Maxica
|
Živjo, tudi pri nas ni kaj bistveno novega. precej močno brca, sploh v službi, ko sedim za računalnikom, se kar precej preteguje. S pranjem cunjic nameravam začeti čez kakšnih 14 dni, ko začnem z dopustom oz.porodniško. V nedeljo sem jih potegnila iz škatel in vrečk, kjer imam spravljene od Maxa, pa so vse še čisto lepe, dišeče in brezveze se mi zdi, da bi jih že zdaj dala prati, pa potem spet nazaj v vrečke, ker bi naredila prav isto, kot je že zdaj narejeno. Malo bomo še počakali, saj smo vendar oktoberke, mar ne ?! Oprala bom pa tudi (na 30) podlogo od lupinice in voziček, ne vem, kljub temu, da leži potem še na plenički, se mi zdi, da je fajn, da se malo prepere in prelika vse skupaj. Trebuh si moram zmeriti, ko bom doma, sporočim, kile pa tudi, vendar mislim, da sem tam tam kot prvič. Kr normalno. Bomo videli v petek, ko imam spet G. Tam mi vedno več pokaže kot doma . Verjetno zato, ker sem obuta in oblečena, doma dam pa čim več stran, sam da manj pokaže. Muki, če se ti zdi, da je voziček vreden svojega denarja in da ga boš toliko rabila, da se ti nov nakup splača, zakaj pa ne?! Saj pa itak še ni nič rečeno, da ne boste imeli še kakšnega , pa ga boš še zanj porabila . Jaz sem k sreči čisto zadovoljna s svojim PP Plikom in tudi čisto je še ohranjen, tako da me vozički ne dražijo več. Mojceca, svoji zdravnici pa kr lepo povej, da te nima pravice nadirati. Si v občutljivem obdobju in se nima kaj dreti nate. Presneta kura, kva se gre?! Pa da ti še pametuje glede faksa in podobnega?! Joj, jaz bi kr kakšno sočno nazaj povedala. Ne sekiraj se zaradi nje, saj vidiš, da ni vredno. Fajn porihtaj, pa bo! Srečno tudi na izpitu! Glede EA pa jaz kar pikce dobim po celem telesu, če kje slišim ali preberem, da je kdo prav "pameten" o tem. Splošno znano je, da babice odsvetujejo EA, ker se s tem zmanjšuje njihova vloga pri samem porodu. Sama sem rodila z EA, tudi ginekolog mi je takrat tako svetoval, da zakaj bi ženske morale v 21.stoletju trpeti, če jim ni treba. In po porodu je rekel, da še sreča, da sem vzela EA, saj bi se kr precej namatrala, ker je bil otrok kar velik in težak. Pa še samega poroda me je bilo tako strah par mesecev prej, da spati nisem mogla. Ko sem se pa odločila za EA, sem z veseljem pričakovala dan D. In vesela sem, da imam v spominu prvi porod kot nekaj najbolj krasnega, kar se mi je zgodilo v življenju. Posledice seveda lahko so. Na to morajo in so dolžni opozoriti. Ampak to se zgodi v tako malo primerih, da na to ne moreš računati. Saj je tudi sam porod precejšen riziko, saj to veste. Mar zato ne boste šle rodit?! Pa še to - že res, da so naše mame rojevale brez (moja je, btw, rekla, da če bi takrat obstajala EA, bi jo takoj vzela, ker se je obakrat, ko je rodila, tako slabo počutila in ni prišla k sebi celih 14 dni - pa je kr potrpežljiva), ampak naše (pra)babice so rojevale na njivi in doma, zakaj pa to potem več ne prakticiramo ?! In zakaj vzamejo(te) pri zobozdravniku protibolečinsko injekcijo že za navadno plombo, kjer res nič ne boli??? Uf, sem se malo morala skašljati, saj me to pa res tako podraži. Nikogar ne silim, naj rodi z EA, hvala Bogu, če želi roditi naravno, pač naj. Ampak ne mi dajat dezinformacij naokrog, tega pa res ne maram.