Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: CIPRESA Misek kot je iz mojega pisanja razvidno sem čisto drugačnega mnenja kot ti. Da ima ženska pravico do ljubezni in sreče da se njeno življenje ne konča z možem in otroci se strinjam s tabo kjer sva si različni je v tem da sem jaz zagovornik tega " kakor si si postlal tako boš spal". Ta rek je nekaksno "splosnoveljavno pravilo", vendar, ce se mi ne dopade kako je postelja postlana, jo bom postlala znova. Nikoli ne zivis celo zivljenje na enako postlani postelji. [qiote]Jaz v tej situaciji niti nebi premišljevala kam bodo šli otroci...logično bi mi bilo in želela bi si da grejo z mano. Sem pač tak človek. Nihče ni pred 10-timi leti stavil za mano s pištolo in me naganjal naj se poročim z nekom in imam pri zdravi pameti z njim otroke, za to se je odločila sama, zavestno. In v tem primeru bi sama sebi pripisala napako in pač živela z njo. Niti najmanj nebi kazala nesrečne mamice svojim otrokom ker bi to pomenilo da sta tudi moja otroka napaka. In v primeru, da se nekaj zgodi v zakonu, pa te moz zacne pretepati, ponizevati itn (uporabljam ekstremne primere za lazjo razumljivost) ti bos vse to pozrla in s sijocim in srecnim obrazom, pozirajoc svojo napako, ne kazala svojim otrokom nesrecne mamice? Otroci niso neumni. Prav v tem se kaze tisto, da zenska zapecati svoje zivljenje ko pridejo moz in otroci. Karkoli se zgodi, glavno da stvari izgledajo lepo in da ne kazemo nesrecnega obraza. "Po kateri formuli mora biti ženska mučenica, ki bo svoje življenje podredila možu in otrokom?" Nevem kako lahko sploh ženska pomisli da je mučenica zato ker ima dva otroka in moža???? Zenska, ki zaradi otrok pokoplje svoje sanje, potrebe, zelje, interese... ki pokoplje svoje jaz se prelevi v sliko mucenice, ki je svoje zivljenje podarila nekomu. In taka zenska je izjemno redko srecna zenska. To je zenska, ki ji je zivljenje obveznost, a ne dar. Taksna zenska je prazna. Življenje z njima zame ni podrejanje njima In skupno življenje pomeni tudi v določeni meri odrekanje in prilagajanje komu ne gledanje samo na lastne koristi. Če gledaš samo na to da se neboš nikomur podredil oz. če želiš biti "svoj" potem je bolje živeti sam. Na to pa bi morala spet misliti preden je začela z produktivnostjo. Kakor si povedala - v doloceni meri odrekanje in prilagajanje. Ce je za to zensko zahtevano / potrebno odrekanje preseglo mejo, ki je zanjo sprejemljiva, ne moremo govoriti o dolocenem odrekanju. Niti en clovek ne glede ali moski ali zenska, ne zapusti svoje druzine v kolikor je zahteva za prilagajanjem in odrekanjem v mejah tistega kar je za to osebo sprejemljivo. Sploh se ne gre za to, da nekdo zeli biti "svoj", temvec da nekdo zeli ziveti z doloceno mero tistega "biti svoj". V vsaki skupnosti tudi v zakonu obstajajo nekatera pravila in nikjer nisi samo "svoj" vedno je treba delati za skupno dobro če me razumeš. Nemoreš kar rečt dovolj mam vsega in za sabo pustiti ljudi ki jih prizadeneš. Pa se kako lahko reces, da imas dovolj vsega in odides. Ce tega ne bi mogel, locitev ne bi obstojala. Pri locitvi so pa vsi prizadeti, hotela to ali ne. Tudi to bi se morala zavedati da otrok ni nekaj kar kupiš v trgovini in če slučajno ne funkcionira tako kot si želiš pa napišeš reklamacijo. Mislim da je sama vedla kaj jo čaka če se odloči za otroke....to pa ne pomeni da je mučenica vsaj zame razdajanje in odrekanje za otroka ne predstavlja mučeništvo. Sama je vedela kaj jo caka ce se odloci za otroke? Ti si vedela tocno kaj te caka? Vsi tisti, ki so se porocili pa locili so vedeli kaj jih caka? Vsi tisti, ki so zgubili otroka so vedeli kaj jih caka? Kaj pomeni vedeti kaj te caka ce se odlocis za zakon in otroke? Pozreti vse kaj ti zivljenje prinese in nanese? Glede enakopravnosti z moškimi pa se strinjam isto je če odide oče ali mama oba sta pomemben del družine in obema je naložena odgovornost. In če gledamo na to da morata biti enakopravna z vidika "kdo bo vzel otroke" potem naj bosta enakopravna tudi z finančnega vidika. Ni samo on dolžan preskrbeti otroka tudi ona je (v smislu naj si poišče službo). S tem se popolnoma strinjam in verjamem da si bo ta zenska poiskala sluzbo. Dejstvo, da ima otroke in da jih zacasno ima kdo financno prezivljati je po mojem mnenju njena prilika, da se postavi na noge, konca solo, si najde primerno sluzbo, ki ji bo vsaj v nekaksno zadovoljstvo. Ne mislim, da se zivljenje konca ko rodis otroke. Mogoce bo pa naneslo, da bo po nekaj letih prav ona ta, ki jih bo v celoti financno vzdrzevala. Mogoce oce ostane brez sredstev za prezivljanje. Nikoli ne ves kaj te caka in kaj ti lahko zivljenje prinese. Mati, ki je zadovoljna s svojim zivljenjem, ki je zadovoljna sam s seboj lahko otrokom ponudi dalec vec, kot mati, ki ji je zivljenje obveznost in ki dela stvari zato ker mora in se od nje to pricakuje. Mati, ki je sposobna in zmozna boriti se za sebe in svoje sanje, potrebe in zelje, bo sposobna boriti se tudi za sanje, zelje in potrebe svojih otrok, ne glede na to ali so z njo ali ne. Otroci mater, ki zivijo iz in od dolznosti ne morejo svojim otrokom ponuditi krila drznosti, da bi dosegli kar si zelijo. Prepogosto jih utapljajo v lasten svet obveznosti, moranja, tujih pricakovanj.
|