|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARSKE MAMICE
5.5.2006 10:12:36   
pikica*
Dobro jutro!

Me smo imele že pester dan. Danes je namreč Zoja dobila prvo pikico in jo moram pohvalit, da joje zelo junaško prestala. Malo je pojokcala, ko jo je pediater pičil, potem pa je takoj nehala. Pridna puncauser posted image . Zdaj pa spi kot ubita. Očitno jo je tole cepivo čisto zdelalo.
Smo pa danes dobili navodilo, da začnemo s sadnimi kašicami, ker naši gospodični samo mleko očitno več ne zadošča. Tako bomo en obrok nadomestili s kašico. Raste kot konoplja in očitno rabi vedno več.

Mi smo tudi začeli z uporabo športnega vozička. Lupinica je out (tako  se je odločila Zojauser posted image ). Jo damo kar v na pol sedeč položaj in punči uživa. Vse tiste, ki omenjate, da imate Speedy-a, a ste preverile, če se da strehica premaknit tudi naprej (čez voziček)? Niti ne vem kako naj to opišem, ampak pri Quinny-ih je to ponavadi možno (vsaj pri našem Buzzu to gre, in pri unih 4XL in 3XL). Potem daš pa lepo strehico čez, če sonček direkt v user posted image  sije in je problem rešen.  No, pa pri Buzzu se da tudi sedež kontra obrnit (sicer ga moraš dat dol in obrnit, ampak je to čisto preprosto).

Zdaj grem pa še naredit par stvari, potem malo počitka, vsekakor p ane smemo izpustit sprehoda. Je preveč lepo vreme.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1026
5.5.2006 12:09:40   
Nannn
Hojla user posted image

Ja danes je pa res en lep soncen dan in se malo pa gremo ven...sem pa ze razmisljala kdaj bomo potem hodile na sprehod ko bo cez dan tako vroce...najbolje pozno popoldan...kaj bomo poceli cez dan?Jaz sem neki razmisljala da bom sla z Elo v Terme Snovik pa bova tam uzivali in cofotali user posted image  moram pa se preko neta narocit Fredov obroc za naso pupo...ja teli vozicki pa soncek so pa tud en problem...sedaj moram najprej kupiti sencnik in se adapter user posted image  mislimmmm za en sencnik pa adapter bom spet odstela 10.000 sit user posted image  ja ni kaj moram...

Mene pa zanima ce bo katera na Pagu v juliju mesecu...namrec mi smo spremenili termine in sedaj gremo julija na Pag,avgusta pa v Sibenik...

Sedaj pa sibam mal ven na soncka...

Lp Nannn

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1027
5.5.2006 19:24:29   
ajdaN
Ojla punce!

Vas še malo pozdravim preden se poslovim za en teden. Lejte da ne boste preveč čvekale, da vas bom sploh lahko ujela z branjem in pisanjem ko pridemo nazaj.

Naš mali je dans presenetil in spal skoraj 14huser posted image . 10 minutk mu je sfalilo. Ob šestih je jedel, potem sem ga pa malo pred deveto slišala ko je zavriskal. Pa sem ravno slike izbirala za razvijanje in nisem šla takoj po njega. No je pa gospod zaspal nazaj, pa se zbudil malo čez 10.

Ja *hana* včerej sem veselo zapravljala. Sej pol kar glava boli. Ampak če je vse tkoooooo luštno! Ne vem sicer zakaj rabi mali 12 bodijev s kratkimi rokaviuser posted image  ampak se jim nisem mogla upret. Ja no upam, da je zdej preskrbljen za čez poletje. Edino eno tanko jopico mu moram še kupit. A katera ve kje bi to imeli?

pikica* vi pa hitro začenjate z kašicamiuser posted image . Ponavadi pred 4. mesecem pediatri ful težijo.

Nannn kje se pa da naročiti fredov obroč? A ni drugače v Snoviku še malo premrzla voda za našeuser posted image ? Koliko stopinj naj bi sploh imela?

O bobika jaz sem že čisto pozabila kako zgledajo taki  mali. Naš je imel toliko kot vaša zdaj, pri 10 dneh. Pa se mi je zdel takoooooo majhen. Itak pa tam nekje pri 1 letu razlike ne bojo več opazne.

caffee pri nas se podobno obrne na bok. Noge da v luft, potem se pa z vso silo zabriše v eno stran in ves zadovoljen občepi na boku. Pol pa še ene parkrat pobrca, ampak mu še ne rata se obrnit na trebuh.

tinkamiška probej še fitke iz Muellerja. Vsaj za ponoči. Kakšno za probo dobiš od kakšne od nas, potem se pa 1x zapeljete do LJ pa je. Če vam bojo ustrezale sevede.

No tako, midva z malim greva v banjo, potem pa mulca spat jaz pa pakirat. Uživejte, mi bomoooooouser posted image !

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 1028
5.5.2006 20:29:03   
tinkamiška
Hoj!

Punce res ste prijazne, ker bi mi poslale pleničke za probo!user posted image Danes sva kupila Hoferjeve pleničke, baje da so super in Iza ima eno na ritki in že spančka. Bomo vidli, če bojo držale, če pa ne bom pa res eno od vas prosila, da bi mi poslala pleničko a probouser posted image

Danes bom bolj kratka, ker mam zdejle še eno delo in ne morem sedet tukaj in čvekatuser posted image

Pri nas je Iza še vedno rada v vozičku, ampak če je pa več kot tri ure na terenu, se pa tudi pritožuje.

Mi imamo drugo cepljene 18.5. in upam, da bo brez težav. Na Pag gremo pa 25.5., tako, da bo cepljenje že za namiuser posted image user posted image user posted image

Se še vedno dojimo, nič še ne poskušamo.

Aja, jst sem začela dajat Izi vodo požličkah in je tako lepo znala pit po njej, potem sem nabavila pa magični lonček in danes sploh ni znala pit po žličkiuser posted image

Moram nehat, bom jutri več napisala.

Lepo bodite in lahko noč!

Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 1029
5.5.2006 21:44:02   
Anonimen
Hoj se še jaz javim na hitro. Čakam da Lara zaspi pol se grem pa stuširati in spat.

A kakšna mogoče ve kje imajo bodyje tanke z gumbi na ramenih. Do sedaj sem uporabljala brez gumbov iz Leclerca, pa niso več uredu, ker je Lara tako živahna da ji vse ramice ven zlezejo.

Hana a bodo pleničke Pampers Fit že v ponedeljek v akciji v Mullerju. ker moram nabaviti plenice, pa nameravam iti v ponedeljek.

Nočko punce!

(odgovor članu tinkamiška)
  Neposredna povezava do sporočila: 1030
6.5.2006 7:35:13   
Anonimen
Ojla

Da se še jaz nahitro javim. Zadnje dni sploh nisem imela časa, da bi vam kaj napisala. No, pa začnimo.

Prejšnji teden smo se zmenili za krst Klavdije, ki bo v naslednjem mesecu. Tako, da je to sedaj za nami.

Glede kolkov sem vam že enkrat (mislim da) sporočila, da se ne povijamo več na široko. Sam jo bom verjetno ponoči še tako povijala, ker se vedno zbudimo pokakani in Huggies pleničke spustijo vse čez. Bo treba kakšne boljše nabaviti.

Smo pa končno ugotovili, zakaj je Klavdija taka tečka. In sicer zaradi zobkov. Pa ne mislim dlesni, ampak zobke. Včeraj sem namreč videla, da spodaj na strani rine en zobek ven. Se že kar lep vidi belo, pa tudi š**** se že občuti. Sedaj je samo vprašanje časa, kdaj bo predrl dlesen.

Glede vožnje v vozičku - tudi Klavdija noče več biti tako pridna, kot je bila včasih. Sedaj mi mogoče malce podrema, potem pa se čez en čas začne dreti.
Smo pa včeraj sprobali spet kengurujčka. Prej ji nikakor ni pasalo biti noter. Včeraj pa mi je dvakrat zaspala v njem. Očitno ji sedaj, ko nimamo čez dan več pleničke med nogami in ko nismo več tako oblečeni, bolj paše kot prej.

No, moram letet, sirena že tuli.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1031
6.5.2006 8:15:26   
*hana*
Jutro!

Hana se je odločila že ob 6.30, da je spanja dovolj!user posted image
Sem mislila, da bo še malo po hrani zaspala, pa sploh ni hotela jesti, torej jo ni zbudila lakotauser posted image , je pa bila tako živahna, da je joj. no in sem lepo od takrat do sedaj likala, ona pa je opazovala v ležalniku in se režala.user posted image
Danes upam da bo tudi lepo vreme, ker se bomo malo potepali................smo že tri dni samo doma.......pospravljanje, čiščenje terase in urejanje okolice user posted image user posted image user posted image dost mam.
JanjaE ja, akcija se začne v ponedeljek 8.5. in traja do sobote. Bo pa po mojem spet problem za dobit, saj prejšnjič (jaz jih še nisem kupovala) se spomnim, da so debatirale po forumu, da jih ni za dobiti, ker so premalo naročiliuser posted image , sploh Ljubljana. Upam, da pri nas v Kranju ne bo problema........če jih ne boš dobila, javi, ti jih lahko vzamem in se bova že dobili. Enkrat naslednji teden grem jaz v vsakem primeru v Ljubljano (Rudnik) pa se lahko dobiva.
Nannn, tudi jaz sem razmišljala, da bova šli kdaj v Snovik.

O čem se še kaj govoriuser posted image ..........pri nas krsta zaenkrat ne bo, dodajamo še ničesar, še mleko ji gre bolj slabouser posted image , bom na drugem cepljenju 17.5. vprašala, kako naprej, tudi mi gremo na Pag 22.7. za 14 dni....

toliko z najine straniuser posted image

lepo preživite soboto....čau

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1032
6.5.2006 10:13:56   
AlenkaIST
Sobota je tukaj in z njo sonček. očka je moral nekam skočiti pa ga čakamo. Pol gremo pa v eno trgovino, diskont kjer sem našla bodyje po 990 sit. Ha ha! Pol pa še mal na sejem v Trzin, popoldne pa še kaka kavica pade.

Mi še vedno povijamo široko, saj imam ponovno kontrolo šele konec meseca user posted image . Mislim pa da se je mala navadila in jo nič ne moti user posted image . Še vedno vstrajamo na delnem dojenju, čeprav mi očitno zmanjkuje mleka, ker Sara ponoči spi od 11 do 12 ur. Nikoli ni prav. Bom kolikor se bo dalo, itak pa pridejo kmalu na vrsto kašice.

lp, moram šibat ker je bilo dovolj igre sam s seboj....

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu *hana*)
Neposredna povezava do sporočila: 1033
6.5.2006 17:12:32   
Anonimen
Se še jz javim na hitro, preden pridejo obiski. Danes smo naredili en dooooolg sprehod, 1,5 ure v eno smer, šli na pico in kavico, Klaro napapcali, nato pa nazaj domov.

Klari zjutraj že dajem jabolčno čežano, bolj redko in z mlekom zmešano. Zaenkrat ji okus še ni všeč user posted image user posted image . Se kremži, kot bi jedla grenivko. Sicer vsega skupaj niti za gramček ne poje, važno, da se spozna z novim okusom. Aja...no, imamo pa bio jabolka, domača. user posted image

no, obiski so že tu. Šibam. Lp!

(odgovor članu AlenkaIST)
  Neposredna povezava do sporočila: 1034
6.5.2006 22:49:36   
Nannn
Hojla se od mene da malo pocvekamo user posted image user posted image  

*hana* ja voda mislim da bo v Snoviku cist v redu in ravno dovolj topla tako da se lahko kdaj dobimo pa gremo skupaj...jest se nimam Fredovga obroca tako da ga bo potrebo pocasi narocit...jih pa imajo na tem linku  http://www.plavanje-dojenckov.com/  v bistvu ne vem kaj se da nasim user posted image  spodaj a samo plenicka ali kako to gre user posted image   mo bomo na Pagu od 02.07. do 16.07 tako da zal *hana*mi se ne bomo videle-to greste v Straskota ane?

Grem se malo prebrat potem pa v krpe...

Jutri je nov dan...

Nannn user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1035
7.5.2006 12:50:36   
srečica
Pozdravljene januarke in ostale,
Kako ste? Jaz bolj tak.Tako se pridno razpišete, da vam kar ne morem sledit. Res ste pridne. Vem, da ste že pisale o tem ampak vseeno vas prosim za odgovore.  Imam en problem oz. težavo, ki vam je pravgotovo poznana.
Prosila bi za vaš nasvet in pomoč. Moj sonček (3 mesece in 3 tedne) se je včeraj odločil, da se ne bo več dojil. Mleko še imam ampak nikakor noče potegnit. Enkrat potegne potem pa spusti in joka. Včeraj sem mu nato naredila aptamil in je pojedel. Ponoči se je zbudil in še malo vsaj pojedel mojega mleka. Danes zjutraj pa se je ponovila ista zgodba. Dojka nabito polna on pa ni hotel vleči. Zato sem si morala spumpat in mu dat na flaško pa je jedel. Edino mleko se mi je zdelo nekam vodeno. Mogoče je to razlog, da več noče?
Daj povejte mi koliko mora dobit aptamila? Koliko ml? Pojma nimam.
Moram priznat, da sem zelo žalostna, ker se noče več dojit. Kako ste ve prebrodile to stisko?
Pa še to: kako je z uvajanjem goste hrane? Kaj in koliko?
Lepo nedeljo in v naprej hvala za odgovore.

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1036
7.5.2006 13:58:08   
Anonimen
Joj, srečica, kot bi brala lastno zgodbo...Najprej je začela moja Klara gladovno stavkati (v marcu), morala sem si črpati mleko in meriti koliko poje -zelo malo vsak dan. Mleka je bilo kljub črpanju vsak dan manj. Sem šla na Tametil, nato je bilo mleka ogromno, mala pa ni hotela joške....toliko časa sem si črpala in dajala po flaški (po nasvetu zdravnice user posted image ), da se je mala user posted image navadila na flaško in potem...ni šans, da bi jedla iz joške.  Mogoče, včasih, ko si je zaželela crkljanja...Posledično je bilo mleka iz dneva v dan manj, postajalo je vedno bolj vodeno (zelenkastouser posted image ). Jaz sem dokončno obupala kake 14 dni nazaj in popolnoma prenehala dojiti.  Enostavno se mi ni več ljubilo se živcirati in sekirati in Klaro siliti do te mere, da sva na koncu obe jokali. Po eni strani mi je hudo žal, da sem prenehala dojiti, po drugi strani pa sem vesela, ker se je s prilagojenim mlekom končno vzpostavil nek red. Ko jo nahranim po flaški sem vsaj 100% da je mala sita za vsaj 3 ure. Tolaži me edinole to, da se mala sploh več ne obrača z glavico proti prsim, predvidevam, da jih niti ne pogreša. Jaz bi ti svetovala takole: če ti to "mučenje" z dojenjem ne predstavlja prevelikega stresa in če si zares še močno želiš dojiti potem ti svetujem, da flaško dokončno črtaš in mali VEDNO ko hoče jesti ponudiš dojko. Tudi na vsake pol ure ali manj. Le tako, menim, da se bo MOGOČE spet navadila dojiti. Bo pa zate zelo težko. Boš morala biti hudičevo močna, da ti bo uspelo. Jz sem (žal) obupala. Sem  si pa obljubila, da moj naslednji otrok flaške ne bo videl do 6. meseca!

Glede uvajanja pa sem jz že začela tako, da ji zvečer v flaško dodam eno malo žličko riževe kašice (brez glutena), to je manj, kot piše na škatli, le toliko da malo zgostim mleko.

Zjutraj pa ji dajem jabolčno čežano. Sicer vsega skupaj ne poje niti za pol male žličke, ampak važno, da se navaja na okus.

Nekatere pa so svojim user posted image začele s sadnimi sokci - po žličkah (ne več kot žličko, dve na dan) npr. korenčkov sok, sok rdeče pese...

< Sporočilo je popravil caffee -- 7.5.2006 14:02:32 >

(odgovor članu srečica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1037
7.5.2006 15:56:38   
lumpy
Končno sem imela malo časa , da sem vas prebrala za nazaj.

Vidim da se pripravljate nekatere na krst, tudi mi, poslali smo že vabila, pa vse rezervirali, le oblekico še iščemo. Pa zas punčke ni problema, dobiš povsod in karkoli hočeš, fantje pa kot da ne grejo k krstu?!?

Ve katera kje dobiti primerna oblačila za fanta, ki gre k krstu?
Ne bi rada nemreč nekaj oh in sploh, pa ne vem kako full svečano, zamislila sem si le belo barvo ali mogoče nežno modro. Gledala sem že v Baby centru, pa Emporium... Če že končno najdeš kaj v mejah svojih želja pa je pliš, ampak v plišu mu bo konec maja , če bo takšno vreme prevroče, bi raje imela kaj bombažnega.

Caffee in Janja e, kdaj imate krst ???

Vse ste očitno z mislimi že na odpustu , pa večina gre kar na Pag. V katere dele Paga pa greste? Hana zate vem da greš v Straško. Pa ostale ?

Srečica,
žal mi je da se ti pričenja zgodba kot nam, že pred nekaj časa. Pridružujem se mnenju Cafee, takoj ko bo enkrat flaška adijo joška. Če želiš da dobi še  vsaj nekaj tvojega mleka  pač vztrajaj in si pumpaj pa mu daj po flaški, ampak vedi da bo šlo z mlekom le še navzdol in ni šans da ti še potegne pri jošku.
Kakorkoli se boš odločila, bodi vesela da si lahko vsaj tako dolgo dojila.

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1038
7.5.2006 17:45:27   
alenkica
No, moram potrkat, da naš mali še zelo pridno papa ko ga dojim. Jaz pa se bojim, da mi bo mleka še zmanjkalo, čeprav, ga imam zaenkrat še preveč. Je pa Jure že pravi korenjak in kar ne morem verjet kako se je poredil v 4 mesecih. Kmalu ga ne bom več upala pestvat, tako je težak.
Hrane mu še ne dajem. sem mu pa dala pokušat sladoled stopljen in torto, pa se je samo oblizoval, ni imel nič proti. Drugače pa mu dajem čaj in zadnje čase zelo zelo rad pije, tako močno sesa, da mu dude ne moreš dati iz ust. user posted image user posted image

Me pa zanima, kje ste ve kupile spalno vrečo, namreč zadnja 2 tedna tako močno brca, da sem ga že večkrat našla odgrnjenega. Kakšno moram kupiti, če je otrok velik približno 65,66 cm. ali z dolgimi ali s kratkimi rokavi?

Lepo se mejte!

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 1039
7.5.2006 19:23:13   
srečica
Sem vesela, za odgovore. Hvala vam. Seveda pa bom vesela tudi ostalih odgovorov. Sem si prej eno dojko sčrpala in mu dala za pit, vmes pa mu dala še drugo dojko in je vlekel. Jupi. Pa je oboje pojedel flaško in eno dojko. Bila sem zelo srečna. Res si želim še dojit in se bom maksimalno tudila.
Lep pozdrav
Darja

(odgovor članu alenkica)
Neposredna povezava do sporočila: 1040
7.5.2006 20:25:55   
mayflower
Mi smo v petek dobili prvo pikico. Je bil tako priden, da sploh ni zajokcal, ko jo je dobil. Še vedno kašljamo, vendar pediatrinja pravi, da so plučka v redu, in da se mu še vedno čistijo sinusi. No upam, da bo tega kmalu konec, nosek ma že v redu, zdej pa upam, da se bo ta kašelj končno pomiril. Je pa potrdila moja predvidevanja, da to lahko kaže na kako poznejšo alergijo na cvetni prahuser posted image .
Ovčka: Enkrat si tud ti spraševala glede alergij na cvetni prah. Pediatrinja mi je rekla, da jih tako majhni otročiči nimajo.

Drugače je pediatrinja rekla, da ga lahko vozimo v vozičku za naslonom dvignjenim za 45°. Vendar vragcu paše edino v lupinci-tam ma najboljši razgleduser posted image . Kar se tiče kenguruja, je rekla da ga lahko noter nosimo, če lepo drži glavico pokonci, vendar ne preveč časa skupej. Danes moj dragi sploh ni opazil, kdaj mu je zaspal noteruser posted image . Počasi bomo očitno tudi mi morali začet uvajat gosto hrano, ker kaže da našemu user posted image samo mleko ne zadošča več. Danes smo mu dali pokusit bananopa jo je hotu sesat. Smo dobili navodila, da zaenkrat kvečjemu dodajamo aptamil. Šele ko dopolni vsaj 4,5 meseca, pa lahko začnemo uvajat kako kašico. Lahko pa ga navajamo nanove okuse in mu damo kaj za obliznit. Lepo se imejte

(odgovor članu srečica)
Neposredna povezava do sporočila: 1041
7.5.2006 20:38:33   
lonja
Hojla,

no, pa je še en lep vikend pred nami. Smo se full potepali in posledično tudi fajn spimo.

Včeraj smo se dokončno zmenili za krst na Jezerskem, ki ga bomo imeli čez 14 dni. Tudi mi še oblekce nimamo, nekaj bomo kupili, ampak nič posebnega, nekaj takega, da bo lahko tudi še pol kdaj oblekla. 

Danes pa smo jo mahnili čez Rožnik v Tivoli, vmes sva si z user posted image  privoščila še kosilo, pol pa smo skupaj odjadrali še na sladoled. Mnjamiiii..... Je bila Ajda v vozičku ene pet ur in začuda full pridna, no, resda smo se vmes tudi 2x dojili.
V torek imamo pa 2. cepljenje, upam da ne bo kakšnih reakcij, saj imamo namen še v torek ali pa potem v sredo odriniti proti morju. Ima naš oči 14 dni dopust, pa bomo malo izkoristili. Upajmo, da se vreme v torek preveč ne sfiži..

Srečica, tudi pri nas so bili dnevi, ko Ajda ni hotela potegniti. Sem nekako stvari takrat malo analizirala, pa sem ugotovila, da je bila ali preveč utrujena, ali pa je bila dojka preveč polna in ni mogla dovolj zagrabit.Pa sem nekako vztrajala, pa skoz sem se morala samo sebe miriti, saj edino, česar res ne smeš, da bi otroku pokazala, da si nervozna, ali da se sekiraš. In ko je povlekla, sem jo vedno znova pohvalila in je res steklo. Tako da dojim brez večjih problemov že od začetka in še ni bilo treba nobenih dodatkov. Ne obupaj, držim pesti!!!!

No, grem še pod tuš, pol se pa mal stisnit k možeku na kavč. Se beremo, lahko noč vsem!

lonja user posted image in Ajda user posted image

(odgovor članu srečica)
Neposredna povezava do sporočila: 1042
7.5.2006 21:43:04   
LE&TA
Srečica, če maš mleko vztrajaj. Meni ga je zmanjkalo in smo sam še na flaši, kombinacija joška in flaška je bla pa fuul naporna zame in za mojo pupo! Zdej je pa fajn ker vsaj vem kolko poje in za kolko časa bo zdržalo! Mi pa zdej poje 190ml na 3,5 do 4 ure, 5 obrokov na dan.

Včeraj smo dale z mamo Tinkari malo jabolka in malo pomaranče in je oboje ful cuzala, vem da je treba dat sam eno stvar ampak smo ji dale kar oboje, ful se je oblizovala, pa mal banane smo ji tudi že dali in je blo strašno dobro! Prav zares pa še nisem začela z uvajanjem goste hrane, pride še patronažna mal povedat o tem!

Smo pa že kupli Fredov obroč in ga bomo še pred dopustom sprobali u banji, sam je zdej še prevelik okoli trebuščka in bom dala eno brisačko okoli. Sm naročila kr preko interneta (je že Nannn napisala stran) in so v 2 dneh poslali, je 5700 + poštnina (okol jurja!!) Lahko se pa naroči tudi neoprenske hlačke, če si dolgo v vodi so fajn, jst bom pa kupla kr v DMu tiste pleničke za kopat in bo.
Za zaščito proti soncu pa uporabljam od Vichija! te stavri so ful drage sam za naše sončke damo vse, ne!!??

Naša pupa je bla dans zvečer tko tečkana in zaspana da sva kopanje preložila na jutri.
Spanje pa mi je zjutraj podaljšala iz 6 ure na sedmo!user posted image

Nočkouser posted image

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 1043
7.5.2006 22:24:09   
Anonimen
Hoj!

Hana hvala za ponudbo za plenice, mislim da ne bo potrebno, ker grem jutri zjutraj takoj v nabavo v Mullerja, tako da bom tam že ob 9h.

Lumpy! Glede oblekice za krst za fanta, enkrat sem jih vidla v Baby centru v Ljubljani na Rudniku (čisto na koncu trgovine v desnem kotu), so ble ful luštne oblekice.
Drugače pa pri nas še ne vem kdaj bomo meli krst. Jaz bi jo rada krstuila v Juliju pa mi vsi težijo da je prepozen. Sicer pa prej kot v juniji pri nas ne bo možno, ker ima župnik v maju obhajilo in birmo.

Alenkica spalno vrečo sem jaz kupla v Baby centru (kar se tiče cen so povsod prbližno iste - v glavnem precej drage). Lara je velika tud okrog 65 cm pa imavi spalko št.2, je pa že od drugega meseca v njej, tko da mislim da komot kupiš št. 3. Je pa brez rokavov. Jaz sem vzela tisto malce dražjo, ker je bolj mehka pa malce daljša.

Danes pa je Lara hotla na vsak način nesti svojo nogico v usta, kok je bla posrečena. Pa zraven je bla tok huda ker ji ni uspelo.user posted image Pa kako luštn nese flaško v usta, pa zmeram ji ne rata pa nese flaško kar proti učkom ali pa čelu.

Sicer pa so naši user posted image vsak dan bolj posrečini in kaj novga pogruntajo. Kar škoda ker tok hiter zrastejo.

Nočko user posted image user posted image

(odgovor članu LE&TA)
  Neposredna povezava do sporočila: 1044
8.5.2006 7:06:14   
*hana*
Jutro!

Punce, danes pa jaz vas prosim za kakšen nasvet, mnenje glede hranjenja naše punce, ker jaz sploh več ne vem, kako in kaj.
Bom poskusila čimbolj kratko in jedrnato opisat situacijo.
Do pred cca 14 dni hranjenje normalno cca 5x na dan po 90-120 ml na 3-4 ure, ponoči prespala od 21h-7h. Zelo redko se je zbudila ponoči in sicer če se je okrog 4h in pojedla, potem pa je temu primerno tudi podaljšala spanje zjutraj.
Potem pa je imela cca 4 dni gladovni štrajk, res je zeloooooo slabo jedla, tudi samo tri obroke na dan, pa še to bolj na silo. Ponoči pa je bilo še kar podobno, kakor prej. V teh dneh smo tudi dopolnili 4m in prešli na Milumil2 (jaz sicer nisem in ne vidim nikakršne razlike).
Zdaj zadnji teden pa sicer bolje je, ampak ima zelo čuden ritem. Jutranji in dopoldanski obrok še kar normalno poje, okrog 100ml, popoldanskega zelo malo, ali pa ga celo spusti, zvečer pa spet bolj upiranje, kakor ne, tako da jo nahecamo pred spanjem največ za 70ml (pa če tudi je prejšnji obrok 6 ur nazajuser posted image ). Ponoči pa OBVEZNO bujenje okrog 2h, zdaj dva dni pa celo dvakrat in sicer ob 24h in 4-5h. In obakrat dobesedno pohlasta od 120-150ml in takoj zaspi.
Torej ima še vedno 5 obrokov, samo da je dva prenesla v nočuser posted image .
No in kaj naj sedaj glede dodajanja? Po eni strani (čez dan) je totalno nezainteresirana za hrano, če pa gledam noč pa ima punca absolutno premalo (kar je tudi glede na večerni obrok za pričakovat). Sem mislila, da bi ji zvečer dala kakšen dodatek v mleko (kakor je pisala caffee), pa kaj ko še to noče pojest. Ali naj ji dam prvič ponočiuser posted image

Kaj svetujete kdaj (če) dodajat, kaj?
Tiste ki dodajate riževe ali druge kašice v mleko zvečer.......kako pa je z pretokom čez cucelj?

Hvala!
LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1045
8.5.2006 8:39:49   
AlenkaIST
Sem spet mal štrajkala pa bom zdaj napisala kaj je novega. V petek sem bila na obisku v porodnišnici (sem svakinji pripravljala teritorij user posted image ). Rekle so, da če je otrok tako močan, da sam hoče biti pokonci mu pusti. Tako se naša Sara nosi samo še pokonci.

V vozičku jo vozim v športnem delu, nič pripeto in še vedno v bolj ležečem položaju. Ko zaspi jo ponavadi zravnam. Ima pa od enega do drugega konca strehe potegnjeno elastiko s figuricami. Te so ji blazno zanimive in ima ogromno dela z njimi. Grem lahko komot na kavo za 2 uri pa bo (verjetno) mir. Samo da je res sita pa je vse v redu.

Sem pa v petek dobila še Tamitil. Mislim, da bi mi drugače res mleka zmanjkalo. Tudi danes je Sara spala od 8,20 do 7,30. Se je zbudila pa ene 10 min regljala pol pa kar nazaj zaspala user posted image  in še vedno spi. Brez da bi jedla user posted image

Aha, nekaj se oglaša. Ampak se spet pogovarja z Miki Miško na steni user posted image  ČAO

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu *hana*)
Neposredna povezava do sporočila: 1046
8.5.2006 12:26:52   
XXYY
Lep pozdrav še od nas!

Mi smo zdaj glih nazaj iz prvega sprehoda. Lara je bila zelo pridna user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image , ker je mami nekaj pogruntala kako jo zabavat, da ne bi jokala v vozičku. Ker naš voziček nima takega orodja, da se premika iz ene v drugo stran oz. da bi Lara gledala mene, ko vozim in na drugo stran (brez mene) - upam, da me razumete. In kolikor sem jo dala, da me ni videla, se je takoj začela dreti. Ko sem jo pa dala tako, da je mene gledala, je pa bilo vredu. Tako, da sem bila kar večino v polpokončni drži, ker sem "rivala" voziček brez držala user posted image  . Tako, da to ji je bilo zelo všeč, da sve se malo pogovarjale in sve kaj zapele. No potem je pa zaspala, končno. Sem skoraj jaz prej zaspala, ko sem vozila un voziček, kot pa ona. Bomo videli kako naprej. Po mojem bom mogla malo pogledati v trgovinah za kakšen bolj mali športni voziček, ki se da orodje na obe strani. Bomo videli.

*hana*: tudi nama se to dogaja. Prejšnji teden je še celo noč spala. Čez dan spije okorog 60 ml za kakšno uro in pol ali 2. Če bi ji več naredila, bi pustila. Tako, da ji dam večinoma po 60 ml, pa še to ne spije včasih vsega. In pred spanjem  sve včasih imele, da je spila 160ml, zdaj pa komaj 30ml. A ponoč se pa zbudi okrog pol 2-2 in takrat potem popije 120ml, pa še zjutraj še kakšnih 100ml, potem pa nikakor ne več kot 60ml. Tako, da sem ji včeraj zvečer ji dala PLASMON piškotek noter v mleko, k se takoj stopi in lahko je komot za po flaški pit. No, pa je spila okrog 100ml s presledki. Malo jo na finto vržem. Ko noče več, ji dam dudo (to takoj zagrabi), čez nekaj časa ji vzamem dudo ven in ji dam flaško notr, potem malo popije in spet dudo in pol spet flaško. Tako da se tako malo hranimo. Sam kaj ko je pa spet tako ponoči. Ne vem kaj sploh naredit. Tudi mene zanima tiste, ki jim dajate žitne oz. mlečne kašice v mleko, kateri cucelj imate za tako mleko?

Mayflower: ja verjetno Lara res nima alergije na cvetni prah. Ker je zdaj, ko je lepo vremo, nič ne kiha ali imela kaj nos zamašen in rdeče oči. Verjetno je je takrat malo vetrček pobožal po očeh in nosku, da je imela solzne oči in je kihala. Hvala bogu.

No, se se še kaj oglasim potem proti večeru.

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 1047
8.5.2006 17:32:06   
Anonimen
Iz tega prehranjevanja bom jz še doktorirala user posted image

Hana in Ovčka; jz zvečer dodam malenkost riževe kašice, imam Aventovo flaško s cucljem, ki spreminja pretok na I,II,III. S pretokom I normalno pije s kašico zgoščeno mleko.

Hana, a si pediatra kaj kontaktirala glede slabega apetita. Ko sem jz imela s Klaro v marcu "komedije" me je zdravnica skoraj nadrla, kaj da sploh še čakam in otroka ne pripeljem pregledat....So ji vzeli urin in kri, ampak je bilo na srečo vse bp. Jz sem se torej že navadila na to da malo je, sploh čez dan, ponoči pa bi vse nadoknadila. Čez dan ima 3-4 obroke po cca 120-140ml. Pa še to jo moram včasih kar siliti. Ponoči se pa zato zbuja tudi do 4x,5x in popapca tam okoli 100 ml, vsakič. Pravi francoski jedec - večkrat po malem. Mogoče je tudi tvoja Hana taka. Važno, da pridobiva na teži in je živahna kot običajno. Ne sekiraj se preveč.

Tako kot Ovčka, tudi jz uporabljam finto z dudo, ampak je ta finta uspešnejša med spanjem. Dudo ji torej med spanjem vzamem iz ust in ji poturim flaško. Ne da bi sploh vedela jo izprazni user posted image user posted image

Klara ravno spančka in pravi čas je, da ji grem vsilit flaško.

Aja, pa še to: a niso 2-jke (aptamil2, milumil2...) le kot dopolnilo k prehrani, torej, kadar otroček že je drugo hrano? Jz npr. riževo kašico zmešam z dvojko, mleko pa ji še vedno dajem enko.  Kolikor je meni znano so dvojke manj hranljive kot enke user posted image Prosim popravite me če se motim!

Zdej pa hitro flaško pripravit....

Lp!

Lp!

< Sporočilo je popravil caffee -- 8.5.2006 17:35:28 >

(odgovor članu XXYY)
  Neposredna povezava do sporočila: 1048
8.5.2006 18:52:28   
Anonimen
Čau punce, a se mene še katera spomni? user posted image  Januarka, ki se vam celo večnost ni javila. Doma imam tako grozljivo počasen internet, da mi ne znese čvekat z vami, čeprav bi rada. Ampak ker nisem med tistimi srečkami, ki bi lahko uživale porodniško celo leto, sem nareč samo še na polovični porodniški in danes prvi dan v službi, se vam končno lahko malo javim, ker tukaj imam pa hiter internet.user posted image

V glavnem, naša Špela je zdrava, velika punca. Pred dvema tednoma so ji v posvetovalnici namerili 63cm in natehtali 5665g (rojena s 53cm in 3900g).
Spimo v glavnem celo noč, izjemoma se zbudi in hoče jest. Dojiva se ne več. 2 meseca sva se polno dojili (če odmisliš začetek v porodnišnici, ko nisem imela takoj mleka), potem en mesec dodajali, zdaj pa sploh noče več pri meni, ker se je čisto razvadila s flaško, meni je pa tudi že skoraj čisto zmanjkalo mleka. No, zdaj sem že brez, ker se že 2 tedna ne dojiva več. 
Najprej sva bili na aptamilu 1, potem pa sem prešla na bebo 1, po kateri je bila nekaj časa skoz lačna, kar mi je čudno, ker naj bi beba vsebovala škrob, ampak aptamila pa noče več pit sploh. No, zdaj se je tudi glede tega unesla.
Se pa tud blazno čudno prehranjuje, nikoli ne vem, kolk ji naj naredim. Včasih noče več kot 60 popit, včasih pa popije tudi 150 ali več. Zvečer še največ poje. Pred kopanjem dobi cca. 80-100 ml, po kopanju pa še 150-200 poje, kakor kdaj. Prav neverjetno.
Pleničke uporabljamo Beauty baby od Muellerja, prej smo bili na Babylove od DM, pa so Muellerjeve še cenejše in še veliko boljše. Pamperske so mi pa en navaden šit. Drugih pa nismo sprobavali.

Hmmm, saj ne vem zdaj, kaj bi še napisala, čisto sem naspidirana danes in me lastne misli prehitevajo, da jih ne sledim. Se vam bom pa zdaj večkrat pridružila v klepetu, ob tistih dneh, ko bom v službi. Delala bom namreč 2-3x na teden poln turnus, ker mi 4-urnega delovnika ne morejo omogočit, meni pa tudi tako paše, da sem manj dni odsotna.

Se beremo. Pa pa. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1049
8.5.2006 21:12:37   
Reza
Sem zasledila, da nekatere omenjate TAMITIL. Kaj je to?

29. decembra se je rodila naša Ava.

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?