|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARSKE MAMICE
3.5.2006 13:04:15   
Nannn

Ovcka hvala da skrbis za nase soncke user posted image user posted image

5350g  62cm

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 1001
3.5.2006 20:35:32   
mayflower
Ja midva se še polno dojiva, sam ma frajer en tak čuden ritem hranjenja. Dopoldne zelo malo je, popoldne pa bi kar nonstop jedeluser posted image . Tud jst mislim vprašat glede dodajanja pediatrinjo, sam se mi že zdi kak odgovor bom slišala: samo dojit!!! Ta odgovor sem dobila, ko sem spraševala o čaju, pa ko je mel drisko,.... Tud pr nama je kar trajalo, da je steklo polno dojenje in smo se znebili dodatka.
Kar se tiče vozička sploh ne vem kaj bom naredila, ker še v avtosedežu ne zdrži dolgo, se hoče skozi nosit in to pokončno! Danes ko smo bli v trgovini sem ga morala pestovat, zraven pa vidla morje dojenčkov, ki so lepo spančkali v lupinicahuser posted image .
Jst še nimam user posted image in je prav nič ne pogrešam....
Ma jst tud ne vem al so zobki al kaj:slinjenju in nonstop drgnjenju dlesni, se je sedaj pridružilo še zbujanje ponoči. Naš user posted image je že od rojstva lepo ninal ponoči: ponavadi se je zbudu 1x na noč, pol pa v jutranjih urah. Včeraj pa je zaspal ob 7 (njegova normalna ura za spanje), zbujal pa se je ob 8, 11,2 in pol dokončno ob 6 zjutrej. Groza. Danes zvečer pa ni hotu zaspat.
Smo pa meli danes popoldne malo panike. Kar naenkrat je začel jokat, jokat. Sploh se ga ni dalo potolažit. Pol pa ga je mož nosil na trebuščku, je malo ponehal. Sem mu malo zmasirala trebušček: je začel prdkat, pa pokakal se je... Pol se je pa začel smejat...Kako se nam je oddahnilo.
Drugače se pa naš še nič ne obrača s hrbta na bok.... Sej mamo tako ali tako kmalu razvojno... Bodo že povedali.

< Sporočilo je popravil mayflower -- 3.5.2006 20:36:37 >

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 1002
3.5.2006 20:39:13   
XXYY
Lep pozdrav spet od nas!

Kje pa ste danes vse? A se še potepate sedaj, ko je že noč?

Lara že pančka. Danes je bila prava tečka user posted image  in skos zaspana, tako da je veliko spankala. Reakcija na inekcijo je ta, da je bila tečna, zaspana in zdaj preden je šla spat je imela 38C vročine v ritki (se pravi 0,5C manj = 37,5C), to je še normalno. Bomo videli ponoči kako bo.

Jah en se pa mora malo igrat s temi podatki od naših sončkov. Je prav zanimivo jih pogledati. Naša Lara ima zdaj toliko g, kot jih imajo že nekateri pri 3 mesecih. Saj se ne sekiram preveč. Je bolj suhcene sorte. Kot sta bila mami in ati, ko sva bila majhna. (No, jaz recimo sem imela ob rojstvu 5 kg in velika 57cm, ampak ker sem imela luknjico na srčku, pa nikakor nisem mogla dobivati kg gor - pri 7 mesecih sem imela komaj 7-8 kg = nisem imela apetita).
OK, dovolj nakladanja o tem.

Zato Bobika, ne se sekirat, če ima Manca najmanj gramov od naših. Tudi ona hitro laufa za njimi. Saj bo verjetno kmalu dohitela našo Laro. Saj bo, samo ne se obremenjevati s tem, pa bo. Glavno da je Manca zdrava, vse ostalo pa še pride.

No, pa se še slišimo.

Podatke pa bom dala, ko boste vsi imeli 3 preglede. Seveda, če boste zaupali podatke user posted image  user posted image  user posted image .

Pa lahko noč.

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 1003
3.5.2006 20:53:13   
Anonimen
Joj, toliko pišete, da bom morala vzeti dopust, da vse preberem!

Pri nas user posted image enkrat je, drugič je ni...čisto zmešano, pa še dojila sem... V aprilu je sploh nisem imela...Tudi mene malo skrbi, čeprav se pazimo (ma smo se pazili tudi lani, pa je vseeno Klara nastala user posted image user posted image )

Sončno kremo uporabljam od Babylove, faktor 40. Poleti bom pa kupila višjega.

No, toliko na kratko, grem mal pred TV.

Lp

(odgovor članu XXYY)
  Neposredna povezava do sporočila: 1004
3.5.2006 22:12:17   
Anonimen
Hoj punce!
Se še jaz malo oglasim. Naša je kar pridna vsake tok časa malo positnari ampak ni sile. Drugače pa ne mara biti več v vozičku, sam pokonc bi rada bla, noče več ležat, še spala bi najraje sede. Naša Lara se tud nonstop drgne po dlesnih, pa vsako stvar najraje nese v usta. Menda začnejo dlesni srbeti mesec do dva prej kokr pa pride zobek ven. Smo se pa včeraj malo potepal, pa Lara pri dedku in babici (moji tašči in tastu) sploh ni hotla bit, jo je tašča vzela v naročje se je začela dret ko nora, pa ves čas je bla ful sitna. Sploh mi ni blo jasno kaj ji je blo, ampak očitno ona že ve kok je ura.!!!! user posted image Pol smo pa šli še k enim na obisk, je bla pa ful pridna pa se je tok smejala in pogovarjala.

Pikica mislim, da se ne rabiš še nič sekirat glede večkratnega hranjenja, lahko da je samo trenutno. Naša včasih hoče jesti tud čez 1 uro. Jaz sploh ne gledam več kdaj mora spet jest, ko hoče dobi. Sam zmedena sm bla ko sem štela minute. Tako, da ji dam ko hoče, ma pa 6 obrokov na dan, čeprav včasih ji rata samo 5, včeraj pa je mela celo 7 obrokov.

Pri nas pa je bla user posted image pred pol meseca prvič, tko da ne vem kaj bo v bodoče.

Bobika sploh se ne sekiraj glede Mance in njene teže in rasti, dokler lepo narašča sploh ni panike. Moja sestra se je rodila s sedmimi meseci in je mela samo 1.080 kg, pa je do enega leta vse ujela nekatere pa še prehitela. Pri enem letu je bla tako okrogla, da si mogu njen vratek kr izkat, da si ga najdu. user posted image .

Kar se pa goste hrane tiče mi bomo začeli pri 6. mesecu (po nasvetu pediatrinje). Pa tudi menda zgodnje uvajanje različne hrane lahko poveča tveganje za razvoj alergij.
Je pa na tem linku http://www.novalac.net/other/babydiet_us.htm fino napisano tudi pri katerem mesecu naj bi začeli z novim okusom oz. s katero hrano. S katero hrano začneš in s katero potem nadaljuješ po mesecih.
Zdaj pa grem spat, nočko. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1005
3.5.2006 22:12:20   
Nyah*
Evo samo na hitro, preden mozekl pride iz sluzbe.

Sva imeli danes UZ kolkov, vse je bp, jupiiiiiii, ni treba vec siroko povijatuser posted image user posted image user posted image , je bla pohvaljena, kako je mocna!!

A potem vse ze uporabljate kremo za soncka, tiste za veter pa ne vec??

Pri meni je danes user posted image  prisla drugic, odkar sem rodila, boli ko hudic vrti se mi,... je pa 40 dni po prejsnji, v glavnem ciklus na glavo obrnjen. Je bla tudi ze panika, da ne bomo stirje, ker na to pa RES se nisva pripravljena. A ce bi blo bi pac bilo ane.
Sedaj ko Naje sploh ne pristavljam vec se bom mogla po tabletke odpravit, da bova lahko z dragim bolj pridnauser posted image user posted image .

Lep miren vecer, pa spanja polno nocko!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1006
3.5.2006 22:14:05   
lumpy
Joj, kako ste bile priden, da sem rabila kar nekaj poštenih minut da sem vse prebrala.

Javljam da smo po nekaj dneh zopet spali celo noč. Očitno je naš frajerček lačen bil in ni mogel spati, zvečer smo se pa fajn najedli - žitno kašico z mlekom in okusom vanilije, pa še malo mleka na vrh in je spal do zjutraj, še dude ni zahteval proti jutru kot ponavadi.

Kako se je prileglo maici in očku ( boge tiste, ki angelčki ne spijo ponoči)!

A pravite da so res za zaščito pred soncem najboljše kreme Avene in Eucerin? Pa Bubchen, mi smo malo računali na to, ker vso kozmetiko uporabljamo od tega proizvajalca.

Tudi našemu korenjačku je postalo v vozičku dolgčas, tako da smo danes šli kupit igrače za voziček, da vidimo če bo bolje. Vzglavje mora biti seveda dvignjeno. če ne je jok, iz vozička ga pa niti pod razno ne vzamem, ker sem mnenja, da če ga bom enkrat, bo to zahteval vsakokrat.

Pravite da se vaši sončki že obračajo na bok??????
Naš pa še ne, čisto nič.

Lepo lahko noč vsem skupaj, pa se kaj slišimo

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1007
3.5.2006 22:40:44   
Nannn
Teli nasi user posted image  vidim da so vsi teckasti ko morajo biti v vozickih...moja je danes spet takoooo jokala da se mami ni mogla niti za pet minut vsesti samo voziti v upanju da pupa saj malo zaspi...pa na mojo zalost ni spala user posted image  kok so me ljudje gledali in si sigurno mislili kaksna mama sem in kaj delam z svojim user posted image  ampak se ne oziram vec na te poglede....ne vem a jo naj probam dati iz kosare ze v sportni del?A ma katera Quinny-ja Speedy da mi lahko pove izkusnje iz prve roke?Jaz nase nic ne mazem in tako jo ne bom saj se en mesec ker pravijo da kao naj ne bi mazali tako zgodaj...bom pa vsekakor kupila od Eucerin ali Avenue saj jih dost mamic uporablja ravno te....mi sicer uporabljamo vse od Bubchena in smo zelooooo zadovoljni z to kozmetiko...

Me pa zanima ce uporabljate vlazilne robcke za umivanje ali samo vato in vodo?

Nocko user posted image  Nannn

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 1008
3.5.2006 23:31:51   
bobika
Na brzino se javim.
Eh, saj se sploh ne sekiram s tem, da je najmajnša. Sploh ne user posted image .
Naša se pa še zelo rada vozi v vozičku. Če ne zaspi pa opazuje okolico. Zanič sva si z atijem privoščila kar pravi izet po Europarku. Manca je nekaj časa gledala potem pa zaspala in spala dokler je nisma v lupinco prestavila.

Krema Eucerin stane okoli 3000sit

user posted image  še ni na pohodu in upam, da je še lep čas ne bo. Malo pa me je že strah, da ne bi bil že drugi na poti.

Danes smo imeli kar naporen dan. Zelo malo je jedla in veliko jokala. Se mi zdi, da jo je bolj zvijalo kot pa pred meseci. Tak je jokala in se krčila, da sem rekla, da moram nekaj narediti, da spravim ta njen drekec ven. Že teden dni ni kakala. Prevrela sem vodo in jo sladkala. Spila je 30ml in do večera ni pomagalo nič. Potem pa se je moj dragi opogumo in ji v ritko potisnil palčko za ušesa namazana s kremo za ritko in  po dveh katastrofalnih prdecih se je začelo polnjenje pleničke. Kakšen kup je naredila.user posted image  Kar lezlo ji je iz ritke takšen gost in lepljiv drekec. Saj ni čudno, da se je tak matrala in jokala zraven. Ta nasvet sem prebrala na forumu in sem ga pač poskusila, ker nič druga ni pomagalo. Zdel se mi je malo grob, ampak sploh ni blo kaj hudega. Po opravljenjem kakanju se je tak zdahnila in se začela režati user posted image . mami pa tudi.
Dovolj  tem.
Grem spat

nočko

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 1009
4.5.2006 7:48:54   
ajdaN
No dobro jutro vsem skupej!

Naš mali še zmerej spi. Že od pol devetih zvečer. Ponavadi se v 13h 1x zbudi, ampak tudi tkole nimam nič protiuser posted image .

Zdele ga pa čakam da se zbudi. Upam, da mu bo ratal kej prej kot svojo običajno uro, potem pa šibava v LJ v šoping. Mu je vse premejhnouser posted image . Pižamce smo ravno prešaltal na 9-12m, bodije kratke od 6-9 mu pa koooooomej še zapnem. Pol mu pa ponavadi še rame vn pogledajouser posted image . Tako da šibava v Mothercare in v HM. Pa sevede bo dobil še kej za dušo - mamino sevedauser posted image . Pa samoooooo upam, da ne bom imela sirene. Bo ena kolegica z mano za pomoč. Ker z našim tulečim mulcen nekak ne upam sama v šoping.

Ja obe kreme - Eucerin in Avena staneta okrog 3 jurje. Par tolarjev gor (Avena) ali dol (Eucerin).

Ovčka kako ste preživeli noč? Upam, da ni Lare preveč metalo. Ampak so pa tako božčki ko so bolni. Sej če je samo sitn, bi ga kr skozi okno zabrisal, če ima pa še vročino, se pa meni ful smilijo. Vidim pa da si bla tak konkret dojenčekuser posted image .

Pri nas je user posted image  prvič bila v začetku aprila. Zdej čakam na drugo, pa samo upam, da je ne dobim ravno na dopustuuser posted image .

O Nyah super za kolkeuser posted image ! Si sploh ne predstavljam kako zgleda široko povijanje, ker pri nas tega nikoli ni bilo treba.

Nannn ne se sekirat. Očitno so vsi več ali manj isti ratal. Ljudje nej te pa kr čudno gledajo - jezik jim pokaži pa bouser posted image . Sicer se pa malo pripravi na potem, ko se bojo začel sredi trgovine po tleh metat. To nam verjetno tudi ne uideuser posted image user posted image !

Za umivanje imava midva še zmerej vodo in robčke papirnate, ne vato, edino na poti ali pa na obiskih imava vlažilne robčke. Ne morm tam lih za vodo prosit.

Drugače Nannn ima pa caffee Speedyja. In zadnjič na Bledu je imela Klaro že notri. Se bo verjetno oglasila pa ti tudi sama povedala kako je s športnim delom. Jaz na tvojem mestu bi probala, pa da vidiš. Jaz sem obupala in vzela športni del dol. DOkler ne bo sedel se bo vozil v lupinci. Meni se ne da sirene poslušat, ker mulc tuli, ker nič ven ne vidi.

Aja drugače sem pa včerej dobila zračnico za gumo (komej) in smo zdaj spet mobilni. Pridem v trgovino, pa mi najprej prodajalka reče, da nimajouser posted image . Mi pa v soboto na dopust. Sm lepo rekla, da pol bojo pa iz enega razstavljenega vozička vzel in tudi so.. AMpak je bila potem fuuuul prijazna in sva vse zrihtale. Čeprav sem mogla 1h čakat. Ampak glavno da imamo. Sem pa še 2 za rezervo naročila.

No tako, jaz počakam da se mali zbudi, potem pa v šoping. Izkoristite sonček!

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 1010
4.5.2006 8:06:20   
lonja
Helou še z naše strani,

naša Ajda še spi, sem spet tisto finto sprobala, ko jo podojim na pol v spanju ob ene sedmih zjutraj in mi potem lepo pančka še do približno devete.

Nann, tudi pri nas imamo Speedyja, pa se Ajda že kar nekaj časa vozi v njem, smo ji morali zadnje dni že celo malo dvigniti ležišča, da mala frajerka gleda okoli. Na začetku sva jo vozila v lupinici, pol smo pa eno malo modifikacijo izvedli, da smo ga spravili še malo bolj v ležeč položaj in je Ajda ful uživala v njem.

Pri nas tetke user posted image  ni in ni, bila je do sedaj samo enkrat v februarju, pa še to vse bolj dvomim da je sploh bila, mogoče je bila tisto še vedno una čišča smotana, saj smo ravno takrat enkrat tudi prvič user posted image . Noseča pa tudi upam da nisem, si kar ne upam v lekarno po test.

Naslednja dva tedna pa ima naš ati dopust, bomo šli malo na morje, na Krk, kjer imamo prikolico. Upam, da bo vreme kolikor toliko lepo.
Konec maja pa imamo z našo princesko krst, ji moram iti v teh dneh še kaj lepga kupit za oblečt.

No, izkoristite sonček danes za kakšen lep sprehod, pa se seveda še kaj slišimo.

lonja user posted image in Ajda user posted image

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 1011
4.5.2006 10:07:32   
pikica*
Dobro jutro!

Vidim, da že vse rezmišljate o "selitvi" user posted image  v šprtne vozičke. Tudi pri nas je enako, ker se je naša gospodična odločila, d aji lupinica več ne ustreza. Določen čas zdrži not, potem se pa začne jok. Pa tudi na splošno je zadnji teden sitna kot strela. Nič ji ne paše, za vsako malenkost joka. Ne vem več kaj naredit. Ampak v trgovino ali na kakšno kavo je z njo skoraj nemogoče it, ker je takoj alarm. Ampak še en teden nazaj teh problemov ni bilo. Poleg vsega pa se je še ponoči začela zbujat. Prej smo imeli že kar ustaljen ritem. Spat med osmo in deveto zvečer, prva budnica med peto in šesto zjutraj (takrat se je samo najedla in zaspala dalje), potem pa pokonci okoli osmih. Zdaj se pa zbudi še okrog dveh zjutraj. Očitno ima eno tako fazo tečnobe za katero pa upam, da se bo kmalu končala. Prej je bila namreč tako pridno nasmejano dete.

Tudi mene je user posted image  že obiskala. Prvič točno 6 tednov po porodu, po enem mesecu drugič, tretjo pa čakam enkrat sredi meseca.  Je pa res, da ne dojim in to sigurno vpliva.

Zdaj pa šibam. Je že alarm, mene pa kar glava boli, ker Zoja joka na eni taki čudni frekvenci, ki kar seka čez glavouser posted image .

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 1012
4.5.2006 10:20:29   
tinkamiška
Dobro jutro!

Bom še jst kej napisala, če mi bo Iza pustilauser posted image

Danes jo je ati ob 8.30 vzel in sem spala do 10ihuser posted image user posted image user posted image

Bravo za kolkece!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Zdej ji bi še sigurno kakšna cortka prav, ki ji je bla prej premajhna in končno bo lahko fino brcalauser posted image

Aja, pa fino, da so otročki končno zdravi in se fino počutijo.

Bobika tole s palčko res pomaga in ni nič hudega zauser posted image , ga nič ne boli in poglej kako ji je potem odleglo bogiciuser posted image

Jst pa še sploh nisem imelauser posted image , no sej je tudi nič ne pogrešam, prav fino mi je brez njeuser posted image Noseča pa nisem, ker bolj malouser posted image , pa tudi prej sva se kar nekaj časa mučila za najino Izo... Bo še prišel čas za akcijouser posted image user posted image user posted image user posted image

Mi imamo pa nov problem. In to glede plenic! Iza se vsako jutro zbudi premočena, ker vse pleničke spustijo! Smo poskusili z pampers, fixes, huggies, moltex, babylove,...!!!! Zdej čakava da bomo prešaltali na 7 kg in bova poskusila s tistimi iz hoferja, ker so baje fajn, samo jih imajo samo od 7kg naprej. škoda, ker ni pri nas mullerja, bi poskusili z njihovimi, ker baje zelo fino držijouser posted image

nevem, se mi zdi, da sem hotela še nekaj povedat, pa se zdej ne spomnim. aja, mi imamo izo tudi že v športnem vozučku, namontirane igračke gor in dvignjeno vzglavjeuser posted image .

ja, pa malo se že obrača na bok.

lepo bodite in naužijte se sončka!!!!

tinka(in iza v naročju)user posted image

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 1013
4.5.2006 10:22:26   
Anonimen
Hoj
pikica včeri sem ti pozabla še napisat, da je lahko sitna in ima drugačen ritem tudi zato, ker je bila v drugem okolju. Naši dojenčki so začeli spoznavati, kdaj so drugje in kdaj so doma. Ene to splo ne moti, eni pa so blazno občutljivi. Lara je blazno očutljiva na drugo okolje, če pa je še več ljudi na kupu pa sploh. Za veliko noč smo se potepali popoldne v nedeljo in ponedeljek, pa je bla blazno sitna pa tudi ponči se mi je zbudila. Tako da upam da je pri tvoji isto in da bo kmalu spet na svoj ritem nazaj.

(odgovor članu pikica*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1014
4.5.2006 10:52:59   
pikica*
JanjeE, sva tudi midva že o tem razmišljala, da bi jo zmotilo novo okolje, ampak mi je to malce čudno, ker je že od prvih dni navajena potepanja. Skoraj vsak vikend smo na Dolenjskem  in tam nima nobenih težav. Mogoče je pa vseeno tistega okolja že malce bolj navajena, tole morje je bilo pa res čisto novo zanjo. Bomo videli, če se bo zadeva čez nekaj dni umirila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1015
4.5.2006 13:11:53   
Nannn
Helou bejbe,

Se tolazim z tem da moja pupa ni edina ki krici v vozicku user posted image user posted image  se en teden nazaj je bilo vse kar v redu sedaj pa dreeetje...

lonja a vi vaso vozite kar v sportnem delu?Jaz je se nisem probala dati ampak se mi zdi da se bo pupa kar zgubila v tem...hmmm bomo probali...

sibammmm ker se Ela deeereeeeeee....

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 1016
4.5.2006 13:25:05   
XXYY
No, pa da se še mi malo oglasimo danes!

Lara je spala celo noč, brez vročine. user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image   user posted image  user posted image  user posted image  

Nyah in Naja  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image   user posted image  user posted image  user posted image  za kolke. Res je bolj lepš za prijet, ko nima več unih plenic. No, začetek je res smotan, ampak je hitro boljš.

Aha, zdaj ste pa tudi ve prišle na to varianto, da se vaši user posted image  derejo v vozičku. Končno nisve same pri tem. Hvala bogu. Naša je v pol ležečem položaju, pa se še kar vedno občasno dere na sprehodu. Upam, da bo to kmalu minilo, če jo sploh bo.

Danes sve z Laro bile v Baby Centru (z malo opere), kupile Plasmon kekse, ki so primerne za dojenčke od 4 mesecev naprej. In sve enga probale dati v mleko, pa se je takoj stopil notri. Tako, da je kar hitro pomljaskala oz. popila mlekec.

No, se se še kaj oglasim, če bo čas seveda.

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 1017
4.5.2006 14:09:05   
lonja
Hoj,

sam na hitro preden šibava ven, ja, Nannn, Ajdo vozim kar v športnem delu Speedyja, s tem da kot rečeno, je bil do pred enega tedna malo prilagojen, da smo ga spustili čisto dol, zdej pa smo ga malo dvignili, da se Ajda malo razgleduje. Pa je full zadovoljna. Jo pa premaknem kar visoko gor, da nima pregiba vozička ravno na hrbtenički.

Probaj, boš videla da gre!!!

Lep pozdravček

lonja user posted image in Ajda user posted image

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 1018
4.5.2006 19:08:35   
alenkica
Joj, kako ste se ve razpisale v zadnjih dneh, No, mi smo pa bili za prvomajske na Malem Lošinju in je bilo zelo lepo. Stalno smo ga vozili z vozičkom, on pa je spal tudi po tri ure hkrati. Ful mu je všeč če se vozimo po makadamu, naš voziček ima velika kolesa in to res ni noben problem. Glede menjave okolja ni imel nič proti, je stalno spal, pa tudi veliko je kakal, smo porabili enih plenic, kot tuki v enem tednu, tam pa v treh dneh.

Ko smo prišli domov, je rabil kako urico, da je videl da smo spet doma, pa se je kmalu vsem smejal. Zelo rad ima nono in seveda teto, ki ga ima zeloo rada.

Glede vozička je tako, da se tudi naš ne rad pelje, če je naslonjalo bolj dol. Veliko raje vidi, da ga imam na enem položaju više. Drugače pa zdaj manj spi v vozičku, ampak nima nič proti, zdaj pa opazuje svet okoli sebe skozi okence, ki ga ima nad glavco.

Zdaj pa že zelo veselo pijemo čaj, naraje ima pa Avnetovo stekleničko (če se spomite ko sem vas spraševala), Nukove iz kavčuka, pa niti povohat ni hotel, kaj šele da bi jo dal v usta. user posted image user posted image

No, pa vam moram povedat, da je dane s moja sestrična povila punčko Ajdo, ki je že njena tretja punčka. Smo vsi ful veseli, je pa res, da je ne vidimi skoraj nič, ker živijo v Lj.

Ok, vsem želim lepe majske dni in veliko tihih potepanj z vozičkom! user posted image

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 1019
4.5.2006 20:59:59   
lumpy
Tinkamiška,

iz izkušenj ti žal ne morem pomagati, ker smo sami z Pampers zelo zadovoljni. Lahko ti pa pomagam z izkušnjami prijateljice. Imela je enak problem kot ti in nazadnje je našla rešitev Z Lumpijevimi plenicami iz Mercatorja, njene besede pa so bile - nikoli si ne bi mislila, da bom prešla na te plenice, ampak so zakon.

Našemu malčku je tudi postalo v vozičku dolgčas, sploh ne spi več in kar nekaj cmevka, pa smo mu včeraj kupili igračke in glej ga zlomka, danes sva bila 4 ure zunaj pa niti pisnil ni saj se je z njimi cel čas igral in pogovarjal.

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu alenkica)
Neposredna povezava do sporočila: 1020
4.5.2006 21:31:05   
bobika
Pozdravljene!
Kaj že vse spite?
Danes smo se šli stehtat in bili celi veseli saj se je v 10 dneh zredila za 235g user posted image user posted image user posted image . Sedaj ima že 4735g user posted image user posted image user posted image .
Danes je pa malo prej zaspala kot prejšnje noči.Je pa zaspala brez hrane kot že cel teden. Bom jo med spanjem podojila in bo vredu.
Spimo pa tako, da se enkrat vmes podojimo in potem zjutraj okoli 6. spet. Pol pa spi še do okoli 10.

Grem počasi pred tv

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 1021
4.5.2006 21:45:32   
Anonimen
Joj, punce, pa kje najdete čas? user posted image user posted image Jz sem začela že vrtnarit, pa sem veliko na vrtu zadnje dni. Svež, domač korenček in špinača za našo Klaro...

Končno je vse ok s kolki! user posted image user posted image user posted image Se bo prav prileglo ritki, da bo vsaj malo bolj dihala, zdaj ko se bližajo toplejši dnevi.

Nann, ja jz imam tudi speedi-ja. Klaro že kakšen teden (dan gor ali dol) vozim v športnem delu. Ima rahlo dvignjen hrbtni del, ampak ni panike. Zdi se mi, da je v košari več spala. Zdaj v športnem delu pa ima tako super razgled, da samo še okoli zija. Vodljivost vozička je super. Jo pa tudi jz, tako kot lonja, dam višje. Je zelo prostoren, ogromno prostora za igračke.  Edina stvar, ki pa me ZELO MOTI pa je ta, da je strehica tako visoka, da otrok nima na obrazku sence. Sonce večinoma sije direktno v obrazek. Jz sem probala dat čez strehico brisačo oz. plenico, vendar nič kaj ni bolje. Verjetno je treba dokupit kakšno marelo ali dodatek za strehico, ampak kolikor vem, ekstra za speedi-ja se ne da kupit user posted image Pa to, da ni možno obračat ročajev na obe strani, je tudi slabost tega vozička - ravno zaradi sončka, ki sije direktno v obraz. Včasih jo kar vzvratno vozim...Zdi se mi sicer soliden voziček, ampak če bi se za nakup odločala še enkrat, bi za to ceno izbrala kakšnega bolj funkcionalnega.

Tinkamiška, naša tudi ogromno lula, kolikor imam izkušnje, plenice ne premočijo, ampak skozi špranje ven priteče (pri nogicah in na bokih) in večje ko so plenice bolj pri strani ven teče, sploh ker se naši user posted image že toliko gibljejo. Nisem še probala, ampak sem premišljevala, da bi ji dala gor najprej eno pleničko primerno kilaži, čez pa eno večjo pleničko.

Lumpy, ne se sekirat, če se še ne obrača na bok.  Če pa želiš, pa jo lahko tudi sama spodbudiš k obračanju. Njeno najljubšo igračko postavi levo ali desno od nje, toliko daleč, da se bo morala pošteno potruditi za igračko.

Jz se Klari prav nasmejem, ker ima prav poseben način (tako se mi zdi) prevračanja na bok: leži na hrbtu, nato pa nogice iztege v zrak, se z rokicami prime za hlače pri kolenih in se prekucne na bok. user posted image user posted image

Zadnje 14 dni pa že totalno dviga glavico, tako, da še ramena zraven dvigne user posted image .  Če jo primem za obe rokici se potegne v sedeči položaj. Potem pa okoli gleda. Važička.

Ja, glede menjave okolja..Klara je bila na morju pravi angelček - več in bolj pogosto je spala, ko pa smo prišli nazaj domov je bila pa 2 dni cela štala. Totalno zmešan ritem spanja in hranjenja. Zdaj je že bolje. Pikica in JanjaE jz vaju čist štekam user posted image user posted image

Ali katera daje čaj po žlički? Baje je treba tako začeti s čajem oz. tekočino. Zato, da se otroka navadi na "rokovanje" z žličko. Jz tega žal res nisem vedela user posted image , danes pa mi je kolegica to svetovala. Je rekla, da se tako lažje naučijo pravilno jesti z žličke - da uporabljajo usta in jezik tako kot je treba.

Aja, drugače je pa Klara začela piti čaj user posted image user posted image (prej sem jo morala silit z bebe čajem, vode pa itak ne mara), ampak pije samo koromačev čajček od Nestlee-ja (kupi se v DM-u). Sem ga tudi sama probala in res ni slab.

Imam prošnjo za tiste, ki ste krstile svoje user posted image : Prosim, če mi lahko na privat katera napiše cel postopek - od organizacije do izpeljave krsta. Predvsem me zanima potek krsta samega. Če ni preveč?  Ker je že kar nekaj časa od tega ko sem bila sama krščena, pa se ne spomnim več prav dobro, kako to poteka...user posted image user posted image Ne, resno; dolgo, dolgo sem manjkala pri maši, pa me je malo strah...

Zdaj pa šibam malo pred TV.

(odgovor članu alenkica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1022
4.5.2006 23:01:27   
Nannn
najprej bobika cestitam da tvoja user posted image  napreduje in da se lepo redi user posted image user posted image

caffee ja tale vozicek je zelo dobro vodljiv je pa res da se rocaj ne da prestavi v obe smeri...naj te pa ne moti da je strhica tako visoka saj ali pri speedy-ju ali pa pri kateremkoli vozicku je problem ko sije sonce na nase user posted image  sem se pa pozanimala in je 100% preverjeno da pasejo od Peg Perego strehice na nase tako da jo bom po vsej verjetnosti sla jutri iskat ker ne morem pustiti pupo da ji soncek sije direktrno na glavo...me pa zanima ce ji potem kaj oblozis okoli in okoli ker je vozicek res fuuuul sirok....tudi pri nas imamo vrtek da bo imela nasa pupa veliko domace zelenjavce...pa spinacko pa bucke in vse ostalo user posted image  je pa moja mama na vrtu sefe user posted image user posted image

caj pa jest nasi dajem ze ko je bila stara par tednov in to kumino in janez semena...ji bom pa probala jutri dati po zlicki me prav zanima kaj bo pocela...

tinkamiska si probala z Fixies od Muelerja?So definitivno boljse kot pa ce jih kupis v Baby Centru...mi imamo cez dan Baby love ponoci pa Fixies in se res nikoli ne zgodi da bi ji prislo cez...ce pa zelis ti lahko eno posljem da vidis ce vam bodo odgovarjale...

ovcka kok se ti pa fajn zdi da nisi edina user posted image user posted image  aja kdaj gremo na sprehod da sprobamo z skupnimi mocmi glasovne zmogljivosti nasih babnc user posted image

No sibam se kaj prebrat pa se tipkamo jutri...

Noc Nannn user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1023
5.5.2006 9:46:55   
Anonimen
Dobro jutro punce!

Danes pa zgleda sem ta prva.
Glede plenic, ki prepuščajo. Največji problem pri meni je takrat ko manjše postajajo premajhne, večje pa so še preelike. Pol pa včasih vodo spustijo, največkrat pa spustijo takrat ko se pokaka. Jaz to rešujem s previjalno plenico, se kar dobr obnese, ponavadi je samo previjalna plenica mokra ali pa pokakana.

Punce jaz se tudi pridružujem prošnji od caffee, sem namreč na istem kot ona, že precej časa je kar sem bla nazadnje pri maši. Hvala !!!!!!!

Caffee pitje čaja po žlički bom pa jaz sprobala, ker naša ne mara sploh piti čaja, mogoče ga pa bo po žlički. Kapljice ji dam po žlički pa jih tako fejst poliže.
Imam pa take žličke, ki so spredaj ravne, pa se mi zdijo fejst ker iz navadne žličke noče polizat pa tud vse ji zraven steče.

Drugače pa je naša Lara tud že tko posrečena, vsak dan kej novga pogrunta. Ko jo dam na trebuh, se že hoče kr plazit, se dvigne na kolena pa mal porine na prej. Pa tud že sama mal drži flaško in je. Pa hitr pogrunta, da jo mora držat pokonci da kaj priteče, ko jo malce spusti. user posted image user posted image

Se še slišmo.

(odgovor članu Nannn)
  Neposredna povezava do sporočila: 1024
5.5.2006 10:11:16   
*hana*
user posted image OOOOOO kako ste čvekiceuser posted image , no saj vas sproti preberem, ampak sem že parkrat začela pisat, pa ni in ni šlo.......že od prihoda iz morja .....prava tečka, pa še polno dela okrog hiše (rožice na okna,....). No danes zaenkrat kaže na boljeuser posted image user posted image . Že noč je bila OK, prej se je zbujala že ob 2h, ker noče zvečer jesti, danes pa ob 5h (je vsaj nekaj jedla zvečer), potem pa je takoj nazaj zaspala še do 9huser posted image user posted image . Na morju je bilo luštno in ni bila posebno tečkasta, samo ves čas smo imeli borbe z hrano, sploh pozno popoldne in zvečeruser posted image , tako da se je seveda dvakrat na noč zbudila, da je pokrila manjkouser posted image .
Tudi mi smo jo že doma poskusno dali v športni del, pa ne bo šlo, ker če do konca nastavimo pasove, ji pridejo čez ličniceuser posted image , tako da........bo še lupinica pela, no saj ni problema v njej, samo če je res že dolgo časa v njej, ji "dosadi" in začne jokcat in rito spodmikatuser posted image . Nannn, kolikor sem jaz delala študijo o marelcah, paše ta od Peg Perego in od Baby Comfort (ta vem da je 6 jurjev), vendar v vsakem primeru potrebuješ Quinny adapter (v BC 1999 sit). No, za nas so ravno prišli original za Buzza, tako da sem ga naročila, čeprav se mi zdi veliko denarja (6 jurjev) za eno marelouser posted image user posted image

Tinkamiška ali si poskusila od Pampers tudi Fit-ke (vijolične). Pri nas sicer nimamo težav z lulanjem, ampak kakanjem.........pri vseh plenicah je spredaj ali zadaj udarlo ven, samo pri teh ne. Res da so drage (naslednji teden bodo v Muellerju v akciji -cca 500 sit ceneje), ampak jih uporabljam čez dan, dokler ne kaka (vedno samo enkrat na dan), ker sem imela res poln kufer namakanja body-jev, pa še ne gre vse z pranjem venuser posted image . Drugače pa uporabljamo Muellerjeve in so OK-nikoli niso premočile. Če želiš ti kakšno pošljem. Aja, nimate Muellerjauser posted image , no če bi ustrezale pa naredite izlet v Lj. ali MB, pa nabavite na zalogouser posted image .

Jaz sem user posted image  imela že 3x in med njimi točno 25 dni, tako kot preduser posted image , tako da je ciklus urejenuser posted image . Aja, morebitna drugauser posted image .......user posted image  bi me kar "trefnlo". Sploh ne razmišljam o tem, da bi imeli še kakšnega user posted image .

Lumpy res poskusi motivirati tvojega škratka z igračko. Jaz sem Hani samo enkrat pomagala pri obratu iz trebuščka na hrbet (kako sem prebrala v temi razvojna..) in je takoj poštekala tako da se od takrat iz kravic obvezno takoj prekucne nazaj.

AjdaN uživajte na dopustu!!!!! Aja, kaj si včeraj kaj lepega kupila?

Caffee zdaj pridno posadi zelenjavico za vašo čebelico, potem pa se spet zmenimo za kakšen krog na Bledu, a ne?

Upam, da sem nekako vse povedala, o čemer teče debata.....drugače pa se še kaj oglasim.

Šibava s Hano ven, jaz bom rožice sadila, oči bo travo kosil, ona pa bo nadzorni.user posted image user posted image user posted image

Čau punce in user posted image .

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 1025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.
Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?