mml
|
Živjo še iz našege zamegljenega konca...upam, da imate drugje sonček in uživate v čudovitem zimskem vremenu . NR naša patronažna je bila kar uporabna in brez velikih besed in pametovanja...kar se sprehodov tiče je rekla, naj začnemo okorg 10. dne tako za 5 do 10 minut, potem pa vsak dan 5 minut dalj do pol ure, ko lahko podaljšujemo po 10 minut od ene ure, potem pa ni več pomemebno koliko časa. Kar se mraza tiče je rekla, da naj ostanemo notri, če bo pod -10, sicer pa pleničko čez obraz (enojno med 0 in minu 5 in dvojno pod minus 5). Tega se nekako držimo in je čisto OK . Kar se oči tiče je tudi pri nas podobno (gnojijo se, če veliko joka)...sicer bolj na desni strani. Če je res hudo parkrat sperem s kamilčnim čajem in je potem bistveno boljše. Do včeraj sva hodili na sprehod tako, da sem Manco imela kar v naročju, tako gre ene 45 minut, potem pa meni zaspi roka. Včeraj pa sva aktivirali voziček in je zaspala še preden sva prišli ven, kjer sva testirali voziček po snegu in je šlo OK. Seveda se zje budila v trenutku, ko sva prišli v garažo in se voziček ni več tresel . Danes smo dobili še zdravstveno kartico, tako da mislim, da imamo zaenkrat vse dokumente urejene. Lepega dne se moramo it še slikat za osebno, če nas ravno priem, da bi šli v tujino . Naslednji torek imamo pregled v posvetovalnici, upam, da bo vse OK. Glede na tehtanje na domači tehtnici se lepo redi in tudi sicer zgleda kot povsem zdrav in zadovoljen otrok (razen seveda, ko ima krče ), no odšteti moram še mozoljčke in lise po obrazu, ki pa se v zadnjih dneh že izboljšujejo . Zaenkrat se polno dojiva in še ni potrebe po dodatku, predvsem ponoči uspe spati tudi do 5 ur, podnevi pa 3 do 4, tako da sem kar spodobno naspana (že trkam, da ne bo danes ponoči kakšna veselica ) Jana73 prav hudo dolgčas mi ni, je pa res, da če Manca nima krčev, spi kot medvedek, tako da mi v teh obdobjih ostane nekaj časa, ki ga intenzivno prelenarim, ker si rečem, da se nikoli ne ve, kaj bo po naslednjem dojenju . Tko spet sem se na dolgo in široko razpisala, moja mama je za moje osnovnošolske spise vedno govorila, da so zanimivi kot kuharski recepti , tako da upam, da vas ne zazibam v preglobok spanec. Upam, da se bo kaj zjasnilo v ljubljanskem kotlu, da bo sprehod lepši. Sicer pa lep in prijeten dan vsem