|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke
13.10.2006 16:24:00   
Anonimen
user posted image  user posted image  user posted image , kako pa lahko škoduje otroku?

(odgovor članu LARIKA)
  Neposredna povezava do sporočila: 3376
13.10.2006 16:32:48   
Anonimen
Veste kaj punce, jaz sem pa šele zdajle ugotovila, zakaj se mi je na CTG izpisala samo ena krivulja. Ja ker ni bilo popadkov. Kako tutika sem jaz, grozno. user posted image  Menda bo ja naša pupa glede pameti bolj po atiju. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3377
13.10.2006 16:35:46   
Anonimen
Muca maca zdaj si me pa nasmejala user posted image  user posted image , kaka ugotovitev user posted image . In za to si potrebovala, kako dolgo? user posted image

Ma, saj kaj pa češ, vsega ne mormo vedet,...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3378
13.10.2006 16:37:49   
katy.25
Super Krfjolcauser posted image , samo da je vse v redu!

Sicer sem pa jaz danes tudi že veliko postorila. Zlikala sem vse oblekce za našo user posted image  in ¨nafilala¨ previjalno. Potem sem si na občini uredila prepis stalnega bivališča - sedaj sem uradno Kranjčanka, pa zavarovanje... Edino na socialo nisva z mojim uspela priti pravočasno za ureditev očetovstva. Drug teden ga do četrtka ni in upam da me ne bo kaj zagrabilo user posted image , ker bi rada da je zraven na porodu. Potem sem šla kupit darilo za nečaka- imamo krst v nedeljo in sem botra in seveda zavila še v Benetton ... prov rabim si spet nekaj ¨normalnega¨ kupit za oblečt. Me je mami častila z enim brezrokavnikom in majico user posted image .

Sedaj moram pa malo počit, ker že komaj hodim in sedim.
A še katero občasno kar orng špikne tam doli? Meni je g. sicer rekel da jeuser posted image  že čisto spuščena in pripravljena. Občasno me kar orng zvije.

lp

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 3379
13.10.2006 16:39:17   
Anonimen
Samo skoraj 6 ur! user posted image  user posted image  user posted image  S kakimi stvarmi se hvalim, he? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3380
13.10.2006 16:43:11   
katy.25
he he muca macauser posted image , si moram it ogledat moj ctg izpis, če bo meni kaj jasno. Sploh ga še nisem pogledala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3381
13.10.2006 16:46:46   
Anonimen
Meni ga pa sploh niso dali user posted image  user posted image ,...samo v materinsko mi je napisal in to je bilo to user posted image

(odgovor članu katy.25)
  Neposredna povezava do sporočila: 3382
13.10.2006 16:58:29   
krfjolca
Kolikor sem uspela izbrskat, se plod lahko okuži pri prehodu skozi porodni kanal. Možne posledice, če se zadeva ne zdravi, so pljučnica, meningitis ali sepsa (ki je tudi smrtna!). Zato novorojenčkom, sploh tistim prezgodaj rojenim (ker so take bakterijske okužbe pogosto vzrok prezgodnjih porodov), dajejo antibiotik preventivno. Ne vem pa, ali to dobijo vsi novorojenčki. Pogosto je taka bakterija tudi vzrok nizki porodni teži. (morda je zato tudi Anže pod povprečjem glede velikosti in teže ... Zdaj ima 2.100 g)
Se še informiram.

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3383
13.10.2006 17:07:48   
Anonimen
Joj, jaz nimam pojma koliko je moja user posted image  težka. Ne vem zakaj mi ne povejo nič user posted image ,...UZ pa zdaj tako ne bo več nobenga,... user posted image

Prej so mi govorili, da bi tudi naj bila manjša,...no ok, glede na to, da bo punčka pa če gledam po nama,... res ne more bit ravno debeluška user posted image . Ampak bi vseeno bilo fajn vedet, ne?

(odgovor članu krfjolca)
  Neposredna povezava do sporočila: 3384
13.10.2006 17:20:13   
Aja1
Krfjolca, dobrodošla nazaj. Samo, da je vse ok in da sta z Anžetom še v enem kosu. user posted image user posted image user posted image

Danes sem bila jaz pa pridna....se moram pohvalit. Sem umila vsa okna v stanovanju, skopala kužija, pomila hladilnik in zamrzovalnik (uhhh, je bilo že veliko leda), vse pometla in zdaj počivam za računalnikom user posted image

Punce, povejte, kako bodo vaši možje (fantje) koristili očetovski dopust (15 dni) in dopust ob rojstvu otroka (3 dni). Moj je omenil šefu, da bi tisti dan, ko bi jaz rodila (oz. ko bi se vse začelo) imel dopust (da bi me peljal in bil zraven) in mu je rekel, da če bo takrat on v službi, bo v službi user posted image Sva planirala, da bi ga jaz poklicala, ko bi se začelo, pa zgleda, da tako ne bo šlo..... Ja, super...po vsej možnosti bom sama v porodni sobi....matr sem jezna. user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3385
13.10.2006 17:26:34   
Anonimen
Aja1, res je odvisno kje tvoj dragi dela. Moj je imel že vse zmenjeno user posted image , torej tako, kot si sama rekla, da bi ko bi se začelo ali šel z mano ali pa bi prišel iz službe, pa bi bil na porodu z mano. Potem bi pa imel dopust tista 2 tedna ko bi jaz prišla iz porodnišnice.

Ampak pri mojem se je dalo vse zmenit brez problema, samo kaj ko zdaj ne bo tako.user posted image

(odgovor članu Aja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3386
13.10.2006 18:11:31   
krfjolca
Moj si k sreči lahko vzame dopust, kadar se mu naprdne, hvalabogu. Oziroma gre lahko kadarkoli iz službe pa ptem ure štuka, ko se mu zljubi. Zdaj bo moral revček jutri na šiht, ker hoče noter prinest ure, ko mi je med tednom nosil burek v porodnišnico user posted image .

Sem bila pa danes na porodnem oddelku, sem šla samo pozdravit eno prijateljico, ki je ravno včeraj rodila. Ježeštana, so to micena bitjeca!!!! user posted image user posted image user posted image
Komaj čakam svojega, res, vedno bolj!!!

< Sporočilo je popravil krfjolca -- 13.10.2006 18:12:54 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3387
13.10.2006 20:00:15   
gajalo
Zdravo, zdravo!
Se vam po dolgem času oglašam, čeprav vas kar redno berem. Zate Krfjolca sem vesela, da se je vse uredilo. Tudi jaz sem ležala v kranju 10 dni, domov sem prišla prejšno sredo in tud jaz moram reči, da so v Kranju prijazni dohtarji in sestre, sem bila presenečena, ker kranjsko porodnišnico vsi raje kritizirajo kot ne. Sama sem pri Urhu in mu 100% zaupam. Drugače pa počivam, ker se mi vse nekaj mehča in mv krajša. In  že navadno otrdevanje trebuha me boli kot user posted image , in občutek imam, da mi bo vse ven padlo, pa sem drugač trpežne vrste človek.  PDP imam 27.11. tako, da moram še mal zdržat. Kar se hrane tiče jo je res veliko, nikol nisem mogla vsega pojest. Sem pa tudi jaz tam shujšala. verjetno so to res živci, ker sem komaj čakala, da grem domov.
Drugačeuser posted image  veselo brca. V pon imam UZ. Zredila sem se 7 kg. Še vedno pa me dajejo slabosti, čeprav hvala bogu ne bruham več. Posteljica je pripravljena in oblekice tudi.

Na faksu sem se tudi uspela vpisat v 3 letnik (beri: vpisala me je prijateljica) , čeprav se mi zdi, da je bila letos na FF grozna zmeda okrog vpisov.

Moj bo doma tri tedne, ko pridem iz porodnišnice. Upam, da bo tudi iz službe lahko šel, če se slučajno takrat dete nameni pokukat na svet.

lp!

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 3388
13.10.2006 20:08:20   
Nogavica
krfjolca, dobrodošla nazaj user posted image user posted image user posted image ! Tudi meni je odleglo, ko sem te spet videla tu gori.

Jaz sem pa imela danes pregled in mi je sestra rekla, da sem se malo preveč zredila od zadnjega pregleda (+4 kg user posted image ), potem pa je videla moje otekle noge in je rekla, da bo to verjetno tudi od zastajanja vode. Sem ji rekla, da je sigurno krivo prav to user posted image . No, potem sem dobila napotnico za CTG (naročena 23.10.), poslušali smo srček, zmerila je trebuh - 35 cm, g. mi je dal še neke napotnice za krvne preiskave pa za sprejem v porodnišnico, potem pa mi da roko, zaželi vse dobro na porodu in reče, da se vidimo na poporodnem pregledu user posted image . Me je čisto sesulo. Potem je sestra rekla, da bom zdaj hodila samo še na CTG-je in da je konec s pregledi. Jaz tega nisem vedela user posted image . Kaj pri vas je tudi tako?

Prej sem pa imela čistilno akcijo in sem posesala celo stanovanje in pomila tla - je bilo ful zaprašeno, ker so nama delali centralno. Juhu, ne bo nas zeblo!!! Smo onemu tipu prav malo težili, naj pohiti, ker v kratkem pričakujemo user posted image .

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 3389
13.10.2006 20:20:22   
Aja1
Jaz sem imela ta teden CTG in potem sem šla še do G v ambulanto, kjer mi je izmerila trebuh, pa povprašala po počutju, brcikah,... Mi je kar malo čudno, da boš imela samo CTG. No, sicer pa itak, če boš imela kakšne probleme (upam, da ne) ali pa vprašanja te bo sigurno vzela.

(odgovor članu Nogavica)
Neposredna povezava do sporočila: 3390
13.10.2006 21:05:21   
urška76
Ojla!
Krfjolca dobrodošla nazaj. Super, da se bolje počutiš. Zdaj pa le počivaj, pa se pusti razvajati, da bosta z Anžetom v dobri formi, ko bo vajin čas.
Vidim, da smo vse nekaj pridne ratale in pospravljamo in pripravljamo.user posted image  Jaz sem danes sesala na veliko, in ugotovila v kaki "svinjariji" se igra moj otrok. Ima v sobi en konec tapisona, ki je zarobljen kot tepih. Pa ga s stepalno krtačo posesam, čisto počasi, da bo šla ja vsa svinjarija ven, potem ga pa obrnem, da poberem dol še tiste smetke, ki so na spodnji strani in grem čez tud s to krtačo, no in potem ugotovim, da vsa moja natančnost ni čisto nič zalegla saj se je iz tapisona kar usulo prahu na parket. Kot da mu nikoli ne spucam. No pa sej zdej bo za neki časa moral bit dobr. Jutri me pa čaka še en kup cunj za zlikat, se pozna, da smo ponoči sušili in inisem mogla potem samo zložit.
Nogaveca pa je res čudno, da ne boš imela več nobenega pregleda. Jaz imam 18.CTG in potem pregled in potem še dva pregleda do PDP, pa nekej ctg-jev vmes.
No punce pridne bodite, Kaja in Viv vama naj se pa nikamor ne mudi.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 3391
13.10.2006 21:34:06   
marella1
user posted image user posted image user posted image za krfjolco, me veselo da je bolje in da bo Anže še malo počakal.
Tudi jaz sem imela danes čistilno akcijo, pripravljam torbo za porodnišnico, jutri greva pa še v Tosamo po stvari ki so nama ostele za kupiti.

(odgovor članu urška76)
Neposredna povezava do sporočila: 3392
13.10.2006 22:19:41   
Anonimen
Ojla,...

user posted image  mene je zdaj skoraj kap, punce.  Noge imam čist zatečene user posted image  user posted image , groza prej mi ni nič zatekalo, zdaj zadnja 2 dni pa skoraj nimam več gležnjev user posted image , no včeraj ni bilo niti omembe vredno ampak zdaj? user posted image user posted image

(odgovor članu marella1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3393
13.10.2006 22:30:30   
Aja1
Matejka, tudi jaz imam zvečer zatečene noge, še posebno, če cel dan nekaj delam in hodim naokoli... user posted image  Ah, bomo že preživele še ta mesec (ali pa malo manj).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3394
13.10.2006 22:32:43   
Anonimen
Pa je tako hudo, da na notranji strani sploh nimaš gležnjev? user posted image user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu Aja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3395
13.10.2006 23:01:18   
Monika79
ojla punce

Oh da ne govorimo o odtekanju nog, takih še pri meni tudi jaz nisem videla, tako, da je spodaj vse ravno, pa kaki gležnji, jih enostavno ni, tako, da me kar panika pograbi in grem takoj ležat, to se ponavdi zgodi vsak dan ko pridem iz službe in se preoblačim, tako, da bo treba res malo več počivat user posted image  in manj okrog letat, če pa mi je tako težko biti pri miru user posted image

Krfjolca - dobrodošla nazaj k nam, v čvekalni klub user posted image user posted image  sem velikokrat mislila nate, kako je kaj z tabo, hvala bogu, da si sedaj doma in da še bo tvoj fante malo počakal user posted image user posted image  nekaj me vseeno zanima, kot si napisala, da so ti ustavili popadke, si imel močne  popadke? in na koliko minut so bili? - malo me radovednost daje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

No tudi midva z mojim mava v načrtu, da bi bil zraven, samo lahko se tisoč stvari zgodi, pa ne bo moral biti user posted image   če pa bo slučajno delal, pa me bo en od naših peljal noter, pa bo potem prišel v porodnišnico, saj ima od službe do tja dobrih 20 minut, tako, da upam, da mu bo uspelo user posted image user posted image

jaz še tudi nimam tega vrtljaka za nad posteljico, koliko to približno stane, ker bi tudi rada kupila.

lp Moni user posted image

16.11.2006 sem postala MAMA mojemu zakladku Kaji.

Preden je bila spočeta - sva si jo želela,
še preden je bila rojena - sva jo ljubila,
in komaj se je rodila - bi zanjo umrla.
TO JE ČUDEŽ ŽIVLJENJA!

M.Hawkins

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3396
13.10.2006 23:24:43   
Aja1
Jaz tudi še nimam vrtiljaka za nad posteljico in se še odločam, če bi ga sploh kupila ker je kar drag. Sem gledala v BC (taki z lučko) stanejo okoli 13-14 tisoč. Meni se zdi to kar preveč. Obstajajo pa tudi samo igračke za nad posteljico, ki igrajo uspavanko (ti pa stanejo okoli 3 tisoč in naprej).

Matejka, zdaj prav gledam moje noge in nimam gležnjev user posted image , pa še nogavice sem imela obute in zgleda prav grozno....kot bi me en full zategnil z elastiko in po nekaj časa spustil...

Jaz bom zdaj resnično upala, da se ne bo začel porod, ko bom sama doma. No, saj zapeljali bi me lahko tudi starši (v skrajnem primeru tudi rešilec - ampak tega nočem....me kar zmrazi, ko pomislim na to), ampak tam želim njega, ker drugače bom user posted image user posted image user posted image .

Zdaj pa me moj že podi spat, meni se pa spet ne spi...pa user posted image  tudi ne, ker spet brca kot nora....mogoče sta pa dva notr in imata fešto?!

(odgovor članu Monika79)
Neposredna povezava do sporočila: 3397
14.10.2006 9:22:26   
krfjolca
Dobro jutro user posted image
Ah, kako je luštno pojest zajtrk ob internetu user posted image
V bolnici sem ga prav pogrešala (čeprav sem imela nešteto stvari za zamotit se, nazadnje nisem več zdržala in mi je dragi moral prinest notebooka, da sem gledala filme.)
Sem pa danes spala kot top! No - do 5. zjutraj. Takrat sem se zbudila, ker je kar nekaj manjkalo, hihi - v bolnici je ob tej uri namreč vedno prišla sestra izmerit temperaturo. Najbolj absurdno se mi je pa zdelo, da so nas vsak dan vrgli pokonci ob 6.30. Mislim, WTF? Nato smo morale vstati, da so strežnice postlale postelje (ne preoblačile, samo poravnale odeje), potem pa smo šle lahko nazaj ležat. Haloooo???

Glede popadkov: jaz jih nisem čutila, samo rahlo otrdevanje trebuha. Niti nisem spraševala, na koliko minut so bili. Ustavljajo jih pa z enimi takimi obliži, ki jih dajo na trebuh na 10 ur in imajo kot stranski učinek straaaašen glavobol! Zraven dobiš po 2-3 lekadole, če ne se ti sfuzla. Vsaj meni se je, ker sem pozabila vzet tableto. Auč.

Sem bila pa v sobi z eno v 33. tednu (dvojčki), ki je prišla zaradi slabe krvi. Si morete mislit, meja za železo je 110, no - ona je imela 43!!!! Ko sem šla, so jo imeli že na igli! user posted image

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 3398
14.10.2006 9:58:08   
naja78
čao punce!
saj veste da sem uradno oktoberka,pa vseeno malo škilim k vam.
vidim da kr dogaja.
no vsekakor če bom čez rok,upam da me sprejmete med sebe da še kako pred porodom rečemo!user posted image

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 3399
14.10.2006 10:18:06   
Aja1
Dobro jutro!

Krfjolca, zdaj pa le uživaj ob internetu...si tudi jaz ne predstavljam, kako bi ležala v bolnici in nimaš kaj početi....nič fino.

Naja78...bom držala pesti, da boš oktobrka, čeprav si dobrodošla tudi med novembrkami...itak bo verjetno nekaj zamenjav user posted image , čeprav jih je večina s konca vašega seznama že ušla v porodnišnico...zanimivo.

Zdaj pa greva z user posted image  nekaj pomagat betonirat...no, jaz bom bolj kuharca...user posted image

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 3400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

30 dejstev o nosečnosti
Nosečnost je eno izmed najlepših življenjskih obdobij. Prinaša pa tudi marsikatera presenečenja.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?