|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke
28.6.2006 18:01:10   
alja01
Ej ful me že delate "fouštno", vse že govorite o brcikah,  moj user posted image pikec/pikicauser posted image se pa še nič ne zanima za nogometuser posted image , pa svetovno prvenstvo je. Pravijao kdor čaka dočaka!user posted image
Moram vam povedat, glede moje kilaže, prvi trije meseci obup z bruhanjem in slabostjo,user posted image dala dol 8 kg. Zdaj mi pa kile kr stojijo. Najbolj hecn je pa to, da mi ne pašejo sladkarije (sladoled, pecivo...),  prej pred nosečnostjo pa sem bila zelo sladkosnedna.user posted image  Me je kr strah da me bo pa pol kr naenkrat preveč napihl. Nosim pa še ne nosečniških oblačil, ampak buži mi pa pučas že raste.
Lp

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 1401
29.6.2006 7:49:50   
Aja1
Alja01, res je, kdor čaka, dočaka. Tudi jaz sem čakala brcike do 21. tedna. Me je bilo že kar malo strah, ker jih nekatre user posted image  čutijo že veliko prej. Ampak ko jih dočakaš, je to pa res lep občutek. Jaz tistih metuljčkov sploh nisem čutila (no, verjetno nisem vedela, da je to to) ampak sem prvič občutile šele, ko je mala res močno brcnila. user posted image  Držim pesti, da jih tudi ti čimprej dočakaš.

8 kg si shujšala na začetku zaradi slabosti? Uf.... to je pa kar veliko. Si bila verjetno pa prav uboga....no, ampak glavno je, da je sedaj boljše. user posted image

Meni pa še vedno zelo pašejo sladkarije user posted image  Preden grem naslednjič na pregled, mi je sestra svetopvala, da naj nekaj dni ne jem čokolade in ostalih sladkarij, ker bodo preverjali glukozo (to pri moji G delajo vsem user posted image )....ne vem, kako bom zdržala brez user posted image

(odgovor članu alja01)
Neposredna povezava do sporočila: 1402
29.6.2006 12:09:40   
urška76
Oj!
Končno dan, ko lahko normalno živim. Upam samo da ne bo kakega neurja (avto sem iz preventive že peljala v garažo user posted image  ).
Alja brcike bodo prišla nič bat. Če ti pa sladko ne paše se pa tudi ne sekiraj. Pazi samo, da boš jedla uravnoteženo, ker počasi boš pa res že morala kako kilco pridobit. No razen v primeru, da si jih imela pred user posted image  veliko preveč. To je bilo pri moji mami v prve in je imela na koncu user posted image  dva kg manj kot na začetku. Sam jo je bilo pa takrat res preveč skupaj, potem ji pa ni pasalo drugega jest kot jabolka. Pa ni z mojo sestro bilo čisto nič narobe.  user posted image  si vzame kar potrebuje.
Mene pa test glukoze čaka 10.7. pa mi ni nihče rekel da nebi smela sladkarij prej jest. Edino eno uro od takrat, ko ti dajo spit sladko vodo, pa do takrat, ko ti vzamejo kri ne smeš nič jest in pit.
lep  svež dan vsem

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1403
29.6.2006 12:24:33   
Aja1
Meni je rekla, da če bom prej jedla čokolado, bo ta test prej pozitiven, zato bom skušala zdržali vsaj kaka dva dni brez. In če bodo rezultati ok, potem gas v trgovino po eno veliko Milko user posted image

(odgovor članu urška76)
Neposredna povezava do sporočila: 1404
29.6.2006 13:11:39   
alja01
Pozdravčekuser posted image
Kako ste kaj, upam da vredu?! Danes prou paše mal oblačnosti in rahlega vetra. Hvala punce za tolažilne besede glede brcik, sem se odločla, da se sploh ne bom več obremenjevala, bojo že pršle.
Veš Urška mislim, da si ti že 1000000000000000000000000- ta, ki mi svetuješ uravnoteženo prehrano.user posted image Hvala! Skušam temu sledit, trenutno pa sem bolj mahnjena na sadje. Kile bojo šle že gor če bodo hotle, moram pa povedat, da jih prej nisem mela ne takoooooooooooooooooooooooooooo preveč ne takoooooooooooooooooooooooooo premal, kilogramov misli, amapak zgleda, da je moje telo pač tako naravnano. user posted image  
Glede pregleda za sladkor je men moja zdravnica svetovala naj 12 ur pred testom nič ne jem, samo pijem vodo in bo najbolj realno. Nekje do 19 ure sem si še privoščila kaj za pod zob, pol pa do zjutraj do 7 ure nič, samo vodo.user posted image Test je bil  O.K.
Tako, lepo se mejte, štejte brcike pa se še kej beremo.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1405
29.6.2006 15:01:05   
Anonimen
Jaz pa ravnokar prihajam od uspesno opravljene morfologije. Tamau je kar zivahen, ima malenkost premajhno glavico - ampak nic takega, kar naj bi me skrbelo - in ima zelo dolge noge. user posted image . Sem si res oddahnila, ker brcik tudi jaz se ne cutim in me je ze zacenjalo malo skrbeti.

Drugace so me pa ponoci blazno grabili krci v meca. Tako da sem prav tulila od bolecine in kakorkoli sem stegovala, premikala prste, nic ni bilo bolje. Zdravnik je rekel, naj bom pozorna na kaksne tromboze, sicer pa naj jem vec magnezija in kalcija. Bomo pa se te sumece tablete nabavili, pa bo!

Tale nevihta pa tudi meni prav prija, samo upam, da ne bo kaksne toce!

(odgovor članu alja01)
  Neposredna povezava do sporočila: 1406
29.6.2006 17:47:03   
ema79
hoj,hoj,hoj!
Evo mene zopet po dolgem času!
Je bil skoz tak lep vreme, da me nikol ni blo do desetih v hišo in ni blo cajta za računalnik.
Jst bla v torek še enkrat pri G, ker se zadnjič na morfologiji ni dobr srček vidu. In zdj je vse ok. Še enkrat mi je potrdila da bomo bel dojenčicouser posted image user posted image user posted image ! In to tako ogromno,ker kr za en teden prehiteva. Sj je pa čist po mamici,ki je že prava žogica (6kg+). Kak je blo fajn, ku je bla na vseh štirih pa se je njena rita tok super vidla.
Za naprej mi je dala 18.7. test, pa je tud men rekla, da se nej en dan prej probam vzdržat sladkega, pa da naj mam zraven mel stisnjene limone, za vsak slučaj, če ne bom mogla spit tiste tekočine.
Za v ponedeljek se vam opravičujem, ker sem mela dežurstvo 24 ur, zdj pa še v soboto enega odpikam pol mam pa dost dokler se ne vrnem iz porodniške, ker zdj mam pa uniformo že čist prikrojeno in ne bo več dolgo zdržala.
Včeraj smo bli pa mal v  Čatežu. To je bla uživancija. Sama relaksacija, pa še drznila sem se mal po toboganu spustit. Joj pa ful je blo nosečk tam, al jih pa zdj tolk bolj opazim!
Me pa še neki zanima-moja dojenčica (joj, kuk se to fajn sliš), je obrnjena z glavico navzgor, ali je to še pr kakšni??
Tak, fajn se mejte! Punce sam še 4 mesce te uživancije nam je ostalo!
Čavbav1

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1407
29.6.2006 18:21:54   
MALINČICA
Meni je gin na morfologiji rekel, da je obrnjen na glavico, ampak, kolikor vem, se otroci različno obračajo, eni prej, drugi kasneje, nič se ne sekiraj.

Joj, meni pa tako "točijo" prsi, oziroma desna bolj, kot leva!
Se ostalim že tudi to dogaja?

I´ve got mommy wrapped arround my finger...

(odgovor članu ema79)
Neposredna povezava do sporočila: 1408
29.6.2006 21:19:00   
atanja
Hallo!
Vidim da se kar dogaja vsem-full lepo!
Zanima kako je kaj z bolniško pri vas? Mene namvreč full boli hrbet-križ  in v službi nič ne delam ker drugalče se zvečer tudi na drugo stran premaknit ne morem. PA še smrdi mi k z dišavam delam!!! In potem imam še zraven izpite in sem že kr mal v slabi volji dalj časa. In bi šla na bolniško da bi čimprej izpite nardila.
Lep pozdraveč

(odgovor članu MALINČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 1409
30.6.2006 8:48:25   
viv_
Jutro punce!

A ni učerej pasal tisti dežek?? Potem, ko se je zlilo, smo šli na en dolg sprehod, je bilo prav super! user posted image  Pa tudi danes še ni najbolj vroče... Moram preverit napoved, ali bo za taborit ali ne bo!

Danes sem doma, imam študijski dopust. Tako da sem se prišla samo pofočkat, zdaj grem pa delat. Lepo se imejte!

LP, Živa

(odgovor članu atanja)
Neposredna povezava do sporočila: 1410
30.6.2006 9:55:18   
Anonimen
pridno delaj Viv jz mislm da bo dones lepše  vreme kot včeraj...upam...user posted image

pa drugače novembrke???kje ste???user posted image

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 1411
30.6.2006 12:57:56   
kaja11
No tko, pa imam končno malo cajta, da kaj napišem. Malčka sem imela bolanega in sploh nisem imela časa za net.

Danes sem opravila morfologijo v Dravljah pri dr. Babnikovi....... cel žur, pol ure nama je razlagala, do zadnje podrobnosti pregledala.... vse je OKuser posted image , maternični vrat 4,7cm (kar je baje super), mali ima že skoraj pol kileuser posted image , pa večji je za 2 tedna...... očitno bomo morali malo rok prestaviti.... še mal pa bom med oktoberkamiuser posted image .

Za morje je rekla, da ni nobenega problema.... zaenkrat vse super kaže. user posted image  

Ema 79.... zaenkrat je še čisto vseeno kako so obrnjeni. Imajo še toook prostora, da se lahko še 5x kontra obrnejo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1412
30.6.2006 15:21:03   
alja01
Ojla!
Danes pa kr paše, da ni takšne vročine. Včeraj je pa pr nas tko tolkla toča, da je blo kr ojoj.user posted image Upam, da ne bo več!
Pa punce, kako smo? Moje počutje je O.K., pa še mal se mi je apetit povrnil. Juhuhu!user posted image
user posted image Punce, kaj menite o kopanju v bazenih? Nam je sestra v šoli za starše skoraj bolj svetovala morje, kot bazene, baje je več možnosti za okužbe. Jst zlo rada čofotam v vodi (user posted image po horoskopu), na morje grem pa šele avgusta.
user posted image Atanaja izkoristi bolniško, ne se matrat! Jst sem v bolniški že skoraj dva meseca, kr sem mela ene težave na začetku. Pa mi je bla na začetku bolniška kr odveč, rada hodim v službo. Sm hotla kr po sili nazaj v službo. Pol mi je pa ena kolegica v službi dala nasvet, da samo nekejkrat v življenju maš priložnost bit nosečka in, da zdaj sve na prvem mestu user posted image in jaz in, da služba bo že počakala, naj nič ne skrbim. user posted image user posted image Zato pejt k G in ji povej svoje težave! 
Lp

(odgovor članu kaja11)
Neposredna povezava do sporočila: 1413
30.6.2006 15:45:40   
***pika***
Živijo vsem!

Morfologija uspešno opravljena. Detece OK - menda bo punčka. user posted image
Jaz pa s preveč kilami (+6) user posted image  - spet sem bila kregana - in s premalo železa. Kot vse kaže se bom morala vrniti k starim prehranjevalnim navadam - jedla sem zelo malo, samo kaj, ko zdaj, ko nimam več hlač oprijetih v pasu, sploh nimam več filinga, kdaj sem preveč nažrta user posted image

Drugače pa mala nogometašinja že od včeraj brca kot nora - začelo se je v čakalnici pri G in nadaljevalo danes v službi. najbolj hecno pa je, da se ene brce vidijo navzven user posted image

(odgovor članu alja01)
Neposredna povezava do sporočila: 1414
30.6.2006 22:30:38   
urška76
Čer user posted image !
Se moram mal javit, me že od včeri zjutri ni blo gor user posted image . Sem včeraj popoldne bežala pred točo, pa je vseeno nekaj buškic na avtu. No na srečo nič resnejših. Me je pa skrbelo za malega, ker ga je bilo strah, ko je tako klestilo po avtu. Potem pa rečejo, da je bilo v Lj toče samo za vzorec. No sej če primerjamo s tisimi bolj prizadetimi kraji jo je bilo v bistvu res. Ampak sem potem, ko se je že vse umirilo in smo šli iz garaže domov, videla kose toče, velike za ledeno kocko (take kot v našem zamrzovalniku user posted image )
Kaja fino, da se je vaš malček pozdravil. Je pa to pri vas kar trajalo.
Alja za v bazen bi blo fino, če si kupiš tiste plavalne tampone, ki preprečujejo vdor vode v nožnico (mislim, da jih dobiš v vseh lekarnah, pa se tam še malo posvetuj), pa za vsakič, ko prideš iz vode si preobleci spodnji del kopalk. Pa tud na morju pazi, da greš plavat, ne se namakat v plitvini, kjer se nabira "svinjarija".
Med novembrkami bo pa očitno največ punčk. Če ne bodo seveda našim user posted image  še zrastli lulčki. user posted image  user posted image Vsem za uspešno opravljene morfologije.
Sem si pa danes kupila eno oblekico. Sem šla končno v Domžale v Breza center in v tistem mičkenem butiku imaja kar nekaj nosečniških stvari. Cene so tako, lahko dobiš kaj zelo ugodno lahko pa tud kaj bolj dragega. Moja oblekica je bila 6.500 SIT, vendar imajo 20 % popusta in sem dala samo 5.200 SIT. Nimajo pa čisto kratkih hlač. Bermud in tričetrt hlač, pa dolgih lahkih hlač pa kar nekaj. Če katera še nakupuje zase in so ji Domžale blizu, se ji splača it pogledat, ni pa take zaloge in izbire da bi se vam splačal hodit od daleč. 
Lepo hladno noč

(odgovor članu ***pika***)
Neposredna povezava do sporočila: 1415
2.7.2006 17:14:42   
AleksaV
Pozdravljene novembrke!!

Tudi jaz sem novemberke - nova na tem forumu...Z nekaterimi se že poznamo s foruma 'mamina čvekalnica'.

no, sem v 21. tednu prve nosečnosti, z mojim malim/malo je vse ok (na UZ ima vedno prekrižane nogice, tako da ne vidimo kaj jeuser posted image user posted image ). Drugače pa sem brcike začutila zelo zgodaj . Noseča sem bila 17t in 3d, zdaj pa je vsak dan bolj pestro tam spodaj...

še eno vprašanje, da ne bom za prvič predolga : Ali je katera med  vami Gorenjka in bo rodila na Jesenicah?

Lp...

(odgovor članu urška76)
Neposredna povezava do sporočila: 1416
2.7.2006 20:26:53   
viv_
O, pa imamo še eno novo... Dobrodošla!
Jaz sem Gorenjka, ampak bom rodila v KR!

Mi smo šli včeraj na kopanje v Aqualuno v Podčetrtek. Mirna je uživala 100 na uro. Pa mal nas je sonček dobil user posted image  No, saj malo podlage je kar dobrodošle pred Grčijo. Danes smo šli pa en krog okrog Kranja s kolesom, popoldan smo bili pa doma. Se je pa prav prijetno ohladilo. Čeprav... sem si ravno nabavila ene kul, tanke, 3/4 hlače, pa ne vem, če ne bo jutri kar premrzlo user posted image  Meni pa tudi nikol prav user posted image

Uživajte punce in se beremo jutri!

(odgovor članu AleksaV)
Neposredna povezava do sporočila: 1417
3.7.2006 8:14:03   
Aja1
Pozdravljene user posted image !

Kako ste? Spet je ponedeljek user posted image ....jaz že komaj čakam petek, da bo spet vikend.

Dobrodošla tudi na RR AleksaV! Tudi jaz prebiram oba foruma, ker se na vsakem kaj dogaja....že kar ne morem brez. user posted image

Pika, čestitke za morfologijo! user posted image user posted image user posted image  Tudi moja naj bi bila user posted image , če ji ne bo zrastel lulček user posted image

Viv, ti si pa kar aktivna nosečnica. Jaz sem bolj med tistimi, ki se jim nič ne da....(no, ampak to sem bila že pred user posted image  user posted image )

Pridne bodite in božajte svoje bušije!

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 1418
3.7.2006 8:46:53   
Anonimen
Jaz imam pa tokrat eno povsem birokratsko vprasanje. Ali katera ve, kdaj je treba zaceti urejati papirje preden se gre na porodnisko in kateri papirji to sploh so? Sem redno zaposlena, ampak ne bi rada zaradi nevednosti zgresila kaksnega pomembnega roka (no, najpomembnejsega 12. 11. zagotovo ne bom user posted image ).

Hvala!

(odgovor članu Aja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 1419
3.7.2006 8:50:23   
viv_
Enkrat proti koncu ti bo tvoja osebna ginekologinja izdala potrdilo o PDP, potem greš pa s tistim na CSD. Tam dobiš vse obrazce, nekaj jih potem neseš v službo itn. Na CSD-ju ti dajo podrobna navodila kaj in kako...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1420
3.7.2006 9:29:34   
Aja1
Mislim, da moraš oddati vlogo na CSD (za porodniško) 2 meseca pred PDP. No, sicer bo pa katera napisala bolj natančno (točno katere papirje).

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 1421
3.7.2006 9:34:17   
urška76
Ojla!
Se vid da je vročina popustila čez vikend in se nam ni dalo viset pred rač. user posted image
Aleksa dobrodošla in čestitike za user posted image . Mi smo pa ta vikend zabušavali. V sob smo praznoval rd od moje mami, včeraj smo si pa en mali piknik naredili. Sem bla čist lena. Komaj se mi je dalo it na sprehod (pa račke nafutrat) z našim malim. Še dobr, da sva ga na kolo naložila, smo bili vsaj hitrej naokoli. Papirje za csd se dobi okol 60 dni pred PDP če se prav spomnim. In naprej ti je postopek že viv opisala.
Joj še tri tedne do dopusta. Komaj čakam, pa čeprav ne gremo na morje. Gremo za en teden na Roglo, potem bo pa še en teden mal bolj delaven. Bo treba strop zrihtat, zdej ko so baje na terasi zrihtal odtok in upam, da nama ne bo več zamakal.
Uživajte v današnjem hladu.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 1422
3.7.2006 9:44:08   
viv_
Ja, jaz sem ravno danes oddala začasno izpisnico za Mirno in moj listek za dopust - od 24.7. do 25.8. nas ni user posted image user posted image user posted image  No, na morju smo od 29.7. do 19.8., vmes pa še mal zabušavamo oz. pakiramo in razpakiravamo, ha ha...  Potem mi pa ostane še 1 dan dopusta user posted image  Ga moram pametno porabit!

Danes grem pa končno po nosečniške kratke hlače... Jupi! Ampak se je nekam shladilo...

Doma imam pa arhitekte zdele, mi po bajti merijo. To sem tudi vesela, da potem po dopustu dobimo idejni načrt za mansardno, potem pa v lov za dovoljenji. Kok bomo mel lep stanvanček! No, sej zdaj tudi ni slabo, ampak mal mamo že gužve... Dokler sva bila sama, sva bila res carja, zdaj se pa že bašemo user posted image

Mejte se punce!

(odgovor članu urška76)
Neposredna povezava do sporočila: 1423
3.7.2006 10:13:00   
majas
Meni se res med vikendom ni dalo sedeti za račanulnikom, ker sem večino časa preležala na plaži in se hladila v senčki. Pri nas ni bilo ne duha ne sluha o dežju, razen burja je včeraj močno pihala, da se je malo ohladilo!
Dobrodošla Aleksa med namiuser posted image

O viv kako upaš na kolo? To je bilo meni strogo prepovedno!!! Pa kolikor vem se res odsvetuje... ??? hmuser posted image samo da je vse OK...

Pri meni pa nič novega...naša mala je zelo živahna in mi kar skoz cel dan da vedeti da je ona tudi tukajuser posted image sem mislila da imam srečo, da jo čutim čez dan in da ponoči spi in mi da mir, ker me nikoli ne zbudi, pa sem se zmotila...sem se danes zbudila ob 3eh zjutraj pa je bil cel živžav notri user posted image je pa res to nekaj najlepšega zdaj...

Lep nov začetek tedna... papa*

Otroci hočejo objem, naročje,
prijazno besedo, dotik, nekoga,
da jim prebere pravljico, nekoga,
da se z njim smeje in pogovarja

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 1424
3.7.2006 10:17:47   
marella1
hello user posted image

mi smo bili pa danes pri zobozdravniku in je mala kar brcala. Tudi njej ni bilo všeč user posted image . Drugače imte pa tukaj link http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp, da boste vedele kdaj oddati vlogo za porodniško. Je kar zanimiva.

pa pa

(odgovor članu majas)
Neposredna povezava do sporočila: 1425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.