Mayya
|
Hvala Naya78 za spodbudne besede, tudi jaz računam, da se bo vse izteklo najboljše. Še eno o jutranjih slabostih: pri meni nikoli niso bile jutranje, začenjale so se nekje sredi večernega dnevnika. In dan za dnem po zaporedju: napihovanje, spuščanje vetrov, občutek praznega želodca, potem spet kakšen konkreten, kot da bi bila stokilski dedec, ki je po pici spil veliko pivo. In tako vse dokler me ob pol devetih do devetih ni zmanjkalo. Skratka - male večerne zabavne urice. Danes kot da mi je padel kamen s srca. Bolje rečeno želodca. Počutim se stokil lažjo in kar čudežno spočito, ker mi PRVI DAN NI SLABO, tako da moram to deliti z vami, ki najbolje razumete. Gaya, glede na to, da boš menjala službo (v tej glede na nečloveške sklepe, ki si jih dobila, očitno ni prihodnosti), se jaz na tvojem mestu ne bi niti prepirala s šefico. Ne glede na vse je zlato pravilo, da ti lahko v prihodnosti več škodi kot koristi in da se ne splača z glavo rinit skozi zid in ji dopovedovati nekaj, kar tako ali tako ne bo razumela. Zadnje kar rabiš, je slabo vzdušje, in ignoranca v službi, ki ti bo samo jemala energijo. Vrži kaj čez ramo, samo koristilo ti bo. Jaz ne bi šla najprej na uradne pritožbe, dobro veš, da se s koleriki, kot je zgleda tvoja šefica, da zmenit kaj, ko se pomirijo, če imaš pravi pristop in si umirjena. In po moje, če se lahko usedeta in pomenita, bo tiste sklepe strgala tako hitro, kot jih je v afektu napisala. (ti si jih pa le skopiraj,morda boš vseeno rabila pravno pot) Zate pa res: čimprej ven od tam, ko se bo dalo!
|