Anonimen
|
Tukaj Anonimna, ki je sploh odprla to temo, da povem, kaj se naprej dogaja v tem trikotniku. Ona in Novi zdaj isceta stanovanje. S sredstvi, ki racunata, da jih bosta imela (cca. 150 jurjev na mesec) si lahko privoscita neopremljeno enosobno stanovanje, nekje sta zvedela, da nekdo podarja staro spalnico, racunata na pomoc drzave/obcine. Isceta tudi avto, da se bi ona lahko cim pogosteje vracala k otrokoma. On isce sluzbo, izobrazbe nima. Ona je v 2. letniku faksa. Ko sem ji rekla, da jaz vidim edini izhod v tem, da pusti solo, si najde sluzbo in na podlagi tega seveda tudi ornk stanovanje, da bi lahko s sabo vzela otroka, je rekla, da sta se dogovorila, da naj raje dostudira, pa ceprav bosta zato morala dve leti ziveti v bedi. Njen moz je v vsem tem pravzaprav edini, ki jima stoji ob strani vsaj toliko, da ju verbalno ne napada. Od vseh ostalih domacih nimate nobene podpore, vsi so se zdruzili proti njima, v bistvu se nimata kam zateci. Ona pa se vrti v zacaranem krogu... vaza je razbita, domov vec ne more, da bi se delali, kot da se ni nic zgodilo, z novim na svoje tudi ne, ker nimata sredstev, ce se mu odpove, se ji bo zmesalo, ce se odpove otrokoma, tudi. Mene pa se v spanju preganja jok enega od otrok, ki se je krcevito oklepa in zbegano klice: mami, ne it, mami, ne it, ker te potem nikoli vec ne bom videl... Sem dozivela na lastne oci.
|