piscancek
|
lp avgustovke! ravnokar sva s prišla domov, imela sva izpit. Sranje! Kljub temu da sem se učila, nimam dobrega filinga, mislim da bom pogrnila. sem jezna ko 100 . če pa padem, imam pa naslednji rok čez en mesec, to je pa takrat, ko bi mogla bit midva na morju, tako da ne vem kako se bo razpletlo vse skup. v torek izvem kako in kaj. MIŠI še enkrat se ti zahvaljujem, da si mi povedla glede bolniške (42 dni, pa nov zakon). Da vam povem, kako sem letala včeri okol. Zjutraj sem se odpravla na CSD, kjer so me zasuli z obrazci, jaz sem poleg vseh papirjev za porodniško potrebovala še vlogo za denarno pomoč(ker sem brezposelna). Od tam, so me poslali na upravno enoto,kjer so mi dali potrdilo o tem, da nimam katastrskih dohodkov, pol sem mogla nest še na zavod za zaposlovanje obrazec, da mi napišejo zneske denarnega nadomestila,ki sem ga prejemala tri mesece, potem sem potrebovala še potrdilo, da sem brezposelna in stem sem mogla spet nazaj na zavod, potem so mi rekli, da ne morem oddat vloge za porodniško, če nimam potrdila o pdp. Ker pa želim nastopiti porodniško 42 dni pred pdp , sem imela samo ena dan časa, da zrihtam potrdilo od G( jutri začne veljati zakon- nič več možnosti 42, ampak samo 28 dni prej). Pol pa šibam ko nora h G po to potrdilo in po dveh urah in pol čakanja končno pridem na vrsto pri G, kater me nap...., da mi ne more dat potrdila pred 30.tednom, jaz pa sem noseča 27 tednov. No na koncu se le omehšča, ko sem mu razložila da se mi bolj splača it v porodniško 42 dni prej, kot pa 28 dni in da taradi novega zako na moram uredit stvari takoj. Dobim potrdilo, zopet šibam na CSD, ampak "gospodične" imajo zaklenjeno , ker so uradne ure že mimo. Pokličem kolegico, ki dela na CSD in ona na srečo uredi tako da je vse ok. Potem sem šibala še na firmo kjer sem bila zaposlena, ker tudi oni mi morajo izpolnit obrazec. TAKO; KONČNO UTRUJENA IN NERVOZNA SE VRNEM DOMOV, kjer me čaka moj , ki je skuhal slastno kosilo. Hvala Bogu, da imam tako vredu partnerja, da ne sam leži in se praska po jajcih, kot nekateri.(Trenutno zdaj čisti balkon, ki je poln cvetnega praha.) Ja, sem imela včeri res en smotan dan, ker po kosilu sem pa spet buljila v knjige do večera, danes sem delala dopoldan ,(delo na črno) ko sem prišla domov sem spet buljila v knjige, pol izpit in zadaj sem vam izčrpno napisala vse ka je dogajalo. komi sem čakala, da se vsedem in mal počvekam z vami. NINA 64 kar pogumno dalje , obema s Timom pa . Kar se pa sobic tiče sva tudi midva gledala in se navdušila za LIP POLJČANE- sobica LANA, je res luštna in kvalitetna, sva jo v Baby centru v Celju gledala. Drugače greva pa v Ikeo, ko imava že tud eno nagledano. Zdaj pa grem na WC, vi pa do takrat napište kaj. PTICA, a mogoč veš kaj bo v četrtek v MŠ?
< Sporočilo je popravil piscancek -- 23.5.2006 19:35:59 >
|