Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 21.5.2006 9:49:46
|
|
|
|
ema79
|
hoj,hoj,hoj! No danes pa končn mal cajta, da kej napišem! Smsi mogla kr cajt vzet, da sem vse prebrala! Z mano vse po starem, sem pa mela tri dni krvavenje v nosu in je bila totalna panika, jst pa na terenu cel cajt v neznosnih razmerah za nosečnico. In pol v petek končn dam uletim, hitr na net in vidm, da je to čist normaln za ta čas nosečnosti, sam C vitamina je primanjkovalo! Pa sm ga povečala in smo zdj čist u redu! Drgač sm pa jst tud že tok napihnjena, da sem ku ena orenk žoga! Joj, joj, joj, kaj šele bo?? Nč, dečve preživite še tale dela prost dan maksimalno fajn, jutri pa novim delavnim zmagam na proti! Aja pa čestitke za vse nove dobro opravljene preglede in dobrodošla ML!
|
|
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 21.5.2006 16:18:35
|
|
|
|
petruskaL
|
ML dobrodošla majas - nizek pritisk je pa obup ne? Mene še zdej matra in menda sploh nism za nobeno družbo več . Danes se mi je pa pojavilo neki...Obupno me boli spodnji levi del...Je pekoča, zategajoča bolečina ob premikanju in ne kot krči. Če sem pri miru je ok. Je možno to posledica nepravilnega položaja v spanju? Nisem glih neki panična, ma vseeno mi pa tut ni. Kakšnih izcedkov ali krvavitve ni. Kakšen nasvet, mnenje...karkoli... Nasplošno pa morm rečt da sm se dosti bolje počutila v 1. 3-mesečju. Oh ja,...ma sej tut prow samo da je dobro pol bomo že zmogle tut kakšno neudobje ne.
|
|
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 22.5.2006 8:17:25
|
|
|
|
ML
|
Hvala lepa vsem za dobrodošlico Jaz pa nimam problemov s pritiskom- imam ga normalnega. Bolj me mantrajo krči v nogah. Ponoči se večkrat zbudim in si morem nogo razgibat. Kaj še bo. Vse bomo potrpele samo da je z vse OK. Mejte se in uživajte vsak dan posebej
|
|
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 22.5.2006 9:10:45
|
|
|
|
viv_
|
Jutro punce, ooooooooooooooooo, kakšen lep vikend Fotke v albumu . Tok je blo luštno toplo, prav pasalo je... Pa bili smo v stilu "možgani na off in čivava na straži", hahaha... Počutje je pa ok, mala že kar dobro brca, se jo prav fletno čuti... Tok sem vesela! Mirna pa tudi komaj čaka sestrico, vsa je navdušena... Upam, da bo morfologija pokazala
|
|
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 22.5.2006 9:34:26
|
|
|
|
urška76
|
Dobro jutro ! PetruskaL "Danes se mi je pa pojavilo neki...Obupno me boli spodnji levi del...Je pekoča, zategajoča bolečina ob premikanju in ne kot krči. Če sem pri miru je ok. Je možno to posledica nepravilnega položaja v spanju?" Mogoče pa res premalo počivaš, ali pa preveč sediš. Meni se je taka bolečina pojavil prvič na koncu nosečnosti, ker sem v službi preveč sedela. Za ziher pa pokliči g, da ti pomiri strahove. ML Proti krčom pomaga donat. (magnezij), sem imela tuda jaz prvič te probleme, pa mi je donat kar pomagal. poskusi, škodil ti sigurno ne bo. Viv kako je bilo v četrtek v Celovcu? Upam, da si mela ti kaj več sreče kot jaz. Moja mala pikica pa neki štrajka in me zelo poredko brcne. Ne vem kaj ji je. Mogoče jo pomladna utrujenost še daje Lep sončen dan vsem.
|
|
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 22.5.2006 9:35:29
|
|
|
|
viv_
|
urška76, ni nama ratalo it v Celovec, ker smo imeli enega delovca doma... Ma ne vem, en dan morm skočit čez, pa ne vem kdaj... Mogoče bom kr sama letela.
|
|
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 22.5.2006 9:37:13
|
|
|
|
Višnja
|
Pozdravljene, tudi jaz sem malo boljša s slabostmi...bruham po redko (ponavadi takrat, ko se pohvlaim, da se boljše počutim). Prvo trimesečje je šlo mimo- točno včeraj.Zdaj pa naprej... Koliko pa ste ostali veliki, da že tako pridno brcate???????...jaz še čisto ni ne čutim. Uživajte kar se da!!!!!!!!!
|
|
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 22.5.2006 10:02:33
|
|
|
|
majas
|
Joj kako ste ene vesela, da že čutite brcike...jaz bi jih tudi že samo trebušček se mi je tako lepo povečal, da bi ga nonstop božala Tudi za mano je prvotrimesečje...samo da bi me glava malo manj pogosto bolela, pa da se mi ta nizek pritisk malo zviša pa bo vse lepo... sem bila včeraj na enem dolgem sprehodu v naravi pa ni nič pomagalo-samo še slabše. Joj še en samo 5dni...pa se bliža moj poročni dan, sem res prav že nestrpna. Sem dobila danes spet sms od šefa"rabim podatke od tvojega ginekologa, kako dolgo še mislim čakati" Jaz pa samo nazaj "ginekolog je sekundarnega pomena in je moja osebna stvar" še dobro da obstajajo na netu zakoni o tem da sem si lepo prebrala. Ja zdaj bodo lepo pred poroko pritiskali na mene...oh, kar slišati več ne morem o njih. pred poroko bi morala biti vesela, ne pa se obremenjujem z njimi. Samo da mi podaljšajo bolniško in potem nimam več nič z njimi ampak še samo z zzzs... Nič, bom poskusila pozabiti na te k... in se bom lepo veselila-saj poroka je samo 1X v življenju ne-upam hi hi Uživajte...upam da so slabosti pri vseh že končane... papa
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 22.5.2006 10:50:24
|
|
|
|
marella1
|
Hello tudi pri nas je počutje boljše. Sva šla v soboto v BTC (napaka, preveč ljudi) in sem si kupila hlače, ker me že čisto vse kavbojke zelo tiščijo. Se mi zdi, da je trebušček v teh hlačah še lepše viden . Ker sem prvič noseča ne vem kako zgledajo brcike, ampak sem imela v soboto filing da me je malo brcnil, ne vem mogoče je bilo pa samo v glavi. Trebušček pa tudi že veselo raste majas: upam, da se s službo vse uredi. Posveti se poroki in nam potem poročaj kako je bilo. Mene poroka še čaka, in sicer v avgustu. pa pa
|
|
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 22.5.2006 10:59:38
|
|
|
|
lenca79
|
Čao , tudi jaz še nisem nič čutila brc mojega sončka, komaj čakam 30.5. imam pregled pri G, da mi pove kako napreduje. Upam, da ne bom razočarana nad pregledom. Majas čimlepšo poroko ti želim, takšno kot si si jo zaželela (šefa pa dej na stranski tir se boš kasneje z njim ukvarjala, ko bo čas!!) Tudi jaz morem it na lov za novimi hlačami, ker me je že res napihnalo. Še spite na trebuščkih, jaz si že dolgo ne upam več. Lp
|
|
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 22.5.2006 11:18:40
|
|
|
|
viv_
|
Maja, čim lepšo poroko... Jaz sem bila na svoji noseča 3 mesece, pa je bilo super Čeprav sem vedno govorila, da ne bom noseča nevesta... no, sem tudi govorila, da bom imela samo enega Očitno pri meni drži tisto o zarečenem kruhu. Jaz spim z blazino med nogami, mi ful paše... pa mal se prešvercam na "pol trebuha", ampak ni dober občutek... Komaj čakam, da dobim tegale našega škrata v naročje!
|
|
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 22.5.2006 11:30:58
|
|
|
|
kaja11
|
Maja... čimlepšo poroko ti želim. Lenca... jaz pa še kar občasno spim na bušiju. Baje, da lahko dokler te ne moti. Glede na to, da pol še kakšen let ne bom mogla se zdaj še kr mal švercam. Buši je še tok majhen da me ne moti. Bodo joške na začetku dojenja večje in res ne bomo mogle.
|
|
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 22.5.2006 13:21:29
|
|
|
|
Anonimen
|
Punce jaz še čist nič ne čutim ,... ,...upam, da je vse v redu, sem pa nekje prebrala, da tiste, ki so prvič noseče lahko tudi komaj od 20. tedna naprej začutijo otročka. Ne vem kolk to drži,...upam, da je nekaj na tem . Mi je pa bilo danes zjutraj malo slabo, verjetno od tega, ker sem dolgo spala in nič jedla do skoraj 12.30 Saj zdaj sem napolnila želodček pa upam, da bo vredu. Lep dan vam želim vsem!
|
|
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 22.5.2006 13:35:43
|
|
|
|
bubče
|
hej hej no, viv, lepo da si se mela fajn za vikend.... in Maja...čestitke in čim manj sekiranja ter lepo poroko.... imam eno vprašanje in sicer: kako se štejejo meseci nosečnosti? če jaz prav razumem je 13t tisti dan, ko nastopi 4.mesec, nato pa je od 13t pa do 26t drugo timesečje, katerega pa ne znam razložit čisto.....a ima katera kak link ali pa slučajno ve kar tako?
|
|
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 22.5.2006 13:42:04
|
|
|
|
Monika79
|
halo Jaz sem enkrat že zasledila na RR, kako bi naj bili tedni razporejeni v mesece, sem vedela, da mi bo to prav prišlo enega dneva 1-4 teden - 1. mesec 5-8 teden - 2. mesec 9-12 teden - 3. mesec 13-17 teden - 4.mesec 18-22 teden - 5 mesec 23-27 teden - 6. mesec 28-32 teden - 7. mesec 33-36 teden - 8. mesec 37-40 teden - 9. mesec lp Moni
16.11.2006 sem postala MAMA mojemu zakladku Kaji. Preden je bila spočeta - sva si jo želela, še preden je bila rojena - sva jo ljubila, in komaj se je rodila - bi zanjo umrla. TO JE ČUDEŽ ŽIVLJENJA! M.Hawkins
|
|
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 22.5.2006 13:47:08
|
|
|
|
bubče
|
ooo, hvala moni.... že od prejšnjega tedna vmes mal računam, pa se mi nič ni izšlo....
|
|
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 22.5.2006 13:54:05
|
|
|
|
Monika79
|
Bubče malenkost lp Moni
16.11.2006 sem postala MAMA mojemu zakladku Kaji. Preden je bila spočeta - sva si jo želela, še preden je bila rojena - sva jo ljubila, in komaj se je rodila - bi zanjo umrla. TO JE ČUDEŽ ŽIVLJENJA! M.Hawkins
|
|
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 22.5.2006 14:47:58
|
|
|
|
***pika***
|
Živijo vsem! Blagor tistim, ki se vam ne pozna preveč. Jaz imam kar konkretne joške in trebušček, da o okrogli ritki ne govorim Je pa res, da prej nisem bila okrogla in se malo (ups, kake 4 kg) preveč kar pozna. Upam, da ne bo šlo tako naprej. Se bom morala več gibati, sicer bo tole katastrofa. Drugače pa se mi že dva dni zdi kot da čutim rahle mehurčke pod popkom. Ker sem prvič noseča, nisem prepričana, če je to to, ampak je pa malo drugače kot šraufanje po črevesju, tako da komaj čakam, da kaj bolj konkretnega začutim in se prepričam. Zunaj lepo sonček sije - izkoristite ga - jaz bom 100% letela na en daljši sprehod.
|
|
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 22.5.2006 15:06:32
|
|
|
|
majas
|
Joj punce...HVALA VAM!
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 23.5.2006 8:13:56
|
|
|
|
Luni
|
***pika*** ne sekiraj se! Jaz sem se tudi že za 4 kg zredila-ravno zjutraj sem se tehtala. Je pa res, da sem bila pred nosečnostjo suha. Največ v tej nosečnosti: v prvih dveh sem se res minimalno. Trebušček je že fino viden, joške imam pa take, da noben moderc ne gre več normalno gor. Ampak ker sem bila po prvem in drugem otroku skoraj ploh, se zdaj tega veselim -kaj mi pa preostane Sicer smo pa že v četrtem mesecu! Res sem morala že vso garderobo zamenjati, sicer si še nisem kupovala nosečniških, temveč le številko večjo normalno kolekcijo. Jutri imam pregled pri G, verjetno ne bo UZ, bom pa vsaj srčka slišala (upam). Lepo se imejte v tem poletnem dnevu!!!
|
RE: že kakšna novemberka?! 23.5.2006 8:31:37
|
|
|
|
viv_
|
Dobro jutro, jaz sem tudi pridelala že 3 kg, ampak sem bila bolj med suhimi prej... Ma, bomo hujšale po novem letu , ko se bodo začeli dooooooooooolgi sprehodi... Počutim se pa OK, edino nekaj me grlo zafrkava. Se mi zdi, da vsako leto, ko štartam s klimo v avtu, me začne praskat po grlu... pa sploh se je letos ne morem navadit, ker se ravno malo segreje, pa spet mraz. Jutri bo baje spet hladno, 15 stopinj.
|
|
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 23.5.2006 10:34:59
|
|
|
|
najci
|
MajaS - čestitke za prihajajočo poroko! Ti samo uživaj in izklopi telefon, kar se službe tiče! Naj bo to tvoj najlepši dan do novembra... PetruskaL - tudi mene je včeraj ful bolelo desno spodaj, ampak sem prepričana, da samo do utrujenosti. Včeraj sem bila po dolgem času cel dan na terenu (služba, faks, trgovine) in ni čudno, da so bile pikice utrujene. Jaz sem pa zvečer samo dol padla. Danes je pa vse ok. Tako da čimveč počivaj, ko le lahko! Drugače so pa očitno tudi mene minile slabosti in bruhanje in sem vsa srečna !!! Že 10 dni nisem bruhala, kar je rekord. In naenkrat se počutim bolj polno energije! Res se to kar čez noč obrne. Nekako pa slutim, da mi tudi te tablete železa pomagajo, ker sem res kot prerojena. Višnja, upam da bo tako tudi pri tebi! Uživajte v brcikah! Upam, da tudi ostale kmalu kaj začutimo...
|
|
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 23.5.2006 11:13:07
|
|
|
|
Višnja
|
Pozdravljene, mi smo danes veliki 13t...je pa danes G ( sem imela reden pregled), da je velik za 14t in nekaj dni.... najci_ mene pa slabosti občasno še mantrajo...dosti manj ampak vseeno je to takoo neprijetno, še posebej zjutraj...braham tudi manj, tam nekje na tri dni....in komaj čakam, da bo minilo tudi to. Jaz tudi še nič ne čutim, da bi brcal....pa sem tako netrpna...oz se bolj bojim, da ne bom vedla, da je to to....
|
|
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 23.5.2006 12:09:32
|
|
|
|
marella1
|
Hello . Mene tudi že dva dni vedno nekaj špika, ankrat na levi, ankrat na desni, pa čez trebuh. Upam samo, da je to v mejah normale, drugače pa komaj čakam juti, ko imam pregled in upam da vidim . Včeraj sem že jedla lubenico, pa breskve... je kar pasalo in komaj čakam da pride sezona ta dobrega sadja: grozdje, še slajše lubenice, marelice .... pa pa
|
|
RE: že kakšna novemberka?! 23.5.2006 13:09:09
|
|
|
|
***pika***
|
Luni in Viv - hvala za 'kilogramsko' tolažbo Mi je malo lažje pri srcu. Malo me skrbi, da mi teža prehitro narašča, ker sem bila že prvič pri G malo kregana. Pravi, da moram paziti, ker se potem kil ne bom znebila. MajaS - čim bolj prijetno poroko ti želim. jaz sem tudi bolj na sveže poročena. Punce, a ima tudi katera kak konkreten občutek, da se je črevesje premaknilo višje? jaz sem bila včasih, ko sem se najedla napihnjena nižje, zdaj je pa najhujše okrog popka in višje, zadnjič sem po konkretni porcije solate že težko dihala, včasih pa sem jo lahko zdrla kar konkreten kupček. Kaj šele bo!
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Imela sem občutek, da nekaj ni v reduOdločim se, da grem k zdravniku. Nimam termina. Ampak jaz se ne dam. Prosim, samo na kratko si oglejte. Pritožujem se, d...
Zadnje s foruma
Spanje celo nočxtinchyKdaj je vaš malček prvič spontano prespal celo noč?
(Vprašanje je namenjeno le tistim staršem, ki niso ˝forsirali˝ otroka k temu z raznoraznimi metodami)že kmalu po rojstvu (
37%)
do 6. meseca (
21%)
od 6. do 9. meseca (
10%)
od 9. do 12. meseca (
9%)
od 12. do 18. meseca (
8%)
po 18. mesecu (
16%)
Število vseh glasov: 240Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!