|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: OKTOBRKE
15.5.2006 9:44:00   
gaya
ej Tasha midve bova pa očitno mele kar ista imena za pupike user posted image , jst sem tud vedno govorila, da bo moja punčka Gaja user posted image  user posted image . Za fantka pa si je moj možek izbral Gal - a. user posted image  Tko da to mamo že zrihtano, sicer se babice in dedki neki prdušajo in dajejo ideje, pa se ravn ne dava kaj velik user posted image

30.09.2006 je v moje naročje prisvetila najsvetlejša zvezdica, obraz moje hčerke Gaje.

(odgovor članu tasha23)
Neposredna povezava do sporočila: 1151
15.5.2006 10:20:41   
psaša
Lep sončen dan vsem
Komaj čakam jutri, ko imam pregled. Saj čas res tako hitro gre, včasim kar ne morem verjeti kako hitro.
Vidim, da se pogovarjate že o vozičkih, jaz pojma nimam kakšnega. Vem samo, da nama tri kolesniki niso všeč.
Med vikendi pa mene popoldne kar zmanjka. Včasih čez dan ni bilo varjante , da bi jaz zaspala, sedaj pa 5 min in sem že v mižalah. Ponoči pa spim kot ubita, ja pa čudne sanje imam.
V petek imam še zadnji izpit na faxu, pa sploh nimam volje do učenja, sploh ne pridem zraven kjig. Se moram danes vzeti malo v roke.
Ja, pa trebušček je že tolk luškan, jaz sem tolk presrečna, včasih še kar ne morem verjeti, da sem user posted image .

Punce uživajte v svojih trebuščkih

Miha 25.10.2006
Lara 06.05.2009

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1152
15.5.2006 10:25:58   
tasha23
Ah, saj veš kako je, ko vsak bi ti rad pomagal glede imena, opreme,...
Nekaj idej imam za fanta, vendar moj se nekaj kremži: že nekaj časa so mi všeč imena kot Gael, Tian, Gabriel. Za punčko pa ni odstopanja in bo ziher Gaia. user posted image user posted image user posted image

Mama je v manjšini ampak nič zato, se pa bo razvajala....

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1153
15.5.2006 10:33:30   
@lina
Ojla, punce. Sem imela kar nekaj za prebrat, ker sem odklopila za vikend, pa kak dan pred njim tudi.
Naja78, res mi je žal za tvojo muco. Sedaj sem se spomnila, mi smo imeli enega pritepenkota, tak luštkan, bolj samosvoj mačkon je bil, rad se je potepal, ampak je ostal kar ene dve leti pri hiši. In na dan, ko sem šla v porodnišnico (popoldne), sem mu še jest dala, pa se je revež ves tresel, ni hotel jesti. In ko sem jaz šla v porodnišnico, se je tudi on poslovil od nas - ni ga bilo več nazaj. user posted image
Mene tudi zanima, kako imaš že tako zgodaj morfologijo - al si že v 20. tednu?

Tasha23, uživaj na pregledu danes.

Naš ta drugi bo voziček jerbal kar od starejšega - imamo pa Peg perego, samo bomo morali nabavit še košaro, ker je starejši bil poletni otrok, tega nismo rabili, kasneje je bil že toliko starejši, da je bila dovolj zimska vreča.

Punce, dejte me malo pocrkljat. Tolk sem na tleh - fizično, čist sem uničena. Praznovali smo sinov drugi RD, in kot ponosna mamica sem se vpregla 300/uro - spekla sem dve torti, vse pripravila za piknik, pekli smo na žaru, delala obložene kruhke, ni da ni. Zvečer me je križ tako bolel, da sem mislila, da bom umrla. Cel vikend sem ležala, vmes me je še glava začela bolet, pa treslo me je, čeprav termometer ni šel čez 37. Danes me še boli križ, glavo mam ful težko. Sej bi ostala doma, pa sem v službi sama za vse, ker je ena že cel mesec na bolniški... moram podelat najnujnejše, mogoče bom jutri ostala doma. Samo rečte mi, da bo kmalu bolje....

A ima še katera ves čas poln nos? Jaz ga imam kar celo nosečnost že. Sedaj, ko se tako grozno počutim, je poln čez cel dan, prej pa tudi - vedno se zbudim s polnim nosom...

Zdej grem pa delat nazaj, me še tolk čaka, da glava boli (kot da me ne bi že sicer dovolj) user posted image

Lep dan vam želim

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1154
15.5.2006 11:52:03   
gaya
@lina da te potolažim, tukaj še ena s polnim nosom že od vsega začetkauser posted image , kaj naj rečem se navadiš,.... jst se poleg tega še ful slinim user posted image , res mi je smešno, ampak pojma nimam, pojavila se je pa ta slina v 9 tednu,... in zarad vsega tega ponavadi zjutraj bruham, pomoje ponoči k spim skasiram vse direktno v želodecuser posted image .
Poln nos premagujem s fiziološko raztopino, bolečine v križu z Justovo aktivno kremo in kapljicami31, glavobol pa z mrzlimi obkladki. Upam, da ti bo to kaj pomagalo.
Drugače sem bla pa jst ravn tko včeraj zmahana kot ti in sem popila liter naravnega soka iz stisnjenih pomoaranč in limon, noge sem mela v hladni spalnici v luftu in mož mi je privošćil masažo. Danes sem ko nova. Tko da najboljš da popoldne sprobaš mal mojih receptov pa boš vidla kolk ti bo pomagal,....

30.09.2006 je v moje naročje prisvetila najsvetlejša zvezdica, obraz moje hčerke Gaje.

(odgovor članu @lina)
Neposredna povezava do sporočila: 1155
15.5.2006 13:03:41   
naja78
živjo.

morfologijo imam zato,ker je v skoraj 17 tednu user posted image tako velik da se jo lahko dela,je pa to moj samoplačniški UZ,ker hočem videt user posted image in moj lubi tudi,ob enem bova posnela še na 3D.pa tudi rabim kako besedo od strokovnjaka,da mi pove kako moj user posted image je.
res da bom imela morfologijo tisto res tapravo okoli 20-24 tedna,samo v LJ porodnišnici ne delajo na prošnje UZ,razen če sklepajo da bi bilo kaj narobe in še na CD ne posnamejo.

komaj čakam-jutri ob 19 in glejte da tako stiskate pesti,da jih bom čutla.user posted image user posted image user posted image potem pa poročam in upam,da bova za ziher vedla tudi spol.rekli so mi že da bo user posted image ,ampak...pri nas na RTG-ju so same babnce-user posted image .

drugač smo ok.

PUNCE: a ve vsak dan intenzivno čutite user posted image ,ali kakšen dan bolj malo.meni se je pikec kak 1 teden nazaj remetaval in spuščal mehurčke,zdaj pa se  je kr neki umiril.saj počoha,ampak ne čutim tako intenzivno.no----- upam,da se je samo tako obrnil.
???!!!user posted image me pa skrbi.hvala bogu,da mam jutri G.

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1156
15.5.2006 13:08:36   
naja78
ŠE NAJINA IMENA:

user posted image : MANCA-IZA,ali samo MANCA ali IZA-......potrjeno izbranouser posted image
user posted image :LAN,ŽAN,NEJC,GAJ,BOR,TJAŠ...AMPAK res ne veva za ziher,navijam za LAN-a

vse moje kolegice imajo:NIK,GAL,BLAŽ,ALJAŽ,...MA NE VEM.....user posted image

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 1157
15.5.2006 13:11:29   
naja78
SPET SEM NEKI POZABILA:@lina!
ne sračkaj ga tako,res sem tudi jaz potem utrujena, če preveč delam.bolj počivaj.user posted image
probaj si nabavit kozje mazilo,pomaga če ga zmaseraš v križ in po vratu,....vse mine.
potrjeno.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 1158
15.5.2006 14:09:32   
@lina
Ej, gaya, jaz imam doma en katalog justa, ful slišim dobre pohvale o njihovih izdelkih, ampak v samem katalogu res ne piše, zakaj vse se kaj uporablja.
Slišala sem, da je dobra krema materine dušice(prehlajeni otroci - mažeš po prsih), pa olje tea tree, pa olje 31... A ti to več uporabljaš? Kaj se splača vzeti? Lahko mi pišeš tudi na ZS, če je tukaj prepovedana taka reklama... Hvala!

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1159
15.5.2006 15:15:51   
mis
Ja, res je, Just je zakon!!!! jaz ga uporabljam kaksne tri leta in sicer peno za prhanje (ne zamenjam za nic na svetu), brinovo kremo za poškodbe ali udarnine, olio 31 za vse kar je možno, predvsem za glavobole in olje Tea tree za herpes. Moram rect, da je ta kozmetika malo drazja, ce gledas ceno, ampak npr. pena za prhanje stane okoli 3500, pa jo imam tudi po eno leto. Pa nisem umazancuser posted image
Ko ze vse jamrate, kaj je narobe, bom pa se jaz: en teden nazaj se mi je naredil herpes na ustnici. uspesno sem ga sanirala z oljem Just, vsa zadovoljna ga opazujem, kako ga po enem tednu skoraj ni vec, nakar vceraj zacutim novega, tudi na ustnici. Tako sem bila jezna. Sedaj ga uspesno saniram in mazem, mazem, mazem...

Tudi jaz imam poln nos, predvsem zjutraj, pa tud vsak dan mi gre cisto malo krvi zraven iz nosa. Sem brala, da je to normalnouser posted image

Glede brcanja: jaz pikico ctim ze ene 14 dni. na zacetku sploh nisem vedla, ce je to to, potem pa sem bila ziher, ampak ni bilo vsak dan. Sedaj pa moram rect, da cutim v bistvu vsak dan, kdaj veckrat, kdaj manjkrat. Ampak pravih brcik pa se nisem cutila.

Uzivajte in lep dan!

(odgovor članu @lina)
Neposredna povezava do sporočila: 1160
15.5.2006 21:01:28   
tasha23
Ojla, danes pa je bil res dolg dan: na pregled sem sicer bila naročena ob 15, na vrsto pa sem prišla na vrsto okoli 16.15 ali še kasneje. Ubogi g. je bil dežuren in je cel dan tekal iz ordinacije v porodno, v tistem času, ko sem bila tam je dal skozi en carski in en normalni poroduser posted image user posted image user posted image user posted image
v glavnem, danes pa je naš junak (za enkrat user posted image ) bil prav živahen in se lepo vrtel in brcal, kot, da bi se rad pokazal z vseh možnih profilovuser posted image . Prav lepo rastemo in se premikamo po maminem trebuščku user posted image .
Nato pa sem še 'letela v laboratorij za dat kri za THT oz. sestra je rekla, da mi bodo delali 4-hormonski test, ker se trojni presejalni test baje ne dela večuser posted image . Bolše tako, ne?!!
Zredila pa sem se za slabe pol kile od prejšnjičuser posted image user posted image user posted image bravo mi (to je verjetno sammo teža našega junakauser posted image user posted image user posted image

Kako pa kaj ostale? Čez 4 tedne imam morfologijo in bomo posneli tudi CD z 3D-jem. Na žalost pa je velika možnost, da se ne bo lepo videlo, ker sem kot otrok bila operirana in imam veliko brazgotino kot carski rez, ki pa ovira pri gledanju z UZuser posted image . Danes pa sem se kljub brazgotini, ko sem zagledala user posted image kako plava, tako raznežila, da sem potočila nekaj solzicuser posted image .

Lep večer še naprej...

user posted image

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 1161
16.5.2006 8:36:18   
tasha23
user posted image , kako kaj pupe?
Po včerajšnjem dnevu sem še vedno polna adrenalina. Našuser posted image nam bo dal popra, imam občutek, da bo prav navihano dete. Najbolj sem se nasmehnila izjavi mojega ljubega: 'No če bo fantek bom imel saj s kom se igrat igrice na PS2' user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Če pa ne bo punčka user posted image , bova pa v kratkem (kot se boš ti počutila) pa ponovno poskusila....
Tako mu je bilo žal, da ni mogel biti zraven in gledati z nami UZ.
Jojj punce, ne vem če ima še katera podobne probleme kot jaz: včeraj sem šla v trgovino lisce, da bi si kupila kopalke dvodelne (ostale imam same tangice in 36-38 številka) in ko sem trgovki povedla sedanjo št. modrca, me je skoraj šok saj mi je rekla, da moram gledat med št. 44user posted image user posted image user posted image user posted image
Uff, sploh nisem šla za tem, da bi se m i prsni koš toliko povečal, oziroma da je taka razlika med 80 in 85 B!!!!
Kako mi je bilo nerodnouser posted image user posted image user posted image user posted image

Kako pa kaj ve? kako preživljete čas? Jaz sem še vedno na bolniški
@lina, ne obremenjuj se preveč, še dobra si, če pomislim, da mene utrudi že sam daljši sprehod. Raje malo več počivaj in ne pretiravaj. Prav včeraj mi je moj g rekel, naj sicer živim normalno naprej ampak naj vse skupaj reduciram, ker ni dobro, da pretiravam. Če pa mi manjkajo moči naj pijem magnezij šumeče tablete ali donat. Jaz sicer tega ne moram in si zdaj pomagam z Centramed Mami. Sem komi začela, tako da bomo videli...

(odgovor članu tasha23)
Neposredna povezava do sporočila: 1162
16.5.2006 10:55:35   
meri
Čao oktoberke user posted image !

Jaz pa sem prejšnji teden izvedela,da dobimo pupico,zaradi česar sem seveda čist "paf" od veselja.Ker sva se z mojim dragim dogovorila,da za pupo izbere ime onuser posted image ,on pa hoče,da ime nima končnice -a.Jaz ne najdem nič,tudi on ne,pa če ima katera kak predlog,bo več kot dobrodošeluser posted image .

Pozdrav Meri!
(PDP 4.10.2006)

(odgovor članu tasha23)
Neposredna povezava do sporočila: 1163
16.5.2006 10:59:38   
naja78
ojla.danes pa vse dolgo spite???razen tashe23??user posted image kje pa ste??
jaz komaj čakam,da z dragim popoldne ob pol 7 zvečer odrineva do G,in komi čakam da vidim user posted image .mam kr drisko.user posted image user posted image

vam potem napišem še kaj ko pridem,zdaj pa moram kuhat in s user posted image ven.

božajte bušije!
user posted image pa pa

(odgovor članu tasha23)
Neposredna povezava do sporočila: 1164
16.5.2006 11:11:19   
altati
Meri, eden od predlogov (čestitam za pupicouser posted image ): KARIN, KARMEN, ...to mi je padlo na pamet...

punce, kako ste?
jaz sem na splošno bolj slabo, nič dobro se ne počutim, takšna slaba sem, res...
prav želim si, da bi čas tekel hitro, ker imam občutek, da ne bom prišla do konca.
ne vem kaj je to, očitno sem depresivna....

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 1165
16.5.2006 11:33:34   
lucika
zdaj se pa tudi meni zdi, da se mi nekaj premika. ne vec spodaj na strani, ampak kar na sredini, pod popkom, cel trebuscek. no, ce je to to, sem le docakala. niso se brcike, niso metuljcki, ampak nekaj sigurno je, ne znam definirat. ni mira:) je pa tak, da ko cutim, cutim se malo in se malo. pa nic, pa spet. tak da...jeeeeeeej!
drugace sem ok. trenutno me nic ne boli, nic ne pika, nic  nimam polnega nosa. ko rozica. ja, no, mal mi je dolgcas, kaj to steje????

imejte se lepo!

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 1166
16.5.2006 11:39:15   
sami_y
Pozdravljene!

Tudi jaz pričakujem user posted image  27 oktobra. Zanima me, če je bila že katera v šoli za starše v Mb?

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 1167
16.5.2006 13:50:43   
A_A
No, tudi meni se zdi da zdanji teden ne čutim več tako user posted image  kot sem ga že. No, upam, da se kmalu spet začutiva. user posted image

Zanima me, če to morfologijo predlaga G ali moraš zato kar sama poskrbet in se naročit? Jaz imam naslednji pregled pri svoji G pri 22. tednih, pa mi ni še nič omenila morfologije?!

Kdaj (v katerem tednu) boste pričele obiskovati šolo za starše?

Sreča in zadovoljstvo sta v nas samih.

(odgovor članu sami_y)
Neposredna povezava do sporočila: 1168
16.5.2006 13:55:30   
@lina
A_A, morfologija je eden od tistih UZ, ki ti pripada brez kompromisov, kjer G podrobneje pregleda vse organe ploda. Mogoče ti samo G ni nič omenila, da to bo pa morfologija, se pa opravlja okrog 20. tedna, mislim da tudi pri 22. tednih ni še nič prepozno.

(odgovor članu A_A)
Neposredna povezava do sporočila: 1169
16.5.2006 15:41:40   
Anonimen
Lepo pozdravljene! Jaz mam zdaj spet pregled pri g. in se bova menda dogovorili tudi za morfologijo. Vam bom točno povedala, ko bom kaj več vedela. Tudi tega ne vem, ali bom lahko to opravila v zdravstvenem domu al moram kam drugam it?

Naj vam pa še malo povem, kaj se mi je dogajalo zadnje čase, ker že dolgo nisem nič pisala. Prva stvar je ta da sem se ostrigla, so mi šli lasje v maloro. Moj imunski sistem se je podrl, dobila sem hudo vnetje, itd tralala tralala......Tega sploh ne razumem. Moram kakšne vitaminčke dobit, ker drugač me bo čist zdelalo tole. Sej drugač se čist dobr počutim, toda mali veliko jemlje, jaz pa premalo zdravih stvari jem, tako da mi je začelo primanjkovati......Ali jeste kakšne dodatke?

(odgovor članu @lina)
  Neposredna povezava do sporočila: 1170
16.5.2006 19:54:49   
frrrr
Katrina, js jem železo kot večina user posted image ... in odkar ga jem, imam polno energije. Pa drugače tut ne jem zelo, zelo zdravo... jem, kar mi paše, ker menim, da mi telo samo pove, kaj mu primanjkuje... zadnje čase mi zelo sede špinača, rdeča pesa in vse te stvari, kjer je ogromno železa... torej že more bit nekaj na tem

Naja, midva sva tut že imela natečaje za imena... nekaj časa so mi všeč, potem pa spet ne user posted image upam, da se do konca nosečnosti dokončno odločiva za pravo ime. najina imena so pa takšna...
user posted image : neža, hana, lara,...
user posted image : luc, žan, aljaž,...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1171
17.5.2006 7:59:04   
psaša
Dobro jutro punce.
Včeraj sem imela pregled, vse OK, razen moje teže. V enem mesecu sem se zredila za 3 kg, nisem se nič gibala, ker sem mogla počivati zaradi rjavega izcedka. G je rekla, da se mi nikjer ne pozna, vendar moram paziti kaj jem. Nič več sladkarij, škoda ker sem čisto nora nanje, in nič mešanja mesa in krompirja, zelo malo testenin, groza. Jaz pa tako rada jem zadnje čase. Drugače mi je pa naredila 10 s UZ, samo, da je videla če je zuser posted image  vse OK. Vragec je kazal hrbet, sem pa vsaj videla srčka. Kakšen fajn občutek ko vidiš svojegauser posted image .
Naslednji pregled imam pri 21t  2/7, mi bo G naredila morfologijo, tudi user posted image  bo lahko zraven, komaj čakam.
Mene tudi zanima kdaj boste začele hoditi v materinsko šolo? Baje je čez poletje, kakšen mesec ali dva ni? Ali kaj veste o tem? Mi je pa kolegica svetovala naj grem čim prej, ker traja dve uri in potem komaj sediš, ker imaš prevelik trebuh, ne vem no.
Imejte se lepo, danes bo zopet vroče.

< Sporočilo je popravil psaša -- 17.5.2006 8:00:44 >

Miha 25.10.2006
Lara 06.05.2009

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 1172
17.5.2006 8:25:33   
A_A
@lina, aha, nisem vedla, da ti morfologijo naredi kar G. Hvala za informacijo.

psaša, tu so podatki o tečajih v LJ porodnišnici:
http://www2.kclj.si/

Sreča in zadovoljstvo sta v nas samih.

(odgovor članu psaša)
Neposredna povezava do sporočila: 1173
17.5.2006 8:32:47   
psaša
A_A hvala za link.
A mogoče katera ve v kolikšnem času se zvrstijo ta predavanja (10 predavanj)?

Miha 25.10.2006
Lara 06.05.2009

(odgovor članu A_A)
Neposredna povezava do sporočila: 1174
17.5.2006 10:18:32   
vava

ojla punce!
najprej link, kjer so še druge šole za starše http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=876717
midva razmišljava, da bi hodila v avgustu, čeprav bo verjetno vroče ...user posted image  samo se mi zdi, da bi septembra znalo biti preponzo. Edino če bi se odločila za julij user posted image . kako pa ve razmišjate?
Sicer sem pa zadnje dva dneva tudi jaz grozno "švoh". Saj zjutraj še gre.Vstanem dobro volje in polna energije , samo do popoldneva me pa že grozno zdela. In potem sem še tečna in zoprna...
Še vedno obnavljamo stanovanje in to kar pobira. Živce in enrgijo. Vsi ti mojstri in denar, ki kar puhti.... user posted image

Danes greva prvič pogledat mojega 3 tedne starega bratranca. Mamici in očku sva kar kupila bone za baby center. Malemu pa en kompletek in naredila sva časovno kapsulo o kateri sem že pisala.
Jaz imam naslednji pregled 2. junija - torej čez dobrih 14 dni in upam, da bova izvedela ali je najin sonček ona ali on. Samo iz radovednosti, sicer pa nimava posebnih želja.
Upam, da me danes popoldne ne zagrabi spet ta tečna in da se mi povrne razpoloženje prejšnjega tedna.
lep pozdrav vsem in uživajte! user posted image

(odgovor članu psaša)
Neposredna povezava do sporočila: 1175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zaprtje med nosečnostjo in uporaba odvajal
Zaprtje med nosečnostjo je pogost pojav, ki lahko spremlja bodoče mamice skozi celotno obdobje nosečnosti. Pomembno je, ...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?