Taja Nagaja
|
Holja! Pa se javljam po dolgem času. Priznati moram, da vaša javljanja redno spremljam, vendar mi za odgovor zmanjka časa ali volje. Veliko sem se naučila ob vašem klepetu in ugotovila, da Bina v gibalnem razvoju malo štrajka. Zato hodiva na fizioterapijo, da okrepiva določene mišice, da se bo lahko začela plaziti. Drugače pa se še vedno borimo z alergijo , ki se ob vročih in soparnih dnevih poslabša, zato sem vesela, če je hladneje, da se vsaj ne praska tako močno. Je postala pravi ekspert za praskanje. Njena koža je ponavadi posuta z rdečimi pikicami in pogosto tudi hrapava. Sposobna se je tako drgniti s petami, da si povrhnjico kar zradira. Testirana je bila pri treh mesecih in ponovno na bi jo testirali prihodnji mesec. Pedijatrinja mi je rekla, da bom sama najhitreje ugotovila, kaj Bini ne ustreza. Zato gosto hrano uvajava zelo počasi, ampak res zelo počasi in potem s straho opazujem če bo kakšna reakcija. Ker me je vse skupaj pošteno zjezilo, smo jo peljali na BICOM, kjer so ji do sedaj ugotovili naslednje alergene: pšenica, mleko, jajca, bučke, citrusi, govedina, jagnjetina, perutnina, Pregomin, klor in najbrž še kaj. Če bo ta terapija pomagala pa bomo še videli. Zelo pogrešam kopanje. Smo bili v Lendavi, kjer je Bina prvič plavala in uživala 100/h , vendar nas je presenetila močna alergija na klor . Dobila je tudi vročino, ki je po treh dneh izginila. Lahko, da je prebolela šesto bolezen, vendar pri njeni alergiji je dodatne izpuščaje težko opaziti. Da ne omenjam, kako je bilo pri dežurnem pediatru. "Ja, kaj ste pa pojedla?" Kot da že pol leta ne razmišljam samo o tem kaj bom jedla oz. kaj je lahko Bini škodovalo. Drugače pa je Bina en velik dobrovoljček in zelo potrpežljiva deklica . Če bi mene tako srbelo, bi se mi najbrž že zmešalo. Imamo dva zobka, ki pridno lezeta ven. Med kosilom ji je uspelo, da je načela mizo v jedilnici . Izgleda, kot da bi jo načel en hrček. Samostojno sedi in se zna prevaliti na trebuh ali hrbet, vsesti pa se še ne zna sama. Začela se postavljati na vse štiri, se gunca na kolenih in dela skece. Vrti se 100/h in se potegne do igrače, ki ji je všeč. Zelo zabavno se ji zdi, če vidi koga skakati, plesati... se smelje in poskakuje zraven. Rada ima pesmice, predvsem izštevanko Peter-veter, Pesmice od lune in Muce bele. Zavzeto mečka reklamne letake in tolče po škatlah. Najbrž bo bobnarka, ko odraste . Sedaj ima štiri goste obroke in dojenje večkrat na dan. Čez dan spi bolj malo , zvečer pa zaspi okoli osme ure in se zbudi vsaj dvakrat na noč, če je ne daje alergija. Drugače pa jo tolažim skoraj vsako uro. Včasih jo moram ponoči mazati s kremo, ker jo tako srbi. Bina pozdravlja vse decembrčke, še posebej pa Manco, Emo, Elo in Pajacka in upa, da bo še koga spoznala, se ga dotaknila, ga poizkusila, objela... Pozdravček vsem
|