Pikabu
|
Čakam, pa čakam, da mojedva srčka prideta domov. Sta me ravno poklicala po telefonu in je EMa vsa navdušena hitela razlagati, da gleda konjičke. Joj, vem, da bo spet jok, ko bo morala domov, ampak jaz jo že reeeees tako pogrešam. Jutri gre pa spet, samo za manj časa, jo bom šla sama takoj po pregledu iskat. Gaya, kako se ti je kaj zdelo danes? Te je prepričalo, ali še bolj ovdrnilo? Mene je pri Emi to bolj odvrnilo, tokrat mi je vsejalo kar en dvom, kaj če bi vseno poskusila s tem. Me je zmotilo, ko je babica rekla, da je v drugo močnejša bolečina. Saj vem, da hitreje mine, samo če pa še bolj boli.... Ne vem, ne vem.... Bo spet potreben en "orenk" pogovor z možem, kaj se njemu zdi, ampak on odločitev kar prepušča meni. Upam, da se bo vse tako hitro dogajalo, da sploh ne bo časa, da bi mi jo dali, pa da bom že prišla s takimi popadki tja, da bom na hitro samo še rodila. Drugače te je pa bilo super spoznati. Prav fletna in simpatična nosečkica si, prav tako boš luštkana mamica. S tvojim bosta super zgledala na cesti, pa z vozičkom. Mis. Jaz nisem nikoli oblekla dveh bodijev. Sem oblekla dve majčki, tako tudi delajo v porodnišnici, vsaj pri nas. Če sem dala bodi, sem dala potem samo eno majčko. Če je imel pliš dolg rokav, sem spodaj dala ali samo eno majčko ali pa samo bodi. Bodiji s kratkimi rokavi pa po mojem mnenju ne pridejo toliko v poštev. Jaz sem jih pri Emi tudi kupila, pa nikoli dala gor, ker sem res vedno pazila, da je imela dva rokava, če bi pa dala bodi s kratkimi rokavi, pa potem še dvojen rokav čez, bi imela po telesu v bistvu že tri plasti, tako da jih nisem nikoli uporabljala, oz. sem jih potem poleti, ampak to je bila že precej večja, tako da je tudi bodije potrebovala večje in ti s številko 56 niso prišli v poštev. Koliko količinsko rabiš, boš pa videla sproti. Jaz sem imela za začetek pri Emi nekaj podobnega kot si ti napisala, potem smo šli pa, ko je bila stara ene 14 dni, dokupit. Na darila, ki jih prinesejo, se ne gre preveč zanašat, ker vsak prinese malo večje, da bo dlje prav. Pri meni sta le dve prinesli za tisto velikost, da je lahko takoj nosila. Je pa res, da je vse odvisno od otroka. Je bil kakšen teden, ko se ni nič umazalo, je pa prišel dan, ko sem jo morala v enem dnevu preobleči po trikrat, štirikrat. Včasih se res zgodi, da kaj bruhne, včasih pleničke popustijo, naša je bila velikokrat pokakana čisto do vratu in moraš potem otroka res celega preobleči. Sem jo pa jaz vseeno, tudi če se ni nič umazala, preoblekla kompletno v nova oblačila na dva dni. Pa sem si po tem preračunala, da sem prišla čez cel teden čez. Nič nismo še rekle o pleničkah. Ene vem, da ste že pisale, da boste uporabljale bombažne, kaj pa ostale, tiste, ki jih boste za enkratno uporabo? Mi smo jih zdaj kupili kar v Mullerju in bomo te kupovali dokler se blato ne zgosti. To se je pri Emi obneslo. Navadne pamerske so velikokrat popustile, te Mullerjeve pa res redkokdaj. Ko pa otrok enkrat začne jesti gosto hrano, se tudi blato zgosti, potem bomo pa verjetno šli na Hoferjeve, kot sem jih uporabljala pri Emi. Glede obveščanja. Jaz imam dve, ki me poznata tukaj z RR-ja, tako da upam, da bo ena od njiju sporočila, pa še možka bom naučila, da bo preveril, če je res objavljeno. Sem pa tudi zato, da še komu od vas sporočim, da bo bolj "ziher". Se pa javim, da če bolj med prvimi rodim, da vam potem dam svojo številko in lahko tudi jaz obveščam tukaj, oz. predlagam, da ena od tistih, ki bo med prvimi rodila to prevzame. mis meni lahko pošlješ svojo številko, pa bom zase sporočila tebi. Toliko napišem, nič pa nisem povedala, kako je bilo na pregledu. Danes sem imela še za sladkor. Je rekla, da so lepe vrednosti, čeprav če se ne motim, sem povprečje imela kar malo višje. Prej sem ga vedno imela 5.4, zdaj pa če sem prav videla, je bil 6.1. Pa očitno ni panike, je še v mejah normale. Se pa vidi, da nisem bila več tako pridna.Upam, da na našega ni nič vplivalo. Najbolj sem pa vesela in ponosna, da sem zvozila brez inzulina, saj so mi vsi napovedovali, da ga bom tudi tokrat imela. Zdaj pa nimam več pregledov z sladkor, oz. imam še kontrolni test po porodu, da se vidi, da je bila res samo nosečniška. Meriti si moram pa še vedno do poroda. Jutri imam pa še CTG in pregled pri G. Komaj že čakam, da vidim, kaj se dogaja. Sicer me je danes postalo čisto malo strah, kako bo, ampak po drugi strani komaj čakam, da stisnem našo štručko v naročje. Kaj naj pa zdaj še delam? Mojih dveh še vedno ni, tudi klicala še nista, da gresta, takrat se bom namreč lotila kosila ali bolje, večerje. Iiiiiiii,r avno zvoni telefon. Zdaj pa šibaaaaaaam....
|