ursa_p
|
Pozdravljene februarcice ... kolikor vas je se ostalo! Spet tako aktivno pisete, da se nisem uspela vsega prebrati ... sem prebrala samo prejsno temo do konca, te, ta nove pa se ne. Upam, da mi ne zamerite. Mojo porodno zgodbo ste verjetno ze vse prebrale, tako da bom samo povedala kaj je kaj novega. Najin fant je bil ves cas cez dan zelo zelo priden. Ponoci pa kriza. Nikakor se nisva mogla nafutrat, tako da mi je 2x uspelo, da je zaspal priklopljen name ... in to za skoraj celo noc (v dveh obrokih). Na sreco je v ponedeljek prisla babica, da nam je razlozila kako veliko napako delamo. Jaz sem ga namrec dojila, dojila in dojila, dokler ni zaspal ... in tu je bila napaka. Dojiti bi ga morala 10 minut na eni in 10 minut na drugi strani ... tako pa je bilo v tisti uri ali dveh, ko je bil priklopljen name ze pol odspal. No ... in tako smo iz ponedeljka na torek koncno spali kot je treba. In se vedno smo ponoci super pridni. Gal je na 4 ure (cez dan mogoce kake pol urce do urco manj). Res ga moram pohvalit, ker je strasno priden. Podnevi ga noben hrup ne moti, kar mi je odlicno (tudi sesava lahko zraven njega). Mu pa vsake toliko dodam komarckov cajcek, ce se slucajno ne nasiti dovolj. Aptamila se ne dodajem (bomo videli kaj bo rekla babica jutri in koliko bo pokazala tehtnica). Imamo pa problemcek, da ko se zbudimo, mora biti hrana "ze na mizi", drugace kricimo kot zmesani ... jokati namrec ne znamo (no, danes je bilo prvic nekaj glasov podobnih joku) . Tako da sva se odlocila, da bo imel med previjanjem dudo, da malo lazje (pa se vseeno ne cisto mirno) pocakamo na papico. Ga pa obvezno pred vsakim obrokom previjeva. Ja, pa da ne povem kolikokrat se nama je ze zgodilo, da se je pokakal, ko je bil slecen ali pa ko je ravno dobil gor novo plenicko. So ga pa vceraj zaceli zvijati krcki ... sicer niso hudi, ampak se mi revcek prav smili (pa mu ne morem pomagati). Sem prebrala v prejsni temi, da vas skrbi kaj boste lahko jedle ... naj vam povem, kaj je PREPOVEDANO (jaz namrec nisem vedela) ... jagode (in vse v povezavi z njimi!!!), med, svinjina in skoljke (strogo prepovedano!), cokolada (ce se le da, nje ne jejte nic), radic in druge grenke solate, zelje in ostalo kar napenja, pa cim manj mleka (do najvec pol litra na dan v katerikoli obliki). In ker sem jaz bolj zbircna metka mi za jest ne preostane skoraj nic, razen mesa, krompirja in testenine. Ocitno bom morala zaceti kaj drugega jesti. Pa popiti je potrebno vsaj 3 litre in pol na dan ... kar mi pa sedaj, ko nisem vec noseca res dela preglavice (voda mi ne pase vec, caji pa tudi ne kaj prevec, ampak se trudim s tistim za dojilje). Aja, pa da se povem, da prekontrollirajte kaj vam napisejo na listek zraven otroka - mere ... pri meni so namrec napisali, da je dolg 56 cm (in prav tako so to napisali na odpustnico ). Drugace je pa osebje v ljubljanski porodnisnici v glavnem super .. .seveda so kake sitne izjeme, ampak na splosno so pa super!!! Kar se pa plenick tice ... smo vzeli Fixies ... pa sem cist nesrecna ... vsako noc ga moram celega preoblaci, ker je polulan do uses! Pa so od 2-5 kg. Potem sem dobila tiste, ki jih imajo v porodnisnici za nedonosencke (od Tosame), pa so kar v redu ... pa tudi po velikosti so veliko boljse, kot tiste od 2-5 kg. Drugace so pa tiste plenicke, ki se jih dobi v porodnisnicah iz Tosame in se meni zdijo kar v redu, pa se zelooo poceni so!!! No, sedaj sem pojedla mrzlo kosilo, ker je bilo potrebno otroka previti in nahraniti vmes. Pa verjetno sem tud pol pozabila napisat, ampak bo! Vsem zelim cim lazji porod in da koncno spoznate vase malcke ... obcutki ob rojstvu otroka so nepopisni!!! Pa se slikici najinega lepotca. Ostale si lahko ogledate v mojem albumu! PS: Sprejem najinih stirih pasjih dam je bil odlicen ... bom dodala se nov album s slikcami prihoda domov. Lp, Ursa PS: Cestitke vsem novim mamicam!
|