|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  97 98 [99] 100 101   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktoberke
12.9.2006 16:50:35   
Aja1
Mis, sem ravno prebrala, da sprašuješ glede pranja prevleke za lupinico. Meni se ravno zdaj vrti v stroju...bom poročala o rezultatu. Sem dala pa na 30 stopinj.....No, je že oprano. Letim gledat, če je še vse celo, ker ne bi rada kaj uničila, ker imam to sposojeno.

Oktobrke....malo še počakajte in dajte prednost septembrkam, da opravijo svoje... user posted image

A, še nekaj.... a ima mogoče katera meritve UZ v 32. tednu (jaz sem imela UZ ravno na dopolnjen 32t) oz. tam nekje? Bi lahko napisala rezultate....bi rabila za primerjavo. Hvala. user posted image

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 2451
12.9.2006 16:57:31   
Aja1
Mis, prevleka za lupinico je prišla iz stroja in je kot nova user posted image user posted image user posted image  Torej, kar v stroj z njo!

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2452
12.9.2006 17:41:19   
Arabela
Mis, jaz pa sem prevleko oprala kar na roke z milom, nato pa posušila na zraku, mi je pa svakinja rekla da je ona taisto prala kar v stroju...

Jaz mislim da je najprej majčka pa nato bodi.... tudi jaz imam več bodijev... ali se motim?...

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2453
12.9.2006 17:58:11   
Pikabu
Čakam, pa čakam, da mojedva srčka prideta domov. Sta me ravno poklicala po telefonu in je EMa vsa navdušena hitela razlagati, da gleda konjičke. Joj, vem, da bo spet jok, ko bo morala domov, ampak jaz jo že reeeees tako pogrešam. Jutri gre pa spet, samo za manj časa, jo bom šla sama takoj po pregledu iskat.

Gaya, kako se ti je kaj zdelo danes? Te je prepričalo, ali še bolj ovdrnilo? Mene je pri Emi to bolj odvrnilo, tokrat mi je vsejalo kar en dvom, kaj če bi vseno poskusila s tem. Me je zmotilo, ko je babica rekla, da je v drugo močnejša bolečina. Saj vem, da hitreje mine, samo če pa še bolj boli.... Ne vem, ne vem.... Bo spet potreben en "orenk" pogovor z možem, kaj se njemu zdi, ampak on odločitev kar prepušča meni. Upam, da se bo vse tako hitro dogajalo, da sploh ne bo časa, da bi mi jo dali, pa da bom že prišla s takimi popadki tja, da bom na hitro samo še rodila. Drugače te je pa bilo super spoznati. Prav fletna in simpatična nosečkica si, prav tako boš luštkana mamica. S tvojim bosta super zgledala na cesti, pa z vozičkom.

Mis. Jaz nisem nikoli oblekla dveh bodijev. Sem oblekla dve majčki, tako tudi delajo v porodnišnici, vsaj pri nas. Če sem dala bodi, sem dala potem samo eno majčko. Če je imel pliš dolg rokav, sem spodaj dala ali samo eno majčko ali pa samo bodi. Bodiji s kratkimi rokavi pa po mojem mnenju ne pridejo toliko v poštev. Jaz sem jih pri Emi tudi kupila, pa nikoli dala gor, ker sem res vedno pazila, da je imela dva rokava, če bi pa dala bodi s kratkimi rokavi, pa potem še dvojen rokav čez, bi imela po telesu v bistvu že tri plasti, tako da jih nisem nikoli uporabljala, oz. sem jih potem poleti, ampak to je bila že precej večja, tako da je tudi bodije potrebovala večje in ti s številko 56 niso prišli v poštev. Koliko količinsko rabiš, boš pa videla sproti. Jaz sem imela za začetek pri Emi nekaj podobnega kot si ti napisala, potem smo šli pa, ko je bila stara ene 14 dni, dokupit. Na darila, ki jih prinesejo, se ne gre preveč zanašat, ker vsak prinese malo večje, da bo dlje prav. Pri meni sta le dve prinesli za tisto velikost, da je lahko takoj nosila. Je pa res, da je vse odvisno od otroka. Je bil kakšen teden, ko se ni nič umazalo, je pa prišel dan, ko sem jo morala v enem dnevu preobleči po trikrat, štirikrat. Včasih se res zgodi, da kaj bruhne, včasih pleničke popustijo, naša je bila velikokrat pokakana čisto do vratu in moraš potem otroka res celega preobleči. Sem jo pa jaz vseeno, tudi če se ni nič umazala, preoblekla kompletno v nova oblačila na dva dni. Pa sem si po tem preračunala, da sem prišla čez cel teden čez.

Nič nismo še rekle o pleničkah. Ene vem, da ste že pisale, da boste uporabljale bombažne, kaj pa ostale, tiste, ki jih boste za enkratno uporabo? Mi smo jih zdaj kupili kar v Mullerju in bomo te kupovali dokler se blato ne zgosti. To se je pri Emi obneslo. Navadne pamerske so velikokrat popustile, te Mullerjeve pa res redkokdaj. Ko pa otrok enkrat začne jesti gosto hrano, se tudi blato zgosti, potem bomo pa verjetno šli na Hoferjeve, kot sem jih uporabljala pri Emi.

Glede obveščanja. Jaz imam dve, ki me poznata tukaj z RR-ja, tako da upam, da bo ena od njiju sporočila, pa še možka bom naučila, da bo preveril, če je res objavljeno. Sem pa tudi zato, da še komu od vas sporočim, da bo bolj "ziher". Se pa javim, da če bolj med prvimi rodim, da vam potem dam svojo številko in lahko tudi jaz obveščam tukaj, oz. predlagam, da ena od tistih, ki bo med prvimi rodila to prevzame. mis meni lahko pošlješ svojo številko, pa bom zase sporočila tebi.

Toliko napišem, nič pa nisem povedala, kako je bilo na pregledu. Danes sem imela še za sladkor. Je rekla, da so lepe vrednosti, čeprav če se ne motim, sem povprečje imela kar malo višje. Prej sem ga vedno imela 5.4, zdaj pa če sem prav videla, je bil 6.1. Pa očitno ni panike, je še v mejah normale. Se pa vidi, da nisem bila več tako pridna.Upam, da na našega user posted image ni nič vplivalo. Najbolj sem pa vesela in ponosna, da sem zvozila brez inzulina, saj so mi vsi napovedovali, da ga bom tudi tokrat imela. Zdaj pa nimam več pregledov z sladkor, oz. imam še kontrolni test po porodu, da se vidi, da je bila res samo nosečniška. Meriti si moram pa še vedno do poroda. Jutri imam pa še CTG in pregled pri G. Komaj že čakam, da vidim, kaj se dogaja. Sicer me je danes postalo čisto malo strah, kako bo, ampak po drugi strani komaj čakam, da stisnem našo štručko v naročje.

Kaj naj pa zdaj še delam? Mojih dveh še vedno ni, tudi klicala še nista, da gresta, takrat se bom namreč lotila kosila ali bolje, večerje. Iiiiiiii,r avno zvoni telefon. Zdaj pa šibaaaaaaam....

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 2454
12.9.2006 17:59:08   
Evik
joj lucika moram koj odgovorit. pri meni je ponoči tudi bil komar in zdaj so že ena taka generacija, ki direkt na faco pikirajo potem se pa skrijejo. jaz pa skačem potem po celi spalnici (dobro da sem včeraj bila sama) s pipsom v roki in ga iščem. ko sem ga tretjič iskala, sem imela dost, in sem se našpricala s sprejem proti komarjem in dala zamaške v ušesa. ampak ali sem se preveč našpricala ali mam pa nosečniške težave, ker potem me je kar vroče oblivalo pa dihat nisem mogla samo bolj v smislu, da mi trebuh pritiska na pljuča in na želodec. pa sem pol noči prehodila na balkonu. vstat sem morala pa že ob 6h. no v glavnem preživela sem... pa celo noč sem imela nastežaj odprto okno, zjutraj je bila notri totalna zima, samo lažje se je pa dihalo... in mene ki sem čist zmrzljiva drugače zdaj seveda ne zebe
mojceca - u to je pa v naravni velikosti, mogoče se pa še jaz spomnim pa svojo prilepim
naja nisem štekala a si vprašala, če kera gre na predavanje 21. v lj - to nameravam jaz, ali če sploh je predavanje takrat - če se prav spomnim mi je to ena babica povedala pa sem si nekaj zapisala, upam, da se ne motim, ne vem pa ure...

evo zdajle sem vse prebrala, sem totalno crknjena, sem pridno delala danes, zdaj pa bom bolj na izi poskusla...

lepo se imejte...
user posted image

SVAKOGA DANA U SVAKOM POGLEDU SVE VIŠE NAPREDUJEM...

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 2455
12.9.2006 18:15:51   
gaya

pikabu joj ne vem, še vedno sem totalno neodločena glede EA, mene še vedno moti tista ogromna igla, prav res. Pa tolažim se s tem, da mam visok prag bolečine in ni hudič da ne prefuram tega poroda. Res si ne znam predstavljat da me piknejo z ono iglo. Bom pa še govorila z eno prijateljico k je mela v prvo EA kako je ona zadovoljna s tem, saj konec koncev je pa tko, če se da omilit bolečino, ne vem zakaj je ne bi, sam kaj k sploh ne vem kaka bolečina pri porodu je user posted image
Drugač sem pa jst tud vesela da sva se spoznali in tudi ti so prav fejst punca. Sam jst sem se te čuist drugač predstavljala, k sem vidla slikco tvoje Eme, pa sem si mamico pol oblikovala po Emi user posted image . Ej sam trebušček maš pa prav fletn, niti ni tko ogomen, glede na to da si tik pred rokom.

Aja če boš naslednjo sredo mela čas greš lahko z mano v Lj na srečanje, pa še v Kranju altati  pobereva. Pa vajine pupike sta tud dobrodošle user posted image , seveda če se boš ok počutla glede na to da je vse tko blizu roka, ker v porodnišnico pa te ravno ne bi vozila, ker me lahko kap butne user posted image .

Drugače sem pa eno popoldanesko kitico odspala, zdaj grem pa v banjo se namakat, pol pa mal likat, pol more bit pa že možek počasi doma, je ful priden k je tolk v službi. Upam, da bo pol boljeuser posted image

kmal se tipkamo

30.09.2006 je v moje naročje prisvetila najsvetlejša zvezdica, obraz moje hčerke Gaje.

(odgovor članu Evik)
Neposredna povezava do sporočila: 2456
12.9.2006 19:08:48   
muki1
Naja, prav fejst družinica ste, samo še user posted image  manjka. Tile tvoji kužiki se mi zmeraj bolj dopadeta, res.
Mi smo se pravkar vrnili s potepa. Seveda je naša mrcina bila tudi z nami. Smo se najedli jesenskih darov ( beri ukradenih jabolk in grozdja  ).
Altati, upam, da si svojo namestnico pomirila. Ženska se je res v zosu znašla in direktor prav tako, ampak upam, da zaradi službe ne bo šla kakšnih neumnosti delat, pa se otročku odpovedovat. Vse se bo rešilo, pa tudi vse se zgodi z nekim namenom. Je že moralo tako biti, da je ravno zdaj zanosila, saj če bo z nosečnostjo vse okej, še dobrega pol leta dela in bo na razpolago.
Lucika, jaz imam psa zunaj,  notri niti ni navajena biti in si ne predstavljam, da bi bila, ker je res ogromna smrdljiva mrcina . Če ji zaupaš, pa je ceplena proti vsem zajedalcem, boleznim, pa ne stika sama naokrog - kakor naša, ki včasih zna kakšno nesnago privleč od kod - no, potem ti svetujem, da upoštevaš svoj instinkt. Če se malo povalate skupaj po postelji, ne bo nič hudega, v zažetku jaz ne bi pustila, da mi otročka liže, pozneje pa, ko je otrok že večji in ,,prekužen,, pa itak ne boš tega mogla preprečit. Pa upam, da ne bo preveč ljubosumna.
Tasha, tebi želim, da vsaj še dva, tri tedne zdržiš.... da ne bosta predolgo v porodnišnici user posted image .
Beki, sploh nisem opazila, ampak zdaj ko sem brala tvoj post sem ugotovila, da tudi mene več ne boli sramna kost. Juhej user posted image  user posted image . No, vse ostalo me pa še zmeraj matra user posted image .
Arabela, si probala borovničeve cmoke? Jaz sem jih v soboto kuhala, od Pečjaka, pa sta Neža in mož skoraj krožnike pojedla.
Mis, te dvojne dolge rokave boš z lahkoto oblekla, pa še čez bodi. Moja mala je bila tak drobižek, da je vse viselo z nje, bi ji komot še več plasti nanesla. Pa je bila ob rojstvu dolga 51 cm in je tehtala 3420 g. Če imaš tri pajacke št.56 je to dovolj le pod pogojem, da imaš še št.62 na zalogi. Drugače so trije pajacki skoraj premalo. Najhujše pri dojenčku je polivanje. Veliko jih pri podiranju kupčka malo zbruha in tisto smrdi za znoret. Moraš oprat. No, tako po izkušnjah govorim.
Pikabu, me zelo veseli, da si zvozila brez inzulina, res. Mater me jezi, ko so vsi tak vraževerni, pa kar nekaj napovejo. Si pa tudi bila podvržena nenehnemu strahu, da se sladkor ne zviša, že to je dovolj skrbi.
Evik, naši komarji se tudi skrivajo user posted image .

Midva pa sva danes končno kupila voziček. Jané carrera pro. Sem bila presenečena, ker sva ga šla v bistvu naročit, pa je rekla, da je razstavljeni zadnji model in sva ga kar dobila. Je pa lanska barva user posted image  in je za celih 30.000 cenejši od letošnjih barv. Za crknit. Sem pa ponosno vozila prazen voziček po Pikapolonici in komaj čakam, da bo poln.
Zdaj pa grem oprat perilo za dojenčka, prvo rundo - končno. Jutri pa likam - komaj že čakam user posted image .

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 2457
12.9.2006 20:00:23   
Pikicapokica6
Saj ne morem verjet....nekaj dni me ni na netu, ker mi je nagajal, zdaj pa sploh ne pridem čez vse, kar ste napisaleuser posted image . Ker se malo bojim, da bo internet spet crknu, se bom kasneje posvetila branju....
Gaya, ženila si se na isti dan kot jaz!!user posted image  Ja, smo dobro zadeli takrat a ne? Predvsem na vreme mislim. No zdej bomo pa tud user posted image  nekje v istem času dobili. To pa so naključja kajneuser posted image .

Sem se zadnjič hvalila s tem, da nimam še nobenih lažnih popadkov. Zdaj pa me že dva dni zvija kot da bom glih kar tardeču dobila. Bomo vidl, kaj bo jutr CTG pokazal.

Malinov čajček pridno pijem in se veselim, kako lahko bom rodila ko pa sem tako pridna s čajčkom user posted image .

Prstanček še vedno nosim. Zankrat še nobenega zatekanja ni (trkam na les!).

Sem pa po enem tednu končno prebolela to presneto virozo. No zdaj pa je še moj dragi na vrsti. Saj pravijo, da se stvari v zakonu vedno delijo na pol, kajne? user posted image

Drugače pa se mi zdi, da se ti zadnji tedni taaaaaaako vlečejo! Se mi zdaj dogaja, da cunjice kar prestavljam iz enega konca na drugega, pa jih gladim, pa spet malo popeglam. Moj user posted image  se mi seveda samo smeji......user posted image .

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 2458
12.9.2006 20:59:44   
štorkljica
Večer punceuser posted image

Sem hotla slikico vampeka gor dat, pa se mi ni več dalo ko sem videla da je to spet ful dela...bom drugič, ker sem danes preveč lena, mela spet majhno čistilno generalko, pa lubi ma danes RD, kupila sem mu radio-budilko, ker mi nonstop zjutraj teži z tistim velikim radiom in pol naštima tako naglas da me skoraj vedno kap zadene ko začne igratuser posted image
Jutri mam GIN pregled, frizurce si ne bom več delala, mission imposible user posted image user posted image  pa saj ni tako grozno sem se prejšnji teden zdepilirala. Za ogledalo v kopalnici ni placa, velika je 1,5m x 2,5m, notri pa so: umivalnik, banja, wc-školjka, pralni stroj, mizica in radiator, zdaj si pa predstavljajte mene tam notri...no coment!
Glede komarjev...zdaj me je glih eden pičiluser posted image  Mislim da se notri vlečejo pred hladnim zrakom zunaj.
No me je pa panika spet malce minila, pa boste videle da jaz ko najbolj paniko zganjam sploh ne bom prva rodila (saj ena je že itak), ampak bo moja pikica še lepo nekaj cajta uživala v bunkerju. Aja me pa nekaj zanima, če katera ve!!
Jaz ko mam PDP 1.10, in če se zgodi da bom šla preko roka, kak dolgo me pol spremljajo preden mi dajo umetne in mi na silo spravijo dete ven? 7 dni ali 14 dni? Res me zanima, ker se že dostikrat slišala da so šle čez rok in so jim pol dajali umetne da so sploh rodile ker se baje user posted image  ni nikamor mudilo oz. sploh ni bilo znakov da se bo porod še nekaj cajta začel. 
Joj jutri pa spet na tehtnicouser posted image user posted image user posted image ...šit! Pa smo ga ta vikend žrli ko nori, stoprocentno se bo poznalo.
Hvalabogu edino da nobenega nakita ne nosim, ker bi mi zdaj že verjetno vsi prstani popokaliuser posted image user posted image
Jutri kupim malinov čaj, hvala Muki za nasvet, smo pa res zaostaliuser posted image
Mamica81 meni se je pa vleklo tam 6,7 in 8 mesec, zdaj pa kar drvi ko na avtocesti, včasih si mislim da ne dohajam več.
Ej kako naš user posted image  brca in se sprehaja zdajleuser posted image user posted image  mogoče vam pozdračke pošilja!
Glede cunjic pa me samo še to zanima, kakšna je razlika med mako in tetra majčkami, če je sploh kaka?
No se jutri spet malo javim, če pa ne bom mogla spati pa vas pridem prebrat mogoče že sredi nočiuser posted image

Lep spanček vsemuser posted image

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 2459
13.9.2006 10:18:29   
Evik
živijo, dobro jutro...
moje jutranje noviceuser posted image
preden skočim h g. imam še malo časa - počasi nameravam izklopiti z delom in se malce bolj resno začeti pripravljati. z dragim morava še kupiti avto sedež... kaj predlagate. vidim tudi da se kar pogosto omenja PIkopolonica - naj greva tja pogledat ali še kam?

kar se igle za EA tiče - nisem je sicer še videla, ampak predvidevam da ne more biti debelejša od tiste ko te punktirajo če imaš meningitis, ki je pravi kol- in jaz sem ga imela dvakrat, tako da... saj boli pa je čudno ampak ni tako hudo...

no sem prebrala, pa zraven še malo pojedla, pa se stuširala pa mlek mi je ušel, sem mu rekla, no da vidim če si upaš dvakrat, je poskusil, samo ga ni bilo dovolj...user posted image

laufam h g.

lepo se imejte,

user posted image

SVAKOGA DANA U SVAKOM POGLEDU SVE VIŠE NAPREDUJEM...

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 2460
13.9.2006 10:19:52   
frrrr
torej, če bo 20.9. ob 13ih res srečanje... sem tam... je pa potrebno natančno definirat kraj, da mau po netu pobrskam kam it, ker v BTCju nism čist domača user posted image  ok, Kolosej poznam, pa slaščičarno bom tut našla.... če spreminjajte, sporočite!

mojceca, če si na shrani.si slikice pedenala, potem vzem un link, kjer piše s predogledom in bo majhna fotka... neu tk velik buši  kot je mačkon user posted image
sm kr ponosna nase, da sm sprobala link za shranjevanje fotk in vam predala znanje user posted image  in zdej si lahk vaše ljubljenčke ogledujem user posted image  pridne punce!

altati, ni 2x za rečt, da ni pr men podobno... neki jamra tale naša punca, pa slabo ji je user posted image  js vam rečem, nosečnost je nalezljiva user posted image

lucika, js sm bla včasih tolk alergična na živalce, da si je moral moj dragi vsakič roke umit, če je domačo (stanovanjsko) mucko pobožal user posted image  zdej pa najin mačkon tut pride k nama pod blazino, če zuni grmi in ga je strah - čeprav zgleda nepramagljiv in oh in sploh, je cel prestrašen ob nevihtah

beki24, očitno so z nicki nekaj zamešali - v ponedeljek je pisalo nelly, zdej piše pa nelli (kao avgustovka) user posted image

tasha23, drž se! čep se pa menda lahk postopoma lušči...

nakit... js ne nosim poročnega prstana... čeprav sva se poročila sred nosečnosti in mi je mogoče celo prav user posted image  noben nakit se me ne drži, se bolje počutim brez...

muki1, včer sm bla čist hin... ni blo moči za PC... se opravičujem... ne bom več tega počela! bom vsak dan pridna...

včer imeli ogled porodnišnice... vidli eno dete staro 3 ure, ki je glih iz porodne prišlo... očka čist moker, mamica kul... pa eno že na oddelku, ki je bila čist doterana in polna energije, pa je bilo 5 ur od poroda user posted image  je bilo spodbudno... sam sm bla pa zvečer čist hin, ker sm šla peš od porodnišnice do Name, prej bla v službi... in domov prišla ob 20ih - nem več tega počela, se bom šparala za RR user posted image

zdej morm pa začet delat! pridne bodite! se beremo....

moj user posted image  ima ravno telovadbo... se morm mal oddaljit od mize, da se ne notr zaletava user posted image

(odgovor članu vava)
Neposredna povezava do sporočila: 2461
13.9.2006 10:33:46   
Maxica
Sam še dve stvari -
igle za EA sploh ne vidiš, tako da če se tega bojite, nikar. Jaz sem sedela na porodni mizi in imela glavo dol, anesteziologinja mi je pa tisto stvar pač v križ zabodla. Ampak ničesar ne čutiš, niti ne vidiš. To stvar ti potem prilepijo s hansaplastom oz.lepilnim trakom na hrbet in na koncu ti to potem odlepijo. Sem po porodu rekla tej zdravnici, da bom pa lahko rekla, da me je pri porodu "bolelo" samo odlepavanje tega lepilnega traku dol s križa. Saj veste, ko se dlake primejo lepilnega traku, auč.user posted image
Druga stvar, ki vam jo pa svetujem, je, da probate ene parkrat "na suho" montirat lupinico v avto. Ker ni tako lahko. Moraš pogruntat sistem. Midva sva v prvo večkrat probala, na koncu sva ugotovila, da bo otrok verjetno dobil možganski pretres, preden ga prineseva domov.user posted image  No, saj potem ni bilo take panike, je pa res fajn prej probat.
No, zdaj pa gremo malo v peskovnik, na sončka. Pa pa.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 2462
13.9.2006 10:45:47   
muki1
Joj, Naja, križana gora, tebi pa dogaja.
Jaz nisem prepričana, da bi to preživela, ko bi se mi eno dete pod avto ****nilo. Joj, joj, bi verjetno popadke dobila. Pa če bi se ji še kaj naredilo, mislim......

Glede lupinic, se strinjam z Maxico. Ko je moj mož šel po mene in Nežo v porodnišnico, je ni znal namontirat v avto, je še prej k prijatelju skočil, da mu je pokazal. Potem se je pa važil, češ, da je čisto enostavno user posted image .

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 2463
13.9.2006 11:07:25   
štorkljica
Čao punce!
Glih od GIN, vse je vredu, bibi se nikamor ne mudi. Mi je rekla da je vse še visoko dvignjeno in lepo zaprto in zadaj. Nevem če sem naj vesela ali malo manj vesela, rada bi čimprej rodila ne čakala še kaki mesecuser posted image  Muki, da ne bom kot ti 14 dni čez rok!!!! Katastrofa, pa meni se zmešauser posted image user posted image  Mi je pa po eni strani lepo da vem da je bibika OKuser posted image  
Drugi teden me pol čaka CTG, pa GIN mi je rekla da ne smem še delat Kegla ampak po porodu komaj, ker baje da se to dela za dvig maternice. Nam so pa v MŠ rekli in tudi v vseh časopisih (nosečniških) piše da naj bi se delale po 35.tednu??!!!?? Če bi zdaj že "keglala" bi preprečila s tem spust maternice in širjenje medenice. Svašta, dobro da sem jo to vprašala.
Ja pa tisti izcedek (kompakten sluz) je v bistvu to luščenje pred porodom, sam da baje ni panike četudi se začne pojavlat malo bolj v rjavkasto-krvavkasti obliki, ker še tedaj tudi ni nujno da je to znamenje poroda, bolj siguren je odtek plodovnice.
Aja ena je napisala da bi ji naj ponoči odtekla plodovnica. To sem tudi danes preverjala, ker mene je blo strah, da mi bo med tušanjem odtekla in nebom niti vedela, sam me je GIN pomirila, čes da to ko začne odtekat so to velike količine in traja dlje časa tak da bi sigurno opazila.
Maxica če bi ti vedela kako ti zavidam da celo noč spiš, mater sem žlehtuser posted image user posted image , sam ti pa tudi privoščim ob enemuser posted image user posted image
Danes sem spala CELI 2 URI!!!!!!!! Si lahko predstavljate? Nosečnica, ki zgleda čez dan ko vampirjeva nevestauser posted image user posted image user posted image  Bla sem pa tko utrujena, da se mi še vstat ni dalo da bi šla na RR kaj pogledat.
Torej naj pol sploh tetra majčk ne kupujem, ali pa mogoče kaki dve?
Kaj a obstaja verjetnost da že danes pride denar od soc? Jaz računam na petek, da skočim v šoping, verjetno zadnji večji. Sam, bi blo pa lepo in pošteno od države, da nam ga da že danesuser posted image
Naja to je bla sreča v nesreči. Mene je ful strah že samo če pomislim da bi mačko al pa psa povozila ne pa še kakega otročka. Groza, si prov predstavljam kako si se počutila. Sicer se še vedno sama prevažam, sam sem pa ful bolj previdna kot prej in bolj počasi vozim. Mi je fajn da sem mobilno neodvisna, ker me je groza tega da bi bla spet odvisna od dobre volje in prostega časa drugih, da pridem iz kraja A v kraj B.
OK punce, grem na en kofetek in po domov.
Lep dan vsem skupajuser posted image
BY BY

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 2464
13.9.2006 11:25:45   
Pikabu
Ojla.

Jaz sem pa že s pregleda. Nič posebnega ni bilo, pa še čakala nisem nič je G delala preglede kar zgoraj v porodni, tako da sem bila po CTG-ju takoj na vrsti. CTG je lep, otroočku se dobro godi in mu ni hudega, jaz niti enega popadka. Črta ravna kot da bi jo z ravnilom narisal. se pa od ponedeljka naprej tako dobro počutim, da spet dvomim, da se kaj dogaja in če bo šlo tako naprej, bo šlo res po moževem načrtu in gremo čez rok. Ah, bo že. Enkrat tako mora priti ven. Me pa ni nič pregledovala, niti spodaj, imam pa spet čez en teden pregled, pa tudi CTG. Bomo videli, kaj so bo zgodilo do takrat. Če primerjam z Emo, ko se ni čisto nič dogajalo, ko sem bila tudi prepričana, da bom šla čez rok, pa je samo voda naenkrat odtekla, potem me kljub vsemu lahko kadarkoli preseneti.

Noč je bila pa spet bolj tako - tako. Po drugem WC-ju nisem zaspala nazaj. Potem me je še zgaga začela peči, zjutraj je bilo pa dobro. Je bilo pa na CTG-ju grozno, kako me je zgaga pekla, tako me ni še nikoli do sedaj. Pa sem razmišljala, da verjetno zato, ker sem doma jedla, potem sem pa tam toliko časa ležala. Doma namreč ne grem nikoli ležat po jedi, da mi sladkor pade in se verjetno to tudi pozna. Zdaj pa še malo čutim. Če ne bo bolje, bom danes res vzela en rupurut. Sicer si pa najprej pomagam z radensko. malo je spijem, pa je boljše. Do sedaj je pomagalo.

Mi smo prevleko od lupinice tudi oprali, pa če se ne motim, jo je mož, jo je pral na roke. Ko je bila pa za Emo in je bila nova, je pa nismo.

Sex: zdaj je bila z mano ena na CTG-ju, ki ima jutri rok in je G rekel, da naj to prakticirata, da pomaga. Ji je skoraj recepet napisal.

Maxica: točno to se je meni dogajalo prejšnji teden. Nedelja je bil nekako najslabši dan, kar se tega tiče, od ponedeljka naprej se pa spet počutim kot user posted image in nobenih takih presenečenj več.

Glede gostov: midva pri Emi nisva kaj dosti komplicirala. Tisti, ki so prišli bolj na začtku, so dobili le sladkarijo na mizo, pa kaj za popit. Navadno tudi niso dolgo bili, tako da je bilo dovolj. tisti, ki so prišli, ko je bila pa že malo večja, je pa odvisno, koliko prej so se najavili. Midva sva se sproti odločala, kaj in kako bova. Maxica, ta tvoja ideja je pa dobra. Pa jaz sem videla tudi hrenovke v testu ali pa mini pice, ki jih tudi samo popečeš in je tudi super.

Glede obiskov v porodnišnici pa tudi nimam kakšnih posebnih želja. Pri Emi so bili le domači, pričakujem, da bo sedaj tudi tako.

Saj ne vem, kaj vse sem še hotela napsiati. Zdaj grem po Emo, čez pol urce bo stara točno dve leti in si jo v tistem trenutku želim res močno objeti in stisniti k sebi, ter podoživeti, kako sem jo prvič dobila v naročje. Se kasneje še kaj oglasim.

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 2465
13.9.2006 12:10:44   
psaša
Evo, tudi jaz iz pregleda. user posted image  je pridobil na teži v 12 dneh 430g in ima sedaj 2020g. Sem bila full vesela, pa G tudi. Vse OK, pregled čez 13 dni.
Glede spanja - jaz vsako noč božansko spim. Moram trikrat potrkat na les.

naja: si imela pa res srečo v nesreči.

Se beremo.

Miha 25.10.2006
Lara 06.05.2009

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 2466
13.9.2006 12:37:02   
mtina
Hojla po dolgem branju. Pa ve res niste od muh. koliko branja. Kot bi brala roman.

Mi imamo tudi novo lupinico in ne bom prala preobleke. Pa saj bo dobro.

Zadnja dva dni mi trebuh močno otrdeva. Kaj je zdaj to? Ne samo 3-4X na dan, kot so nam rekli v materinski. Meni večkrat, pa še dalj časa to traja. Sicer beba tudi brca in se razteguje 100 na uro. Tako da očitno ji manjka nič ne.

Počutje je dobro. Očitno zato, ker je vreme lepo. Le križ boli - pa trebuh otrdeva.

Danes jeva špinačo in pire krompir - pa dober tek!

LP

Sonce!!!

(odgovor članu psaša)
Neposredna povezava do sporočila: 2467
13.9.2006 12:48:02   
mtina
Pa še tole sem se spomnila - glede popadkov na 5 min in oddidi v porodnišnico. Jaz ne bom čakala tako dolgo, saj je moja mami rodila s popodki na 7 minut?!  Pa ne bi ravno v avtu ... na poti ..... med vrati ..... doma .... user posted image

Lp

Sonce!!!

(odgovor članu mtina)
Neposredna povezava do sporočila: 2468
13.9.2006 13:06:02   
altati
ojla, jaz tudi od ginekoloka...
popolnoma prestrašena in zmešana....
noseča sem 34T in 1 dan moje dete pa tehta 2.900 g. VELIKAN!!!! Preveliko je za cca 2,5tedna, pa velika glava, pa dolge noge...je rekla ginekologinja da je CELLLL VEEELIKKKK! Moja mala je imela ko se je rodila 2550g.....
Me je ginekologinja spraševala kdo je velik v družini, pa jih nimamo...Jaz imam 160cm (kvečjemu še kakšnega manj), mož jih ima 178cm, nikjer nobenih velikanov.....Mene je strah kako bom to rodila!!!
Mi je tako lepo rekla: ja probali bomo, če ne bo šlo, pač ne bo šlo....
Sicer je rekla, da glede na to da sem 1. rodila v 29T, drugič pa v 37T tudi to dete ne bi smelo iti čez 37T...ampka pri meni je bilo vedno inducirano! Jaz ne vem kako izgleda naraven moj popadek! Svita se mi ne!!!!!
Tolaži me, ko je rekla, da se bova probali zmeniti da bo ona na moj porod dežurna, upam da to pomeni da bo sprožila in prej, ne pri 40T ko bo to dete imelo vsaj po moje več kot 4000g.....
Dala mi je še delati test za sladkorno, moram na polikliniko, ampka meni da bo tako negativen...ker zredila sem se vsega skupaj 10kg, tehtam 65 kg......je rekla samo za vsak slučaj!!!
Ko sem ji pa omenila da je moj ginekolog 14 dni nazaj nagnal paniko da se maternični vrat krajša, d je vse zmehčano,....se je pa samo nasmejala..da tako mora bit in da ni panike, da če se danes začne ne bodo ustavljali! In da niti ne bo pregledovala, ker s tem lahko samo kakšno infekcijo povzroči! Itak bolje mehko kot trdouser posted image
Joj punce, mene je tako strah!!!!!
Sva se pa pogovorili tudi o moji želji, da bi tako kot sem našo malo rodila čepe in hodila med popadki...Prejšnjič me je ravno ta zdravnica, ki me zdaj obravnava v amb. za rizično nosečnost, sprejela in poslala rodit in me je tako lepo vprašala kakšne so moje želje....In upoštevala je, da ne želim med popadki ležati, da hočem rojevati pokonci, je kar napisala spisek za babico in so res vse upoštevali...Rojevala sem v tisti rumeni porodni z žogami, kavčem, slikicami, rodila sem pol pokonci pol čepe in povem vam, da je to proti rojevanju in popadkom leže-MILINA!!!!! In je rekla gin. danes, da se bova ponovno vse dogovorili in da bodo vsekakor upoštevali! Upam!
Zdaj moram pa jesti! pa prebrat vse za nazaj, zdaj sem se samo spovedala svojega strahu....

(odgovor članu mtina)
Neposredna povezava do sporočila: 2469
13.9.2006 13:12:48   
altati
Naja78, pa si še v enem kosu? Jaz bi ziher popadke dobila! Zdaj pa res ne bom več vozila! Srečo si imela res! Brž na Brezjeuser posted image !

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 2470
13.9.2006 13:12:59   
Maxica
Dragi mali Emi od Pikabuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , vse vse vse najboljše za drugo svečko. Da bi bila še naprej mamin in očkov srček in prava velika sestrica dojenčku. Lepo praznujte!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 2471
13.9.2006 13:47:05   
Pikabu
Midve z Emo sva doma. Sem prej tako zmedeno pisala, vmes je bilo kup telefonov, potem pa kar naenkrat čas, da rgem po Emo. Sva se nalupčkali in naobjemali, zdaj pa pridno spi. JE taka faca, jo vprašaš, kaj je danes, pa ful lepo reče: "Mam lojstni dan". Če jo pa vprašaš, koliko je stara, pa reče: "Pet". user posted image user posted image user posted image Hvala Maxica za vse lepe želje. Sem danes prav podoživljala vse skupaj, ker sem imela ravno CTG in sem bila gor pri porodnih sobah in sem se prav videla, kako je bilo dve leti nazaj. Le kam čas beži...

Naja, dobra si. Jaz bi tudi pomojem kar popadke dobila. Samo, da je bilo vse v redu.

Sem hotela še kaj od sprožanja poroda napisati. Pri nas pa pomojem ne čakajo tako dolgo. Ne vem iz svojih izkušenj, ampak kolikor sem se pogovarjala, pri nas kar gledajo, da prej sprožijo. Še posebno se mi zdi, da če naletiš na dr. T., da rad kar sproži.Saj ne vem, kaj je boljše, da čakajo ali da sprožijo. Jaz kar upam, da se ob pravem času začne samo od sebe. Drugače pa pri nas nič ne preverjajo plodovnice. Spremljajo samo z UZ-jem.

Pa še en nasvet bi imela za po porodu, če slučajno katera misli že kaj kmalu iti. Sem se spomnila včeraj na predavanju, ko je babica nekaj o tem omenila. Če boste imele šive, čim večkrat pod tuš. Tudi lulat pojdite pod tuš, da lahko sproti spirate ali pa takoj pod lulanju pod tuš. Jaz sem ga pri Emi fejst polomila in hodila na stranišče lulat, pa potem poskušala s papirejm brisati in se mi je vse zagnojilo, tako da sem imela celo antibiotike zaradi tega. Potem pa po tuširanju moraš fino osušit. Ene priporočajo kar s fenom, da ne drgneš po rani, jaz nisem prakticirala, sem samo pivnala z brisačo, pa je bilo vseeno v redu. Tega zaradi lulanja pa mi nihče povedal, potem se mi je pa vložek prijel na rano in smo bili tam. Saj bolelo me ni, peklo edino, pa vseeno ni bilo prijetno. Pa tudi sicer priporočajo, da si s tušem čim večkrat spiraš tam spodaj, pa bolj s hladno vodo.

Amazona, odtek plodovnice pa res sigurno veš, da je to to. Se vlije, pa kar teče. Pa večkrat se vlije, pa čutiš, da odteka bolj zadaj, ne tam, ko lulaš. Jaz niti poskušala nisem zadržati (pravijo, da po tem veš, če gre za plodovnico ali urin, da urin lahko zadržiš), ker sem točno čutila, da to ni urin in da odteka voda.

Zdaj grem pa še sama malo počivat, da bomo lahko še kaj praznovali. Darila še ni dobila, ga dobi, ko pride ati domov. Komaj že čakam.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 2472
14.10.2006 22:26:21   
frrrr
kaj pa je zdej to?
grem rodit in so Oktoberke zbrisane?

kjeeeeeeee ste?

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 2473
14.10.2006 23:15:26   
Maxica
Frrrr, ja, to je pa tako, če prehitevaš po desni.user posted image
Nekaj se je zgodilo z našo temo, RRjevci rešujejo, tako da jaz močno močno upam, da nam vrnejo naših 60 popisanih strani, s samimi lepimi dogodki, naaaazaaaaj.user posted image
Čestitke še 1x, Frrrr.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 2474
15.10.2006 9:09:53   
naja78
jutro.
jest mam kr filing da nav nič s strani!user posted image user posted image
o Frrrr....kako si.......mislim da nisi nič zamudila preveč....hitr kej napiš..........

se kasnej javim.....

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 2475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  97 98 [99] 100 101   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  97 98 [99] 100 101   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?