mojčca
|
OJ Da se vam na hitro javim. Nimam čisto nobenega časa ker non stop kuham, perem, pospravljam, za kakšno uro z Maticem na hiter sprehod, pa jovo na novo. Ampak z mami in ati gre počasi na bolje, tako da bo. No, močno upam, da bo ati imel konec meseca operacijo in da se rešimo še ene stvari. Drugače je pa ati kolikor toliko v redu, mami je pa še fejst boga. Ampak važno, da sta doma. Dolina, kakšna lepa novička, da si doma. Mi je Skaana poslala tvojo tel. št., pa sem šele danes gledala elektronsko pošto, prej ni bilo časa Imam še 52 neprebrane in sploh ne vem, kdaj si bom vzela čas in pogledala, če je kaj pametnega. Skaana, upam, da je Atena že boljše. Ja, je kar pestro z dvema otročkoma, pa če je očka non stop odsoten, tako kot pri nas, je pa sploh za . No, pa sedaj je saj malo doma (pa še takrat je ponavadi za računalnikom, ker ima ful za delati, pravi, da je dan čisto prekratek), ko pa bo malo boljše vreme in bolj toplo, ga pa sploh ne bomo videli - ja, kakšen mora delati tudi pri naši novi hišici. Močno upam, da se nam letos uspe preseliti in da zadanemo na kakšnem lotu. No, ker se tako rada sprehajam po bolnicah, zdravstvenih domovih, razvojnih ambulantah, v bistvu okoli zdravnikov, sem bila danes spet pri zdravniku z Maticem. Je imel dopoldan ful otečenega lulčka in sploh nisem vedela, kaj naj naredim. Res je imel ful otečeno, pa še eno bulico je imel. Sva se kar lepo napakirala v avto, sva šla v Kranj k tašči, da smo si skupaj ogledali njegovo res ogromno bogastvo, potem pa smo klicali njegovega pediatra. Ker dela šele jutri popoldan, smo Matica peljali na pregled kar k njemu domov (ima doma privat ordinacijo). No, ko ga je pogledal je rekel, da ima res ful otečeno, potem pa je pogledal še bulico in mu lulčka malo stisnil. Je ven priteklo ful gnoja. Tako da sva dobila antibiotik za mazati, 3x na dan pa ga moram kopati v vodi, kamor dam veliko kamilic. Če ne bo šlo na boljše, pa ga moram jutri poklicati, da bo dobil še en sirup, antibiotik. Ko sva prišla zvečer domov in sem mu odvila pleničko, je imel na plenici ful gnoja. Ja bogi moj Matic. Potem pa je še Manca težila, da se mora ona tudi namakati v kopeli s kamilicam, ker je njen tudi otečen in jo boli . Sem ji lepo razložila, da ona pa nima lulčka, pa me prav čudno gleda in pravi: ja, potem pa me boli lulika . Punce, samo res, to bi mogle videti, kako ima otečenega, bi ga bil marsikateri moški vesel . Manca: ja, tudi naša zelo rada sestavlja puzle, pa ful je huda, če ji slučajno hočemo pomagati. Če pa ji res ne gre, no, takrat pa pravi: sedaj pa mi prosim pomagaj, dovolim. Kar se tiče poznavanja črk, pa nekaj črk že pozna, napisati zna Manca, pa ati, pa če je pri volji tudi mami. Šteje do 20, naprej pa pravi, da noče (ne da noče, ne zna ). Je pa imela po dolgem času v ponedeljek spet terapijo in je bila terapevtka zadovoljna z njo, je rekla, da ni šlo nič na slabše in tudi sodelovala je na terapiji. Ko pa pride domov, pa mi pravi: mami, Vesna je zvila prst (njena terapevtka). Firbčna kot sem, sem klicala taščo, če ima terapevtka res zviti prst, pa pravi ona, da ne ve, če je ravno zvit, je imela pa res povezanega. Ja, jo je Manca kar določila, da je prst zviti. No, danes pa mi pravi: mami, a veš, da se je Vesna urezala v prst (če poslušaš našo gospodično, si zadnje čase zmišljuje na veliko). Ja, domišljija ji res dela na veliko, predvsem takrat, ko kao bere knjige, to pomeni, da ima odprto knjigo in si zmišljuje zgodbice. Ja, Matic pa sedaj puza na veliko in je prav pestro. Ga ne morem pustiti samega tudi pet minut, ker takoj kakšno ušpici. Včeraj je stresel nase kuhinjo od Mance . Razen joka, pa še to od strahu, ni bilo nič hujšega. No, ko je prišel k sebi in je nehal jokati, pa ponovi vajo, spet do kuhinje. Nič, letim drvim, ker se mi perejo cunje, moram še obesiti in malo pospraviti. Jutri mi pride od zavarovalnice zavarovati avto, potem greva na tehničnega, pa spet domov kuhati kosilo. Pa zjutraj moram še zgodaj zbuditi Matica, ker od zavarovalnice pride že od 8.30, do takrat pa moram Matica nahraniti, pa še v kopel od kamilic pa moram dati in sicer 15 minut (in to 3x na dan, pa že tako je prekratek dan). Ampak bo že, samo da mu pozdravimo njegovega lulčka . Se prav smešno sliši. Ostale pokomentiram, ko bo več časa. Punce, nočko, Dolina, ti pa lepo počivaj in se pusti razvajati.