Nogavica
|
Pozdravljene čenče! Jaz sem imela danes pregled in čakala na vrsto debele 3 ure, ker je moral gin. vmes skočit naredit carski rez, potem pa sem spet poslušala srček moje in zmerili so mi trebuh. Koliko cm so vam namerili nazadnje? Meni je danes 26 cm, pa ne vem, ali je to dosti ali malo . Drugače pa mi na pregledu ne "naredi" nič druga kot to: izmeri trebuh, posluša utrip bebice in me vpraša, če je vse o.k. Sestra me pred tem stehta in mi izmeri pritisk aja, pa vodo dam. To je vse. Je pri vas tudi tako? Meni nič ne pogleda, v kakem stanju je maternični vrat, čeprav sem pojamrala, da se mi trebuh vsake toliko ful napne in se mi zdi, da mi bo vse ven padlo. Je rekel, da dokler ne boli in ni pogosto, je vse o.k. UZ bom pa imela ponovno komaj okoli 34. tedna, tako da sem malo razočarana, ker bom morala tako dolgo čakat, da spet vidim svoje bitjece . Me mika, da bi šla na samoplačniškega, da se kdo tudi malo razgovori - ko sem bila nazadnje (v 21. tednu), je bila tista doktorica, ki mi je delala morfologijo tako nezgovorna, da je groza. Pa ful sitna je zgledala. Mi je bilo prav hudo jo vprašat, če se vidi spol... Pa nič ni druga govorila, nekateri pa ful razlagajo med pregledom - moj ginekolog (srečnica je naletela ravno na njega) je kolegici dal celo 4 sličice! Meni je pa ona se mi zdi tisto 1 s težavo dala. Ja, zadnjič pa smo v šoli za starše gledali porod, kot je že napisala matejka81. Toliko porodov kot sem že videla po TV in toliko zgodb kot sem slišala, pa mi še vedno ful grozno zgleda. Upam, da se bom do novembra psihično pripravila, da me ne bo preveč strah. Je pa res bilo fajn videti mamico na posnetku, ki je tako umirjeno in zbrano prenašala popadke. Aja, še to bi vas vprašala: kakšna je razlika med magnezijevimi šumečimi tabletami in tistim, kar si nekatere kupite v lekarni (magnesol ali nekaj podobnega)? Lepo se imejte!