borovnička
|
Helou nosečke! Jaz pa danes zjutraj vstanem, se stuširam in vsa vesela oddrvim k svoji G na pregled v pričakovanju, da me bo kar v porodnišnico poslala počasi rodit. Me je nekaj matralo ponoči, kot menstrualni krči, samo mal bolj močno (kar so popadki pravi moja G). No, me priklopi na CTG in potem poslušam srčka našega pikipokija ene 20 minut. Pridem do G, vse ok, o popadkih ne duha ne sluha, me je naročila čez en teden, ko bo na vrsti spet CTG in pa pregled, če sem že kaj odprta pa še UZ, da bo videla kolk je mali približno težek in kak je obseg glavice. Torej, ne gremo še rodit. Malemu je tak luštno, da se še preveč popkovine drži, glavico pa fejst stran od izhoda. Yennika, no pol nisem sam jaz tolk nora, kot meni pravi moj , ko pravim, da bi mela odlitek bušija za spomin. Men se zdi pa tkooo simpatična ideja. Sem ravno danes kupila v LJ (BTC, pri Levčku) mavčne povoje. No potek je pa čist simpl... Se slečeš, se oviješ s prozorno folijo (kuhinjsko), ta mavčni povoj razrežeš na trakove, jih za par sekund pomočiš v vodo, da se omehčajo in potem samo zlagaš na telo (v najinem primeru, na prsi in trebuh) po plasteh. Počakaš 15 minut, da se strdi in taraaaa, odlitek je tukaj. Čez kake pol urce se lotiš še barvanja, pol pa žarnica, kladivo, žebelj in lučka je tu. Jaz se bom tega lotila danes al pa jutri. V paketu so pa 4 zavitki (8 cm x 3 m) tega mavčnega povoja in stane 1.300 tolarjev. Še kako vprašanje? Kar vprašaj! Jaz sem si pa tud včeraj postrigla nohte na nogi (uh ne vem kdaj sem si nazadnje tooolk dolg nohte strigla ) in na roki, sestra mi jih je na nogi nalakirala (sicer prozoren lak, ampak sam da se šajna ). Danes sem kupila še depilacijsko kremo za noge, ko pa moj dragec pride, mi pa še "taspodnjo" frizurco porihta. Mi jo vedno on porihta, ampak zdej bomo šli na nulo, da mi je v porodnišnici ne bo treba. Billi, men je lego otroka vedno moja G preverjala z UZ. Drugač pa kolikor vem, izvajajo zunanji obrat otroka preko trebuha z neko masažo. Tejcha, jaz se bom glede tega, kdaj letet v porodnišnico, držala kr svojega šestega čuta. Pravijo, da ko gre zares, čist vsaka ve. Tak, da počakaj, da ti bo tvoj notranji glas (al pa ) rekel, mama, gremoooo! Eko, zdej pa še mal na sončka, pol bo treba pa že počas spat. Pozdravček
|