Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 16.5.2006 23:55:46
|
|
|
|
***pika***
|
Tudi jaz imam že kar zaobljen trebuh (no, zraven šteje ena kar konkrtena guba špeha, ki je pred nosečnostjo ni bilo). Tudi jaz komaj čakam, da začutim otročka. Zdaj jeres hecno - trebuh imam, ne čutim pa 'nič'. Moji kilogramčki so pretežno na nivoji pridobljenih dobrih treh iz prvih dveh mesecev. Kak dan sem težja, drug dan lažja. Niha tudi za kak kg, ampak mislim da ni panike, saj sem si nabrala kar nekaj zaloge Trenutno mi pa paše sladoled, tako da se moram kar krotiti, da ga ne pojem preveč.
|
|
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 17.5.2006 7:02:04
|
|
|
|
Monika79
|
halo punce Lenca79 tudi jaz se moram pritožiti glede bolečin v križu, ki so včasih res neznosne, tako, da se mi te kar redno pojavljajo, saj se niti ne čudim, sem 8 ur pri računalniku, tako, da bo treba med službo iti se malo sprehodit, pa bo pa me tudi tako pika, kot si ti opisala ampak bo boljše, samo, da bodo pikice zdrave Oh tudi jaz se že veselim ko me bo moja pikica pobožala lep dan vsem lp Moni
16.11.2006 sem postala MAMA mojemu zakladku Kaji. Preden je bila spočeta - sva si jo želela, še preden je bila rojena - sva jo ljubila, in komaj se je rodila - bi zanjo umrla. TO JE ČUDEŽ ŽIVLJENJA! M.Hawkins
|
|
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 17.5.2006 7:13:30
|
|
|
|
majas
|
Jaz še tudi nič ne čutim, razen špikanja,ki me tu in tam zgrabi,spolh če kihnem in se malo bol napnem, kar zaboli....da se že zdaj čuti otrokove brcike...res lepo in hitro-jaz tudi Joj ***pika***meni tudi tako sladoled paše...samo sladoled,sladoled...kg na dan če treba... Meni bolj paše sladko kot kislo, pa mi drugi govorijo,aha sladko-punčka bo, če pa bi mi kislo pa fantek...hm pri meni so ugotovila, da bo , mogoče pa res te vražbe držijo Glede pregledov pa vem da je grozno. Vedno si želimo UZ..jaz ga zdaj na zadnejm pregledu tudi nisem imela..samo potipal je,pritisk voda in to je to....potem že mora biti tako... Sem imela po tem NS in sem bila prav vesela da sem lahko videla svojo pikico,kako je že velika... Lenca69 pojdi na kako internetno stran in si poglej kako bi naj bil velik tvoj pri takih in takih tednih. Malo pobrskaj po temah...so punce veliko naslovov objavile. tu imaš en primer v hrvaščini http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=55&Tekst2ID=182&Show=725 če ne pa imaš takoj na prvi strani čvekanje v pričakovanju na vrhu (linki o nosečnosti) pa saj si sigurno videla-samo povem ti Pozdravček vsem...
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 17.5.2006 8:10:56
|
|
|
|
kaja11
|
Moj včerajšnji pregled pa je izgledal takole; 3.5 ure čakanja, pregled izvida urina (rezultatov krvi po 1 tednu še ni bilo) in adijo se vidimo čez 5 tednov. Kaj naj rečem... Če ne bi bila na NS prejšnji teden sploh ne bi vedela, da je vse v redu. Ah bo že? Mene pa zanima kaj je s to morfologijo? A tist 3D UZ v Dravljah okoli 20t, kjer ti posnamejo pikico.... a je to tud morfologija? Mal mi je brezveze it v porodnišnico ker je bilo v 1. nosečnosti tok brezveze.... ekrana sploh ni obrnil proti meni, skor je pogruntal da ene roke nima... kr neki... valjda je odvisno na katerega G naletiš, ampak glede na mojo srečo
|
|
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 17.5.2006 8:49:50
|
|
|
|
viv_
|
Ojla, no, jaz sem imela danes prgled in je vse OK. Sem bla hitro na vrsti, ker se sedaj kar dogovorim za ob 7 zjutraj, da še ni zamud, pa še v službo pridem potem normalno... Voda, kri... kri mi pregleda kar sproti, železo, potem pa mal pogovora, poslušala je srček, potipala noge in gremo dalje... Morfologijo imam pri svoji v 20. tednu. To je en bolj natančen ultrazvok, kjer pregledajo vse organe, premerijo okončine in tako naprej. Se ful veselim... Mejte se punce...
|
|
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 17.5.2006 9:18:39
|
|
|
|
Višnja
|
Upam, da bo zdržal ta sonček, da bomo lahko pohajale in pohajale..... najci_ja, sem bila v bolnici 4 dni na infuziji, predvsem zato, ker nisem jedla čisto nič, pa kg sem zgubljala ijn bruhala. Nisem bila tako hudo izsušena so nato ugotovili amapk tista infuzija in 100% počitek me je malo dal na mesto. Ena "priajzna" zdravnica mi je rekla, da občasno bruhanje pomeni zdravo nosečnost. Tako, da brez panike....ti jej kar ti paše ih koliko ti paše...otrok si že vzame sam kar mu paše...moj je bil celo 5 dni večji na UZ, glede na tedne, ki jih je imel.Pa tudi pit se potrudi amapk samo toliko kot ti paše, d ne boš izvala bruhanja. Jaz se morem tudi pohvalit, da že 2 dni ne bruham...upam, da gre na bolje..... A boste vse vprašale za spol pred rojstvom???? Kaj pa pravijo očki? JAz bi takooo zelo rada izvedla kaj nosim v trebuščku, moj dragi pa ne....
|
|
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 17.5.2006 9:45:40
|
|
|
|
Anonimen
|
Jutro Višnja,...moj tudi noče vedet spola, ampak je rekel, da če bom jaz hotela bova pač vprašala, jaz pa ne vem če hočem vedet al ne Ja zakomplicirano tole No saj bova že videla, moja mama pa je zelo radovedna .
|
|
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 17.5.2006 9:50:47
|
|
|
|
marella1
|
Dobro jutro končno so prišli lepši in toplejši dnevi. Glede spola: midva sva že na NS vprašala in je rekla da zgleda da bo . Bomo pa morali počakati še do morfologije. Drugače pa sem jaz tak firbec da bi v vsakem primeru vprašala za spol . pa pa
|
|
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 17.5.2006 10:05:50
|
|
|
|
kaja11
|
Pri meni so vsi razen naju radovedni . Men je pa res čist vseeno. Po moje ne bova vprašala.... če naju bo pa kasneje matralo bova pa vprašala. Zaenkrat si zadevo tako predstavljam.... dete kooončno prileze iz mene, možek ga pogleda in reče oz. je .
|
|
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 17.5.2006 12:12:29
|
|
|
|
Anonimen
|
Kaja , nekaj takega sem tud jaz razmišljala no bomo videli
|
|
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 17.5.2006 15:02:43
|
|
|
|
Anonimen
|
me tu in tam zgrabi,spolh če kihnem Joj, kihanje! Jaz imam občutek, da trebušnih mišic sploh nimam več. Sedaj se moram večinoma kar prijeti za trebuh ob kihanju, če ne, vem, da me bo strašansko 'zbodlo'. Male radosti nosečnic Kar se tiče spola - je meni povsem vseeno, kaj bo. Ce nama bojo povedali, v redu, vprašala pa sama verjetno ne bom. Mogoče me bo pa še zagrabilo, ko sem bom lotila opremljati sobo
|
|
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 17.5.2006 16:06:29
|
|
|
|
atanja
|
Hojla! Vidim da imate vse dolgo čakanje pri g. Jaz sem bila nazadnje pri 11t zdaj sem čez 15t in pregled imam šele v 19 t. to je med pregledom skoraj 2m razlike. upam da bo vseeno vse vredu. Drugače pa čeprav je full zgodaj sem skoraj prepričana da ga čustim ker mali kar skače nostri. Čutim ga samo kadar se učim in sem full mirna-mam večje veselje za učenje. Na ven pa se ne čuti zaeenkart nič. Lp
|
|
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 17.5.2006 20:57:16
|
|
|
|
engel
|
zivjo punce tudi jaz imam rok 18.11.06 in komaj čakam na drugi ultrazvok v ponedeljek, 22.05.06. a ma katera tudi rok približno kot jaz? meni se še nič kaj ne vidi, a se vam tudi ne? lep pozdrav
|
|
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 18.5.2006 7:19:48
|
|
|
|
Monika79
|
Dobrodošla engel med nami Tudi mene vse spodaj zaboli, ko kihnem, pa sem mislila, da je kaj narobe, sedaj pa vidim, da tudi vse ostale to teži koliko koristnega izveš na tej temi Hm ..... glede spola, pa je pri nama tako, sedaj prve tri mesece se sploh nisva nič o tem menila, ker sva samo upala, da bo vse vredu, pa nama je vseeno če ali , če pa tako razmišljam pa ne vem če bova vprašala, edino, če se bo res lepo videl spol, drugače pa se mi zdi prav lepa misel, da bi mi po porodu ati povedal kaj se nama je rodilo tako pač razmišljava sedaj, mogoče se bo to do novembra spremenilo, to se pa definitivno bo (če ne večkrat) ker me itak ti hormoni dajejo, pa sem enkrat take volje, drugič pa take, tako, da dajmo se presenetiti in kako je drugače pri vas počutje? Imate ve kaj več energije, ker jaz sem še vedno tako močno zaspana in to ves ljubi dan lp Moni
16.11.2006 sem postala MAMA mojemu zakladku Kaji. Preden je bila spočeta - sva si jo želela, še preden je bila rojena - sva jo ljubila, in komaj se je rodila - bi zanjo umrla. TO JE ČUDEŽ ŽIVLJENJA! M.Hawkins
|
|
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 18.5.2006 8:19:18
|
|
|
|
Luni
|
Dobro jutr, so ! Kako ste spale? Jaz zadnje dni tako slabo, da sem čist zmešana čez dan. Ne vem, kaj je : ali mi je vroče, al me pa zebe Imam eno vprašanje, ker me moj kar naprej dreza (saj ko kopljem po vrtu, ga pa nič ne skrbi ): kako se vam zdi kolesarjenje, predvsem po asfaltu ( se tudi kakšna luknja najde), ne dolge ture, pa tudi ne velike višinske razlike? V reviji Nosečnost piše, da je kolesarjenje za nosečnice zelo priporočljivo. Kaj pa vaše mnenje? Sicer sem pa že kar polna energije, prebava se je poštimala, kilce grejo veselo gor, ampak tudi trebušček lepo raste . Pa-pa
|
RE: že kakšna novemberka?! 18.5.2006 8:33:09
|
|
|
|
kaja11
|
Dobro jutro! Kaj je dobra tale jutranja kavica Luni...kolesarim pa tudi jaz... tko čist na izi, da mal mulca okoli vozimo. Po moje ni s tem čisto nič narobe. Bodo še druge punce povedale. Včeraj sem bila na govorilnih v vrtcu in sem izvedela, da je mali nabolj trmast v celi skupini in najmanj upošteva navodila .... in midva greva narest še enga čist enakega (isto znamenje).... nisva normalna, a ne Do sedaj sem mislila, da trmari samo doma.... Drugače je pri meni počutje vsak dan boljše.... tale sonček čudežno vpliva na moje hormone . Komaj čakam, da grem na morje... še 7 tednov.
|
|
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 18.5.2006 9:05:24
|
|
|
|
marella1
|
Jutro ja tole sonce res kar čudežno vpliva. Tudi meni se počasi vrača energija in boljše počutje. Resno že razmišljam o nosečniških hlačah, kajti moje me kljub temu da nosim z nizkim pasom, že kar malo stiskajo . Ja drugače pa komaj čakam naslednjo sredo, ko imam G in upam da bom videla ali vsaj slišala . Jaz tudi mislim, da zmerno kolesarjenje ni škodljivo. pa pa
|
|
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 18.5.2006 9:13:51
|
|
|
|
viv_
|
Jutro... Jaz kolesarim letos (še) ne, veliko pa tečem Tamala je navalila na bicikel in se povsod vozi z biciklom, jaz pa v teku za njo No, se saj zmigam... Energije imam kar OK, sonček vpliva... Zdajle se mi mal začenja sezona "potovanj". S slončicami šibamo v Dublin, z mojim greva v London, potem pa še morje... Jupi!!! Sicer gremo šele konec julija, ampak za 3 tedne. Komaj čakam. Po dpustu me pa pomoje ne bo več nazaj v službo. Dopust zaključim tam okol 20 avgusta, 2. oktobra nastopim porodniško, ostane mi še ene 8 dni letošnjega dopusta, ki ga bom koristila, ostalo bom šla pa pomoje mal na bolniško, tok da pripravim vse stvari doma... Mejte se punce
|
|
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 18.5.2006 9:24:44
|
|
|
|
bubče
|
no, super viv....končno ena, ki je rekla da gre že avgusta pa pa iz službe... jaz tud prav komi čakam.....ta dva mesca bom pa že še zdržala.....uapm samo, da ne bo poletje tako, da bo okrog 40 stopinj ...me bo pobral..... mene pa zanima, a ste se že kej zredile? jaz sicer po kilah še ne, sam mam pa tak maščobni obroček okrog trebuha, da sem prav nesrečna.....
|
|
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 18.5.2006 9:39:44
|
|
|
|
viv_
|
bubče, sej načeloma sem ful proti bolniškim, ki niso upravičene, ampak ... tiste pol septembra se nič ne dogaja, pri nas je v službi taka čudna situacija, da je joj... verjetno bom končevala takrat mojo nalogo, tko da bom lepo doma... Imam pa od 30 tedna naprej pogostejše kontrole, ker sem v prvo prej rodila, tako da pomoje ne bo problema dobit bolniške...
|
|
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 18.5.2006 9:56:57
|
|
|
|
kaja11
|
Viv, Bubče.... ko vaju berem se mi zdi, da smo že blizu konca... drugače imam pa občutek, da sem ravno zanosila. Dobro se sliši... avgusta že na porodniško (oz. bolniško). Pri meni sicer ni izvedljivo (če ne bo kakšnih problemov).... boste pa ve uživale še namesto mene .
|
|
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 18.5.2006 10:57:47
|
|
|
|
Anonimen
|
Kaja, jaz redno kolesarim v službo in tudi na vse G preglede doslej. Sicer sem precej bolj pazljiva, da ne bi recimo padla ali da me ne bi kdo zbil, ampak mislim, da ni problema. Tudi moj G je bil za kolesarjenje, edino mountain-bike mi je odsvetoval... Počutim se prav fino - malo svežega zraka zjutraj, preden se za cel dan zaprem v pisarno in potem malo rekreacije za domov! Pazljivo in malo bolj počasi, pa gre.
|
|
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 18.5.2006 12:23:27
|
|
|
|
taya76
|
Ojla...) Bubce jst sm sla sam eno kilo gor.Pa bo v pondelek 16. tednov...Hm..mene tud mika it na kolo,sam bl pa na rolerje...Ampak zgleda,da bodo rolerji kr miroval do naslednjega leta...Mal me je kr strah...Na kolo se bom pa tud jst spravla... Tud jst sm ful polna energije.tale soncek kr vpliva na nas..Lep dan punce..)
|
|
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 18.5.2006 13:17:00
|
|
|
|
urška76
|
Ojla ! Mene tud sonček razganja. Bi bla kar skoz zuni, pa se mal bojim kontrol, čeprav imam papir, da lahko hodim na sprehode. Sej še do konc meseca, potem me bo verjetno dala delat, čeprav ne vem kako bom s čedalje večjim trebuhom delala v preoizvodnji. Sem v kontroli končnih izdelkov, delamo pa mize in stole. Sam komi čakam po eni strani, po drugi me pa po pravici povedano nič ne vleče. A ima mogoče še katera zamašena ušesa? Meni se non stop mašijo, pa nimam visokega pritiska, pa nič drugega mi ne fali. Mogoče mam pa umazana . Mene pa kolo in rolerji letos ne vidijo. Se preveč bojim, da bi padla (sploh na rolerjih). Ne vem, me je v prve g mal prestrašila. Pa tud okna bo moral kar dragi pomivat, če bo hotel ven gledat. Mam dovolj telovadbe z malim. Sploh zdej ko se je odločil, da je majhen (se vidi, da je mami v skupino dobila majhno punčko) in bi se nosil, pa futral. Ja no pa pohvalit se moram, da sem pa danes sigurna, da me je pozdravila za dobro jutro. Lep dan vsem.
|
|
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 18.5.2006 13:40:17
|
|
|
|
kaja11
|
Na rolerje si po tud jst ne upam. Urška... men že en dva tedna neki tm not "brca". Saj vem, da je še prezgodaj, ampak je en tak čuden občutek.... po moje imam "pričute" Drugače pa čestitke za prve brce.
|
|
|
Ritka.
пеперутка16
Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?