|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: že kakšna novemberka?!
15.5.2006 18:02:45   
atanja
Lep pozdravček! Se nisem dolgo javla k mi nikakor ne gre s časom in potem samo preberem na hitro. Čestitke vsem ki ste uspešno preglede dale čez.
Mene pa ferbec zanima ker mislim da sem malega že začutla in to vsak dan večkrat. Ampak samo navznotraj-kot da bi se premikale me stvari v trebuhu ali pa kot da bi me nežno brcnil. A je to možno. Danes je doplnil 15t, ampak smo prestavili PDP na 2.11.
Lp

(odgovor članu taya76)
Neposredna povezava do sporočila: 976
15.5.2006 18:43:33   
Anonimen
Pozdravljene, lihkar sem prišla s pregleda in sem več kot razočarana,...naj povem najprej, da sem čakala skoraj uro pa pol, da očitno na isti čas naroča več pacientk,...da mi UZ ni delal in je moj bil zraven že 2. boljše, da ne govorim user posted image . Izvidov za toksoplazmozo sploh še ni, čeprav sem kri dala že pred več kot enim mesecem. Sploh ne vejo kje so ti izvidi mene pa to najbolj skrbi, saj imava doma mačko, ki hodi tudi odzunaj, sicer se je izogibam, ampak bi rada vseeno bila pomirjena,...
Srček so mi poslušali z nekim predpotopnim aparatom user posted image , kje so to staknili mi ni jasno (verjetno na bolšjem sejmu user posted image ), in še to sem slišala samo par utripov in je to bilo to,..."ja, no to so utripi",...konec vsega user posted image , da ne govorim, da so druge bile noter po 15-20 minut sem jaz prišla ven v dobrih 5ih minutah!
Ma res ne vem kaj naj rečem, razočarana na polni črti, sploh ne vem za koliko je zrasel najin otrok,...nič pametnega zvedela, čisto nič user posted image . S tem, da mi je kot sem že včeraj napisala dr Pušenjak odgovoril, da sama pot na morje ni noben problem, mi je moj dr. rekel, da mi ne more prepovedat svetuje mi pa tudi, ne,...ker vročina in nosečnost ne gresta skupaj user posted image . Ja tukaj mi bo pa mrzlo, če bom doma? Ma sploh ne vem kaj naj reče, in kaj naj nardim, ima me, da bi kr odpovedala morje in ostala doma user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu atanja)
  Neposredna povezava do sporočila: 977
15.5.2006 18:45:43   
Anonimen
Aja še to bi prosila, mi lahko katera pove kaj je indirektni coombsov test? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 978
15.5.2006 19:42:53   
urška76
Matejka81 kakšna škoda zate in tvojega, da sta bila tako hitro odpravljena. Na morje pa kar pojdi. Jaz sem pri prvem šla direktno z prvega pregleda. Pazi le, da boš imela vedno dovolj za pit, pa da boš dovolj počivala. Če se boš dobro počutila in če je z user posted image  vse ok, potem samo uživaj.
indirektni coombsov test  pa naredijo Rh negativnim nosečnicam
-Rh negativnim nosečnicam ponovimo ICT v 32. tednu (t.i. indirektni Coombsov test), s katerim odkrivamo morebitna protitelesa- to je prekopirano iz mame. Če vtipkaš v iskalnik te besede, ti na najdi.si da ogromno zadetkov.
pa da ne najdejo izvidov je pa tud višek. Jaz bi ponorela. Naj ti pa še enkrat kri vzamejo, če so tako nesposobni, da ne najdejo enega izvida.
Uživajte v user posted image  in božajte trebuščke

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 979
15.5.2006 20:15:15   
Anonimen
Urška hvala!

(odgovor članu urška76)
  Neposredna povezava do sporočila: 980
16.5.2006 7:51:25   
Aja1
Matejka81, moj pregled je včeraj zgledal približno tako, kot tvoj. Pritisk, teža in poslušanje srčke (par sekund). In to je bilo vse. Se, bila tudi kar razočarana, ker sem mogoče vseeno malo upala, da bo delala tudi UZ. No, bo pa naslednjič boljše, ko bo morfologija. Glavno pa je, da sva slišali srčka, ane?!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 981
16.5.2006 8:06:35   
kaja11
Ja, drage moje punce, tko pač izgleda naše državno zdravstvo. Tudi jaz imam danes pregled in čisto nič drugage ne pričakujem kot 2 uri čakanja, teža, pritisk, izvidi, "kako se počutite" in " vidimo se čez 1 mesec". Po moje tudi srčka ne bomo poslušaliuser posted image . Jaz sem se na to že navadila, tako da mi sploh ne dvigne pritisk. Kakšno revijo si vzamem in čas lepo mine.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 982
16.5.2006 9:30:23   
viv_
Oj, jaz moram pa mojo dohtarco kar pohvalit. Vedno si vzame čas, mal poklepeta, vse pogleda... Jutri imam pregled, ampak bo samo poslušanje srčka, nasljednjič pa potem morfologija user posted image  Komaj čakam...

Nosečniška telovadba pa ne vem, saj zdaj sem lahko veliko zunaj, pa telovadim s tamalo user posted image , ko se bo začela sezona telovadnic, bo pa za nas že skoraj prepozno user posted image

(odgovor članu kaja11)
Neposredna povezava do sporočila: 983
16.5.2006 10:04:04   
Anonimen
Eno vprašanje,...Mislite, da če bi bilo karkoli narobe lahko zdravnik to vidi iz tega kako bije srček in iz tega da te pretipa po trebuhu? user posted image
Upam, da. Ker od prejšnjega pregleda je minilo pa že 5 tednov, marsikaj se je spremenilo po moje, velikost otročka, oblika iz fižolčka v pravega otročka user posted image , no ne vem nisem zdravnik,...kaj pa ve mislite?

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 984
16.5.2006 10:10:15   
viv_
Ja, srček mora bit zelo hitro, približno 2x tako  kot pri odraslem človeku... To je to...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 985
16.5.2006 10:32:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Aja1

Matejka81, moj pregled je včeraj zgledal približno tako, kot tvoj. Pritisk, teža in poslušanje srčke (par sekund). In to je bilo vse. Se, bila tudi kar razočarana, ker sem mogoče vseeno malo upala, da bo delala tudi UZ. No, bo pa naslednjič boljše, ko bo morfologija. Glavno pa je, da sva slišali srčka, ane?!

Sva kr obe upali, ne? Mah,...sem še danes malo jezna user posted image . Prav zjokala sem se včeraj tako sem bila razočarana. user posted image
No glede morfologije sploh ne vem če mi bo delal že naslednjič, kolk sem razumela naslednjič še nič, potem pa že user posted image .Ampak ne bom potem naročena čez 5 tednov komaj ampak čez 2 tedna, nekako tako,če sem prav razumelauser posted image

(odgovor članu Aja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 986
16.5.2006 11:32:00   
Anonimen
Jaz se ravnokar vracam iz pregleda... cakala dve uri, nato je pogledal izvide in ugotovil, da je vse v redu (vsaj to) in 'obrisal' izcedek. Po petih minutah je bilo konec. Nic UZ, nic poslusanja srca... Na ja. Naslednjic pa cez 6 tednov!

Sicer imam zelo dobro mnenje o njem, ne komplicira, ce ni treba in je mnenja, da ce bi bilo kaj res narobe, bi pokazala krvna slika oziroma bi jaz ze vedela. On ze ve!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 987
16.5.2006 11:45:01   
Aja1
Ja, zgleda, da so res redke izjeme, ki delajo Uz bolj pogosto.

Matejka81, čez koliko časa si naročena? jaz sem čez 5 tednov, ko bon v 21. tednu in takrat bo delala morfologijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 988
16.5.2006 12:33:52   
Anonimen
Aja tudi jaz imam čez 5 tednov. 12.6. sem naročena, ampak mislim, da mi bo šele pol čez 2 tedna delal morfologijo.

(odgovor članu Aja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 989
16.5.2006 12:41:36   
Aja1
Ja, možno je tudi, da ti bo delala morfologijo šele potem, ker se jo dela od 20.-24. tedna. Jaz jo imam pa 19.6.  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 990
16.5.2006 13:05:46   
Anonimen
Ta morfologija je tudi samoplačniška, ne? Ker sem zadnjič klicalaa v Fontano, pa mi je omenila en pregled tam v 20-23. tednu ko se vidijo vsi organi otročka pa to. Je to to? user posted image
Ker sem misla it tja, ampak bom počakala, da ne bom 2x te hodla user posted image

(odgovor članu Aja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 991
16.5.2006 13:13:00   
viv_
Ne, morfologija ni samoplačniška. To je eden od tistih dveh UZ, ki ti pripadajo na socilai.

Joj, komaj čakam, da se začne malo bolj konkretno brcanje user posted image  Saj vem, da ga bom proti koncu naveličana, ampak je pa tok fajn, ko se ornk čuti, pa ko nastajajo "izbokline" in razne oblike na trebuhu... Upam, da bo kmal...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 992
16.5.2006 13:25:04   
Anonimen
ja, ja vem, ampak če želiš greš lahko tud samoplačniško, ne?

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 993
16.5.2006 13:31:45   
Luni
Ja, atanja, možno, da si ga začutila, čeprav, če je to prvi, je res ful hitro. Jaz ga čutim tri dni, take čisto nežne brce, je pa moja tretja nosečnost. Viv, tudi jaz komaj čakam oreng brce! Najlepši občutek na svetu, poleg tistega, ko otročka prvič stisneš k sebi.

Moja ginekologinja je tista, z velikim G. Res, ženska, da ji moraš reči Vi. Se zna pohecat, časa za pogovor ji sploh ni škoda, zato se tudi meni ne zdi grozno, če moram na vrsto čakat dve uri, ker vem, da bom dobila potem njo, in ne samo ginekologinjo user posted image user posted image user posted image . Najboljša! Pri drugem porodu je bila zraven in vam rečem, da se to ne da primerjati, če je prisoten kar eden. Te zna tako pomirit in optimistično, s smehom v očeh gleda nate, če je pa treba reagirat je pa takoj pri stvari, vendar še vedno pomirjujoča: kot mama.
Uf, sem se razpisala, ampak sem zadovoljna, da sem vam povedala, kako smo zadovoljni z njo. Približno dve leti je ni bilo, ker je nameravala ven iz zdravstva-mreže, vendar se je vrnila, jaz sem kmalu zanosila in sem ji v hecu rekla, da smo njo čakali. Je bila prijetno presenečena, rekla pa je, da tega ni prvič slišala.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 994
16.5.2006 13:55:59   
Monika79
halo Novemberke user posted image user posted image user posted image

Oh kako je to lepo prebrat, da že nekatere čutite svoje pikice user posted image user posted image user posted image user posted image  (komaj čakam, da jo tudi jaz občutim user posted image ), so kar hitro korajžne postale in vas začele opominjati, da rastejo a ne?
Kdaj pa bi se naj čutile prve brcike?

Ko sem bila prejšnji teden na pregledu, sem bila malo kregana, ker se nisem nič zredila, kako pa so kaj pri vas kg?
Meni je sploh težko kaj konkretnega pojesti, ker mi ne paše in če hočem kaj na silo, potem pa mi je slabo in tudi včasih bruham user posted image  drugače pa mi bolj tekoče stvari pašejo, kot so juhice, pudingi, čokolino, pa vse kar je krompirjevega user posted image user posted image  to pa ja user posted image user posted image

kako pa kaj zgledajo vaši trebuščki, se že kaj kažejo?

tako punce, uživajte v sončku user posted image user posted image user posted image

lp Moni user posted image

16.11.2006 sem postala MAMA mojemu zakladku Kaji.

Preden je bila spočeta - sva si jo želela,
še preden je bila rojena - sva jo ljubila,
in komaj se je rodila - bi zanjo umrla.
TO JE ČUDEŽ ŽIVLJENJA!

M.Hawkins

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 995
16.5.2006 14:03:51   
Višnja
Joooj, kako lepo, da že čutite vaše male korenjake....so pa res hitri. Pri kolkih tednih???
Monika79...ne se sekirat...jaz imam iste probleme s hrano....in tako kot praviš ti nič konkretnega ne morem pojesti. Meni je zdravnik rekel, da naj jem kar mi paše in tudi v bolnici so mi tako svetovali. Naj imam raje 5 manjših obrokov in naj jem vse kar mi paše, če je potrebno po žličkah...in tudi tekočino naj pijem po žličkah, da ne izzovem bruhanja. Meso in ribe sploh ne morem povohat. Trebušček je bolj majhen...v bistvu ga vidim samo jaz.

Uživajte

(odgovor članu Monika79)
Neposredna povezava do sporočila: 996
16.5.2006 14:55:21   
najci
Glede hrane sem jaz tudi zelo zbirčna oz. mi nehote paše sama takšna dietalna hrana - kakšna pašta čisto brez omak, pa jogurti in sadje. Zadnjič sem kupila mango in nisem mogla verjeti, kako mi je pasal ta tropski okus! Drugače pa pri meni kg še nič ne rastejo - no 1kg sem šla gor od 8.tedna, ampak sem še kar v minusu od prej... Ampak saj imamo še čas za nabiranje kg, tako da mislim, da ni potrebe za skrb! Moj trebušček je pa že kar okrogel. Res da že prej nisem bila nikoli brez, toda zdaj je že bistveno večji!

Višnja, a ti si bila v bolnici zaradi bruhanja? So ti dajali infuzijo?
Ubožica... user posted image  No, upam, da boš zdaj čimprej boljše. In ta tvoj nasvet - večkrat in po malem pa verjetno res pomaga. Jaz se trudim tako jesti, ampak če je pač bruhalni dan, tudi to ne pomaga...
Psst, punce, čisto potiho vam povem, da zdaj že 3 dni nisem bruhala in se kar boljše počutim. Upam, da bo ostalo tako user posted image ...
Drugače pa je jutri končno naša sreda, ko gremo na NS. Tudi jaz bom končno po dobrih 5-h tednih spet videla najini pikici - komaj čakam!

(odgovor članu Višnja)
Neposredna povezava do sporočila: 997
16.5.2006 18:51:54   
urška76
Ojla!
danes sem pa set jezna. Tokrat na našo preljubo pošto. Sem prejšni mesec preko trgovine tu gor naročila en cd s pesmicami za našega Miha, pa ga ni in ni bilo. Potem prosim za posredovanje RR-team in na koncu moram pač cd naročiti še enkrat. No danes dobim cd in ugotovim, da je bila ta pošta že zavrnjena, ker je baje nisem dvignila. So mi poslali v isti kuverti kot prvič, samo bel list so prelepili čez. mamo očitno lenega poštarja, ki se mu ne da nabiralnika poiskat in dat obvestila not. No pa to še ni vse. Poleg poššiljke sem morala plačat še 230 SIT za dostavo. če bi jo pa prevzela prvič, bi morala plačat pa 612 SIT. Mislim kje je tu logika? Men odpove. No bo jutri moj poklical na paketno in jim jih mal napel.
Drugače me pa danes naša mala user posted image  nekam matra. Me že dolgo ni bolelo, danes me pa spet nekaj špika in vleče. No očitno pridno raste. Al pa je to od jeze, user posted image bom morala bit bolj umirjena.user posted image  Me pa občasno že poboža. Še melo pa bodo brce konkretne.
Lep preostanek dneva vsem user posted image

(odgovor članu najci)
Neposredna povezava do sporočila: 998
16.5.2006 22:09:02   
lenca79
Pozdravljene nosečke,

vidim, da nam otročički pridno rastejo, da je nekaterim še vedno slabo in da nekatere jezijo G. - sami znaki, da se nekaj dogaja z nami. To je full lepo, sam vem da vas določene stvari sprevijo iz tira. Pa se ne smete preveč jezit. Jaz sem zelo hitre jeze in se sedaj poskušam vedno bolj koncentrirat na otročička in mi nekako uspeva, čeprav bi kdaj komu v službi najraje zavila vrat user posted image .
Zanima me, koliko je približno velik otročiček, če je bil v 12t 5 cm, sedaj sem pa v 15t. Jaz ga še nisem nič začutila, razen, če ne vem kako se to čuti?! Kdaj je tisti pravi trenutek, ko ga začutiš? Za mene je vse novo.
Pri men so kg zaenkrat šli gor za 3 kg. Nimam kakšnih posebnih želja, samo, ko se zjutraj zbudim, sem lačna kot volk user posted image . Me pa že tiščijo hlače, tako da je najbolje res v trenerki. Ali mogoče katero boli križ? Mene včasih prav pika v križu. Je to normalno?

Lepo se imejte in rade se imejte - čao.

(odgovor članu urška76)
Neposredna povezava do sporočila: 999
16.5.2006 22:17:41   
Anonimen
Lenca 79 user posted image  tudi mene zanima kolk je velik moj mali,...pa jaz se tud malo hecno počutim ko hodim z že kar ogromnim trebuhom okol, da še ne čutim otroka user posted image , mogoče pa bo po mami pa bo bolj mirna sorteuser posted image
Sva na istem jaz tud ne vem kaj je normalno kaj pa ni,...do novembra bomo že vedele, ne?user posted image

(odgovor članu lenca79)
  Neposredna povezava do sporočila: 1000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kateri so najpogostejši simptomi nosečnosti?
Prvi znaki nosečnosti se pri vsaki ženski ne pojavijo na enak način. Preden opravite test ali preverite raven beta HCG, ...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?