|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke
23.3.2006 12:40:19   
Aja1
Malica in kosilo sta bila kar združena, ker sem ob sredah v službi do 17h.

(odgovor članu kaja11)
Neposredna povezava do sporočila: 276
23.3.2006 12:54:48   
viv_
Jaz jem isto kot prej... Za zajtrk popijem kakšen jogurt, za malico v službi sendvič, doma kosilo, zvečer sendvič, ful mi pašejo sardine in tuna rio mare user posted image  Zdaj se trudim jest še malo več sadja, ampak ga ne maram prav zelo...

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 277
23.3.2006 15:54:32   
atanja
Lep pozdravček!
Meni pa so se slabosti danes vrnile! Sm komaj iz službe prišla.
Drugače pa jaz jem zjutraj majčen, potem sendvič, kosilo, zvečer pa kakšen sendvič pade, ampak vse v zelo majnih obrokih. Me hitr mine. Vmes pa kakšeno sadje. Zadnjič mi je grozdje tako pasal da ga je šlo 1kg. danes pa mi je frutek pasal,vsak dan kaj drugega. 
druče sem iz okolice Lj, kmalu 24let.
Lep preostaenk dneva vam želim, jaz bom, če se mi bo uspel, malo za knjige vsedla.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 278
23.3.2006 18:09:56   
andreja 07
no ko ste že pisale jaz sem dolenjka tako kot aja avgusta bom 30.poleg tega pa kak 6 letnega sina,danes pa sem zvedela,da imam res dvojčke tko da bomo dobili 2 dojenčka.
Mene pa tudi zanima kaj jeste ker jaz moram ful pazit na težo,ker se ne smem nič zdredit amšpak ne mislit da sem taka anoreksična bab k pazi na kile nasprotno sem težkokategornik in imam čez 100 kg no sem tud 175 visoka ampak vseeno in se ne smem zredit za otroke pa prav zdravnica da je dost zaloge

VSE TISTO KAR JE RESNIČNO LEPO IMA ČLOVEK NA VOLJO ZASTONJ ALI SKORAJ ZASTONJ,zato ne potrebuje bogastva,IMETI MORA LE ODPRTE OČI IN ODPRTO SRCE.

(odgovor članu atanja)
Neposredna povezava do sporočila: 279
23.3.2006 19:22:34   
krfjolca
No, glede CentraMed Mami, jaz do zdaj nisem imela niti enkrat slabosti, danes sem pa prvič vzela to tableto (prej Tifol), pa mi je že celo popoldne slabo. No ja, verjetno ni od tega. Sem v Fokulusu jedla solato na bone, pa je bilo pomojem malo preveč majoneze (se naj je bi nosečnice kao izogibale, ampak, kot sem brala, velja to samo za doma narejene majoneze, kupljene so pa itak pasterizirane. V gostilnah pa vse delajo s kupljeno majonezo), no pa še drisko sem dobila. user posted image

Me je pa vsaj križ nehal bolet. Pomojem sem si res zgolj kaj nategnila. (se tolažim) Sploh mi ni jasno, kako bom zdržala ta čas do 1. pregleda.

Aja, sem pa tudi Kranjčanka, mlada sem pa 23 let user posted image
Sem pa ful srečna, ker sem včeraj dobila temo za diplomsko nalogo. Ful fajn, da se lahko lotim dela. Drugo leto bom sicer komaj absolvent, ampak kot novembrka tisto leto z diplomo verjetno ne bo nič, zato bi imela rada vsaj delno napisano že prej. Saj vemo, kako se stvari lahko zavlečejo - ko priveka bejbika, gre šola pač na stranski tir.

Sem vesela, ker se počasi zaključuje. Zdaj pa študiram, kako do denarja, ko ne bo nobene porodniške. Če dobim starševski dodatek, pa štipendijo imam kadrovsko (ne vem, ali pripada tudi med absolventskim stažem, ali ne - upam, da), potem bi imela vsaj 70.000 mesečnih prihodkov, plus mogoče 10.000 otroškega dodatka. No ja, do tedaj je še daleč. Najprej mora it nosečnost v redu.

PS: Andreja, čestitke user posted image user posted image  Dvojne! user posted image

(odgovor članu andreja 07)
Neposredna povezava do sporočila: 280
24.3.2006 8:05:31   
kaja11
O madona Andrejao7.... čestitke. A ste pričakovali dva? Moj prijatelj ima prvega otroka starega 2.5 leti, sedaj je pa žena drugič noseča z dvojčki..... že tri mesece vejo, pa še niso prišli k sebi.user posted image  Po moje jaz tudi ne bi prišla k sebiuser posted image

(odgovor članu andreja 07)
Neposredna povezava do sporočila: 281
24.3.2006 8:13:41   
Aja1
Andreja, dvojne čestitke! user posted image user posted image user posted image

Včeraj zvečer sem opazila, da me že hlače tiščijo. user posted image  Ja, trebušček je zvečer že kar viden (čez obleke se še ne vidi).  Zgleda, da bo treba že kar kmalu kupit kakšne nosečniške hlače. Nekaj časa bom pa še gumbe odpenjala user posted image

Punce, s kakšnimi kremami se pa mažete? Jaz sem šla včeraj v DM in kupila Babylove proti strijam. Upam, da bo dobra. Bila je pa poceni (500 sit za 150ml).

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 282
24.3.2006 8:37:59   
viv_
Andreja user posted image user posted image user posted image ! Čeprav, ti nisem fovš user posted image user posted image user posted image

Jaz sem tudi zvečer vsa napihnjena. Kriza! Včeraj sem imela poslovilno na aerobiki. Saj počutim se fajn in to, ampak sem zvečer tako utrujena, da se mi res ne da še skakt... Bom šla kdaj samo s puncami na "after party". user posted image

Kremo si moram it pa danes kupit. Vzela bom kar Vichyjevo. Sem jo imela v prvo in niti ene najmanjše strijice nisem dobila.

Mejte se punce...

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 283
24.3.2006 8:44:40   
kaja11
Jaz imam pa ene energetske kreme Cosmerba.... v prvo nisem dobila niti ene strije, pa tudi rezali me niso (z eno sem si presredek mazala zadnji mesec)user posted image user posted image user posted image  Po moje je bistvo, da se z nečem mažeš..... dosti je pa tudi dedno.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 284
24.3.2006 9:00:54   
bubče
KAJA 11 ...kaj pa ima veze to, če si mažeš presredek? a potem je kao bolj elastičen al kak? prvič slišim.... a to se prav posebna krema za to dobi?

(odgovor članu kaja11)
Neposredna povezava do sporočila: 285
24.3.2006 9:02:14   
viv_
Jaz si presredka nisem mazala, pa me tudi niso rezali... Pomoje mal sreče, pa mislim, da je kar precej odvisno od tipa kože in to.

Sicer pa, kaja11, pravijo, da gre v drugo lažje user posted image

(odgovor članu bubče)
Neposredna povezava do sporočila: 286
24.3.2006 9:13:08   
MINEJA
Ojla!

Joj, tudi mene muči utrujenost in slabost, vendar ne bruham, amapk imam tako čuden okus v ustih in občutim rahlo slabost. Imam tudi izrazit vonj - ob določenih vonjih mi dviguje želodec ... Pomivalni stroj, hladilnik, čebula, ...

V službi nisem namrevala povedati do 1. pregleda, vendar me je situacija prisilila (krvavitev), da sem morala na bolniško. Trenutno koristim letni dopust, nato pa bolniško, ker delam z otroki z motnjo v duš. razvoju in zaradi narave dela ne smem opravljati tega dela v času nosečnosti.

Imam tudi zelo čudne lušte ... Včeraj sem jedla dagnje na buzari, pa tortico in sladoled, pa rižote se mi full luštajo, upira pa se mi meso ...

Trebušček se mi že kar malo pozna, redkokatero oblačilo mi je še prav ...

Ne vem katera me je že vprašala če sem Mineja iz Primorske? Nisem tista katero misliš!!

Zanima pa me če ste kaj lene?? Meni se nič ne da .... Pa pa še vsa čistila mi smrdijo ... V hiši imam totalni nered ...

LP! In uživajte v lepem petku.

Tinaj 7.2.2004, Vid 18.10.2006
Mi se imamo radi, radi, radi ...

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 287
24.3.2006 9:21:32   
Aja1
Jaz sem full lena! user posted image  Že zjutraj sem zmatrana in bi šla najraje čez pol ure že spat. Ko pridem iz službe, pa samo padem v postelo za dve urci. Pa zaspana sem non-stop. Spat grem že ob 20h in komaj vstanem ob 6.30.

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 288
24.3.2006 9:22:21   
kaja11
BUBČE..... itak priporočajo, da si zadnji mesec mažeš presredek z npr. olivnim oljem (al je mandljevouser posted image ). Meni je pa ta gospa rekla naj si kar s to kremo in je bilo v redu. Je pa sigurno res kar je VIV rekla, da je dosti odvisno od kože in pa predvsem babice pri porodu. Moja je bila taka carica.... jaz še vedno trdim, da bi moj mali kar noter ostal, če je ne bi bilouser posted image .

VIV... upam, da imaš prav in da je res v drugo lažje. V prvo sploh nisem razmišljala o porodu do 9 meseca. V drugo mi gre pa že sedaj po glavi.

(odgovor članu bubče)
Neposredna povezava do sporočila: 289
24.3.2006 9:43:36   
viv_
Tiste, ki niste v prvo, kako boste kaj pripravile svoje otročke na bratca/sestrico?

Mirna se noče kaj dosti pogovarjat o tem, če pa že, pa pravi, da bo sestrica. Možnosti, da bi bil bratec sploh ni user posted image  .

(odgovor članu kaja11)
Neposredna povezava do sporočila: 290
24.3.2006 11:09:13   
kaja11
Moj lump ima 17m..... zaenkrat je še premajhen, da bi mu kaj razlagala. Bomo videli kako bo dojemal zadevo, ko bo buši rastel. Če se prav spomnim mi je ena kolegica rekla, da moraš imeti drugega otroka ali takoj ali pa šele po treh letih. Upam, da to ni resuser posted image  in da ne bomo imeli večjih problemov.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 291
24.3.2006 12:54:20   
Aja1
Veste koga pogrešam? Kje so kaj še tiste novembrke, ki so se od začetka oglašale, zdaj pa ne več (Psaša, Taja76, Pika,...). Pa še Ronja, kako se je pri tebi stvar razpletla? resnično me skrbi. user posted image
Punce, oglasite se tudi ve!

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 292
24.3.2006 13:38:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Aja1

Jaz sem full lena! user posted image  Že zjutraj sem zmatrana in bi šla najraje čez pol ure že spat. Ko pridem iz službe, pa samo padem v postelo za dve urci. Pa zaspana sem non-stop. Spat grem že ob 20h in komaj vstanem ob 6.30.

ojoj jaz sem enakauser posted image , še dobro, da ne hodim še v službo, ker ne vem kaj bi bilo z manouser posted image , v šoli se tu pa tam še ognem kakemu predavanju ampak glede na to, da bi želela izpite opravit še preden rodim na dolgi rok to ne bo dobrouser posted image . Danes je prvi dan, da sem nekaj naredila pametnega po hišiuser posted image , malo sem pospravljala jeeeej.
Tolažim se s tem, da me bo ta utrujenost, pa slabost (ja se mi je fajn začela jauser posted image  in to v 7. tednuuser posted image ) kmalu minila. Vsaj upam, oz. se tolažim s tem.

(odgovor članu Aja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 293
24.3.2006 13:40:04   
viv_
Meni se zdi, da se da slabost dobro kontrolirat z avtosugestijo. Meni je bilo ene 2 dni slabo, pol sem se pa mal v roke vzela, pa to namensko odmislila, zdej je pa kr OK. V prvo sem isto počela...

Sam jaz sem mal čudna, se velik dajem z avtosugestijo in s tem. Sem že kar streniranauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 294
24.3.2006 13:45:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: viv

Meni se zdi, da se da slabost dobro kontrolirat z avtosugestijo. Meni je bilo ene 2 dni slabo, pol sem se pa mal v roke vzela, pa to namensko odmislila, zdej je pa kr OK. V prvo sem isto počela...

Sam jaz sem mal čudna, se velik dajem z avtosugestijo in s tem. Sem že kar streniranauser posted image

če verjameš ali ne bi jaz vse probala v tem času, tako, da se mi niti malo ne zdiš čudnauser posted image , ker je res neprijetnouser posted image user posted image

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 295
24.3.2006 14:16:16   
***pika***
Andeja07 2xuser posted image

Karfjolca - slabost vertjetno ni zaradi Tifola - jaz ga jem že od lanske pomladi, pa mi je slabo le zaradi nosečnosti, ne zaradi Tifola user posted image

Končno se spet oglašam. Včeraj sem imela prvi pregled in ... vse OK. Je pa 'pikica' že eno konkretno 19mm bitjece in srček dela user posted image

Malo sem bila kregana, ker sem se zredila (to vem jaz, drugi niti ne opazijo). tako, da me je G opozorila, naj jem normalno, sicer bo to problem.

Na srečo sem dva dni že brez popoldanskih slabosti, kar pomeni, da mi ni treba žreti, da bi se počutila bolje. user posted image

je pa kar muka prešaltat nazaj na običajne količine, ker sem se v dobrem mesecu ful navadila veliko jesti, pred nosečnostjo pa itak nisem imela posebnega teka, tako da moje kile niso bile plod odpovedovanja hrani.
Zdaj si moram pa malo odtegovati od ust user posted image  user posted image

Ampak bom zdržala. Včeraj sem se odpovedala želji po večernem žrtju, zdajle se pa svinjsko trudim, da si ostanek službene malice nesem domov in ga ne zmečem vase. Zenkrat še uspešno user posted image

Imejte se lepo, pa se še kaj tipkamo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 296
25.3.2006 8:55:13   
MALINČICA
Tudi jaz sem 22.3. imela prvi pregled.
Ginekolog mi je rekel, da je pikica velika 5mm, ni mi pa dal slikce!!!
Sem full žalostna. Zaenkrat vse ok, vendar mi je zaradi krčev dal dabroston, ki ga pa seveda nimajo nikjer za dobit. No, hvalabogu ste tukaj na forumu tako fajn punce, da mi jih je milla kar poslala po pošti, ker so njej ostale.
Tako,da jih zdaj jem dvakrat na dan in eno tabletko tifola.
Počutim se taaaakooo zaspano, da mi je user posted image  rekel, da če ne jem za dva, pol pač spim za dva!
Sicer prej nisem imela nekih hudih slabosti, sem pa danes jzutraj imela otvoritveno bruhanje. Ves ččokolešnik je pljusknil iz mene. Se mi zdi, da je to bruhanje malo drugačno od tistega, ko ti nekaj obleži v želodcu, tam se bolj napenjaš, pa bolj ti je slabo.
Danes pa me je samo dvignilo in je že bilo konec.

Ne vem kako je bilo pri vas na prvem pregledu, ampak pri meni si nihče ni vzel časa zame, da bi mi malo bolj razložil kako in kaj, še stehtali me niso, samo vprašala me je sestra koloko kil imam.
Nato je doktro potipal maternico in rekel, da je otečena, da je to nosečnost in mi ob tem vzel tudi bris, nato sem morala čakat, da so me poklicali na ultrazvok, kjer je tud tak hitel in mi samo predepisal dabroston, pa me naročil za naslednjič.
Potem sem morala počakat, da so mi na hitro skracale v materinsko knjižico, pol pa sem lahko šla domov, aja pa na odvzem krvi so me naročili.
Sem bila ful žalostna!
A so z vami tud tak pohiteli?

I´ve got mommy wrapped arround my finger...

(odgovor članu ***pika***)
Neposredna povezava do sporočila: 297
25.3.2006 14:37:22   
***pika***
Glede na gužvo, ki so jo imeli pri G, moram reči, da so si v bistvu kar nekaj časa vzeli zame - sem se bala, da bo šlo bolj hitro (no, saj ni šlo počasi, da bi me pa ven metali, pa tudi nimam občutka).
Se mi pa zdi, da mora človek kar spraševati in govoriti, če ne bi ga lahko hitreje odpravili user posted image

- G me je malo vprašala kako in kaj sem. me okregala, ko sem povedala za koliko sem se zredila. Mi pojasnila, naj se vsak dan uro sprehajam, tudi če se mi ne da. Da naj jem jabolko, kadar sem lačna in zreduciram kruh ...

- Mi prepovedala kake ful vzpone v gore - kar mislim početi z vzpenjanjem naj bi bilo sredogorje (kaki dve uri v breg bi šlo), ampak z veliko počitki, ker se ne smem pregreti.

- Pa rekla, naj se čimveč pogovrjam z ženskami, ki so imele normalno nosečnost, da si ne bom po možnosti ustvarila kakih nepotrebnih strahov.

- Pri ultrazvoku mi je razložila kaj vidi, pokazala, kaj je srček in da je vse OK in da je možnost SS zdaj zelo majhna. Potem je sliko ustavila in malčka zmerila. Sem ravno razmišljala, a ji lahko rečem za sliko, ko jo je že tiskala in mi jo dala.user posted image user posted image

-Pa za nuhalno me je hotela naročiti, vendar le, če bi se v primeru, če bo kaj narobe, odločila za splav. če pa o splavu sploh ne razmišljam, je rekla, nima smisla, da me dajejo na nuhalno.

Tako. Potem sva malo debatirali še s sestro. Napisala je vse za v laboratorij. jaz sem pa kar vprašanja postavljala in je pridno odgovarjala (morda tudi zato, ker se malce poznava). Materinsko knjižico, je rekla, bova pa drug mesec izpolnili.

Tako da sem v grobem kar zadovoljna. Mislim, da si v strašni gneči kaj več niti niso mogli privoščiti. Slabe pol urce je trajalo vse skupaj. Zmerila mi je tudi prittisk in me stehtala. Pa o možnosti za telovadbo sva govorili. bazena pa sploh ne priporoča user posted image - jaz bi pa tako rada šla plavat.

(odgovor članu MALINČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 298
26.3.2006 0:45:11   
MALINČICA
Ne razumem, zdaj sem pa zmedenauser posted image , ker ponekod pa prav priporočajo plavanje za nosečnico.
Sicer je menda res v nekih javnih kopališčih večja možnost okužbe, ali pa da ves klor slabo vpliva na sluznico verjetno. Ampak mislim da obstajajo neki tamponi,ki si jih vstaviš pred kopanjem v bazenu v nožnico in te oz. otročička kao ščiti pred okužbami.
Včasih si pa ta navodila res kontrirajo. Ali pa enostavno preveč beremo in preveč kompliciramo....

I´ve got mommy wrapped arround my finger...

(odgovor članu ***pika***)
Neposredna povezava do sporočila: 299
26.3.2006 12:14:03   
krfjolca
Čisto za vsako malenkost je 10 različnih mnenj.
Plavat, ne plavat, telovadit, ne telovadit, otroka nosit pokonci, ne nosit pokonci ... Človek potem res ne ve več, komu naj verjame.
Jaz sem glede telovadbe dobila najmanj 20 različnih mnenj. Eni pravijo, da ne smeš popolnoma nič, drugi priporočajo plavanje in kolo, tretji ravno to dvoje odsvetujejo, eni pravijo, ne poskakovat, Pušenjak pravi, da poskakovanje ni škodljivo, no - še sam Pušenjak si je v par izjavah čisto kontradiktoren, drugje pa pravi, da poskakovanje lahko oslabi medenične vezi in ga odsvetuje.

Po mojem je treba poslušati samo sebe, svoje telo in pozneje materinsko intuicijo. Saj je fajn, da dobiš kake nasvete od tašč, mam, babic - samo sveto verjeti jim pa ni treba.

Ali katera ve, kje se dobijo te oljni tamponi za zaščito? V lekarni?

(odgovor članu MALINČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?