miši -> RE: avgustovka (11.3.2006 15:27:02)
|
Hej punce! Tudi jaz sem že doma, v službi bila do pol enih (dijaki so pisali predmaturitetni test), potem sva šla z mojim na kafe in mimogrede pojedla pol pice (me zdaj zgaga daje, brrrr), potem pa en velik krog tukaj pri nas po sončku, je blo prav fino. zdaj pa nardim načrt za aerobiko in gremo veselo migat. Zvečer pa lenarit. U, Reja, si pridna, tudi jaz izkoristim čas za take zadeve, ko sem sama, lepo v miru. Daj mi še povej, če te trebušček že kaj moti, ko se "urediš" tam spodaj? Mene kr malo skrbi, kako bo potem, ko bo trebuh že večji in bo bolj težko priti zraven. Saj vem,da se smešno sliši, samo pomojem bo kr problem s temi dlakami [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], fijuuu. Busybee, če si zdrava in če nimaš kakšne vrste rizične nosečnosti, potem krvavitev ne more biti vzrok telovadbe (če hočeš,ti posredujem poste od dr.Pušenjaka, ki je te stvari zelo simpatično razložil), sploh če je vadba pravilna in če jo vodi usposobljen človek. Reja (in vse ostale), vaje za trebušne mišice v nosečnosti niso priporočljive,ne zato, ker bi kaj škodovalo, ampak zato, ker se mišica raztegne (gre skoraj na dva dela) in jo je zelo težko krepiti. Trebušne mišice v nosečnosti skorajda nimajo nobene vloge. Veliko in najbolj pomembne so mišice medeničnega dna, vaje zanje so malce drugačne, včasih smešne, vendar se vadeče velikokrat ne zavedajo, da jih intenzivno trenirajo, saj se jih skoraj nič ne čuti (razen pri keglovih vajah). Veliko bolj kot trebušne mišice (ne samo v nosečnosti), bi morali krepiti hrbtne mišice, ki so precej bolj obremenjene, saj držijo pokonci trup in se upirajo sili težnosti in držijo težišče, to pa se v nosečnosti premakne naprej in so potem hrbtne mišice toliko bolj obremenjene (zato boli križ...). Hrbtne mišice bi morale biti 4x močnejše od trebušnih. Zdaj pa pomislite, koliko delamo pri klasični vadbi za trebušnjake (v grozno velikih količinah), za hrbet pa skoraj nič. Vse to samo za lep izgled? No, upam,da se boste kaj novega naučile od mene [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] pa da boste poskusile tudi kak nasvet upoštevati. Mene pa zanima kako kaj spite? Jaz sicer super, na hrbtu in na bokih, me še nič ne moti in nič ne pritiska. Na trebuhu pa že prej nisem spala. menda se v tem času začnejo težave s spanjem, res? Nič, uživajte sončka pa se slišimo!
|
|
|
|