Gina
|
Kar se tiče pustiti otroke..... Jaz sem leta nazaj doživela, da je ena mama, ki se je meni, tako na daljavo, kolikor sem jo spoznala na govorilnih urah, ko sem učila najprej starejšega, potem pa nekaj kasneje še mlajšega otroka, zdela čisto fajn mama, pustila celo družino, z otrokoma vred in šla z ljubimcem živet stran. Meni se je to zdelo tako obupno grozno, da leta in leta nisem sprejela nobenega razloga, ki bi lahko obstajal, da bi ona to lahko naredila. Nisem se mogla pod nobenim pogojem poistovetit z njo. In z novim partnerjem je imela še enega otroka kmalu za tem. In še zdaj je z njim, čisto zadovoljna se mi zdi. NJen bivši je lepo skrbel za prva dva otroka, oz. najbrž še zdaj skrbi, vsaj upam tako, ona pa vem, da je imela stalne stike z njimi. Vem, da je bilo otrokoma obupno težko. Dolgo časa, najbrž jima je še sedaj, po mnogo letih. Najbrž težko kdaj sprejmeš dejstvo, da lastni mami nisi bil dovolj pomemben, da bi te vzela s sabo. Mama je le mama, genetsko je narejena tako, da bi umrla za svoje mladiče. Ampak njuna mama ni bila takšna. Nekatere pač niso. Ne moreš pomagat, ne moreš genov okrog obrnit, niti sama si gotovo ni mogla pomagat. Jaz mislim, da moraš biti globoko v stiski, ali pa gensko drugačen, da lahko to narediš. Vem pa tudi, da je bilo gotovo zanju boljše tako, kot nesrečna mama doma. Žal, ampak res. Zato je težko kar tako obsojat koga. In strinjam se tudi z Zojo. Najbrž vseeno ta mama nekaj od sebe da, tudi če gre živet stran. Pa najbrž ta oče tudi ne bo ravno otroke stran spodil, in se ne ukvarjal z njima, če jih bo imel. Tudi ta odnos ni ravno za zanemarit. Ma, komplicirano je vse to. Druga stvar je pa tale, da nikakor ni pošteno do moža, da je še z njim skupaj. POtem pa še "ona in on": Starost se meni ne zdi tako grozno najpomembnejša stvar, pa denar še manj. Nekaterim ljudem finančna varnost ne pomeni tako mnogo. Če sta med njimi ne bo težav, če pa sta med finančno varnostnimi odvisniki, ki so čist fertik, če jim partner ne zagotovi osnovne finančne varnosti, potem pa ne bo šlo. Odvisno od vrednot. Kaj ju briga familija, mi ni jasno. Če nekomu v zakonu ni ok, je čisto prav, da si najde nekoga, s katerim gre skupaj boljše. A bi morala zaradi otrok skupaj vztrajat ali kaj, da imajo otroci potem histerične starše, kot je meta super napisala? Če pa nisi žrtev, pa se ne uklanjaš mnenju sorodnikov in potrpiš zavoljo otrok, te pa izobčijo? J.... take sorodnike. POtem bi te ignorirali tudi, če bi imela 30 let starega frajerja. Takih ne rabiš za svoje prijatelje. Pa nima veze to, ali je ta njuna veza ok ali ne, oni bi morali spoštovat njeno voljo in ji pustit svobodno izbiro odločanja, pa če se je odločila pametno ali pa neumno - to ni njihova stvar. Oni imajo za nalogo edino in samo za njo stat, ali pa niso njeni frendi. Lahko ji povedo, kaj si mislijo, ampak pustiti ji morajo svobodno odločitev. Če pa ne, so si pa sami krivi za svojo zakompleksanost, pa naj gojijo čudaška mnenja naprej, briga jo. A bo ta veza uspela ali ne? POjma nimam. NI odvisno od let, niti od financ, ali od sorodnikov, odvisno je zgolj in edino od skupnih vrednot in pogledov na svet, ali lahko en drugemu dolgoročno nudita tisto, kar je drugemu najpomembnejše v življenju in od ničesar drugega.
|