|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke
21.8.2006 18:44:46   
Tejcha
Sej nočm bit žleht, sam sm kr mal potolažena, ko vidim, da nimam samo js problemov z "buhteljčki"...

Danes sem nabavila (končno!!!) knjigo To sem jaz. Prej mi je nekak bolj dišala Mali jaz, sam sem se, ko sem prelistala tole, razjokala in enostavno nisem mogla mimo... Tak je na lepo napisano, da sm se cmerila celo pot iz Lj...  :) A vas tudi kakšna stvar vrže s tira? Js imam dost že kak lep film, pa sm že cela adijo... :)

Tud mene zanima, kak je s srečko...

A vas je kaj strah?Js se ful veselim trenutka, ko bom lahko k sebi stisnila štručko, tistega prej pa malo manj...

Punce, nežno božajte svoje bušije in uživajte še teh nekaj dni... Čisto prehitro bo
minilo ...  :)
Lp, T in user posted image

...In res... Ni lepšega občutka, kot je nežen dotik otroške ročice ...

(odgovor članu princes)
Neposredna povezava do sporočila: 1201
21.8.2006 20:04:04   
yennika
Mamike, da o nežnosti in krokodiljih solzal sploh ne govorite. Jaz sem tako občutljiva, da se že komaj sama sebe premzam, da ne planem v jok!Mislim, da so moji hormoni zdaj na vrhuncu. Sploh, ko slišim kaj v zvezi z porodom, bebicami..Ko pa pomislim na mojega otročeka, ko ga prvič zagledam, pa itak rabim brisačo poleg.
Jutri imam zopet ctg, že tretjega ta mesec. Jupi!Me zanima kaj bo pokazalo, ker imam občutek, da se spodaj nekaj dogaja,ker me tako pika v nožnici. Vam javim.Atek se je sicer zmenil z malim, da naj počaka še kakšen teden, ko začne z dopustom. bomo videli, če ga bo mali poslušal.Sicer pa je do konca še 2 tedna in 3 dni!user posted image

lp

"Bilo je seme, bil je popek, zdaj cveti najlepši cvet."
1.9.06 sem dobila najlepše ime - mamca!
5.5.09 je našo družino izpopolnil še en član.
Sedaj sem doma med tremi mušketirji-in lepo mi je!

Življenje je tukaj in zdaj!

(odgovor članu Tejcha)
Neposredna povezava do sporočila: 1202
21.8.2006 20:41:56   
incabinca
Yennika: Že tretji ctg? vau! Jaz imam jutri šele prvega, pa sem tudi že v 38t.

(odgovor članu yennika)
Neposredna povezava do sporočila: 1203
21.8.2006 21:31:10   
Enchantress
Hejla punce!

Sem mal pokukala k vam - vas kar redno berem - čeprav jaz že cartlam od petega julija.user posted image
Se kar rada spomnim na čase, ko sem še jaz svojo sončico nosila pod srčkom.

A x srečka x je že rodila?user posted image

Lep preostanek nosečnosti vam želimuser posted image

Običajno je, da starši skrbijo in vzgajajo svoje otroke, vendar lahko tudi otroci včasih razsvetlijo starše in jim pomagajo pri preoblikovanju.

(odgovor članu princes)
Neposredna povezava do sporočila: 1204
21.8.2006 22:05:58   
borovnička
Vse že komaj čakamo ta naša deteca.user posted image Meni se je včeraj ponoči sanjalo, da mi je voda odtekla in to tako v živo, da sem vstala, šla na wc in pograbila nahrbtnik, v katerem imam stvari za v porodnišnico in sem že hotla naše zbudit, da me kdo pelje.user posted image Čist sem bla zmedena.user posted image

Imam pa jaz tudi jutri prvi CTG in komaj čakam.user posted image Me zanima kaj se dogaja, čeprav mam občutek, da še kar nič. Bomo vidli kdaj me bo naslednjič naročila. Upam, da kaj prej, kot pa na 14 dni. Ker čez 14 dni imam pa že rok.user posted image

Kako hitro je šlo teh 9 mesecev. Se mi zdi, da sem šele prejšnji mesec zagledala tisti dve črtici, zdaj pa že čakamo našega user posted image , da se odloči prit na svet.user posted image

Jutri grem še v nakup, ker sva ugotovila, da nama manjka samo še zaščitna podloga za v posteljico, če slučajno kaj premoči, da ne bomo jogija uničevali.user posted image

Se je katera odločila, da si bo naredila spominek na nosečnost? Odlitek bušija? Jaz grem ravno jutri kupit mavčni povoj. Se mi zdi taka lušna ideja.user posted image

Tako, zdaj grem pa počasi spat.user posted image Mogoče se nam pa srečka te dni kaj oglasi.user posted image

Pozdravček user posted image

(odgovor članu Enchantress)
Neposredna povezava do sporočila: 1205
22.8.2006 10:30:02   
princes
Jaz se tudi takoj zjokam, sem bolj občutljiva zdaj proti koncu, kot v prvih mesecih...user posted image
ful je šlo hitro, čeprav se mi zadnja dva meseca vlečeta bolj, kot pa vsi prejšnji..

user posted image   Jaz se tudi že veselim objemčka svojega user posted image , samo tistega prej pa čisto nič...V bistvu se sploh še ne zavedam, kako hitro bom pristala v porodnišnici..user posted image A ve se..???user posted image

No danes se malo bolje počutim, včeraj sem kar prespala večino dneva, pa sem mislila, da ponoči ne bom mogla, pa sem vseeno spala kot top..user posted image

Jaz pa naslednji pregled sploh nimam CTG, imam navaden pregled, pa bom že v 38 t...Bom kar mal rekla, kaj se grejo, če me ne bo ornk pregledala.....
Zdaj jih mam pa dost...user posted image

Lep dan...

(odgovor članu borovnička)
Neposredna povezava do sporočila: 1206
22.8.2006 12:57:02   
yennika
Borovničkauser posted image A ti bi pa kar letela?user posted image A veš, da se meni isto dogaja ponoči, se kar šlatam spodaj če je že kaj mokro.user posted image
Sem ravno včeraj mojmu omenla, da bi imela odlitek bušija in da moreva it mavec kupit. Pa je rekel, da bo malega zeblo!user posted image Imela bi pa takega od ziz do nadsramja, potem bi ga z bronzo prešpricala, notr pod bušija dala žarnico in bi imeli lepo lučko v otroški sobici! Kaj pravite? Borovnička, ti si tak maher, daj povej tvojo idejo!

Drugače pa moram pohvaliti svojega G, je res ta pravi dohtar. Vedno si vzame čas za pacienta, pa čeprav je v čakalnici polno. Na začetku nosečnosti me je naročal na 3 tedne zaradi slabosti in staleža, potem ko se je vse umirilo pa na 4 tedne. Skoraj vedno mi je naredil UZ, čeprav oba vema da mi pripadajo 2-3-je. Jih pač ni vpisal v kartoteko. Potem sem imela preglede na 14 dni, zdaj jih imam pa še na 5-7 dni. Vedno me tudi vaginalno pregleda-razen na nuhalni me ni. Ni prijetno, vendar kako naj veš kaj se spodaj dogaja brez tega!Na ctg me priklopi za pol ure in res je ta pravi filing poslušati srčeka svojega bebija. Danes gre atek z mano, komaj čakam.

Sicer pa sem imela danes pravi kozmetični dopoldan. Sem se spravila malo v red. Potrebna sem bila že depilacije-moram povedati, da mi je komaj uspelo. Uredila sem si tudi pedikuro, nalakirala nohteke, populila obrvi...Zdaj pa sem pripravljena....user posted image

Urškamravlja, meni pa dnevi zdaj proti koncu tako minejo, da sploh ne registriram v katerem tednu sem. Bežijo, bežijo...
A vam telefoni že kaj več zvonijo? A dobivate take obiske kot jih niste že dolgo?user posted image Zanimivo, a?Kaj šele bo?

X-srečka se pa nič ne javi? Nazadnje se je 17.8, ko je spraševala kako vedeti, da ti odteče plodovnica. Je po mojem potem po odgovorih kar naravnost v porodnišnico pičila!Držim pesti, da je vse ok in da se nam kmalu javi!user posted image

Izkoristite lepe dneve in uživajte v mirni nosečnosti!user posted image

lp

(odgovor članu princes)
Neposredna povezava do sporočila: 1207
   [Brisano sporočilo]
22.8.2006 13:15:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu yennika)
  Neposredna povezava do sporočila: 1208
22.8.2006 13:40:02   
Tejcha
helou, babike, :)

Prekladam se iz enega konca stanovanja na drugega... Vmes malo likam, pomivam posodo... se spravljam k kozmerični urici... Nimam cajta za cel dopoldan... :) Zjutraj me je začelo nekaj špikati... že dvakrat sem se šla stuširat... Mamike, kdaj bote zagnale paniko? Js mam že od zjutraj feeling, da mi bo nekaj ven padlo... Mali ful miga, tk da po mojem še to ne more bit to.. Pa še mal prehitr je... Bo morala katera od vas prej v Rim, :) Sam vseen... Kdaj boste imele dovolj in boste rekle možekom: "Gremo, akcija!" ?

Js si ful ne znam predstavljat, kak bo to izgledalo... Si ve? Kdo bo večji paničar? kaj boste rekle, ko boste prišle do porodnišnice? A mislite prej klicat dežurnega oziroma h ginekologu?

Če voda odteče, pa ne v celoti (kak sploh veš, da je to vse, al pa ni vse?)... se vseen napokaš v avto in pelje dragec al boste klicale rešilca? Ful me je zagrabla panika, ker se ful čudno počutim...  grem mal v vodoravni položaj, bo mogoče kaj bolje...

Yennika.... kako si pa prišla do nohtov na nogi? Sama sem drgač kar precej gibčna, sedaj mi to uspe le, če sedim po turško, :) in se zdi to mojmu neznansko smešno...
Aja, pa še eno glupo vprašanje: a "taspodnjo frizuro" si boste same porihtale? na nulo?

huh, sem se spet razpisala...

Pozdravčki,

(odgovor članu yennika)
Neposredna povezava do sporočila: 1209
22.8.2006 14:30:13   
Billi
Ojla!
Vidim, da ste ene že imele CTG. Dajte malo opisat kako to izgleda - koliko časa traja, kaj se vidi oz. sliši, ker jaz nimam pojma o tem, ampak se že veselim naslednji teden...
Aja, pa še to. Kako ginekolog ugotovi položaj otroka? A lahko samo z UZ, ali lahko tudi samo s tipanjem trebuha?
Jaz sem si ta spodnjo frizuro že uštimala na nulo in jo bom tako vzdrževala do konca, ker nočem, da me tam brijejo. Sem mogla pa uporabit špegu, da mi je uspelo user posted image . Z nohti na nogah imam pa tudi probleme. Sej si jih nekako postrižem, ampak bolj tko za silo...
Komaj čakam, da se x_srečka_x javi.

(odgovor članu Tejcha)
Neposredna povezava do sporočila: 1210
22.8.2006 18:26:48   
borovnička
Helou nosečke!user posted image

Jaz pa danes zjutraj vstanem, se stuširam in vsa vesela oddrvim k svoji G na pregled v pričakovanju, da me bo kar v porodnišnico poslala počasi rodit.user posted image Me je nekaj matralo ponoči, kot menstrualni krči, samo mal bolj močno (kar so popadki pravi moja G). No, me priklopi na CTG in potem poslušam srčka našega pikipokija ene 20 minut.user posted image Pridem do G, vse ok, o popadkih ne duha ne sluha, me je naročila čez en teden, ko bo na vrsti spet CTG in pa pregled, če sem že kaj odprta pa še UZ, da bo videla kolk je mali približno težek in kak je obseg glavice.user posted image Torej, ne gremo še rodit. Malemu je tak luštno, da se še preveč popkovine drži, glavico pa fejst stran od izhoda.user posted image

Yennika, no pol nisem sam jaz tolk nora, kot meni pravi moj user posted image , ko pravim, da bi mela odlitek bušija za spomin. Men se zdi pa tkooo simpatična ideja.user posted image Sem ravno danes kupila v LJ (BTC, pri Levčku) mavčne povoje.

No potek je pa čist simpl... Se slečeš, se oviješ s prozorno folijo (kuhinjsko), ta mavčni povoj razrežeš na trakove, jih za par sekund pomočiš v vodo, da se omehčajo in potem samo zlagaš na telo (v najinem primeru, na prsi in trebuh) po plasteh. Počakaš 15 minut, da se strdi in taraaaa, odlitek je tukaj.user posted image Čez kake pol urce se lotiš še barvanja, pol pa žarnica, kladivo, žebelj in lučka je tu. user posted image Jaz se bom tega lotila danes al pa jutri. V paketu so pa 4 zavitki (8 cm x 3 m) tega mavčnega povoja in stane 1.300 tolarjev. Še kako vprašanje? Kar vprašaj!user posted image

Jaz sem si pa tud včeraj postrigla nohte na nogi (uh ne vem kdaj sem si nazadnje tooolk dolg nohte striglauser posted image ) in na roki, sestra mi jih je na nogi nalakirala (sicer prozoren lak, ampak sam da se šajnauser posted image ). Danes sem kupila še depilacijsko kremo za noge, ko pa moj dragec pride, mi pa še "taspodnjo" frizurco porihta. Mi jo vedno on porihta, ampak zdej bomo šli na nulo, da mi je v porodnišnici ne bo treba.user posted image

Billi, men je lego otroka vedno moja G preverjala z UZ. Drugač pa kolikor vem, izvajajo zunanji obrat otroka preko trebuha z neko masažo.user posted image

Tejcha, jaz se bom glede tega, kdaj letet v porodnišnico, držala kr svojega šestega čuta. Pravijo, da ko gre zares, čist vsaka ve. Tak, da počakaj, da ti bo tvoj notranji glas (al pa user posted image ) rekel, mama, gremoooo!user posted image

Eko, zdej pa še mal na sončka, pol bo treba pa že počas spat.user posted image

Pozdravček user posted image

(odgovor članu Billi)
Neposredna povezava do sporočila: 1211
22.8.2006 19:11:09   
yennika
HALI HALO!user posted image
Evo, se vam javljam, direkt od G. Vse b.p.Nič popadkov, nič krčev,vse zaprto, otročeku se glede na ctg zelo lepo godi!Je pa moj mali pravi žlehtun. Cel dan je bil bolj kot ne mire, a že isto minuto, ko me je sestra privezala čez trebuh na ctg-ju je začel malek divjati in me brcati direkt v rebra.Isti je kot ata!
Je blo pa danes tako fajn, namreč ati je bil zraven naju.Če ste že bile na ctg-ju veste kako glasno se slišijo utripi in kao hitri so-povprečno 150 na minuto. In atek posluša in pravi, da se isto sliši kot bi mali hotel nekaj povedati. In začne, ja mali pravi četrtek, četrtek...Ven hoče v četrtek...Jaz pa v smeh in potem se nisem mogla nehat smejat...buši je migal, aparat je cvilil, mali je divjal...skratka noro, za posnet.Imam pa le spomin, sem zadnjič posnela utipe na snemalnik telefona. včeraj sem pokazala kolegici in je imela čist solzne očke...
Aja, ctg drugače pokaže plodove utripe,krče maternice in popadke.To se izpiše v dveh grafičnih krivuljah-podobno kot ekg posnetek. zgornja krivulja kaže utripe ploda, spodnja pa dogajanja z maternico, večji hribček je močnejši je popadek..tako nekako. No, pri meni je še vse ravno!!
Sem pa potem G malo hecala, če se še res nč n vidi, da jaz bi pa pčasi že šla in mi je rekel, da lahko vplivamo na to, ker imam veze, pa se nisem strinjala. Ko bo dete zrelo bo že prišlo ven. Še nobeden ni not ostal!
Kontrolo imam zopet nasledni teden, potem pa mi je rekel da bomo že tak počasi rodili!user posted image

Borovnička, sem iskala danes mavčne povoje, pa so imeli povsod samo mavec v prahu. Bom mogla it direkt v bolnico iskat kak povojček potem pa akcija!Ti priporočam, da potem ko se ti bo mavec posušil na bušiju-uporabljaj lateks rokavice, si zmoči roke in že enkrat lepo zmasiraj povoje,da bojo fajn gladki. Tako delamo v bolnici mavce.Upam, da mi rata naredit odlitek pred odhodom v Rim!

Nohteki in depilacija? Nohteki- z veliko težavo ampak mi je ratalo. Sem pa nogo naslonla lepo na školjko in je nekak šlo. Čeprav sem vse okoli popacala!user posted image
Depilacija spodaj pa že celo nosečnost poteka na nulo. Se držim pravila vse ali nič!user posted image Zadnje čase se kar pogosto brijem spodaj-kar z peno in britvico, da bom lepo urejena ko gremo notr.Se je pa treba zanašati na svoj šesti čut, lepo počasi...Ogledalo mi ni prišlo v poštev razen na začetku in koncu, ko smo preverili situacijo. Drugače bi mi prav prišla še ena roka.user posted image

Previjalno podlogo sma midva kupila v Lutz-u. Svetovna je, mehka, za obrisat, ta velika, na straneh je malo debelejša.Dala pa sem 30 evrov.

Tejcha- mislim da bomo vse vedele kdaj bo pravi čas za it, nič naj te ne skrbi. Do zdaj so še vse!Jaz točno vem koga bom poklicala, v vsakem primeru mojega lubija, saj je oboje-atek in reševalec. user posted image Resno!Če bo doma, boma zakurblala avto, če pa bo v službi, bo pa itak z rešilcem mogel prit domov po naju!Bo pa po mojem zelo napeto in hkrati zelo smešno!user posted image

Lepo se imejte in nujno pišite kaj! Mi je tako dolgčas- sploh dopoldan ko sem popolnoma sama doma!Panika!user posted image

lp

(odgovor članu borovnička)
Neposredna povezava do sporočila: 1212
   [Brisano sporočilo]
22.8.2006 20:24:29   
Brisani uporabnik

(odgovor članu yennika)
  Neposredna povezava do sporočila: 1213
22.8.2006 22:06:57   
SanjaS
Zdravo dekleta,

neki me zanima... A kera razmišlja o morebitni EA pri porodu?

Lp,
S.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1214
22.8.2006 23:30:37   
princes
Jaz bom pomoje kmalu ob vsaki bolečini paniko zagnala...user posted image

Za mojo frizurco spodaj, tudi že nekaj časa moj skrbi, sem mu zadnjič rekla, me je pa kar na nulo...user posted image Čeprav to mene potem malo boli , ko rastejo, ker ni navajena bit nagica..user posted image

Nohtke si pa tudi jaz sama uredim, traja malo dalj časa, ampak še gre....user posted image

Yennika
, potem pa lahko prideš na kavico, sem jaz tudi sama zjutraj, je kdaj res dolgčas...Škoda da nisi kje blizu....user posted image

Sanja s, jaz sem se odločila za EA...Ravno zaradi tega grem v Postojno, ker jo lahko dobiš 24 ur na dan, 7 dni v tednu....

A ste ve kaj žejne, jaz bi skoz pila, pa mi že tko gre na živce skoz na wc.ju sedet...Potem pa še spijem veliko.....user posted image

lepo spančkajte pa lepe sanje...user posted image

(odgovor članu SanjaS)
Neposredna povezava do sporočila: 1215
22.8.2006 23:41:32   
Maja22
ojla, punce!

dolgo se nisem nic oglasila - v nedeljo sem komaj prisla z dopusta (sem bila na morju vec kot en mesec) in sem rabila ne vem koliko ur, da sem se prebila cez vsa vasa sporocila. vidim, da se ze sve pridne in ste v glavnem nabavile stvari, oprale, zlikale in ustimale tudi sebe. jaz sem komaj dobro koncala s pranjem in likanjem stvari z morja, zdaj pa se bom vrgla se na cunjice za user posted image .

vceraj sem bila cel dan (razen pauza za kosilo) v shopingu - nekaj zase, nekaj za naso dvoletnico, nekaj za moza, nekaj za stanovanje, pa se bom morala iti. imam sicer doma kar veliko cunj se od prve puncke, toda ogromno je roza stvari in ker pac ne vemo, kaj bomo dobili, teh roza sploh ne bom prala (zaenkrat), najprej samo nevtralne zadeve. roza pa lahko se naknadno. je pa tudi nevtralnih dovolj (upam), tako da bom za bebiko nabavila samo tisto, kar bo imel-a za domov iz porodnisnice. 

danes sem tudi pripravila torbo zase (za vsak slucaj), ceprav imam do poroda se slabe 4 tedne. danes na pregledu je bilo vse o.k., se se nic ne pripravlja, prvi ctg imam cez 14 dni (10 dni pred rokom). edino izcedek (glivice) mi nagaja. sem dobila vaginalete canesten in upam, da bo kaj pomagalo.

toliko za danes, saj zdaj bom lahko spet bolj aktivna na forumu (seveda pa samo zvecer, ko nasa puncka zaspi, ker cez dan me celo okupira). lepo se imejte in ne skrbite - ko bo cas, boste vedele :)

lahko noc!

(odgovor članu SanjaS)
Neposredna povezava do sporočila: 1216
23.8.2006 9:07:03   
Tejcha
Helou, :)

Urskamravlja, js tud kar naprej skačem  na wc, čeprav sem danes (celo!!!) uspela prespati celo noč...

Spomnila sem se, da bi bilo dobro, da bi  posnela  glasbo za s sabo, pa sm v dvomih, katero zvrst izbrati... Umirjeno, relaksacijsko...Ali pa bi mogoče bilo bolje posneti CD z malo bolj živahnimi ritmi... Kaj mislite? A bo to sploh katera nesla s sabo?

Lp, T

...In res... Ni lepšega občutka, kot je nežen dotik otroške ročice ...

(odgovor članu Maja22)
Neposredna povezava do sporočila: 1217
23.8.2006 10:11:20   
SanjaS
urskamravlja,

a si  že bla na "bojnem" posvetu v Postojni, al šele greš?

Jst tud neki razmišljam, odkar sem srečala eno znanko, k je tretjič rodila v Postojni z EA in rekla, da se ne da primerjat z običajnim porodom...no in zdej razmišljam da bi tudi sama šla v Postojno. Edino kar me matra je, da ene pravijo, da ti potem morda bolj pogosto  prerežejo presredek, kar pa pomeni ( vsaj v mojem primeru) večje poznejše muke kot porod sam.. tko da nisem čist prepričana...

Lp
S.

(odgovor članu princes)
Neposredna povezava do sporočila: 1218
23.8.2006 10:27:43   
princes
Sanja s, sva že bila na predavanju ja, ravno v petek...
Če še neveš, pojdi na predavanje, pa se boš potem odločila, dobiš tam en papir s katerim potem prideš rodit, mora bit podpisan...če se pa ne odločiš, pa vsaj malo veš  o tem, pa boš lahko kašni svetovala...user posted image

Jaz takole zjutraj ko vstanem, mi sploh nič ne paše jest, sploh nevem kaj bi jedla...
Sem pa zdaj na koncu malo povečala obroke, pa sami smokiji mi pašejo, da ne govorim o fanti, jo moram imet v hladilniku, mi tako pašejo mehurčki...
Ful dobro za celulit...user posted image
Čeprav sem ga sedaj kar dobila, po celih stegnih pa po riti..user posted image user posted image
Upam, da je to samo voda, in da bo potem to zginilo..user posted image

kaj pa strije punce, a jih imate kaj?? A se še pridno mažete?? Jaz sem se kar mal polenila..Kakšen dan kar spustim...user posted image
Jaz zaenkrat ne..user posted image Upam da jih tudi ne bo...samo ena kolegica jih je potem po porodu dobila...user posted image

Lep dan...

(odgovor članu SanjaS)
Neposredna povezava do sporočila: 1219
23.8.2006 12:05:45   
yennika
Urskamravlja, bi mi pasal zdaj en tak čvek z nosečko, bi malo pojamrali skupaj!
Pa saj bo minilo in že bomo spet "same". Zdaj pa dobimo toliko pozornosti. Se bo kar težko navadit!user posted image

EDK jaz definitivno vzamem-upam no, ker imam zelo ukrivljeno hrbtenico-skoliozo. Pa pravi moja dohtarca, da ni panike, ji čist zaupam. Sma pa na telefonski liniji, ko jo rabim jo rufnem, pa ni važno a podnevi al ponoči!Saj pri nas vstavljajo 24 ur na dan in skoraj vse zdravnice, ampak ona je le začetnica epiduralne pri nas in najbolj sproščena je....
Polagam vam pa vsem na srce, da po epiduralni MORATE PITI ,PITI, PITI TEKOČINE!da se izognete glavobolu!!!Mamice so po porodu potem brez bolečin, ker epiduralna še vedno drži, se veselo sučejo in skačejo po postelji, potem pa se vse skupaj razboli in evo-čvek, čvek edk nič ne prime!
Pa še nekaj edk vzame samo bolečino in ne popadka!Ta se normalno čuti-mora se, da lahko mamica porodi in iztisne otroka!ne si mislit, zdaj imam pa edk si bom pa lahko garniturco zraven poroda zaštrikala!user posted image Napaka, ravno tako se čuti popadek, ravno tako se veča jakost in na koncu tiščanci ostanejo. Sem vam že povedala, kot zelo, zelo močan pritisk na blato. Predstavljajte si, da ste zaprte kak teden in morate it na blato, pa tiščite in tiščite pa ne gre naprej! tako nekako je to. Sicer nimam nikakšnih svojih izkušenj o tem, ampak ponavadi izprašam vsako mamico kako je bilo, sploh tiste, ki so prvič rodile brez edk!

Meni je koža poknala ravno nad popkom, kjer je luknjica za uhanček. Ampak, ko bo buši izginil, bo zopet nastal moj popek in bo strija ša kar notr v luknjico!user posted image

Tejcha, pri nas imajo v porodni več zvrst glasbe na cd-jih. Sicer pa verjemi, da ne boš utegnila poslušat oziroma ti bo šel vsak šum na živce. Ali pač!user posted image Lahko pa uno: Na glas sem zakričala, reši reši me....user posted image Hecam se!user posted image

Sam za x-srečko me pa že res fejst skrbi kje hodi?

lp

(odgovor članu princes)
Neposredna povezava do sporočila: 1220
23.8.2006 12:52:25   
žiža
Lep pozdravček vsem septemberkam!
Pa da se po dooolgem času še tu malo javim. Preživela sem enega najhujših mesecev v mojem življenju. Cel mesece sem namreč preležala v porodnišnici, ker so mi ustavljali popadke. Že nekje od 28 tedna naprej mi je kar precej otrdeval trebuh no in so me pri 32 tednih obdržali v bolnici, ker je ctg kazal popadke, pa še ker sem v prvo rodila s 34 tedni, mi drugega tudi ni preostalo. No po štirih tednih ležanja, infuzij, tablet in obližev je bilo stanje še vedno enako. Ctg kaže popadke tud na 10 minut, jaz pa jih bolj ali manj niti ne čutim. Tako da sem imela včeraj vsega dovolj in sem rekla naj me lepo domov spustijo in da ko me bo ornk zagrabilo bom prišla rodit. In sedaj sem doma in se super počutim. Pa tudi drugače je z otročkom vse v redu, tako da sem ful vesela, da lahko v miru preživim še te zadnje dneve ali tedne svoje nosečnosti.
Kako pa kaj ve? Brala sem kako nestrpno pričakujete ctg-je. Uf meni kar slabo rata, če samo pomislim nanj. Jaz bi vam rekla ne si preveč obetat od njih. To je le en navaden aparat. Raje bolj zaupajte svojim občutkom kot pa aparatu. Jaz bom doma dokler bom zdržala, ker je brez veze če si prezgodaj dol. POtem te pa na oddelek dajo pa čakaš in čakaš pa po možnosti se še umirijo popadki, tako da zna bit precej dolga preden res pristaneš v porodni. Tale mesec kar sem bila v porodnišnici sem vidla en kup takih primerov. So se mi kr smilile punce, ker so mislile da so prišle rodit namesto tega so pa še par dni na oddelku ležale.
Joj, danes sem res tako vesela ko sem doma. Tud Sara kr skače po stanovanju in tuli MAMI PRŠLA, MAMI PRŠLA!!! Res sem jo pogrešala! Tako zdej lepo počivam, upam da zdržim še čim dlje, po drugi strani pa komaj čakam da stisnem k sebi tega malega škrata.
Punce fajn se imejte in uživajte 100/h user posted image

(odgovor članu princes)
Neposredna povezava do sporočila: 1221
23.8.2006 13:56:06   
Anonimen
ŽIiža, pozdravljena zopet med nami. Ja, prav res ni prijetno ležanje v bolnici, sem bila tudi sama tam nekje okoli 25 tedna. Upam, da bo s teboj sedaj vse Ok in da bomo skupaj dočakale še teh nekaj tednov....

Meni se včasih zdi, da sem tako utrujena, da bi samo spala, spala in spala. A ponoči, ko bi morala spati, pa ne morem. Naš mali je že sedaj pravi razgrajač in žurer, saj je čisto nemiren. Ali brca, ali se mu kolca, ali me žgačka, ....samo da ni pri miru. Ampak sem kar navadila, saj včasih ko pa ga recimo kakšno uro ne čutim, se pa že malo ustrašim, če je kaj narobe. Nimamo kaj, tako je to !

Danes sem vstala kukr ena stara mama. Me je vse bolelo, pa špikalo, pa na WC, pa žejna, pa lačna, pa mi nič ne paše, pa sem šla spet ležat,..... in tko minejo dnevi....vsak dan sproti kajne punce ?

(odgovor članu žiža)
  Neposredna povezava do sporočila: 1222
23.8.2006 19:46:02   
rose22
No evo punce.Danes sem tud jaz dala cez svoj prvi CTG.Kolk je blo fajn poslusat srceka.Zaenkrat ni se nic posebnega,pravi G da se tamala sicer ze pripravlja ampak se ji se nikamor ne mudi tko da bo treba se pocakat.No pa sej je do roka se 4tedne.Dobla danes tud napotnico za resilca.

Kar se tice frizurce spodaj si jo zaenkrat sama se rihtam,ceprav komaj komajuser posted image user posted image .

Ja za v porodnisnico si bom jaz kar svojo muzko zraven nesla.Mam ze vse pripravleno sem bla pridna.Tko da ce me zdaj prtisne lahko brez straha grem.Izbrala sem pa relaksacijsko.

Me pa mori zvecer ker moja lumpa tko cudn lezi,da ne glede na to na kateri bok se ulezem,cutim da ma al nogice al pa rokice tam.Na hrbtu mi pa sploh ne pase lezat.Danes ponoc sem spala samo par urc,me je kar neki okrog levega jajcnika spikalo,pa vse mi je dol prtiskalo,v tistih nekaj urcah kar sem jih pa prespala sem pa sanjala da rojevam.Jao jao se vidi da smo ze cist na koncu.

No se se beremo,

Lep vecer vsem skupaj

25.09.2006 je na svet prisla najvecja sreca mojega zivljenja

Umetnost ljudi je vedno znati razumeti, znati oprostiti, se kdaj pohvaliti in pokazati s kretnjo, ki jo nasprotnik razume...Umetnost je potočiti solzo in se znati ob enem nasmejati!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1223
   [Brisano sporočilo]
23.8.2006 19:58:34   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1224
24.8.2006 10:26:29   
princes
O bogice,  Žiža in Lina, res ni prijetno v bolnišnici, jaz že sedaj nevem kako bom zdržala par dni, kaj šele več...
No ampak, samo da je vse uredu...user posted image

Mene pa že ornk skrbi za x srečko x...user posted image user posted image user posted image
Zdaj je pa že malo čudno, da se tako dolgo ne javi...Joj, res upam, da je vse cool, vsak dan mislim na njo...user posted image

Jaz pa že komaj čakam, da se znebim bušija, že tako pogrešam fitnes, ležanje na trebuhu, skakanje, plesanje, dirke z mojim user posted image ...Pa seveda, kaj najbolj pogrešam user posted image Slončkanje z mojim user posted image , komaj čakam  user posted image ...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Da normalno zadiham...Da mi ni treba skoz nekaj pazit...

še malo...Še 2t in 4 dni...
Komaj čakam pregled v pon, da vidim kaj dogaja..Čeprav še nimam CTG...user posted image
Jaz bi tud rada srčka poslušala, pa si ga posnela na tel...user posted image

Jaz pa sem že 3 tedne nazaj naročila modrce pri neckermannu, pa jih še sedaj nisem dobila...user posted image user posted image Yennika, kdaj so jih tebi poslali, to mi je že malo čudno, nikoli niso tako dolgo pošiljali, bom kar mal poklicala...user posted image

no lep dan punce, se še slišimo, zdaj itak na vsake tolk časa gor pokukam, če se je x srečka x že javila....

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?