Anonimen
|
Joj, punce, pa kje najdete čas? Jz sem začela že vrtnarit, pa sem veliko na vrtu zadnje dni. Svež, domač korenček in špinača za našo Klaro... Končno je vse ok s kolki! Se bo prav prileglo ritki, da bo vsaj malo bolj dihala, zdaj ko se bližajo toplejši dnevi. Nann, ja jz imam tudi speedi-ja. Klaro že kakšen teden (dan gor ali dol) vozim v športnem delu. Ima rahlo dvignjen hrbtni del, ampak ni panike. Zdi se mi, da je v košari več spala. Zdaj v športnem delu pa ima tako super razgled, da samo še okoli zija. Vodljivost vozička je super. Jo pa tudi jz, tako kot lonja, dam višje. Je zelo prostoren, ogromno prostora za igračke. Edina stvar, ki pa me ZELO MOTI pa je ta, da je strehica tako visoka, da otrok nima na obrazku sence. Sonce večinoma sije direktno v obrazek. Jz sem probala dat čez strehico brisačo oz. plenico, vendar nič kaj ni bolje. Verjetno je treba dokupit kakšno marelo ali dodatek za strehico, ampak kolikor vem, ekstra za speedi-ja se ne da kupit Pa to, da ni možno obračat ročajev na obe strani, je tudi slabost tega vozička - ravno zaradi sončka, ki sije direktno v obraz. Včasih jo kar vzvratno vozim...Zdi se mi sicer soliden voziček, ampak če bi se za nakup odločala še enkrat, bi za to ceno izbrala kakšnega bolj funkcionalnega. Tinkamiška, naša tudi ogromno lula, kolikor imam izkušnje, plenice ne premočijo, ampak skozi špranje ven priteče (pri nogicah in na bokih) in večje ko so plenice bolj pri strani ven teče, sploh ker se naši že toliko gibljejo. Nisem še probala, ampak sem premišljevala, da bi ji dala gor najprej eno pleničko primerno kilaži, čez pa eno večjo pleničko. Lumpy, ne se sekirat, če se še ne obrača na bok. Če pa želiš, pa jo lahko tudi sama spodbudiš k obračanju. Njeno najljubšo igračko postavi levo ali desno od nje, toliko daleč, da se bo morala pošteno potruditi za igračko. Jz se Klari prav nasmejem, ker ima prav poseben način (tako se mi zdi) prevračanja na bok: leži na hrbtu, nato pa nogice iztege v zrak, se z rokicami prime za hlače pri kolenih in se prekucne na bok. Zadnje 14 dni pa že totalno dviga glavico, tako, da še ramena zraven dvigne . Če jo primem za obe rokici se potegne v sedeči položaj. Potem pa okoli gleda. Važička. Ja, glede menjave okolja..Klara je bila na morju pravi angelček - več in bolj pogosto je spala, ko pa smo prišli nazaj domov je bila pa 2 dni cela štala. Totalno zmešan ritem spanja in hranjenja. Zdaj je že bolje. Pikica in JanjaE jz vaju čist štekam Ali katera daje čaj po žlički? Baje je treba tako začeti s čajem oz. tekočino. Zato, da se otroka navadi na "rokovanje" z žličko. Jz tega žal res nisem vedela , danes pa mi je kolegica to svetovala. Je rekla, da se tako lažje naučijo pravilno jesti z žličke - da uporabljajo usta in jezik tako kot je treba. Aja, drugače je pa Klara začela piti čaj (prej sem jo morala silit z bebe čajem, vode pa itak ne mara), ampak pije samo koromačev čajček od Nestlee-ja (kupi se v DM-u). Sem ga tudi sama probala in res ni slab. Imam prošnjo za tiste, ki ste krstile svoje : Prosim, če mi lahko na privat katera napiše cel postopek - od organizacije do izpeljave krsta. Predvsem me zanima potek krsta samega. Če ni preveč? Ker je že kar nekaj časa od tega ko sem bila sama krščena, pa se ne spomnim več prav dobro, kako to poteka... Ne, resno; dolgo, dolgo sem manjkala pri maši, pa me je malo strah... Zdaj pa šibam malo pred TV.
|