|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktoberke
22.8.2006 14:55:12   
muki1
Vidim, da se je razvila kar zanimiva debata o EA.
Jaz sem svoje že napisala, ko smo enkrat to temo načele. Pri nas (MS) je res skoraj tako, da moraš vnaprej vedeti uro in datum poroda, da ti zrihtajo anasteziologa iz MB. Ker pri nas jih enostavno ni. Pa se lahko slikaš. Veliko mamic iz Prekmurja zato hodi rodit v Avstrijo, kjer je poskrbljeno za vse udobje in ugodnosti. Samo je eno uro vožnje, pa jaz že imam otročka, ki me bo vsak dan obiskoval v porodnišnico, pa ji ne privoščim, da se dve uri vsak dan vozička v avtomobilu, da vidi mamo in sestrico. Ko sem bila prvič noseča, bi še morda ta opcija prišla v poštev, vendar mi ni bila znana.
Tako da mukica bo rodila brez EA.
Prvič pa je bilo kar hudo, ampak je trajalo ,,samo,, 6 ur, malo me je vmes zmanjkovalo user posted image , očitno so mi dali kar močne protibolečinske tablete.
Glede šivanja, velikosti in teže dojenčkov, pa mislim, da sploh ne gre posploševati. Ko sem jaz rodila, je bila v porodnišnici tudi ena ženska. Majhna, drobna, malo več kot 45 kg je imela pred nosečnostjo, pa je rodila skoraj 4 kilskega otroka brez enega samcatega šiva. To res ni za sekirat.
Jaz sem se v prvo in tudi sedaj uspela tako skulirat, da sem komaj čakala dan D. Prav nič me ni bilo strah, kakšen preblisk sem že imela, tu in tam, ampak v bistvu me ni bilo strah. Edino včeraj me je zajel nek napad panike, kaj če se MENI med porodom kaj zgodi, saj itak se lahko kaj zakomplicira, a ne? Pa sem se kar žrla nekaj časa......
Boleče brce so tudi pri meni pogost pojav, mislim, da je to malo ščene nekak prišvercalo škarje v maternico in me špika z njimi user posted image .
Kile sem še vedno na + 11. Zdaj se sploh nič ne redim, pa bi se v bistvu morala, saj zdaj se otrok najbolj redi. Mogoče je tehtnica zatajila, v sredo imam pregled, tam je definitivno točna.
Zatekam pa na srečo ne. Upam, da tak ostane.

Pridne bodite punce moje.

< Sporočilo je popravil muki1 -- 22.8.2006 14:58:07 >

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 2051
22.8.2006 17:05:16   
mtina
Hej!

Lucika: sploh ni izgledalo kot da ne znaš brat - ej. sorry, ampak očitno sem jaz površno brala. Tudi meni so premale čevlje - iz 38 sem prešaltala na 40 user posted image .

Zredila 11kg, obseg 94 cm. Nič sprememb že nekaj časa.

Ponoči lahko spim, me naša bebica nič ne moti. Očitno tudi sam spi.

Jaz bom cotke samo zdaj prala.

Rodila po naravni poti.

Beki24: Ko sem bila na pregledu sem bila v 30 tednu. Mali je fantek in je tehtal le 1543g. To pomeni, da je zelo lahek napram temu, kar ve pišete, pa mi G ni nič rekla, da je prelahek. Tudi če berem v revijah, koliko bi naj otrok v tem tednu tehtal, je to popolnoma normalno.

LP, Tina

Sonce!!!

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 2052
22.8.2006 17:56:40   
frrrr
ojla!

Arabela, midva sva vzmetnico + posteljnino nabavla v Ikei... se mi je zdelo dokaj ugodno glede na cene v Sloveniji.

tasha23 in naja78, men tut vse kolegice govorijo kolk me je že skup, pa še 70 dni imam do poroda... tiste, ki so pa že rodile kdaj pa pravijo, da imam full majhen trebušček -> swašta ej... jih bom opomnila na to, ko bodo noseče... ni prijetno poslušat take glupe komentarje o velikosti trebuščka, čeprav se ne sekiram kaj preveč

o EA še nism nč razmišljala, brala, karkol... pojma nimam kakšna je razlika in me zaenkrat še ne zanima... bom verjetno po naravni poskušala rodit... še prej pa začela z masažo presredka

noge ne zatekajo, križ ne boli, izpuščaji izginjajo... ker ne smem Magnesola, mi pa trebušček mau otrdeva in zato več počivam... učim se še vedno ne user posted image
user posted image brca in se preteguje... na trenutke imam filing, da mi hoče kr skoz trebušček pogledat... je pa dober filing, še posebej zdej, ko sm se mogla s temi kremami mazat, ki niso primerne za nosečke (no, sej so mi jih z Belobazo mešali, sam vseeno)

pridno pišite... in ne pozabit na božanje trebuščkov user posted image

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 2053
22.8.2006 18:51:16   
Arabela
Bila na sprehocu s user posted image , ker je zunaj tako lep dan pa me je malecka gledala z njenimi okicami: "Greva na sprehod".... pa sem šla najprej po nakupih, ker je bil hladilnik čist prazen, nato pa po user posted image domov in z avtom do mojih ker stanujejo ob gozdu.... Ko sem se "prijetno" (beri ful utrujena) utrujena vračala... MI CRKNE AVTO!!!!!!!!!!!!!!! SREDI NAJBOLJ PROMETNE CESTE!!!!!!!!!!!!!!  user posted image  Sem ga potisnila na pločnik in počakala da me je prišla iskat sestra..... Avto pustila na pločniku, ker dragi je na službeni poti do večera..... ZA user posted image .... PA tako sem bila dobre voje, sedaj pa sem kot da bi me zgazil vlak....user posted image user posted image user posted image

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 2054
22.8.2006 20:31:18   
štorkljica
No končno smo nabavili nekaj pomembnih stvari za našega mičkenga user posted image  Zuser posted image  sva danes zrihtala voziček, posteljico in jogi user posted image user posted image user posted image user posted image  pa še neki malega cunjic. Voziček TRAXX, tko je luštkan, sicer mal deških barv (sivo-zelen), sam sva pol potuhtala, da pa če bo punčka pa obesiva gor nekaj pisanih igračk in bo to to!
Posteljico sva vzela 120x60, isto jogi, ki pa je čisto navaden, ne preveč trd in ne preveč mehak. Sva najprej mislila da bi vzela prav antialergijskega sam je drag 25 jurjev, pol pa nama trgovka reče da je ta tudi kao antialergijski in sva pol tega za 10 jurjev vzela
Mogoče kera ve kako dolgo lahko uporabljaš te mere 120x60, torej kdaj približno bi to naj otroček prerasu?
Drugi teden pa še po več cunjic, kozmetiko za mami in njenega user posted image   Opazila sem da se enostavno ne morem upreti skušnjavi, da nebi v neki bejbi trgovini kupila nekaj mičkenga pa pikico, pa če je tudi samo kapica. NORO!!! Da bi vsaj babice mele tud take navdihe, čim več tem bolje user posted image user posted image
A si kera že masira presredek?? In kako to izvajate, je boleče?
Zdaj pa pod tuš, pol pa pred TV in danes hočem spaaaaaaatiiiiiuser posted image user posted image

Aja, pa saj normalno da si bomo ženske v 21.stoletju lajšale bolečine in življenje na splošno, če le imamo možnost. Moja tolažba pa je, da se da brez tega tudi preživeti, ker jaz pač te možnosti nimam, zaradi tega pa tudi ne bom hodila drugam rodit, ker saj pravzaprav nevem kdaj točno bom sploh rodila. Upam samo, da ne bom šivana, kar je po mojem (kolikor sem od drugih slišala), dosti bolj hudo, saj traja včasih bolečina več tednov in ti je nihče ne lajša, razen mogoče napihljivi obročuser posted image
Nočko user posted image

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 2055
22.8.2006 22:44:07   
frrrr
oj,

glede rezanja presredka -> men se zdi bolje, da me prerežejo kot da se raztrgam... so potem bolečine enake ali še hujše... pa še težje ti lepo zašije nazaj.

nč, grem js tut pod tuš... pa mogoče se lotim branja navodil Kako masirati presredek user posted image

(odgovor članu štorkljica)
Neposredna povezava do sporočila: 2056
23.8.2006 8:01:40   
tasha23
Dobro jutro dekleta user posted image ,
čeprav utrujena (beri malemu se je celo noč kolcalo in očitno je zraven še malo poplesaluser posted image ) sem zelo vesela: včeraj sva z dragim šla v nabavo nekaj kozmetike za našega user posted image , danes pa me čaka še malo urejanje papirjev za CSD in večerja pri tašči user posted image . Punce se boste smejale, ampak jaz rabim EN DOBER DOPUST!!!!
Hočem spat na trbuhuuuuuuuu user posted image , ne morem spat normalno ne na boku in še manj na hrbtu!!!! Ah saj bo: malo sem tečna se opravičujem, sam sem res neprespana in ne vem kaj naj naredim.

V tolažbo mi je, da še malo pa bo user posted image  z nami.

Nič lepo se imejte in uživajte v sočnem dnevu.

Mama je v manjšini ampak nič zato, se pa bo razvajala....

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 2057
23.8.2006 8:18:41   
beki24
jutrouser posted image !

Danes sem imela iti namen na CSD, pa sem dneve preštela in je z današnjim dnem+ 22.10 še 61 dni -zdej pa nevem!

Sej jst tud ko gledam po revijah, je kilaža čisto ok za dopolnjenih 31 tednov, dobr pač ne bo imela 3500g ob poroduuser posted image ! Mislim, da so bile druge mere, obseg glavice pa še nekaj, malo manjše, obseg trebuščka je bil pa v redu! Sicer sem pa premišljevala, kdo je pa rekel, da je bila moja ovulacija čisto točna, sej menstruacije tud nisem imela točno na 28 dni!!! Lahko je bila pa sama oploditev kasnejša! No jst samo upam, da bo zdrava!!!
Sm pa danes spala na levem boku, pa še krč me je v nogo zagrabil....ampak zauser posted image bomo pretrpeli še teh zadnjih 10 tednov!!

Tudi jst se ne morem upreti skušnjavi v kakšni trgovini z otroško opremo, dobro, da imam omejen proračun, drugačeuser posted image user posted image user posted image user posted image . No pa sebi kakšno malenkost manj kupimo, pa se mal izravna!

Danes zjutraj sem se dokončno odločila glede imena- sicer sem jst bolj nagnjena h kakšnim bolj eksotičnim variantam, ampak, ko sem izvedela, da sem noseča, sem mojega vprašala kako bi on dal ime punčki in je rekel Tinkara- takrat sem dobila en dober občutek, ko veš, da je nekaj prav, pa je bila še samo mala pikica. Tako, da sem se odločila, da bom zaupala občutkom in  bo Tinkara!

lp

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 2058
23.8.2006 9:09:34   
naja78
živ.

ko tako lepo nekatere poišete da lahk spite.........ah kaj je že to.........najmanj 4x na noč se zbudim,malo pohodim do wc-ja da me kolki nehajo bolt(upam da se hitro odprem do teh magičnih 10cm,ko bo cajt...user posted image ),pa spet lepo nazaj....beba je lepo aktivna,čeprav verjetno danes počiva,.......slabo vreme,.........

naslednji pregled imam čez 14 dni.takrat bom skor 33tednov noseča.dans greva na materinsko in še 3x.sem se odločila da k psihologu vseeno grem,baje je kr zanimivo,učer pa sem fizioterapijo spustila-se mi ni dalo,otroka pa itak znsam prjet,.....user posted image sem smotana ne.....

noge me malo manj bolijo,.....sem dala gor kompresijske štumfke,take bombažne -učlinek,......noro boljši,samo da ne bo
user posted image .pa še kot čist navadne štumfe zgledajo,...lucika probi. beki 24:tinkara-lepo ime

frrr:ea-rodiš naravno,samo brez bolečin.....

mojceca:vročina pa je v nosečnosti od 37-37,5 normalna,kajti vse user posted image imajo povišano tel.temperaturo.....zato ni panike,....

muki1:kupi quinyja:daj si duška

punce se beremo....

(odgovor članu beki24)
Neposredna povezava do sporočila: 2059
23.8.2006 9:29:30   
Maxica
Hello.
Muki, a imaš doma knjigo Nega matere in otroka? Jaz jo imam in sem ravno zadnjič prebrala, da sedaj, okrog 32.tedna, se kile ustavijo, oz.se počasneje rediš, čeprav otrok sedaj najbolj raste in se razvija. Tako da ni panike, če se ne rediš, otrok že dovolj dobi, tudi iz zalog. Bodi srečna, da je tako.user posted image  Kako je bilo pa prvič pri tebi?
Meni so prvič malo prerezali presredek, ampak sploh ni bilo panike. Takrat sem itak še bila pod EA, tako da kakšnih bolečin ni bilo, pa tudi potem, ko so se šivi celili, me ni zelo bolelo. Ene so ful jedle Lekadol proti bolečinam, meni pa ni bilo treba. En čas malo bolj tako čudno, na ritnicah sedišuser posted image , ampak se je dalo preživeti. Če me bodo tudi drugič tako lepo prerezali in se bodo šivi tako fajn celili, naj me kar. Sem pa zadnjič s sestrično govorila, ki je tretjič rodila, je pa pravila, da je bila prvič prerezana, potem pa ne več, ker si itak že malo pretegnjen in gre samo od sebe lažje.
Velikost otroka v trebuščku je pa tako relativno vse skupaj. Meni je prvič tudi ful govoril ginekolog, da je otrok še premajhen za stehtati, pa da ne bo tako velik itd., no, pol pa rodim 4 dni pred rokom otroka velikega 53 cm in težkega skoraj 4 kg.user posted image  Tako da se sploh ni preveč za zanašati na te ocene. Kar bo, pač bo.
Beki24, lepo ime, lepo ime.user posted image user posted image Tudi pri nas je to ime v najožjem izboru za punčko, čeprav bomo še videli.

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 2060
23.8.2006 9:41:20   
lucika
jaz se zbujam celo noc. ob enih, treh, stirih, petih, sestih...ni da ni. in sledi lulanje, in pitje:) se prej pa v pojtli razmisljanje o tem, da se ne bi vstala. pa se moram. ampak...ko moj gre v sluzbo, zaspim ko top; takrat pa vmes do devetih, desetih ne rabim nic lulanja. zanimivo, ne?

jaz sem tudi danes mislila na csd. mi je ze pred meseci nadevala papirje; ampak bolj kot jih gledam, slabse se spoznam. zdaj pa grem gor, da mi naracuna vse mozne variante in da se imam se cas odlocit kako in kaj. sicer nimam veliko izbire, vse je bolj bogo:(

pri nas dezuje. vceraj mi je bilo precej prevroce, danes mi je premokro. a lahko nekaj srednjega zberemo???

meni se zdi, da smo ze v finalu. cisto malo se, pa bomo po porodnisnicah. kak bo sla prva, bomo takoj ostale zadaj. ampak, prva bo sla hitro, se mi zdi. hehehe, kera je prava, ne se bat...to je samo moja teorija.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 2061
23.8.2006 9:44:12   
moci
čav mačke,
jaz sem od g, deležna sem bila UZ (verjetno zadnji), in naša mala tehta 2kg. se mi zdi precejuser posted image
drugač se bolje počutim, rada imam dežuser posted image . komaj čakam nakupov, samo finance so bolj v podnu...
ravnokar sem dobila reklamo iz ariela in so mi ful všeč avtosedežki, taki lepi pisani, pa 14.990, a ni to ugodno? midva imava rabljenega, ampak ga dedi še zmer ni preobleku... joj ne vem če nebi kar tegauser posted image
tiste ki ste bile včeraj na predavanju fizioterapevta, povejte kaj je pomembnega, al pa tiste ki boste danes ob 6h. sem prišla včeraj ob6h in ugotovila da ni isto predavanje kot ob 4h... danes pa moram it, ker imam potem dekompresijo. tako da sem šla lepo domov.user posted image
arabela, a ti kar v 8. mesecu avto po cesti porivaš? dobra siuser posted image . jaz sem se pa ravno zadnjič hecala da bi ga kar sredi ceste pustila. ker vem, da ti itak noben ne pomaga user posted image   ljudje smo pa res prijazni.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 2062
23.8.2006 14:39:28   
@lina
Ojla, čveke!

Me ni 10 dni in je toliko materiala za prebrat, da me je včeraj zvečer mož hecal, a bom sploh šla spat, ko imam toliko za prebrat.user posted image

Res nisem brala vsake vrstice posebej (al je skor 8 strani novih, od kar sem bila nazadnje!), ampak sem videla, da imate v glavnem že skoraj vse pošlihtano za prihod novega člana, da vas matrajo noge, ne morete spati idr...

Mi smo včeraj prispeli z morja - čudovito! Vreme še vedno poletno, morje prijetno toplo, najin smrkolin je užival v mivki s svojim traktorjem, lopatko in kanglico, jaz sem počivala... Enkratno! Bi še potegnila!

Od težav, ki jih omenjate, me pesti le zgaga. Sem pa 100% da me bo še danes bolel križ za umret, ker imam toliko za likat user posted image

Danes sem oddala papirje na CSD in upam na nakaziilo denarnega zneska (namesto paketa) že v naslednjem mesecu, bi rada še malo zapravljala.user posted image

Kar nekaj novih imen in tudi anonimk oktoberk - zanimivo - dobrodošle!

Kasneje se vključim še v kakšno debato, sedaj le toliko, da vas pozdravim, da me čisto ne pozabite!

Lepo se imejte!

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 2063
23.8.2006 22:36:56   
frrrr
mene tut zgaga matra user posted image včasih se sred noči zard tega zbudim in ne gre zaspat nazaj brez Rupuruta... groza! pa nč ne pomaga, če pazim pri prehrani... kak dan, dva še gre, potem pa isto spet user posted image

naja78, hvala za obrazložitev... sem dokazala, da o tem še nisem kaj razmišljala, ker res pojma nimam user posted image
bodo že na materinski šoli kaj povedali o tem - gre katera v septembru v ljubljani?

user posted image se pridno preteguje... še vedno mam filing, da me bo razneslo... kadar mož lupčka trebušček, jih dobi od bebe po nosu user posted image

grem ajat in božat bebo

(odgovor članu @lina)
Neposredna povezava do sporočila: 2064
24.8.2006 7:48:29   
beki24
jutro!

Frrr jst grem septembra v materinsko šolo v ljubljani, hodila pa bova ob 16.00! Mogoče se pa končno vidimo!

lp

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 2065
24.8.2006 8:10:24   
Arabela
Dobro jutro user posted image !

Upam da bo dan boljši kot noč.... fasala sem drisko in sem celo noč preživela na wc... ko pa sem končno zaspala pa me je v obeh rokah zgrabila takšen krč, da joj!!!!.... kako bolijo roke.... če ne bi bilo teh bolečin in nespanca bi bilo vse ok....

Danes popoldne imam pregled pri g. in zadnji UZ.... me prav zanima koliko je dete zraslo... mogoče pa se bo danes videlo ali je user posted image  ali user posted image , čeprav dvomim in me sploh več ne zanima. samo da bi bilo vse že enkrat za mano, hahaha....

Avtek pa je lepo pri mehaniku, kjer ugotavljajo njegovo zdravstveno stanje... upam da bo hitro in poceni ozdravel, ker ga že močno pogrešam...

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu beki24)
Neposredna povezava do sporočila: 2066
24.8.2006 8:48:04   
naja78
ku-ku!

mojceca:na fizioterapiji nisva bla,nevem,...se mi zdi bolj tko,...učijo delat keglove vaje in vaje za nas mamice,.......men se zdi DOJENJE res bolj pomembno in razmišljam tudi o PEDIATRU,samo ne vem če bom dans lahk od 14.30-18h prežvela na stolu...boge moje noge,križ in lulanje,.....user posted image
je pa moj neverjetno zavzet za to šolo,.....matr je poklic zgrešu,....user posted image user posted image  pa una sestra-babica je noro fajn,kajne,.....

drugač nič novega,zdaj grem s user posted image na sprehod,učeri sem mrknila že ob pol 9 u krevet in sem se zbudila sam 2x,...kr ne morm verjet.......user posted image

komaj čakam,da začnemo s temo: OKTOBER JE TU(ali kako drgač,...)user posted image

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 2067
24.8.2006 8:56:15   
tasha23
Jutro user posted image , kako kaj?
Danes je pa bila res težka noč, neprestano sem se zbujala in vse me je motilouser posted image . Kako ste pa kaj ostale spale????
Otroček je sicer dokaj pridno spal, se pa je nekaj premikal levo-desno po trebuhu, da me še kar boli ...
Pa nekam preobčutljivo se počutim user posted image user posted image user posted image , kar jokala bi pa ne vem zakaj, mogoče pa sem samo zelo utrujena in ne morem zaspati - kot dojenčki, ko so utrujeni in jokajouser posted image
Tolažim se s tem, da bo kmalu konec in bo spet nekaj novega - upam samo, da bomo lahko vsaj ponoči spaliuser posted image user posted image user posted image

Frrr, moj user posted image  jih tudi kasira od user posted image , ko mu daje lupčka za lahko nočuser posted image , tako smešno se mi zdi, da se ves čas smejem, ko pomislim, da imamo malega bokserjauser posted image user posted image user posted image ...
Danes grem pogledat ali so dobili povijalne plenice - pri nas so kar zmanjkale - so pa cene UBITAČNE!!!! - od 450 - 900 sit ena! Saj skoraj ne morem verjet da toliko stanejo... bomo vidli

Mama je v manjšini ampak nič zato, se pa bo razvajala....

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 2068
24.8.2006 9:15:31   
psaša
Jutro user posted image .
Jaz pa še zmeraj spim kot ubita, hvala bogu. Sedaj sem preko neta naročila ene par drobnarij za mojgauser posted image . Že kar mislim, da imam vse, pa potem ugotovim, da bi pa še kaj kupila in tako se veča kupček za mojga user posted image .
Moj user posted image  je tudi čisto navdušen nad MŠ, ja tista sestra oz. babca je pa res fajn.
Sem pa ugotovila, da ne smem več jesti slane hrane, ker sem po tem tak buhteljček. Včeraj sem si skuhala neslano kosilo in sem se že zvečer full boljše počutila, da ne govorim danes zjutraj, nobene otekline nikjer. Pa še vaga mi je pokazala 1 kg manj. Super user posted image user posted image user posted image . Ko smo glih pri kilah, pridelala sem jih +10, obseg trebuha pa je 93 cm. V slabem mesecu se mi je povečal za 4cm.
Komaj čakam naslednji petek, ko imam G. Bom videla user posted image  in pa koliko je kaj težek. Me že full firbec matra.

Ja, že komaj čakam OKTOBER JE TU.

Punce imejte se in se beremo.

< Sporočilo je popravil psaša -- 24.8.2006 9:16:12 >

Miha 25.10.2006
Lara 06.05.2009

(odgovor članu tasha23)
Neposredna povezava do sporočila: 2069
24.8.2006 10:11:27   
altati
ojla vsem...
midva z mojimuser posted image  sva bila predvčerajšnjim v graz-u. kupila sva komodo, pa še kup stvari-od kozmetike, planic, robčkov za ritko, blazinic za dojenje, vse.....manjka nam res samo še banjica.....
prihodnji teden jo v petek mahnemo na morje, ko pridemo domov, pa samo še čakamo.....upam, da ne predolgo, da me ne bo razneslouser posted image .....
danes me čaka delovna akcija: čiščenje, posteljnina, ......sem rekla, da vas samo pozdravim preden grem veselo na delo...
tudi jaz razmišljam o masaži presredka, pa ne vem, kje in kako začeti...tista navodila so mi tako komplicirana....
jaz grem vsako noč vsaj 5-7x lulat, mi je to že nekaj normalnega, proti jutru pa me zbudijo grozne bolečine v nogah....ah, bo že bolje, menda....
včeraj sem igrala odbojko in nogomet s hčero in nečakom..menda je prav dobr izgledalo, ampak mi tako paše da se razmigam...ne smem počivati, potem sem kot cunja....pa ve?
nič, zdaj pa na delo!

(odgovor članu psaša)
Neposredna povezava do sporočila: 2070
24.8.2006 10:26:28   
moci
mojmu je blo tud ful všeč na mš, sam dones moram sama user posted image . aja pediater... mogoče pa pridem, sam je res mal dolga, pa da sm še sama. kaj pa vem.
babice so res face, upam, da bodo tud pri porodu take. včeraj sem bolj malo slišala, je imela ena user posted image sinčka s seboj, tamal je kar naprej govoril, ful mu je blo dolgčas. bi moral na 2. porodno dobro prit.. user posted image
vse pišete o kužkih, (zakaj men tele slikice ne primejo ?!) a ma kera muco? jaz imam mačkona, 6 letnega. pa me vsi strašijo, da ga moram dat stran. TO PA NE. kaj pa ve mislite??
je kastriran in živi notri, gre pa tudi ven.

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 2071
24.8.2006 11:43:19   
vava

ja slabo uro branja za štiri dni odsotnostiuser posted image .... pridne, pridne
jaz sem že 16.5 kg v plusu, noge včeraj buhtli, danes malo bolje. Čez 1 uro grem k G. na verjetno zadnji UZ. Upam, da izvemo za spol.
Ena je spraševala za dekompresijo. To je masaža z zrakom. Vem, da jo delajo v lj. stari porodnišnici. Vsedeš se na en velik stol, trebuh ti zavarujejo z nekim plastičnim ščitom, te ogrnejo v veliko vrečo iz blaga in potem spustijo noter zrak?!? Probala še nisem, sem pa videla in user posted image  so izgledale kar zadovoljne. Priporočajo po 32. tednu in 2-3x na teden. Ful pomaga če ti zastaja voda in zatekaš Je brezplačno, samo termin moraš dobiti. Naslednji teden je neizvajajo, ker jih ni. naročiš pa se na tel. 01/522-60-48.
jaz bom s pranjem cotic začela v septembru. Po moje prej nima smisla. Saj to bi moralo biti narejeno v dveh dneh, a ne?
Prejšnji teden sem bila v prodajalni Art plet v Kočevju (prav tam kjer imajo delavnico - šivajo posteljnino in otroške cunjice za nemčijo, nizozemsko in slo pakete). Se mi zdi, da je bistveno ceneje. Priporočam. Se bom pozanimala še za tel. če bo katera želela.
O EA sem razmišljala. Mi bližina lj. porodnišnice (10 min) pomeni več kot udobnost postojnske. Imam relativno visok prag bolečine in mislim, da bo šlo tudi brez anestezije. user posted image
Ponoči vstanem 2x za wc, dodatno se zbudim še 3-4x zato, da se obrnem iz enega boka na drugega - cel projektuser posted image . V torek zvečer mi je srce nabijalo 100 na uro. V resnici je bilo 120 udarcev na minuto. Sem kar paniko naredila. Pa mi je potem neka zdravnica rekla, da bi znalo to biti kar normalno, da če se ponavlja pa naj grem h kardiologu. Se bom danes z G pomenila, kaj narediti.
pišem še ko se vrnem.  Do takrat lp in božajte svoje malčke.

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 2072
24.8.2006 13:27:58   
štorkljica
Čao nosečkeuser posted image

VAVA hvala za odgovor glede dekompresije, jaz sem to spraševala in zdaj vidim da bi mi zelo pomagalo, saj namreč ful otekam, sam v LJ pa se mi iz Prekmurja res ne splača hodit sam na to. Škoda da so ponekod še vedno tako omejeni, da ne ponudijo vsega za pomoč nosečnicamuser posted image  Drugače pa men tud včasih srce nenormalno poskakuje, tko na momente kar na telesu (recimo prsnem košu) vidim kako mi ga dviguje, pa ful na hitro, da mi ga bo kar raznerslo. Sam se ne obremenjujem pol še bolj, počakam da mine, kar se zgodi tam nekje po 10-15 minutah.

Psaša jaz mam že 2 meseca predpisano neslano dijeto, pa sem se tok navadila neslane hrane, da mi je zdaj že sir postal preslanuser posted image  Sam mislim da je to nasplošno dobro prakticirat čim manj slano hrano, tudi v prihodnje v življenju. Jaz upam da mi bo uspelo tako prehrano obdržati tudi po porodu. Sam kako si pa celo kilo zgubila v enem dnevu zaradi tegauser posted image user posted image , vav, to je zame znanstvena fantastikauser posted image  sem ti kar mau fauš!
A mislite da so sladkarije lahko tudi vzrok pretiranega zatekanja? Recimo ker GIN "prepovedujejo" uživanje gaziranih pijač, ker so presladke, torej pol tut sladkarije povzročajo zatekanjeuser posted image   Sam kaj če se pa ne morem upretuser posted image user posted image user posted image
Altati a je kozmetika in plenice za user posted image  v Avstriji kaj cenejše kot pri nas? Sprašujem zato ker grem verjetno drugi teden v Grac in pol bi malo tam pogledala. Meni so tista navodila za masažo presredka tud mal prezakomplicirana, sem probala, pa nevem če je blo sploh približno podobno temu kako bi to v resnici moglo izgledatiuser posted image
Jaz sem MŠ že davno dala skoz pa moj user posted image  ni bil tko entuziastičen glede obiskovanja predavanj kot pravite da so vaši možički user posted image user posted image  Z mano je šel samo 1x!! Pa še tedaj je bil edini moški. Mogoče zato pol ni več hotu ituser posted image

OK nosečke lep preostanek dneva vam želimuser posted image user posted image user posted image
ČAU BAU

(odgovor članu vava)
Neposredna povezava do sporočila: 2073
24.8.2006 13:36:39   
psaša
amazona: celo kilo sem izgubila pa zato, ker sem bila prej polna vode. Sol nase veže vodo in ta ostaja v telesu, se ne odvaja in zaradi tega sem bila full otekla. Danes je full dobr občutek, ko ni tiste oteklosti.

Miha 25.10.2006
Lara 06.05.2009

(odgovor članu štorkljica)
Neposredna povezava do sporočila: 2074
24.8.2006 13:57:41   
muki1
IZVIRNO SPOROČILO: Maxica

Hello.
Muki, a imaš doma knjigo Nega matere in otroka? Jaz jo imam in sem ravno zadnjič prebrala, da sedaj, okrog 32.tedna, se kile ustavijo, oz.se počasneje rediš, čeprav otrok sedaj najbolj raste in se razvija. Tako da ni panike, če se ne rediš, otrok že dovolj dobi, tudi iz zalog. Bodi srečna, da je tako.user posted image  Kako je bilo pa prvič pri tebi?

Maxica, je bil lažni alarm user posted image . Sicer se pa sanjsko sliši, da otrok dobiva dovolj iz zalog, ampak, zgleda, da ga moja tehtnica res malo serje. Naslednjo sredo je tehtanje pri g. pa bo ziher kakšna kilca več. V prvi nosečnosti sem se redila normalno. Nekje 11 kg vse skupaj.

Arabela, ti si pa res upaš. Pa kaj res se ni noben našel, ki bi ti avto porinil na pločnik, ali pa ga nisi čakala? Saj vem, da če ga daš iz brzine je lahek, ampak vseeno punca, lahko bi se ti kaj zgodilo. Si imela srečo. Zdaj tudi jaz navijam, da bo hitro in poceni popravljen user posted image .
@lina, sem te že pogrešala, dobrodošla nazaj.

Pri nas smo trenutno spet bolani user posted image . Je malecka spet nekaj fasala. Včeraj zvečer vročina, ponoči vročina, danes vročina user posted image . Zdaj trenutno je na Calpolu in se dobro počuti, saj se igra.
Meni je pa taaaaak slabo. Sem se najedla čokolade in napila kave, zdaj me pa kislina hoče ugnobiti. Sem požrla dva Rupuruta in spila dva deci Donata, pa upam, da bo kmalu boljše. Sama sem si kriva, ampak smo slabo spali ponoči, pa sem rabila poživila user posted image .
Včeraj sva bili z Nežo v MS in sva šli malo po nakupih. Sem nabavila olje, robčke, kremo za ritko. Zdaj rabim samo še alkohol za popek in imam komplet kozmetiko za novorojenčka.
Zase pa sem vzela en modrc v Műllerju. Moja številka je 75b, zdaj sem vzela 85 b, pa mislim, da bo čisto dovolj, saj sem prvikrat imela mleka za izvoz, pa se mi prsi niso ne vem kaj povečale. Potem sem hčerkico še peljala na sadno kupo in mi po nekaj žličkah prijavi: ,, Mama, jaz imam rajši klobase. " Sem se tak narežala, da me je skoraj kap. No, tak veseljaček, pa potem jo je zvečer že zakuhalo user posted image . Vsi načrti, ki sva jih imeli za prihodnje dni so splavali po vodi.
Grem zdaj.

P.S. Amazona, si dobila moje ZS?

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 2075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
VIDEO: Nenavadno rojstvo dojenčka v plodov...
Poglejte si ta resnično neverjeten posnetek rojstva novorojenčka, ki sladko spi v ovojih, kot da bi bil še v maternici!

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?