Blacky30
|
Oj, punce! Kak vas je fino brat, kar podoživljam znova vse skupaj. Se mi zdi, da sem včeraj bila na tem, kot ste ve sedaj, danes pa me že razveseljuje moj 21-mesečnik, ki se je rodil januarja 2005. No, ker sem ravno brala, da sprašujete določene stvari, vam bom povedala, kar pač vem. Rodila sem v MB. Matejka, meni so na dan PDP naredili le CTG. Potem sem bila naročena 4 dni kasneje, ko so mi naredili CTG in UZ, kar avtomatsko delajo 4 dni po PDP. No, in na UZ se je izkazalo, da imam premalo plodovnice, čeprav mi ni nič odtekala in so me poslali takoj rodit. Rodila sem zvečer, 8 ur po vstavitvi gela na maternični vrat. Izkazalo se je, da je moj pikec manjkajočo plodovnico spil in je zato ni bilo več dovolj. No, odprta sem bila le za 1 prst, vendar ko so mi vstavili gel, ki je baje najučinkovitejši (po besedah zdravnice), sem dobila blage popadke v roku 20 minut. Tako, da res deluje. Amnioskopije v MB ne delajo več, ker nočejo po nepotrebnem matrati mamic, pa še zastareli poseg je. Sem pa veliko izvedela na predavanjih v centru Štorklja, ko je prišla predavat babica iz MB porodnišnice, ga. Erika Marin, ki je zakon! Predavanje govori o alternativni pomoči med porodom in lajšanju bolečin. Izredno zanimivo! Priporočam! Pa še eno predavanje sva poslušala o Odpravljanju strahu pred porodom. Tega pa je vodila dr. Završnikova, ki je tudi super! Hiter in lahki porod vam želim, da bi bilo čimprej mimo in da bi kmalu uživale s svojimi srčki! Tebi Matejka, želim še posebej vso srečo, te imam v mislih.
|