yennika
|
Alo mamike, vas že kaj matra?Jaz bi po eni strani že kar šla v Rim,sploh zdaj ko vem da ima naše dete že skoraj 4 kile!!!!!!Me občasno nekaj zašraufa-pa potem ugotovim, da je to samo prebava.Me pa zelo pika v nožnici, tak neprijeten občutek, kot bi me z iglico kdo.Sicer pa, ko bo pravi čas za to, bomo ž vedele kako in kaj. Jaz sem si nabavla kremico bepanten-roza. Baje je zelo fajn za vse, za ritko prav tako za bradavice.Bomo videli. Je pa edino to nerodno, ker si jo je treba izpirati pred dojenjem.Blazinice tudi imam. Zaenkrat od babylove, za potem bomo videli. Jaz sem nabavla fiziološko za noseka, ampak imam take male plastenke po 10 ml. Res ne vem kako bi z veliko plastenko!!!!!Potem rabiš pa ja še brizgalko zraven!Sploh pa nikjer ne piše , da jo bomo rabile.Uporablja se samo takrat, če ima mali zadelan nosek in gosto sluz, da potem malo razredčiš vse skup, ampak je potrebno potem vse to aspirirat ven. Ne vem, meni je zelo mučno če dobim vodo-sploh morsko v nos, me potem zelo peče. Bebice pa verjetno tudi! 70% alkohol tudi imam, ampak za vsak slučaj. Popek je bolje pustiti kar pri miru, sploh če lepo suši. Pravilo je-SUHO NA SUHO!Torej, če bi bilo kako vnetje, bi kaj iz popeka rosilo itak nimaš sama kaj za prčkat tam okoli.Tudi patronažna ga lepo očisti z FR in sterilnim zložencem, dobro osuši,ponavadi naspreja tudi z bivacynom, da lepše suši!Sem gledala zadnjič po neki nemški tv, da ga sušijo s fenom, ker oni bebo takoj po porodu že kopajo!Saj pravim odvisno od smernic! Pomembno pa je seveda tudi opazovati okolico popka,rdečina, odteklina...je namreč pokazatelj vnetja. Takrat je dobro iti takoj na pregled. Z našimi sončeki pa bo vse ok, saj smo se tako odločile,ne? Aja, alkohol lahko uporabiš tudi za razkuževanje povijalne mize in rok! LP
"Bilo je seme, bil je popek, zdaj cveti najlepši cvet." 1.9.06 sem dobila najlepše ime - mamca! 5.5.09 je našo družino izpopolnil še en član. Sedaj sem doma med tremi mušketirji-in lepo mi je! Življenje je tukaj in zdaj!
|