|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  132 133 [134] 135 136   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke
11.10.2006 17:21:27   
Anonimen
Aja Po moje tudi bolje, da jih ne navadiš prehitro, da si tudi med porodniško dosegljiva. Tudi jaz sem se odločila vzeti dva dni interne bolniške, v petek se pridem pa samo še poslovit v službo in to je to user posted image

Hja, pregled je bil pa manj vzpodbuden. Res imam previsok pritisk in preveć kil (+20) user posted image . Zato so me za drug teden naročili na PDC (perinatalni dnevni center), kjer me bojo cel dan opazovali. Če izvidi ne bojo tip-top, je rekel, da mi bojo morali pač sprožiti porod user posted image Seveda še vedno upam, da izvidi bodo v redu, ampak nikoli ne veš... mogoče pa tudi jaz prebegnem med Oktobrke... user posted image

CTG so mi morali danes pa dvakrat delati, ker prvič ni bil "dovolj lep", karkoli že to pomeni. Potem so me poslali, naj se najem in pridem še enkrat in je bil tamau precej bolj živahen, g pa zadovoljen. Vsaj to!

(odgovor članu mirjanajelenko)
  Neposredna povezava do sporočila: 3326
11.10.2006 17:34:40   
katy.25
A lahko prosim še mene na seznam uvrstite, čeprav nisem tako aktivna user posted image ?!

katy.25 user posted image  Kranj ali Trbovlje

Danes sem imela drugič ctg in je vse ok. Sem se malo menila z mojim G. glede poroda. Do sedaj sem bila prepričana da grem v Kranj (porodnišnico imam 5 min peš) sedaj pa vse bolj razmišljam da bi šla v Trbovlje kjer moj G. dela v porodnišnici. Pravi da se da zmenit, da on vodi porod kar se mi zdi fino,pa še navajena sem ga ker me spremlja celo nosečnost. Edino kar me moti je, da se moram pripeljati do Trbovelj... ja drugače ne gre.

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3327
11.10.2006 17:35:23   
katy.25
Ja pozabila sem še 1.11. PDP

(odgovor članu katy.25)
Neposredna povezava do sporočila: 3328
11.10.2006 17:55:31   
Anonimen
Dobrodošla Katy25! user posted image

No zdaj sva pa dve, ki imava rok 1.novembra. user posted image

(odgovor članu katy.25)
  Neposredna povezava do sporočila: 3329
11.10.2006 20:19:44   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: matejka81

Danes pa ne grem nikamor, se mi ne da,...

user posted image , ma očitno ne bo dneva, da ne bi več letala okoli dokler ne rodim user posted image ,...sem seveda spet morala v mesto,...kriza!
Dispozicija je dovolj sfrizirana, da jo bom naslednji teden oddala user posted image . Sem čist vesela glede tega user posted image ,...

Zdaj pa sem se najedla mlečnega riža, ki ga btw. sploh ne znam skuhat, če ni tisti iz vrečke user posted image ,...sem mešala pa mešala, pa še kar trd, pa dolivala mleko pa je bilo vse pregosto,...ah, kar nekaj v glavnem user posted image ,... Napihnjena sem, da to ni za verjet, komaj čakam, da grem ležat user posted image .

Zdaj pa grem počasi kar v pižamco pa spat. user posted image

Lepo spite!
user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3330
11.10.2006 21:19:15   
Aja1
Dober večer...ene ste šle pa že spat....no, lahko noč user posted image

Vidim, da ste že pridno začele hodit na CTG. Jaz ga imam prvič jutri. Me prav zanima, kaj bo pokazal....no, le kaj pričakujem....sigurno še ne bo duha ne sluha o popadkih. Do koliko (številka) so pa največ popadki (tisti, ki že fajn bolijo)?

Danes sem se pogovarjala s kolegico, ki je pred dvema tednoma rodila z EA. Je ne more prehvalit. Pravi, da sta bila po porodu oba z user posted image  čisto spočita in da jo res priporoča (prej je pa enkrat rodila že brez EA in je mislila, da bo kar umrla od bolečin). Tako, da sem prav zadovoljna, da imam tudi jaz planirano EA....če le ne bom rodila ravno takrat, ko ne bo nobenega anestezista za dobit (kakšno Martinovo...iz vinograda sigurno ne bo prišel). No, računam na EA 99%.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3331
11.10.2006 21:32:50   
kaja11
Dober večer.... končno mi je ratalo do računalnika pridetuser posted image Kr neki v službo hodim, pa cotke kupujem, doma pa sploh še nimam zrihtano. Res ne vem kaj čakamuser posted image . Avto že komaj vozim, ker se mi dete v rebra zabija.... če hodim mi trebuh fuuuul otrdeva, tako da se premikam k da bom glihkar rodila..... sedet pa tudi ne morem, ker se mi trebuh preveč na noge obesi in ni prijetno.... skratka, sam še za na lustr semuser posted image . Po terminu imam pred sabo še štiri tedne, res ne vem kako bom zdržala.

Jaz sem si v prvo masirala presredek en mesec ..... rezana nisem bila, samo ne vem če je to zaradi masaže ali pa zaradi fenomenalne babice, ki se je zares potrudila in mi cel porod raztegovala presredek (o madona kok se to čudno sliši... še meni je neprijetno)

Jaz samo to rečem... blagor vsem, ki ste zmenjene za EA... če me ne bi bilo strah, da bom v avtu rodila, bi šla kar v Postojno. Mimogrede.... od znanca žena je rodila v avtu  na poti v Postojno (cca 2 leti nazaj) in to par mesecev pred mojim PDP... od takrat je moj možek na vsak moj premik ponoči skakal v luft in me  hotel peljati v porodnišnicouser posted image .

Punce.... ful imate lepe bušije, vozičke, mucke,.... Ko vse preberem će pozabim h kateri kaj pašeuser posted image

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 3332
11.10.2006 21:36:08   
Aja1
In kaj so potem naredili, ker je rodila v avtu???? Mojga bi kap zadela, mene pa tudi.user posted image

(odgovor članu kaja11)
Neposredna povezava do sporočila: 3333
11.10.2006 21:48:10   
kaja11
Zastoj je bil na cesti tako.... če se prav spomnim ju je policija spremljala iz gužve, potem sta pa sama nadaljevala proti porodnišnici ..... očitno ju je porod vseeno prehitel, ker sta se ustavila na odstavnem pasu.... po mobitela je moža/fanta usmerjal porodničar, vse se je končalo  v redu, mamica in dete sta šla normalno domov. Moram pa priznati, da ne vem podrobnosti.... kako je posteljica prišla ven, kdo/kdaj je prerezal popkovino,.... Celo zgodbo mi je povedal čisto zelen možek, ki je govoril z  bratrancem od tega očka. Cela štala!!!!

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 3334
11.10.2006 21:52:53   
Aja1
Ojoj, kriza.  Sicer fino, da je šlo hitro, ampak vseeno bi bilo bolje, da bi se hitro odvijalo v porodnišnici. Jaz imam občutek, da bom verjetno ene parkrat brezveze prišla v porodnšnico...ko me bo malo zvilo, bom že letela user posted image

Ampak kako se november hitro približuje!!! Po eno strani sem tega vesela, po drugi me je pa strah.

(odgovor članu kaja11)
Neposredna povezava do sporočila: 3335
11.10.2006 22:25:59   
kaja11
Pri meni je isto.... v bistvu imam že vsega dovolj, po drugi strani me pa kar stisne če pomislim na porod. Po moje je to znak, da še nismo tik pred porodom..... prvič sem rodila v 41t in me na koncu sploh ni bilo ničesar strah. Ko mi je voda začela odtekati, sem bila fuuul vesela... sploh me ni bilo nič strah, tok sem bila vesela, da se bom končno "znebila" trebuha, zgage, napihnjenosti, ....

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 3336
11.10.2006 22:44:38   
Aja1
Upam, da bo res tako...da se bomo veselile poroda in da nas ne bo preveč strah. No, sicer pa je še kar nekaj dni do novembra....do takrat pa vse noge skup tiščat!user posted image

(odgovor članu kaja11)
Neposredna povezava do sporočila: 3337
12.10.2006 8:22:56   
blecky
živjo, katy.25.. kako pa to, da se odločaš o tako veliki razdalji KR - TRB. A si tam hodila h G.? ali on dela v KR, poleg tega pa še v TRB?

mirjanajelenko....mene tud zadnje čase ponoč kr neki boli tam spodaj, da včasih mislim, da me bo vse skupaj prehitelo user posted image , pa ne sme!!! še en mesec naj počakauser posted image  imam še preveč dela, da vse ponaredim preden prijoka user posted image .

seenamojca... želim ti, da bi blo vse OK na pregleduuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 3338
12.10.2006 8:44:12   
Aja1
Dobro jutro! Jaz bi še kar spala, pa sem morala vstati. Danes grem prvič na CTG (pojma nima, če bo tudi kaj drugega ...mogoče voda, težauser posted image , pritisk).

Pridne bodite, kaj napišite in se tipkamo kasneje!

(odgovor članu blecky)
Neposredna povezava do sporočila: 3339
12.10.2006 9:24:53   
katy.25
Dobro jutro!

Blecky: Ja malo je ¨zapleteno¨. Jaz sedaj živim v Kranju, gin. imam v Medvodah v ZD in on dela drugače v porodnišnici Trbovlje. Ves čas sem mislila da bi šla v Kranj rodit, ker imam res blizu( 5 min. peš), sedaj me pa vedno bolj vleče da bi šla kar z njim v Trbovlje. Včeraj sem se o tem z njim pogovarjala na pregledu in mi je všeč da on vodi porode svojih pacientk. Nekako mu najbolj zaupam in to se mi zdi pomembno. Pa tudi druge punce ga pohvalijo.

Lp

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 3340
12.10.2006 9:25:17   
viv_
O, punce!

Kaja11 - lepo da si se spet mal javila. Sem mislila, da si šla že rodit. Mene pa če hodim, tako boli sramna kost. Da sem tudi ko en kripel... Moram  fenomenalno zgledat... Doma imamo pa tudi še vse v razsulu.  Tako da ta teden bi še počakala, naslednji petek gre pa podnajemnica lahko ven user posted image  Petkovi otroci so fajn, pa srečni očka ima lahko žur doma, he he ... 

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 3341
12.10.2006 9:29:42   
katy.25
Punce... veliko sreče na pregledih. Veliko vas/nas  ima že ctg, ki je meni resnično dolgočasennnnn. Prvič sem kar zaspala zraven. Vsaj pri nas te priklopijo na aparat in potem 20 min ležiš, naslednjič moram knjigo sabo vzet.
Drugače pa meni vedno še pritisk izmeri pa stehta me.

Imam že plus 15 kg!

(odgovor članu katy.25)
Neposredna povezava do sporočila: 3342
12.10.2006 10:34:50   
Anonimen
user posted image  Jutro!
Kaj boste lepega počele danes? Jaz nimam nobenih planov zaenkrat,...me bo moralo zgrabit, da bi šla malo diplomo pisat, zdaj ko je mentorica tako dobra in je rekla, da je po njenjem mnenju tako OK user posted image . Mah, verjetno bom res šla tipkat diplomo,... Bom imela potem manj dela, ko bo user posted image  tukaj.

Punce, jaz že komaj čakam, da pride user posted image  na svet,... Tako bi jo celo polubčkala in pocartala user posted image .

Nekaj sem včeraj razmišljala,...večkrat sem že kje prebrala, da je katera imela pramalo ali pa preveč plodovnice user posted image , kako to veš, ali je imaš premalo ali preveč? Glede na to, da ti zdaj delajo le še CTG,...UZ menda ne bo več nobenga user posted image .
Mislite, da je štetje gibov dovolj, da opazimo, če kaj ne štima? user posted image

(odgovor članu katy.25)
  Neposredna povezava do sporočila: 3343
12.10.2006 10:41:28   
katy.25
 Matejka: meni je včeraj moj g. razložil da gibi morajo biti...naj jih kar štejem. Da moram biti pozorna na izcedke. In da če kaj ni v redu da se vse na ctg -ju vidi in nato naredijo nadaljne preiskave.  Če se otrok normalno giba ni panike.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3344
12.10.2006 11:45:27   
Anonimen
Hvala Katy. Tudi jaz mislim, da nima kaj bit, če se user posted image normalno premika. Imam pa še eno težavo danes user posted image ,... špikanje v levem jajčniku, oz. na levi strani v predelu jajčnika user posted image .
Se je kateri to zgodilo??? Zdaj v zadnjem mesecu? user posted image

(odgovor članu katy.25)
  Neposredna povezava do sporočila: 3345
12.10.2006 11:54:23   
Aja1
Pa sem nazaj! CTG je res kar dolgčasen. Nič posebnega se ni dogajalo. Srčni utrip user posted image  okoli 130-140, popadkov še nič,tako, da imam zdaj naslednjič čez en teden.

Sem se pa v dveh tednih zredila za 3 kg user posted image  in seveda bila tudi kregana....zdaj pa je teba malo dieto držat (beri....brez sladkarij oz. vsaj manj, kot prej).

Tudi jaz moram zdaj šteti gibe...vsaj 10 jih mora bit v enem dnevu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3346
12.10.2006 12:01:43   
adelinna
Jaz sem bila na CTG včeraj. Vse OK, je pa zaznal tudi popadek. Nič nenavadnega, saj jih jaz zaznavam kar precej tekom dneva.
Sicer mi G ni nič rekla, ampak zadnji mesec sem se zredila 5 kg user posted image  (prej pa vsega skupaj 8 kg). Glede na to, da sem vsa otekla predpostavljam, da je večina te teže voda.
Povedala sem vam že, da naša šefica še vedno sedi na riti z nogami v luft. No, dobila sem napotnico za UZ in poskus zunanjega obrata. user posted image  Zdaj sem ful zmedena. Normalno, da me je strah. Seveda pa si želim, da bi se dalo pikico obrniti in da bi lahko rodila brez težav ali CR. Če ima katera na zalogi kakšno tolažilno besedo, bom zelo vesela. Samo ne me strašit, prosim.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 3347
12.10.2006 12:09:50   
Anonimen
Aja1,...tudi moja user posted image  je imela tam povprečno 140 utripa user posted image , ko se je umirila, ko pa je začela razgrajat pa tud tam do 200-220 user posted image .
Zgleda, da je to čist OK user posted image .

Ampak moja user posted image  še kar precej razgraja, dvomim, da bo pohitela user posted image , ima še ogromno prostora se mi zdi.

(odgovor članu adelinna)
  Neposredna povezava do sporočila: 3348
12.10.2006 12:17:37   
Luni
Oj, punce!

Berem, da imate že vse CTG, meni ga ni G še nič omenila user posted image  , grem pa v ponedeljek k njej. Mali je živahen, da me včasih kar premakne, ko ležim user posted image  Viv, tudi mene boli sramna kost in to vse bolj. Resno včasih razmišljam, da se ni kje že začelo, pa k sreči ponoči spim kot ubita, tako da to ni to user posted image   Hitim še generalno po hiši narest, potem je pa res vse pripravljeno za prihod novega člana (ali članice user posted image , še zdaj ne vem).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3349
12.10.2006 12:24:15   
Anonimen
Adelinna: Tudi naša user posted image  je bila vse do nekje 35. tedna narobe obrnjena, a na srečo se je le obrnila na glavico. Tudi meni je bilo rečeno, da bom v nasprotnem primeru dobila napotnico za ZO oziroma v skrajnem primeru rodila z CR. Baje pomaga veliko hoje in pa počitek na vseh štirih oziroma z zadnjico v luft. Jaz sem to prakticirala, če je to pripomoglo k obratu user posted image  ne vem točno, a škoditi že ne more. Kaj ti je pa ginekolog rekel glede vsega skupaj ? Ti je ta mogoče priporočil kaj podobnega? Držim pestke, da se tvoj/a user posted image  kmalu obrne na glavico. Drugih napotkov ti pa žal ne znam dati.

No zdaj je pa že mene strah, da bom jutri zaspala med mojim prvim CTG. user posted image  

Danes sem tako slabo spala, sem imela tak občutek kot da mi bo trebuh *razneslo*, ful neprijetno. Pa neki me je špikalo, pa me je že kar malo panika grabila ponoči.

(odgovor članu adelinna)
  Neposredna povezava do sporočila: 3350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  132 133 [134] 135 136   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  132 133 [134] 135 136   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Noseča med božičnimi prazniki: 5 prednosti
Saj veste, da imajo nosečnice zelo občutljiv okus za hrano? No, med prazniki to seveda pomeni, da boste ob vseh tistih s...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?