|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke
9.5.2006 9:21:25   
urška76
Dobro jutro user posted image !
Blagov vam, ki imate kmalu spet pregled. Jaz ga imam komaj 30.maja, UZ pa šele 21 junija. Ampak mala pika očitno hitro raste. Zdej se mi trebušček že pozna. Pa včeraj se mi je zdelo, da me je user posted image  brcnil. Čisto nalahko in nisem čisto prepričana. Je potem moj dragi cel večer pred tv držal roko na trebuhu, pa ni bilo več nič čutit. Bo treba še mal počakat na tazaresne brce.
Meni je Uz v prvo naredila tudi v 30 tednu, vendar ga ni zapisala v materinsko knjižico. Je rekla, da je to zanjo, da se 100% prepriča, da je vse ok. Ker zavarovalnica tega zadnjega UZ ne plača več, pa ga potem G vpiše pod kaj drugega.
Lepo se imejte.

PS. Tiste, ki boste prišle na srečanje v četrtek, dajte se pofočkat še na srečanjih, da bomo približno vedele koliko nas bo.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 901
9.5.2006 9:33:47   
najci
Andreja z dvojčki - me veseli, da si se javila! Včeraj zjutraj, ko sem pisala na forum, je bilo res boljše, potem se je pa kmalu začela akcija - ponovno slabost, glavobol in končna faza bruhanje user posted image ! Pa sem resno upala, da bo zdaj tega počasi že konec... In je šel dan sploh ne vem kam! Ampak recimo, da je v zadnjem času boljše to, da je več dobrih dni, skoraj brez slabosti.

Z mene še vedno ni nič. Tudi meni je kuhanje največja muka, ker mi vsa hrana smrdi. Mleka več ne morem, solate tudi ne. Gre mi tortelini, pašta ali riž čisto brez omak, samo malo drobtinic čez ali sira, pa jogurt zjutraj in zvečer sadje. Nehote mi paše samo takšna dolgočasna dietalna hrana...
A ste tudi druge še zbirčne glede hrane?

Upam, da nam na pregledih pri G. vsem naredijo čimveč UZ!
In fajn opravite na NS in poročajte! Tudi jaz grem v Dravlje na NS..

(odgovor članu marella1)
Neposredna povezava do sporočila: 902
9.5.2006 10:05:21   
petruskaL
Mene pa neki skrbi...
zdej sm dobrih 14 dni čutila kot neko vlečenje v maternici pa pritiske...od včeraj pa nič več,  pravzaprav se sploh ne počutim noseča...zdi se mi kot da bi vse skupi zginlo. Verjetno zganjam paniko tja v tri krasne - sam mi ta notranji filing da neki ni ok ne da miru. Zdaj sm kr žalostna ratala

(odgovor članu najci)
Neposredna povezava do sporočila: 903
9.5.2006 11:39:01   
majas
Tako pa sem že nazaj...sem bila kar dobre polure pri G. Je vse vreduuser posted image sem vprašala G. za NS pa je rekel da brezveze, da bom tako v 16.tednu naredila test s krvjo in bo pokazalo isto. Ampak jaz bi vseeno rada šla, ker ste bile do zdaj vse tako zadovoljne pa mene tudi zanima.

Jaz pa sem prav vesela, da mi v teh2.5 mescih sploh ni bilo tako slabo. Hrana mi tudi ne smrdi-jem lahko, tako da sem prav vesela. Smrdi mi edino kava in zjutraj je bila občasno kaka slabost. Edino danes sem zjutraj bruhala, ko sem se naparfumirala z dedorantom...in adijo kopalnica,mi ni uspelo priti do WC...pa je sledilo čiščenje user posted image

PetruškaL jaz mislim da se ti ni potrebno sekirati. Se ti je maternica raztezala, zato je bilo tako zdaj pa se je malo vse skupaj umirilo. Naj te ne skrbi. Jaz upam da je to to. user posted image tudi jaz še včasih zdaj nimam občutka da v meni nekaj raste... ko bodo začeli naši user posted image res brcati in ko bodo user posted image trebuščki tako veliki, pa bomo tudi me vedele.

Pri nas je dež, dan za spanje...a vseeno lep dan

Otroci hočejo objem, naročje,
prijazno besedo, dotik, nekoga,
da jim prebere pravljico, nekoga,
da se z njim smeje in pogovarja

(odgovor članu petruskaL)
Neposredna povezava do sporočila: 904
9.5.2006 11:43:21   
viv_
Mene samo včasih, če se kaj čudno premakne, tako nekaj zategne v trebuhu, kod da bi imela notri eno elastiko, ki bi me povlekla nazaj... Ma čuden občutek, težko za opisat...

Majas, kakšen krvni test?user posted image  A maš še kakšne posebne preiskave?

(odgovor članu majas)
Neposredna povezava do sporočila: 905
9.5.2006 12:00:42   
Aja1
PetruškaL, tudi jaz se včasih sploh ne počutim noseča, slabo mi ni bilo nikoli. Kakšen dan tudi jaz zapadem v depresijo in razmišljam, če je kaj narobe. user posted image

Zdaj pa me je začela boleti medenica al kaj jaz vem kaj bi drugega lahko bilo.user posted image  Mogoče še katero kaj boli? Ni sicer močna bolečina ampak taka, kot bi imela modrice po riti in bokih user posted image

Edino, kar mi ne paše pri hrani je stopljen sir, čeprav sem prej stalno delala tople sendviče, da se je kar cedilo ven, vsepovsod sem ribala sir (na testenine, golaž,....), pa meso mi tudi ne diši, tako da se ga že na daleč izogibam.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 906
9.5.2006 12:35:28   
majas
IZVIRNO SPOROČILO: viv

Majas, kakšen krvni test?user posted image  A maš še kakšne posebne preiskave?

Danes sem G.vprašala za NS, pa je rekel da mi ni potrebno, ker imamo tako v 16.tednu pregled za kri za ta Dawnov sindrom... to bomo imele vse in se tudi na teh izvidih pokaže če je kaj narobe z plodom. Pri NS pa vidimo lepše tudi plod ne? Ampak ste vse tako navdušene, da sem se tudi jaz odločila. Sem že naročena v petek ob 15ih. Da bo le vse vredu. Gre moj user posted image z mano. Kaj lahko tudi on vidi user posted image ne?

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 907
   RE: že kakšna novemberka?!
9.5.2006 12:49:22   
NANA123
NANA 123 JAZ IMAM ROK 14.11.2006user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu petruskaL)
Neposredna povezava do sporočila: 908
9.5.2006 13:16:39   
***pika***
PetruškaL in aja1, vaju skoraj razumem. Jaz imam tudi kakšen dan občutek, da nisem noseča (ker mi ni slabo, ker se nič posebnega ne dogaja...). Kakšnih hujših bolečin nimam, se pa spodaj bolj zateguje, kadar mulce v šoli kregam user posted image , tako da se zdaj manj razburjam (tudi če me prime). Vedno, kadar moram kaj bolj glasno povedati čez večji prostor, čutim, kako napenjam trebuh. No, upam, da ni hujšega - vsaj treniram mišice user posted image

Po moje smo nosečke večinoma malo panične in nas vsake toliko časa prime misel, da otrok ni več živ. Meni se to vprašanje postavlja na par dni.
Me prav zanima, kako so včasih ženske zdržale, ko se res poredko hodile na preglede ... Moja mami je bila čisto začudena, da vsak mesec hodim k G.

Po moje res paniciramo in kompliciramo s svojimi strahovi.
Bolje bo, če mislimo, da je vse OK user posted image

Lep dan vsem!

< Sporočilo je popravil ***pika*** -- 9.5.2006 13:17:55 >

(odgovor članu NANA123)
Neposredna povezava do sporočila: 909
9.5.2006 13:16:48   
marella1
Aja1: tudi meni medenica ne da miru, pa na vsake toliko časa me kaj špikne.
Drugače pa so pri meni slabosti še vedno ZELO prisotne, hlače pa so vedno bolj stisnjene v pasu user posted image .

NANA 123 user posted image

pa pa

(odgovor članu NANA123)
Neposredna povezava do sporočila: 910
9.5.2006 13:33:10   
Aja1
Marella1, ja hlače so vedno bolj ozke....mogoče so se pa skrčile user posted image user posted image user posted image

Sicer pa bi bilo res najbolje, da nehamo paničarit in se veselimo naših zdravih user posted image

Jaz komaj čakam na ponedeljek, ko grem na pregled.

(odgovor članu marella1)
Neposredna povezava do sporočila: 911
9.5.2006 16:06:54   
Anonimen
kakšen krvni test?

Poleg nuhalne svetline, ki z 80% gotovostjo izkljuci (ali zal potrdi) Downov sindrom, obstojajo se ti krvni testi, t.i. trojni presejalni test. Te krvne teste se obicajno dela kasneje kot nuhalno (okoli 16 tedna, ce se ne motim). Merijo koncentracije dveh hormonov in enega proteina (sem res pozabila katerih). Meni je ze pri pregledu NS razlozila, da grem lahko delat se krvni test na polikliniko - ce hocem - in stane dodatnih 7000 sit.

Ker je prvi test pokazal vse OK, se ne obremenjujem in verjetno ne bom sla delat se drugega testa - razen ce mi G ne rece drugace.

(odgovor članu Aja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 912
9.5.2006 16:10:30   
Anonimen
Da malo spremenim temo pogovora:

Kako so reagirali vasi starsi, ko ste jim sporocile veselo novico?
Jaz sem mojim povedala danes in odgovora sta bila: "Koncno" in "Kdaj se bosta pa porocila?"
Nobenih cestitk in nobenega pretiranega navdusenja user posted image

No, saj v bistvu mi je vseeno, ker tamalega nimam zaradi njih, bi mi bilo pa precej bolj vsec, ce bi se vsaj malo poveselila z mano. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 913
9.5.2006 17:49:04   
petruskaL
naši so tut rekli - po več kot očitnem šoku - da je biu že cajt...se mi pa zdi da me ata čist drugač zdej gleda...da nam rekla prou ponosno, mama pa je tut usa navdušena in že išče po žlahti, stvari ki smo jih mi posodili da jih vrnejo nazaj user posted image  user posted image . Tko da seenamojca, pusti jima stvari malo prespati,...je njun prvi vnuček? Kdaj si jima pa povedala? Jaz prow hmal ko sm test nardila, še prej kot sm šla do G. Sm si mislila, če je vse uredu bomo delili veselje, če ni pa žalost...Pa delimo veselje...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 914
9.5.2006 18:30:52   
majas
moja mami se je od sreče začela kar jokati. Sem pa ji povedala takoj ko sem prišla od G. Ati pa me je klical in vprašal-kaj sem že dovolj star da bom dedi user posted image

seenmojca-saj to sem mislila, pa nisem vedela kako se reče, mi je G.malo slabo razložil, in le rekel da mi ni trena na NS, da mi bodo to preko krvi povedali. A bom vseeno šla na NS, da oba z user posted image vidiva to pikico/pikeca v meni.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 915
9.5.2006 20:52:06   
kaja11
Ko sem mami povedala me je pol minute zabodeno gledala, pol pa nadaljevala z branjem časopisauser posted image . Naslednje besede iz njenih ust so bile pa "ne se sekirat, saj bo vse v redu"user posted image user posted image . Čez 5 min me je pa iz avta klicala vsa vesela in razlagala kako sta z očetom vesela.... skratka kr neki. Kasneje mi je povedala, da je bila malo v šoku ker boma imela majhno razliko in jo je zaskrbelo zame (25 mesecev).
Ko sem jima  pri prvi nosečnosti povedala, sta pa oba zajokala od srečeuser posted image

Danes sem opravila NS... vse je v redu, mali je fuuul brcal, nosne kosti pa mali lump sploh ni hotel pokazati. Dr. Pušenjak se je pošteno namučil, da jo je zagledaluser posted image ..... že zdaj nas zeza... kaj šele bouser posted image

(odgovor članu majas)
Neposredna povezava do sporočila: 916
10.5.2006 8:06:35   
viv_
O kaja, še ti po NS. Bravo user posted image  A ni super občutek, ko zveš, da je vse ok...

Pri meni sta tudi prvič oba jokal - od sreče, da ne bo pomote...

V drugo pa, krneki... Oči se mi zdi, da je bil bolj vesel, mami kr ni vedela kaj bi. Vsi so bili šokirani, ker sem skoz govorila, da imam enega dovolj in glede na to, da sem edinka, so me kar resno jemali user posted image .

Zdaj pa tudi vidim, da je drugače. Prej so me stalno spraševali, pa kako počutje, pa kdaj pregledi, pa vsak pregled takoj klicat... Zdaj pa kar nič... Sem kr malo užaljena user posted image

Mejte se srečke user posted image  Jutri se vidimo!

(odgovor članu kaja11)
Neposredna povezava do sporočila: 917
10.5.2006 8:17:00   
Aja1
user posted image  za vse uspešno opravljene preglede. Super....zdaj nas je pa večina že dala skozi NS. user posted image

No, midva sva povedala pri meni doma, ko sem bila noseča 8t. Ni bilo nekega velikega presenečanja (veseli so bili), ker so baje itak že vedeli, ker sem se drugače začela obnašat in bolj mi je pasalo jesti meso (prej sem ga skoraj da nisem jedla, ampak takoj na začetku nosečnosti mi je pa blazno pasalo meso - zdaj pa spet ne več). Pri user posted image  pa so tudi že slutili, tako, da je bilo isto. user posted image

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 918
10.5.2006 9:34:40   
Monika79
halo punce user posted image

Tudi midve z pikico imave jutri NS, tako, da komaj čakam, da spet vidim pikico in upam, da bo vse vredu user posted image  treba je pozitivno misliti, a ne?

Midva z dragim sva pa tudi hitro povedala mojim in njegovim staršem, moja mami in ati ter sestra so najprej bili presenečeni, potem pa so začeli vsi jokat (jaz tudi user posted image ) in so me vsi začeli objemati, tako, da je bilo zelo lepo, ko se vedno spomnim na to, mi vedno stopijo sloze v očke user posted image  pri mojem fantu pa je bilo tako, da sta brat in njegova punca bila zelo vesela in srečna za naju, da kar nista mogla verjeti, ata in mama od dragega pa nista ne vem kaj lepo odreagirala, njegov ata je samo rekel, da je že bil čas, mama pa je samo bila tiho in nič ni rekla user posted image user posted image user posted image   

tako, da po eni strani je bila zelo lepa reakcija, po drugai strani pa so me njegovi starši močno razočarali user posted image  pa meni je pomembno, da je najina pikica vredu, za njih pa mi je vseeno, tako, da je na prvem mestu najin zakladek user posted image user posted image

in se punce s kako kremico mažete že - proti strijam mislim?

user posted image user posted image user posted image user posted image

lp Moni user posted image

16.11.2006 sem postala MAMA mojemu zakladku Kaji.

Preden je bila spočeta - sva si jo želela,
še preden je bila rojena - sva jo ljubila,
in komaj se je rodila - bi zanjo umrla.
TO JE ČUDEŽ ŽIVLJENJA!

M.Hawkins

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 919
10.5.2006 9:55:55   
taya76
Dobro jutro..)
Vidim,da nas je kr nekaj k imamo razne bolecine.Tudi mene doskrat spikne tako,da punce nimamo se kej bat k to naj bi bilo cist normaln..Telo se spreminja,maternica se siri...Moji starsi so bili tudi presrecni k so zvedl,no to bota ze drugic babica in dedek..K ma moj brat 2,5 let starga sina..Pr njemu doma pa se povedala kr odlagava..Bova pa zj enkrat.Verjetn bo njegova mami vesela.Bomo vidl... Jst mam pa dans pregled ob 17.00. uri.Upam,da bo vse ok.Jutr se pa vidimo,tiste k boste prsle..L.p.

(odgovor članu Monika79)
Neposredna povezava do sporočila: 920
10.5.2006 13:00:15   
viv_
IZVIRNO SPOROČILO: Monika79
in se punce s kako kremico mažete že - proti strijam mislim?

Jaz mam od Vichyja proti strijam. Sem uporabljala že v 1. nosečnosti, pa ni bilo niti ene najmanjše strijice user posted image

(odgovor članu Monika79)
Neposredna povezava do sporočila: 921
10.5.2006 13:25:32   
Aja1
Jaz se proti strijam mažem od 9 tedna naprej in sicer z DM-jevim Babylove oljem, ki mi kar ustreza. No, kako bo učinkovit, bomo videli pa novembra (če ne že prej).

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 922
10.5.2006 13:26:45   
Ženkica
Viv: a mi lahko točno napišeš katera krema je to in kok stane; jaz bi jo tut nabavla.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 923
10.5.2006 13:58:27   
viv_
Ženkica, v lekarni imajo, rečeš samo Vichy proti strijam, cena pa mislim da je nekaj čez 4.000 Sit.

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 924
10.5.2006 14:41:20   
Monika79
IZVIRNO SPOROČILO: Ženkica

Viv: a mi lahko točno napišeš katera krema je to in kok stane; jaz bi jo tut nabavla.

Ženkica iz jezika si mi vzela vprašanje user posted image user posted image user posted image user posted image  tudi mene to zanima, sicer vem, da Vichy dobiš samo v lekarni, samo ne vem pa koliko stane user posted image

16.11.2006 sem postala MAMA mojemu zakladku Kaji.

Preden je bila spočeta - sva si jo želela,
še preden je bila rojena - sva jo ljubila,
in komaj se je rodila - bi zanjo umrla.
TO JE ČUDEŽ ŽIVLJENJA!

M.Hawkins

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?