urška76
|
Dobro jutro ! Tako, tole obdobje tečnobe sem izkoristila in mal pregledala stari reviji o nosečnosti. Ker vas je kar nekaj , ki vas skrbi, kaj vzeti sabo v porodnišnico in kajnakupiti za dojenčka sem si rekla, da vam bom mal pretipkala. Ob prihodu: Napotnica za porodnišnico, izvidi (krvna skupina, Rh faktor pa če vam še kaj pripravijo pri g), materinska knjižica, potrjena zdravstvena izkaznica, osebni dokument, poročene še poročni list (neporočene pa potrdilo o očetovstvu, če ste to zrihtale pred porodom) V porodnišnici: Zobna pasta in krtačka, milo, vazelin za ustnice, glavnik, tople kratke nogavičke, copati, telefon, otroški obroč za plavanje (pride zelo prav, če imate šiven presredek), kake zelo vpojne vložke (čeprav jih za začetek dobite v porodnišnici), prsne blazinice za dojenje in modrček za dojenje, pa še kako vrečo za umazano perilo, uro, pa mogoče kako lahko branje. No pa iz izkušenj, kak listek in svinčnik, da si dragi zapiše, kaj še potrebujete. (če ni listka, bo sigurno pozabil kaj nujnega ) Za dojenčka: Dve majčki (tetra ali mako-take ki se zavežejo ob strani, lahko tudi tak bodi), tetra plenička, plenička za enkratno uporabo, povijalna plenica, bombažne žabice, kapica (tetra ali bombažna), kompletek (jopica, hlačke, kapica), copatki, odejica in seveda avtosedež, da boste lahko vaš zaklad odpeljale domov. Tetra plenička je lahko kakšna viška, da jo lahko dojenčku podložite pod hrbet v avtosedežu, jo je rabil tudi naš, čeprav je bil "ornk" dojenček, pa kakšna krpica za obrisat, če bo slučajno bruhnil je tud dobrodošla. Za mamico za domov: Pripravite si udobna oblačila in udobne čevlje. Ne pozabite, da vam hlače, ki ste jih nosile pred nosečnostjo še ne bodo prav (jas sem šla domov v nosečniških cunjah).Pa pripravite si stvari same, še predno bo čas za v porodnišnico, ker zna vaš partner v vsem tistem veselju pozabit naprimer na spodnje hlače, pa vam prinese dva modrčka ). No to bi bilo na kratko, kaj rabimo čisto na začetku. Se bom pa še spravila napisat kaj rabimo za dojenčka potem ko pride domov. Pobožajte svoje tolovajčke v trebuščkih. Men moja pikica že veselo premetava trebuh. Pa odziva se na božanje, kadar je budna.
|