jaz grem prvič rodit in me je strah, pa kaj...tudi jaz bom kričala če mi bo potem lažje. ampak sva se včeraj pogovarjalaz mojim...saj res še nisem videla nobenega "normalnega" poroda...se spomnim samo iz tistih bednih nadaljevank in fimov ko se derejo ko user posted image ...potem pa ni čudno da me je strah...ampak ko bomo enkrat na tem bo verjetno vse lažje...
kaj se je katera že odločila za epiduralno? jaz še nisem nič razmišljala...

sva pa bila včeraj malo v Izoli na ribiški noči,pa cel dan sem okoli letala ... doma pa imam tako, še vedno ne morem nič delati, prav grozno je že zdaj to..user posted image

Jutri pa 3D Uz...jaz komaj čakam user posted image

polejte kako lepo je zapisano:

proti koncu nosečnosti, ko je trebuščk naravnost velikanski, gibanje za nosečnico pa vse težji, v glavi vsake bodoče mamice verjetno obstaja ena sama  želja - čimprej roditi. A ko se začnejo kazati prvi znaki začetka poroda, se velikemu pričakovanu primešajo tudi občutki strahu in negotovost...

No evo....občutek strahu bo sigurno prisoten a me ga bomo premagale hihiuser posted image
joj zdaj pa dovolj o tem...
lep dan vsem jutri pa sporočam kako bilo na 3D v Postojni...
papa***

Otroci hočejo objem, naročje,
prijazno besedo, dotik, nekoga,
da jim prebere pravljico, nekoga,
da se z njim smeje in pogovarja

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 1896
19.8.2006 10:39:23   
Anonimen
user posted image , naj se vam malo potožim,...spet sem na dnu in spet sem grozno žalostna,...vsa v solzah,...user posted image  user posted image ,...Tako ga pogrešam, da vam ne morem povedat,...srce se mi trga user posted image ,...
Mah, saj ni kaj reči, kaj narediti, tako je, ampak sprijaznit se ne morem user posted image ,...

(odgovor članu majas)
  Neposredna povezava do sporočila: 1897
19.8.2006 10:47:04   
majas
Matejka še toliko bo takih trenutkov ko ga boš pogrešala...vem kako trpiš in nihče ti ne more pomagati da bi pozabila na to bolečino...a čez čas bo ostal v tvojem srčku samo še spomin na lepe trenutke...in tudi tebi bo lažje...
Zdaj pa se le zjokaj ker teh solzic ne more noben ustaviti... Bodi močna.... me te imamo rada in ti stojimo ob starni kolikor se le da....
user posted image

Otroci hočejo objem, naročje,
prijazno besedo, dotik, nekoga,
da jim prebere pravljico, nekoga,
da se z njim smeje in pogovarja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1898
19.8.2006 12:54:06   
Monika79
Oh Matejka, sploh si ne morem predstavljati, kako ti je hudo, samo vem pa to, da če ti hudo, se kar zjoči in daj vse od sebe kaj te žalosti, ker je še bolj boleče, če se ti vse nabira. Vem, da je nam lahko rečti, storiti pa je drugo, zato polno teh zate user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  pa ti vsaj na tak način malo stopimo naproti user posted image user posted image user posted image user posted image

lp Moni user posted image

TO JE ČUDEŽ ŽIVLJENJA!

M.Hawkins

(odgovor članu majas)
Neposredna povezava do sporočila: 1899
19.8.2006 16:01:45   
viv_
Dan!

O, ste pa natipkale... Se še nisem lotila brati vsega za nazaj, ampak bom prebrala... enkrat do poroda user posted image

Mi smo se imeli na dopustu luštno, ampak po 3 tednih je kar pasalo priti spet domov!

Zdaj pa nad umazane cunje, ob prilika pa napišem kaj več user posted image

(odgovor članu Monika79)
Neposredna povezava do sporočila: 1900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Copatki, copatki, copatki,...
bodoča

Katere copatke ste/bi izbrali za male nadobudneže?

robeez (19%)

starchild (8%)

shoo shoo (12%)

drugo (62%)

Število vseh glasov: 195

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!