|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke
2.10.2006 8:53:30   
adelinna
Moje meritve pri 31 2/7: BIP = 73, HC = 290, AC = 283 in FL = 61.
Pa ne preveč natančno primerjat naših meritev. Vsaka nosi svojega otročka, ki bo lahko večji ali manjši od ostalih. Tako kot smo odrasli različnih mer, tako so tudi naši pikci. No, vsaj tako pridigo sem jaz dobila pri G. user posted image

(odgovor članu Monika79)
Neposredna povezava do sporočila: 3001
2.10.2006 8:54:45   
krfjolca
Meni je pa G kar sam narisal v grafu ...
Sem bila pa zadnjič ful slabe volje, ker ni nič na UZ pogledal in potem nisem vedela, kako je dojenček obrnjen. Sam potem je bil pa po TVju prav ta zdravnik in je razlagal, da ne rabiš UZja, da to ugotoviš, pa sem se spomnila, da je res nekaj trebuh tipal. Sem šla gledat v knjižico, pa res piše, da je na glavici (no, če sem jaz štekala tiste krace user posted image )

Zdajle sem pa v službi. Mater, jih imam že poln kufer, pa čeprav delam samo 2x na teden :) Sploh takole dopoldne ti naložijo še toliko bedarij, da imaš občutek, da delaš zastonj. No ja, saj v soboto popoldne je bilo pa luštno, ker ni nobenega tu. Sem izkoristila čas in naredila fuuul za diplomo. Mi je uspelo sestavit anketo za diplomsko nalogo, česar sem se do zdaj ful bala. Pa sploh ni bilo tako zahtevno. A bi vas lahko prosila za pomoč? Da bi mi rešile anketo? Je en literarni odlomek za prebrat pa odgovorit na par vprašanj, nič posebnega. Javite mi zainteresirane svoje emaile na zasebno, da vam pošljem datoteko. ;)

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu Monika79)
Neposredna povezava do sporočila: 3002
2.10.2006 9:45:26   
blecky
krfjolca: čestitkeuser posted image user posted image user posted image user posted image , pa še tako naprej z diplomouser posted image .

mere našega user posted image  v 32 t.: BDP 80, AC 272mm, HC 303mm, teža 2000g. (nekam večji od vaših user posted image  - no, verjetno je po očiju user posted image user posted image , samo da mi ne bo delal težav pri poroduuser posted image )

matejka... tudi meni se včasi zdi, da malega preveč obremenjujem, ko se začnem ponoči obračat po postelji user posted image , se mi zdi da nisem fer do njega, ker me on pusti pančat, jaz ga pa tkole premetavam okrog user posted image .

punce, prosim odgovorite mi na naslednje: ima katera od vas pralni stroj s sušilcem? naš tko slabo pere, da bomo verjetno kr novga kupil... in bi želela, da se cotke hitro posušijo ... kako se pa pri vas obnese?

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 3003
2.10.2006 10:01:19   
krfjolca
Mi imamo sušilec posebej, se ful bolje odnese, kot če je oboje v enem. V samostojnem sušilcu je boben večji in cunje niso tako zmečkane.

(odgovor članu blecky)
Neposredna povezava do sporočila: 3004
2.10.2006 10:18:12   
viv_
O punce, ste spet pridno tipkale user posted image  . No, oktobr smo dočakale, med septembrke ni ušla nobena, ha ha user posted image user posted image user posted image

Pri nas je pa sedaj spalnica narejena, pobeljena, položen tapison in ena omara zmontirana. Super! Če bo šlo vse po planih in moj ne bo imel prevelike gužve v službi, potem bo za vikend vse pripravljeno. Samo na košek bo še treba mal počakat. No, če bi me slučajno prehitelo imamo za začetek še prenosno posteljico, pa bi lahko spala tudi v njej.

Moje počutje pa kar OK. Pijem pesin sok. Kapaciteta mehurja je pa 2 uri user posted image  ampak saj brez težav zaspim nazaj...

Lepo se imejte, grem mal počivat user posted image

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 3005
2.10.2006 10:25:22   
Anonimen
Midva imava kombiniranega pralnega/sušilnega in do sedaj ni bilo niti ene same težavice. Vzela sva takega z večjim bobnom in za vecjo kolicino perila (joooj, se ne spomnim.. 6kg? je možno?). Po petih letih sva z njim super zadovoljna. Res pa je, da ga do sedaj nisva tako zelo veliko uporabljala - recimo 1,2x na teden. To se bo najbrž kmalu spremenilo user posted image .

Edino to moraš paziti, da je poln pralni stroj prepoln za sušilnega in moraš nekaj perila ven vzet. Naju to ne moti preveč. Ce pereva kaksno divjo barvo, stroja itak ne napolniva in se lahko vse susi, ce pa recimo belo, pa pac en del posusiva na stojalu, drug del pa v stroju.

Je pa res - ce bi imela prostor, bi se verjetno odlocila za dva. Ampak ga niti pod razno nimam. Zaenkrat user posted image

(odgovor članu krfjolca)
  Neposredna povezava do sporočila: 3006
2.10.2006 10:30:41   
krfjolca
Mi se imamo fino, ker imamo te stroje skupne v hiši. Vsak je kupil enega, uporabljamo pa vse. Stojijo spodaj v pralnici - sta pa dva pralna in en sušilni. Je super, ker lahko naenkrat pereš celo žehto, potem pa samo v sušilca preložiš eno za drugo, pa je. Če se kaj pokvari, gre pa iz skupne blagajne. Meni je tako super, ker v stanovanju niti pod razno ni prostora za en, kaj šele za dva stroja!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3007
2.10.2006 10:47:35   
Aja1
Midva imava pa skupaj pralno/sušilni stroj in se zaenkrat obnese super (imava ga 5 mesecev). Imava pa tistega, ki pere 5 kg in suši 4 kg. Ko dajem prat, ponavadi itak ni čisto poln in potem komot posušiš vse perilo. No, sicer sušilca še nisem veliko uporabljala (mogoče 10x), ker poleti sušim kar na stojalu na balkonu, zdaj bo pa počasi prišel full prav. Če imaš prostor v kopanici, se pa bolj priporoča, da imaš dva stroja, ampak tudi pri naju to ni bilo mogoče.

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 3008
2.10.2006 10:48:57   
blecky
tudi mi imamo zelo malo prostora, tko da se bomo morali odločt samo za eno mašino... razen če bi se tašča kako drugače odločila in prispevala kak tolar user posted image

kakšne imate pa znamke (če sploh lahko to pišemo user posted image  )

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 3009
2.10.2006 10:55:08   
Aja1
Jaz imam Indesit. Najprej sem bila malo nezaupljiva do te firme, ker pri nas ni tako znana. Potem sva šla pa z mojim enkrat v Italijo in imajo full te znamke in tudi precej dražje (30-40%), kot pri nas. Ima pa ena moja prijateljica pralni stroj Indesit in je full zadovoljna (že 10 let). Sicer pa itak vse delajo na Kitajskem in nalimajo samo drugo firmo gor...v bistvu je pa vse eno in isto.

(odgovor članu blecky)
Neposredna povezava do sporočila: 3010
2.10.2006 10:56:26   
Anonimen
Jutro,

Joj, kako ste pridne user posted image , tako zgodnje, jaz ne vem kaj me daje ampak, kljub temu, da sem šla kasneje spat sem spala tam do 3.15, potem spet ne potem do 5.30 user posted image ,...
Potem sem bila tako zmedena, ko mi je sred noči parkrat otrdel trebuh user posted image , da sem pozabila, kaj pomeni to otrdevanje, ker ga do zdaj tako očitno nisem čutila, danes ponoči, pa  sem imela pravo trdo skalo v trebuhu user posted image ,... No, ja,...vseeno upam, da se še en odpiram, in da ne bom še šla rodit, vsaj kaka 2 tedna ne user posted image .

Punce, glede otrdevanja, kdaj se moram it pokazat in povedat o tem? Pregled imam v sredo pri gin. mislim, da ne bo prepozno, ne? user posted image

Krfjolca, ti si še ekstra pridna user posted image ,...če želiš tudi meni pošlji anketo,...ampak upam, da ni potrebno kaj dosti znanja o slovenščini user posted image , sem že malo ven iz tega. user posted image

Jaz pa imam neke probleme s šolskim mailom user posted image , ko mi mentorica pošlje mail ga dobim komaj čez 2 dni,...groza, bo treba pisat računalničarju, da stvar preveri user posted image .

Tako zdaj si grem pa kavico skuhat user posted image ,...pa mini rogljičke user posted image .

< Sporočilo je popravil matejka81 -- 2.10.2006 10:58:42 >

(odgovor članu Aja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3011
2.10.2006 11:02:47   
urška76
Ojla user posted image  čvekice!
Sem se komaj prebila skozi vse poste. Mi smo bili pa pridni ta vikend. Smo končno kupili omaro za v otroško sobo, da bom zdaj Mihove cote preselila iz previjalne in začela z veliko akcijo pripravljanja cunc za dojenčka. Pa vse plišaste igrače sem preprala, danes se spravim nad ostale igrače (tud zarad Mihovega kakanja, ki se je zdej malo že umirilo). Je blo pa pliškotov za tri stroje. Se vid da je nekaj kar velikih, pa kar nekaj okrasnih povštrčkov, ki jih naš mali zadnje čase tako rad v posteljo nosi. Pa bolj je tak, da ne diha (da je mali čist prešvican), raje ga tlači pod glavo. No potem, ko zaspi, mu jih nežno izmaknem, ker tako visokega vzglavja pa res ne rabi.
Se mi je pa včeraj ponoči tako živo sanjalo, da sem imela UZ in je naš user posted image  pokazal lulija. No bomo videli, ker meni se take sanje ponavadi kar izpolnijo, napovedano imam pa punco. Še dobro, da nismo nič rozastega kupovali.user posted image  No pa saj to bomo lahko še potem, ko se mali/mala rodi. Mogoče mi bo pa jutri res naredila kak UZ, da vidi kok je naše dete kaj veliko. da vem, če se moram it v porodnišnico ment za termin poroda user posted image .
Viv in Kaja11 lepo da nam še nista ušli. Vsak dan, ki ju vajini pikici preživita v trebuščku šteje.
Nekaj ste spraševale za likanje. Jaz likam samo tiso, česar ne posušim v sušilcu, ali pa če me predolgo čaka v njem in je preveč zmečkano. Za dojenčka nisem do zdaj še nikoli nič likala, ne plenic ne cunjc. Imamo pa samostojni sušilni stroj, postavljen na vrh pralnega, ker drugače ni prostora. No pa še pralni se na račun tega manj sprehaja po kopalnici.user posted image  Tako, da če imate možnost (prostor) imeti samostojni sušilni stroj, se ta defenitivno bolj splača. Pralno-sušilni potrebuje za sušenje vodo, pa tiste luknice bolj poškodujejo perilo, kot navadni sušilec, ki ima gladek boben. Sicer je enkrat že kar nekaj časa nazaj bila debata o teh strojih, vendar je ne najdem,verjetno je še s stare RR in je že izbrisana. drugače imava pa kar gorenjevega, sta nama ga kupila moja starša predno se je rodil Miha. Bil je mišljen kot darilo za najina r.d., ki sta bila tud tam okoli in pa za rostvo, no pa sta nama še pol vsakemu posebaj nekaj prinesla.
Tako, zdaj pa nad igrače in cunje. Mi je malo lažje ker je tako čudno vreme, pa še nekaj na dež kaže.
Uživajte s svojimi user posted image

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 3012
2.10.2006 11:25:27   
andrejka
Hej!

Evo podatki na prvi dan 33 tedna:
BDP: 85
HC: 294
AC: 271
FL: 62
Pa smo čisto mejčkeno pod povprečjem. Drugač je pa rekla, da je vse uredu.

Ko si rečem še mesec pa 15 dni je do poroda se mi zdi kr velik, pol pa rečem sej to je pa še približno 6 tednov me pa kr mal šokira...user posted image

Sva zadnič probala lupinco v avto namontirat prvič, pa sva se kr namatrala. Dobr da ni blo otroka notr k sva jo tok premetavalauser posted image user posted image
Tko da punce če še niste probale raj mal prej zvadt, da ne bo pol user posted image .

Papa, Andrejka user posted image

17.11.06 se nama je rodila čudovita deklica Zoja
24.5.09 pa se nam je pridružil čudovit deček Gaber

(odgovor članu urška76)
Neposredna povezava do sporočila: 3013
2.10.2006 11:32:55   
Aja1
Ja, to sem tudi jaz razmišljala, da bo treba probat lupinico montirat v avto še predno se rodi user posted image , da ne bomo šli slučajno peš iz porodnišnice user posted image

Sicer pa mi je tale post od Urške dal mal misliti....ja, dobra si, da nisi kupila nič roza....jaz pa skoraj vse roza!!! Kaj če slučajno naši user posted image  zraste lulček user posted image user posted image user posted image  Ojoj, pol bo pa revček prvih nekaj mesecev čisto punčkast. Pa ne morem si pomagat. Nevtralnih barv imajo tako malo oblekic. Še dobro, da sem vsaj posteljnino vzela zeleno....ja, pa je bila v igri tudi roza, ampak sem se premagala.

(odgovor članu andrejka)
Neposredna povezava do sporočila: 3014
2.10.2006 11:43:48   
kaja11
Naše mere na 34t1/7;

HC 330
AC 300
FL 65

Pravijo da je velik bikuser posted image  Še vedno se sekiram kdo ga bo rodil.

Pri nas se pralno - sušilni stroj ni obnesel. Res sem veliko sušila in je sušilec zdržal samo 1 leto.... po dveh popravilih sva ga nehala uporabljati in je bil samo pralni stroj. Sedaj imam ločena stroja in že dve leti intenzivnega pranja in sušenja ni nobenih problemov.... tudi cunje iz sušilca so lepše, ker je večji boben.

Bebival se kupi v lekarni... fora je samo v tem, da ga nimajo povsod.  Pozabila sem že katera je to vprašalauser posted image

Andrejka.... to sploh ni neumna pripomba. Midva prvič nisva nič vadila zapenjanje lupinice in sva reveža pred porodnišnico pol ure maltretirala. Imela sva srečo, da je spal in da je bil sončen dan.

Pri Urbanu sem na začetku vse cotke peglala.... sedaj se pa nisem še odločilauser posted image

Matejka...nekje piše, da se moraš iti pokazati če ti otrdeva več kot 10x na dan... meni pa je zdravnica rekla, da ne sme biti več kot 4x na urouser posted image

Moje trenutno stanje je;

linea negra v nastajanju
trebušček 94-95cm
strij zaenkrat še ni
kg... vaga mi je crknilauser posted image

Občutek imam, da se mi je bebica malo nižje spustilauser posted image .

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 3015
2.10.2006 11:54:34   
Aja1
Meni je G rekla, da če mi otrdeva trebuh na 10 minut (celo uro), potem se je treba priti pokazat, sicer pa ni nič nevarnega.
Punce, dejte nove slike bušijev v albume!

(odgovor članu kaja11)
Neposredna povezava do sporočila: 3016
2.10.2006 12:50:50   
blecky
hvala punce, mogoče se bom pa res odločila za posebej pralni in sušilni stroj. Če lahko dam enega na drugega bi pa še nekako šlo...

v soboto sem bila v H&M user posted image user posted image  res imajo lepe cunceuser posted image user posted image . Sem spet zapravila za našega user posted image  user posted image . Prav rada bi vam pokazala, kako bo naš user posted image  oblečen za prihod domov , vendar ne znam narest albuma oz. slike pripet....user posted image user posted image ... kakšen namig?

včasih tudi men otrdeva trebušček, vendar mislim, da še ni krize user posted image user posted image , še kakšen mesec in pol naj se lepo carta v trebuščku, potem pa lahko pogleda na svet...user posted image user posted image .

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 3017
2.10.2006 13:18:04   
carolina
Včeraj sem imela pozno obiske, zato se vam nisem mogla pridružit. no... pa da se še jaz malo predstavim......user posted image . Sem mlada nosečka vesečka v začetku 8 meseca. Sama ne morem verjet da bom že čez 2 meseca povila prvega otroka. Nosečnost poteka brez težau (moram potrkat na les), edino trebušček neverjetno hitro raste. Punce a maste že vse pripravljeno? Jaz še mam tok dela z urejanjem stanovanja, da me kar zmrazi. Najvešja fora da se šele čez en mesec selim v nadstropje višje, kjer se sedaj preureja. Sicer cotike, pa zibelko pa te stvari mam že ready, sam preden rodim bom pa še mogla naredit en velki shoping. A še ma katera kakšno podobno tezavo z stanovanjem....... da se mal pomirim. Ne, sej ni hudega, ampak bi želela čimprej zaživet v novem fletku.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 3018
2.10.2006 13:23:44   
carolina
Tut jst ne vem za slikice kako jih pripet. Blacky a kupuješ za fantka ali za punčko???????user posted image user posted image user posted image

Anyway.....čestitke, bravo punca!!!!

(odgovor članu carolina)
Neposredna povezava do sporočila: 3019
2.10.2006 13:24:38   
Monika79
ojla punce

Najprej hvala vsem za vaše mere in da ste se tako potrudile zame in za user posted image  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  je zelo zanimiva primerjava a ne?

Kaja - Jaz sem spraševala za kremico za ritko Bbival, zato hvala ti user posted image user posted image user posted image

Andrejka - zelo dobra ideja, da sprobamo lupinico prej noter zmontriati, da si  pridobimo prakso, ker drugače bo naju z user posted image  začelo zebsti, preden bomo to noter namonirali,  kam pa boste namontrirali lupinico (joj me je kar sram vprašati, samo sem se sedaj spomnila) zadaj user posted image

lp Moni user posted image

16.11.2006 sem postala MAMA mojemu zakladku Kaji.

Preden je bila spočeta - sva si jo želela,
še preden je bila rojena - sva jo ljubila,
in komaj se je rodila - bi zanjo umrla.
TO JE ČUDEŽ ŽIVLJENJA!

M.Hawkins

(odgovor članu blecky)
Neposredna povezava do sporočila: 3020
2.10.2006 13:33:48   
carolina
Blacky....dragač pa mave dost blizu rok. Jst ga mam 30.11.user posted image user posted image user posted image MOj malček palček v trebuščku vsak dan približno ob isti uri  začne brcat in divjat, se pretegovat. Že zdaj me spravlja v smeh. Kaj bo šele kasneje.user posted image user posted image user posted image .
Zdaj pa grem kuhat špagete s tunino omakco. Na željo mojega predragega bibija. 

Pupe a še ima katera danes materinsko šolo v porodnišnici v Ljubljani........ Javte se mi

Papa

(odgovor članu carolina)
Neposredna povezava do sporočila: 3021
2.10.2006 13:35:20   
Aja1
Monika, midva bova namontirala lupinico zadaj in treba jo je obrnit v obratni smeri vožnje. To mi je malo čudno, ampak tako je prav.

Za ustvarit album imate pa natančna navodila na tisti strani moj album (na RR). Je ena povezava do programa, ki ti zmanjša slike. Če pa vam ne bo šlo, lahko pa naredite album na tej strani in daste potem to stran (stran vašega albuma) v podpis http://www.moj-album.com/

(odgovor članu Monika79)
Neposredna povezava do sporočila: 3022
2.10.2006 13:49:26   
blecky
carolina:  kupujem bolj nevtralno (belo, sv.zeleno, oranžno..), ker se user posted image  noče pokazat - samo z ritko se nastavlja user posted image ,

aja1: hvala, bom malo bolj pregledala, pa da še jst uštimam mal za albumček user posted image

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 3023
2.10.2006 14:06:33   
**Petra**

Dan, čveke!

Vikend je za nami in gremo spet veselo v nov teden. Jst jih počasi že odštevam... user posted image user posted image user posted image

STe ble kar pridne. Med vikendom pridem bolj malo na vrsto za računalnik al pa samo na hitro preberem poste, za odpisat pa že ni več časa. Pa tak lep vikend je bil, da je kaj. Kr vroče je blo, če si bil dolg časa na soncu.

Likanje, likanje, likanje.... Tudi mene čaka user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Ampak bom najprej oprala, pa potem zlikala, sej te male cotke bojo hitr zlikane. Samo kaj, ko jih je velikoooooooooo. Tud zdej morm en stroj naštimat, pa se mi najbolj ne da. Zadnje čase me daje utrujenost, verjetno jesenska user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Ah, pa sej bo vse počakalo. Tudi jst morem spet probat jajčka zapet v avtu, sem že iz prakse, pa bi blo dobro, če ga probam enkrat prej zapet, kot pa pol.

Zanima me, če katera ve, kje bi dobil kakšno poceni omaro. Nam primanjkuje prostora, zdej pa še posebej, ko bo en član več. So mogoče kje kakšne akcije? Pa res ni treba, da je ne vem kakšna kvaliteta, itak bo šla v eno sobo čist posebej, samo tolko, da zložim notr cotke in to je to.

Se slišimo kasneje... user posted image

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 3024
2.10.2006 14:24:50   
adelinna
Petra, jaz bi šla po omaro v Lesninin diskont. So poceni, pa kvaliteta je precej boljša od tiste v Rutarjevem Dipu. Midva sva tudi tam nameravala kupiti garderobno omaro, pa sva potem dobila neko staro, ki jo bova pobarvala v istih barvah kot ostalo pohištvo v otroški sobici.

Tudi meni trebuh precej otrdeva. Začelo se je samo s trdim trebuhom, zdaj pa so se temu pridružile še bolečine. G pravi, da je čisto normalno, da se otrdevanje proti koncu nosečnosti pogosteje pojavlja. Problem je, če se pojavlja v rednih presledkih na nekaj minut. Potem to niso več lažni, ampak pravi popadki. user posted image  

Glede pralno/sušilnega stroja pa jaz priporočam ločena stroja. Midva imava pralno/sušilnega (ga uporabljava samo za pranje), pa sva kljub temu kupila še posebej sušilca. Ni primerjave v kvaliteti sušenja.

(odgovor članu **Petra**)
Neposredna povezava do sporočila: 3025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?