|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  148 149 [150] 151 152   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke
26.10.2006 10:28:55   
katy.25
Jutro...

Jaz sem bila pa včeraj na zadnjem ctg-ju. Vse je ok, dogaja se pa manj kot prejšnji teden, ko so bili vidni popadki. Sva se dokončno zmenila za četrtek, med 8 in 9 pridem v porodnišnico in gremo v akcijo. Se pravi drug teden takle čas bom verjetno že izkušala radosti user posted image  poroda. Kar ne morem dojeti!

Drugače so pa mene tudi malo začeli dajati hormoni. Je bla kar kriza par dni ker je bil moj lubi sl. odsoten, mene je pa vse noči zvijalo in sem mislila da bom morala sama it rodit. Na srečo zdele priletiuser posted image .

Zdej ste me pa .... s telimi kopelmi. Mogoče si jo bom pa še jaz privoščila danes zvečer.

Šibam po mojega na Brnik.... lep dan

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 3726
26.10.2006 10:32:01   
Anonimen
Viv srčno upam, da nimam take nesreče user posted image .

Sicer pa me danes od kar sem se zbudila nekaj grlo boli,... upam, da nisem kaj staknila bemu! Samo še to mi je manjkalo user posted image  user posted image  user posted image . Danes bom namesto kavice kar čajeke pila, no saj sem včeraj tud čaj pila, ampak danes pa res prav tisti z limono in medom.user posted image

Pa nikamor ne grem danes, zdaj sem 2 dni samo nekje okol hodila - ma dost imam! moram tud malo počivat. user posted image  Se mi zdi, da bom šla vsa neprespana v porodnišnico. user posted image

Zdaj pa še eno noro vprašanje - danes sem se spet lačna zbudila user posted image  (samo jem zadnje čase) pa me zanima, če si boste kaj zraven nesle za po porodu, če vas lakota zagrabi? Kake kekse ali kaj? user posted image

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 3727
26.10.2006 10:34:40   
viv_
Kranjčanke in okolica user posted image  - a se keri da na en kofetek? Recimo ob 13h v Slončku! No, napišite, če bi kera prišla ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3728
26.10.2006 10:42:07   
**Petra**
IZVIRNO SPOROČILO: matejka81
Zdaj pa še eno noro vprašanje - danes sem se spet lačna zbudila user posted image  (samo jem zadnje čase) pa me zanima, če si boste kaj zraven nesle za po porodu, če vas lakota zagrabi? Kake kekse ali kaj? user posted image

Jst si bom obvezno vzela kake kekse, ker sem prvič do 20h v porodni ležala in nisem dobila večerje, tako da brez kakega prigrizka definitivno ne grem. Lačna sem pa bla ko 100 user posted image .

Jst pa že veselo kuham filano papriko. Uf, jst bi jo že kar zdejle jedla. Mislim, da bom mogla na hitr skočit še po eno piksno pasiranega paradižnika, verjetn ne bo dovolj. Pol pa še en fin pire zravn, mmmmmm, se mi že cedijo sline. Pa user posted image pride domov s služ. pot., tako da bomo meli eno prijetno družinsko kosilo, po dolgem času. Komi čakam, zato pa sem se danes tudi tako potrudla, ker ma rad paprike, pa tud že dolgo jih nisem delala.

Upam, da bo lepo vreme čez vikend, da se bomo lahko kam odpravili na sprehod. Pol sta pa drug teden itak dva praznika, tako da bomo mičkeno dlje skupaj. No, potem je pa že luna tukaj in mogoče pa kaj bo, no!! user posted image user posted image user posted image user posted image Jst srčno upam!!!

Viv, jst bi z veseljem pršla na user posted image , pa sem, na žalost, predaleč stran, pa drugič.user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3729
26.10.2006 10:46:21   
**Petra**
Uf, sem že pozabljiva, pozabla sem napisat, da me čist dol v trebuhu boli. Se mogoče počasi že kaj dogaja? Pa včasih me tud boli, kot bi mela menstruacijo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Le kaj bi to blo?

Pregled mam šele v pon, tako da se ne bi rada šla kazat kakmu drugmu gin.

Ima katera podobne težave?

(odgovor članu katy.25)
Neposredna povezava do sporočila: 3730
26.10.2006 11:05:56   
marella1
viv ravno včeraj sem bila v Kranju, ker sem imela G danes pa sem v Šiški. Bi mi pa sedla ena user posted image in kakšen klepet z izkušeno mamico. Aja, pa baje imajo v Slončku ful dobre torte...

Drugače pa sem danes spala kot dojenček, sem bila ful utrujena včeraj. Se mi zdi, da se je user posted image kar malo umirila user posted image

pa pa

(odgovor članu **Petra**)
Neposredna povezava do sporočila: 3731
26.10.2006 11:36:14   
krfjolca
IZVIRNO SPOROČILO: **Petra**

Uf, sem že pozabljiva, pozabla sem napisat, da me čist dol v trebuhu boli. Se mogoče počasi že kaj dogaja? Pa včasih me tud boli, kot bi mela menstruacijo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Le kaj bi to blo?

Pregled mam šele v pon, tako da se ne bi rada šla kazat kakmu drugmu gin.

Ima katera podobne težave?

Jaz tudi čutim podobno, vendar niso močne bolečine. Je pa podoben občutek, kot pri ta rdeči, ja. Lahko, da se že kaj pripravlja, ja - sem omenila svojemu G, pa je rekel, da je normalno. Pri njemu je itak vse normalno user posted image Se komaj premikam, pa je normalno ... No ja. Glede na to, da velja za najboljšega diagnostika v Kranju, se ne sekiram.

Zdajle sem bila na sprehodu, pa moram reči, da me ni tako bolelo, očitno je tista kopel včeraj res pomagala. Spala sem pa bolj slabo, včeraj sem se tako čaja napila, da sem šla najmanj 10x ponoči na WC. Sem gledala na uro - vsakih 90 minut user posted image

Danes sem končno dobila potrdilo od mentorice za diplomo, da je anketa v redu in da jo lahko začnem izvajat. Na to sem upala, ker je anketa že napol izvedena user posted image

Zdajle grem pa v mesto, moram kupit eno malenkost za lubija, ker ima v soboto rojstni dan. Sem mu že zadnjič kupila dva puloverja, ampak moram še kaj malega, da bo presenečenje. Pa eno večjo športno torbo moram kupit, za v porodnišnico. Rukzak imam že čisto nabasan, pa še kar nekaj stvari manjka. Razmišljam, da bom vzela svojo pižamo, tiste tam so tako strašno neudobne...

Pol pa k zdravniku po recepte. Mi je zmanjkalo inhalatorjev za astmo.
Se vidimo v Slončku na kavici! user posted image

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

Neposredna povezava do sporočila: 3732
26.10.2006 11:36:42   
Anonimen
Hoi hoi!

**Petra** : popadki so kolikor je meni znano, definirani kot močni menstruacijski krči. Mogoče bi bilo pametno, da si zapišeš čas, ko te je zvilo, tako boš najbolje vedela, če se res že kaj dogaja ali pa je le lažni alarm.

Pri meni še vedno nič ne dogaja, edino zelo neprijetna & boleča WC izkušnja je ravno za mano, av av. user posted image  Menda ja ne bom staknila kakšnih nadležnih hemeroidov za konec. user posted image

Nič, grem malo na sončeka se razmigat. Se tipkamo še kaj kasneje! user posted image

(odgovor članu marella1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3733
26.10.2006 11:53:44   
Lana_s
Danes je pa zunaj tak vroče, pravo poletje.
Nogavica, če ne bosta najinauser posted image prehitevala se pa na pdp vidima v porodnišnici, če ne drugače.

Po porodu pa jaz nisem bila nič lačna, so pa mi takoj ko sem bila sprejeta na oddelek prinesli zajtrk. Ampak apetita nisem imela še kak mesec po porodu - sem se kar silila, da sem sploh kaj pojedla, ker drugače je začelo mleka primanjkovat.

Drugače se pri meni še nič ne dogaja, pa tak še je daleč do mojega roka. Mi je prav čudno, da se nekatere že pripravljate, se mi zdi prehitro. Potem pa pogledam datum in vidim, da bo že november in da boste počasi že res na vrsti.

Katy.25 vso srečo naslednji teden. In upam, da bo hitro minilo in s čim manj bolečinamiuser posted image

Najina lumpka; Tina 7.6.2005, Luka 3.12.2006

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3734
26.10.2006 12:10:55   
ema79
hoj,hoj,hoj
Pismo, ste se pa razpisale!

Tud jst sm začela ful smrčat in mi je ful odleglo, da vidim, da nisem edina (mojemu pa še bolj, ker ma zdej vsaj upanje, da bo kmal konc tegauser posted image user posted image ). Tak da, če bo katera od vas z menoj v porodnišnici, se ji slabo piše...user posted image user posted image

Včeraj bla spet na CTG, nč se ne dogaja, je pa rekla, da se mi trebuh dviguje, namest spušča! A je to sploh možno??? A se je še kateri to naredil?

Jst grem vsak večer na sprehod in mi prov paše, čeprav me pol mal v razkoraku boli.

Včeraj ponoči sem se on enih zbudila z najhjšim glavobolom v moji življenjski zgodovini. Kej tazga pa še ne. Pojedla dva tableta, pa me je še kr bolelo. Celo noč nč spala, grem zjutraj k G, mi predpiše ketonal (baje, da zdej že lahka kak tak bl močen tablet poješ) in pol kukr je pršu, je tud šel. user posted image user posted image Na trenutke sem mislila, da se mi bo sfuzlal. Je pa G rekla, da je to sam zarad tega vremena, ker je pretoplo in nihanja čudna...

Moj pa njegova hči, sta mi še včeraj postlco oblekla, baldahinček in te stvari in skoraj doktorirala zraven, zdej je pa tamal prjavla, da bo v petek, ko pride za viken k nama s seboj baby borna prnesla, da bo ona vse to sprobala in da se bom jst lohka mal učila z njim.user posted image user posted image

Nčč, grem jst tud kuhat, oz pečt. Danes bomo mel piščanjčja bederca z krompirčkom v pečici skupaj pečena.NJAMI!!!! pa panakoto za sladico MNJAMI NA KVADRAT!!

Aja, drgač mam pa jst +18!user posted image

(odgovor članu Lana_s)
Neposredna povezava do sporočila: 3735
26.10.2006 12:16:39   
Anonimen
Punce, mogoče bi si lahko vse dodale vaš PDP v podpis? user posted image  
Bi bilo lažje spremljat vse skupaj. Seznama pa tudi ne moremo kar na vsako novo stran popat.

(odgovor članu ema79)
  Neposredna povezava do sporočila: 3736
26.10.2006 12:42:37   
Anonimen
ema79 Glavobol? Jaz sem danes celo jutro pretulila, ker me je tako glavobol zvijal. Meni je bilo rečeno, da moram zaradi pritiska biti še posebej pozorna na glavobole, ampak ko sem ga merila, je bil prej nizek kot visok, tako da se nisem šla niti pokazat. Sedaj pijem Ca, ki meni kar pomaga, pa veliiiko vode, pa svež zrak in gre počasi na bolje.... jaz sem odločena, da z Nalgezinom (ki meni čudežno pomaga) počakam do konca nosečnosti. Potem me pa nihče več ne prepriča, da ga ne smem jemati!

Sicer pa sedajle ravno bentim nad Sonckom, ki so 'rahlo' zamočili moje naročilo in če jiih ne bi drezala, bi se sploh nič ne zgodilo. Jaz pa 'počasi' že res rabim lupinico za tamauga!

Jem pa doma narejene raviole z gorgonzolo in orehi... mljask... o kilah pa danes raje ne bi user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3737
26.10.2006 12:56:16   
ultrazvok
Ku ku se ena novemberska je tu.Sicer mi imamo rok 17.11.2006 in me zanima kolko so tehtali vaši malčki v 36 tednu , mi tehtamo 3150g?user posted image

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 3738
26.10.2006 13:10:13   
**Petra**
IZVIRNO SPOROČILO: MucaMaca

Punce, mogoče bi si lahko vse dodale vaš PDP v podpis? user posted image  
Bi bilo lažje spremljat vse skupaj. Seznama pa tudi ne moremo kar na vsako novo stran popat.

To sem mela tudi jaz v mislim, pa sem zmeri pozabla napisat. Ja, veliko lažje bi bilo. No, punce, potrudite se! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3739
26.10.2006 13:11:34   
**Petra**
IZVIRNO SPOROČILO: ultrazvok

Ku ku se ena novemberska je tu.Sicer mi imamo rok 17.11.2006 in me zanima kolko so tehtali vaši malčki v 36 tednu , mi tehtamo 3150g?user posted image

Naš lump je tehtal cca. 2500g.

(odgovor članu ultrazvok)
Neposredna povezava do sporočila: 3740
26.10.2006 14:11:11   
Anonimen
Punce kaj pomaga pri vnetem grlu? Nočem jemat raznih septolet pa angalov pa ne vem kaj še vse,... Med pa limono že jemljem,.... še kaj? user posted image  Aja, pa čaje tud pijem,...

Grozno me peče grlo user posted image  user posted image  samo še kake gripe ali angine mi je treba zdaj user posted image !

Sem se pa malo prej spomnila, da v torbi za v porodnišnico še nisem imela čisto nič za user posted image , pa sem si pripravila vse za odhod domov, nam so še rekli, (v MB porodnišnici) da priporočajo, da vzamemo za user posted image  zokenčke oz. copatke, ker tega pri njih nimajo oz. so tako mali, da se jim vse razgubi pri pranju, ostale oblekice imajo, dokler je user posted image  v porodnišnici, zato sem vzela 2 bele zokenčke in ene rumene copatke (tiste njihove oblekice so rumene, da ji bo zraven pasalo user posted image ).
Pa še pleničke moram vzet (za vsak primer, če jih zamanjka user posted image ), enih par 5 kom. Pa dudico moram sterilizirat, saj vem, da jih v MB porodnišnici odsvetujejo, ampak jaz sem imela zelo rada dudo, pa če bo najina user posted image  tako hotela jo bo tudi imela. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3741
26.10.2006 14:26:05   
krfjolca
ultrazvok, 3100 g je pomojem kar veliko. Naš je imel v 34. tednu 2100, zdaj, v 37. pa pomojem okoli 2500-2600. Je pa pod povprečjem menda, vendar nič kritičnega.

matejka, jaz sem tudi zapakirala dudice, bolje da jih imam, pa ne rabim, kot obratno. Za grlo pa pomaga Propolis, jaz ga kupim v spreju, pa našpricam. Sicer je ogaben okus, ampak pomaga - in je naraven. Kupi se tudi pri najboljšem sosedu, ne le v lekarni.

Zdajle sem pa že pošteno lačna. Sem bila v mestu, pa nisem nič uspela kupit, ker med kofetki ni bilo časa ... user posted image

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3742
26.10.2006 14:26:37   
adelinna
Matejka81 - jaz sem pred časom prebolela virozo in me je tudi bolelo grlo. G mi je svetovala, da naj za grlo vzamem Granobil, lahko pa tudi kakšno Septoleto. Granobil mi sicer ni bil preveč všeč, ampak pomagal mi pa je. Sem pa polizala tudi nekaj Septolet.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3743
26.10.2006 14:35:24   
Nogavica
matejka81, poglej to:
http://med.over.net/phorum/read.php?f=19&i=100214&t=100214
Tudi jaz sem imela par dni nazaj boleče grlo, pa sem se ves dan nacejala s čajem in polizala 2 Angala. Naslednji dan je bilo že boljše.

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu adelinna)
Neposredna povezava do sporočila: 3744
26.10.2006 14:43:55   
Nogavica
Aja, še to: tudi jaz bom vzela s sabo v porodnišnico kake nogavičke za user posted image , pa danes je bila pri meni kolegica in rekla, naj vzamem tudi kako kapico, če bo slučajno hladno (tudi teh jim baje malo primanjkuje). Zelo malo imajo (v MB) tudi povijalnih plenic - je fajn kako s sabo vzet, ampak moraš pazit, ko ti sestra previja user posted image , da ti je pomotoma ne odnese - vrže v koš za perilo.

Joj, jaz se že malo sekiram glede smrčanja; saj user posted image  bo že preživel, ne vem pa, kako bodo tolerantne cimre v porodnišnici user posted image . Upam, da bom nehala s smrčanjem, takoj ko rodim.

P.S.: Moje kile so trenutno na +20, obseg trebuha pa 107 cm (pred kosilom user posted image ).

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu Nogavica)
Neposredna povezava do sporočila: 3745
26.10.2006 15:13:01   
Lana_s
Za grlo sem jaz tudi Granobil jemala in mi je hitro pomagal. Meni je pa dober, se mi zdi da ima okus po suhih slivah.
Zgleda, da zoknčki v vsaki porodnišnici primanjkujejo. Na Ptuju jih tudi niso imeli. Pa fajn je, če še kakšne bombažne rokavičke vzamete. Tina se je nonstop praskala po obrazu in sem ji jih že v porodnišnici gor dala.

Moji kg so trenutno +16, se kar čudim, ker sem se prvič za 26kg zredila. Upam, da zdaj ne bom 20 presegla.

Najina lumpka; Tina 7.6.2005, Luka 3.12.2006

(odgovor članu Nogavica)
Neposredna povezava do sporočila: 3746
26.10.2006 15:37:28   
Anonimen
Hvala punce, bo treba nekaj ukrenit,... ker bom drugače šla rodit kot cota in niti otroka ne bomo mogli ven spravit, ti prehladi mi čist energijo jemljejo  user posted image  user posted image .

Lana_s jaz sem kupila kar dvojne te rokavičke proti praskanju user posted image . tako, da grejo obojne zraven, ene bojo za v porodnišnico, druge pa za domov user posted image .

(odgovor članu Lana_s)
  Neposredna povezava do sporočila: 3747
26.10.2006 18:09:15   
Aja1
Pozdravljene...ste pa danes malo bolj aktivne, kot včeraj, ko sem skoraj samevala tle gor (zvečer).

No, danes sem bila na CTG-ju. Seveda spet ravna črta, popadkov nič, srček dela 130-150. Kile pa že dva tedna iste user posted image user posted image user posted image  (ja, prej je bilo pa v dveh tednih +3 kg). Sicer pa mi je G delala tudi kratek UZ, ker imam premajhno razdaljo S/F (le 33 cm) in je sumila, da je mogoče že premalo plodovnice...ampak je še vse ok. naslednjič imam CTG ravno na rok in takrat tudi bolj natančen UZ.

Matejka, za boleče grlo pa res kupi v lekarni Granobil. Meni je full pomagal in seveda veliko čajčka z vitaminom C.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3748
26.10.2006 18:52:24   
Anonimen
Meni je pa tako dolgcajt! user posted image  user posted image  user posted image

Naj katera kaj napiše. Plosim. user posted image

(odgovor članu Aja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3749
26.10.2006 19:02:30   
Aja1
Še ena, ki ji je dolgcajt....bi šle kar rodit???? Bi imele vsaj kej za počet. user posted image  ja zdej se hecam, pol me bo pa res slučajno zagrabilo, bom pa jokala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  148 149 [150] 151 152   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  148 149 [150] 151 152   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?