|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: FEBRUARČICE 2006
8.12.2005 8:00:07   
ursa_p
Dobro jutro!

Vidim, da je se ena vec s tezavami .. vedno bolj me je strah jutrisnjega pregleda ... res upam, da bo vse v redu!
Se mi pa zdi, da moram zadnje case kar skoz "noge" skup tiscat .... pokleknem raje ne, ker imam obcutek, kot da mi bo kaj ven padlo - je kar velik pritisk.

Je pa tudi mene danes zjutraj zagrabil krc, ampak po moje od mraza, ker sem se kar tresla, ko sem vstala iz postelje ... ampak potem je bilo ok.
Drugace se pa v redu pocutim ... glede zgage malo bolje .... sem dobila od stare mame vodo iz Snovika, ki je za zgago, pa ne vem ali to pomaga, ali me samo te dni malo manj pece zgaga. Zdej mi jo je zmanjkalo, tako da bom videla kako bo ...

Drugace pa sem malo brskala za nazaj, pa sem opazila, da se nam ciso nic ne javljajo vec GILDA, SašaR in Ezi ... kdo kaj ve, kaj se z njimi dogaja??????
Pa Bobika ti .... kako si?

Lp, Ursa

(odgovor članu wallery)
Neposredna povezava do sporočila: 351
8.12.2005 8:53:35   
natalia
V MŠ je super!

Bobika in Tina76, sta zadovoljni s predavanji?

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 352
8.12.2005 9:03:18   
sarazan
Živjo user posted image !

V album sem dala slikco, ki je dokaz, da imamo res punčko. Upam, da bom čez vikend uspela narediti še kakšno sliko mojega trebuha. Tudi to vam dam v album. Pomoje mi fali še kakšen teden pa se mi bo že popek spremenil v "knof" - obrnil navzven user posted image .

Sicer pa vam moram povedati, da se mi je včeraj zgodilo nekaj, na kar sploh nisem bila pripravljena in za menoj je prva neprespana noč user posted image .
Saj se še spomnite debate o seksu, a ne? Napisala sem, da sva midva kar pridna in meni ful paše,... Včeraj pa mi mož reče, da bi bilo pa bolje, če ne seksava več, zdaj ko je glavica že navzdol,... Sem ga vprašala, če se boji, da bo otroka poškodoval, pa je rekel, da ne. Drugega razloga mi pa ni povedal user posted image
Čist sem bila šokirana, pravzaprav od presenečenja nisem vedela, kaj naj sploh rečem ali naredim. Seveda je zaspanost v trenutku izginila.
Ne vem, kaj naj naredim. Počutila sem se zavrnjena, skoraj bi rekla, da sem bila včeraj jezna na mojega otoka, ker je nekako "kriv" temu, da si mož ne upa več seksat z menoj. Danes ne mislim več tako, Saj ne vem, čist sem zmedena user posted image . Upam, da se bova danes malo pogovorila in razčistila, kaj se sploh dogaja. Seveda nočem siliti v njega, ampak kaj takega pa res nisem pričakovala...
A ima kakšna kakšen nasvet, se je kateri kaj takega že zgodilo? 

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 353
8.12.2005 9:16:01   
ursa_p
Sarazan!

Neprijetna situacija! Kar nekaj moskih je takih ... in tako odreagira. Nekateri se prej.

Midva teh problemov (zaenkrat) nimava, se pa saliva na ta racun ... mojega cisto nic (kar se tega tice) ne odvrne od seksa. Se pogosteje bi, ce bi lahko. Si premalo casa vzameva en za drugega ... jaz ves cas letam po stanovanju in pospravljam, sploh sedaj, ko se v sobi dela in je polno prahu in svinjarije ... on pa sobo rihta, tako da ima tudi veliko dela. Mah ... premalo casa si vzameva en za drugega ... zvecer pa samo se padeva v posteljo ... zjutraj pa letiva v sluzbo!

Mogoce bi mogla pa kar lepo ti stopit v akcijo in se (mogoce) sploh ne bi upiral (ali bolje ... se ne bi mogel ... hehe) ... ampak na lep nacin mislim, da ne bo katera dobila kakega cudnega obcutka. Da se ne bo mogel upreti zato, ker bo tako fino! user posted image

Jaz ne vem zakaj pa sedaj ne bi ... ti mu kar razlozi, da glavica se ni tako spodaj, da bi lahko bilo kaj narobe - ce je sploh to vzrok! Mogoce cisto pred koncem se razumem, ampak se za takrat pravijo, da je dobro. Kar malo ga vzpodbudi s tem, da je seks med nosecnostjo dober tudi zate - saj je o tem ena ze pisala, ne?

Srecno!!!

Lp,, Ursa

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 354
8.12.2005 9:21:44   
tinkatonka
Sarazan...sem pogledala slikco. Mogoče nimam domišljije ampak jaz ne vidim čisto nič. Verjamem pa da je G. že prav videl, saj oni iz vseh teh senc, črnih lukenj in sivin znajo razbrati marsikaj.  

Glede tvojega moža. Mogoče se je pa zdej, ko ve da je vajina punčka obrnjena na glavico ustrašil, da bi ji kaj naredil, kljub temu da je rekel, da ne, mogoče samo ne upa priznat svojih strahov. Ali pa si preveč v živo predstavlja, da je zdaj tam "spodaj" glava vajinega otročička in mu mogoče zarad tega ni več do seksa. Predlagam sicer da se še enkrat poskusiš pogovorit, če bo kaj drugače, če ne bo, ga pa ne silit in spraševat non-stop, ker najbrž v obratnem primeru, če tebi ne bi pasalo, tudi ti ne bi hotela da te mori s seksom. Pomojem je ta njegova odločitev res posledica strahu pred tem, da mogoče otrok ve kaj vidva počneta, sploh zdaj ko ima glavico spodaj. Moški so tako kot ženske zakomplicirano bitje, samo ponavadi me to zase priznamo, oni pa ne.

No jaz sem danes doma, grem na našo hiško, ker nam priepeljejo okna in vhodna vrata, v ponedeljek oz. torek pa jih pridejo montirat. Grem mal v kontrolo.

Otročiček pridno brca in se zabava. Kadar pa imam tiste neprijetne, t.i. pekoče brce, pa  možek da roko gor in se umiri. Res njegoiva roka deluje pomirjevalno na našega otročička. Zadnjič sva se prov nasmejala. Sem v postelji mazala trebušček z oljem in ko je bil tko ves namazan in svetleč je možek pritisnil enga ornk ornk lupčka tik pod popkom. In v tistem trenutku dojenček dvakrat močno pobrca nazaj, tko da se je premaknil cel trebuh. Možek se je pa ustrašil, da je user posted image  prestrašil in da je zato tako reagiral z brcami, tako da zdaj daje bolj nežne poljubčke, pa še poboža ga prej, da ga ja ne bo tako prestrašil. Oh je ta moj možiček smešen takole v navezi z user posted image .

Tudi mene je malo strah pregelda. Me namreč medenične kosti tako bolijo ko ležim v postelji, da imam včasih občutek, kot da sem odprta že 5 cm. Zato se čuvajmo in ne pretiravajmo s aktivnostmi.

LP Tina

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 355
8.12.2005 9:28:51   
ursa_p
Sarazan .. na slikci ... sta to tista dva hribcka, kot bi B narobe obrnil??? Vidim prav?

Lp, Ursa

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 356
8.12.2005 9:31:34   
marty5
Ojla,

kako ste kaj februarčice? Tu pri nas je tak lep sonček, da sem kar dobre volje user posted image user posted image user posted image . Včeraj sem imela na obisku kolegice iz srednje šole in smo se nasmejale do solz. Predvsem pa je smešno to, kako smo zdaj že "odrasle" - ena je že zobozdravnica, druga potuje po svetu kot antropologinja, tretja je aktiven politik,.....skratka, res smo zrasle - pa smo se 10 let nazaj ukvarjale s tem, kam bomo šle ven za vikend user posted image .

Ponoči pa sem imela 2. sanje o user posted image . In zdaj UZ gor ali dol - sploh ne bom več spraševala. 100% sem, da bom imela sinčka user posted image . Tako živo sem ga videla in vem, da bo zgledal točno tak, kot sem ga videla v sanjah. Sicer komaj čakam, da ga stisnem, ampak naj raje še kak mesec ali dva ostane lepo noter....

Sarazan, glede tvojega moža: jaz sem že pri mojemu vidla, ko včasih pride s kako čudno idejo na dan, da ponavadi to pobere v debatah s kolegi ali kaj prebere. Moški ful govorijo med sabo o teh stvareh, seveda na svoj način. Tudi meni je moj rekel, da od 7. meseca dalje je bolje, da se odpoveva sexu, ker ni dobro....Po moje mu je čudno, sploh, ko ve, da je z glavico dol obrnjena in ima občutek kot da ji buta v glavo. Pri kolegih, ki imajo zdaj 8 mesečno punčko, je bilo podobno - in tudi ona se je počutila zavrnjeno od partnerja. Kar seveda ni res.....on ni hotel več, ker je vmes mala brcala in mu je bil preveč čuden feeling...No, po porodu, pa se je on počutil zapostavljenega in se je prav čudno, ljubosumno, vedel do punčke. Na srečo, ga je kmalu minilo.
No, malo sem zakomplicirala, ampak taka je tudi psiha človeka. Dejansko je že tu, v user posted image , ena velika sprememba v partnerskem odnosu, ko se "vrine" ta tretji član, kar nehote povzroča take občutke. Pri vseh parih, ki jih poznam in imajo user posted image , je bila zgodba podobna. Pri naju seksa več ne bo vsaj 4 mesece in seveda je vse skupaj čudno - pa še strah te je za potem, kako bo vse skupaj zgledalo, ker bo vse drugače....
Se mi pa zdi, da moški ne radi govorijo o tem oz. rabijo čas, da vse skupaj premeljejo - tako, da jaz ga ne bi silila v kako debato, ampak vse skupaj izpeljala bolj ležerno in tako poskusila ugotovit, kaj ga točno muči...
Aja - čestitke za punčko! Sara bo, ne? user posted image user posted image user posted image

No, dovolj filozofiranja. Grem do trgovine. Bodite pridne in prijeten dan!

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 357
8.12.2005 10:29:43   
karin412
Joj ta tema o sexu. Moj nič ne komplicira ali da ne bi, samo se mi zdi, da pa jaz težko najdem položaj, ki bi mi ustrezal. Ker mi tako ne paše zdaj v nosečnosti, je še težje, kako se pripravit. Še dobro, da me moj razume in je meni bolj hudo zanj. Ampak ne morem pomagat; moji hormoni so se čisto obrnili za 100%. Pa sva se še pogovarjala, da bi morala proti koncu nosečnosti več seksat, ker sperma mehča maternični vrat. Upam, da nama bo ratalo.

Tinkatonka, a masaža ti nič ne pomaga pri bolečih kosteh?

Tukaj je pa grdo, megleno vreme, niti ven ni za iti. Moj dragi je fraj in je šel smučat user posted image . Jaz imam od lani nove smučke, pa bodo kar počakale.
Danes sem zelo težko vstala, pa neki me je glava bolela zjutraj, zdaj je dobro. V službi pridno delam.

Uživajte!

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 358
8.12.2005 11:04:36   
Tina76
Natalia

Nama je v MŠ všeč. Prvo predavanje je bilo bolj uvodno in temu primerno tudi manj zanimivo, včeraj pa je bilo ful ok. Sva se z user posted image  prav nasmejala koliko primerjav je ženska navedla. Naslednjič nas čaka film, ne? Komaj čakam. A sta  že šla v porodnišnico na ogled? mIdva še ne.....vedno se nama nekam mudi.  Je pa malo težko da bi se spoznale, ko nas je toliko, ne?

Sem pa sama skoraj pristala v porodnišnici. Imela sem ful bolečine v trebuhu in sem šla k svoji G , ki je rekla da kar ona vidi je vse ok ampak iz preventive naj grem na ptreglede še v porodnišnico, kjer bi me obdržali in naredili neke preiskave. Danes do 10.00 bi mogla not a se počutim ok .... nobenih bolečin več tako da nisem šla. Napotnica mi pa tako še velja do poroda tako da ob morebitnih težavah grem kar not. Sem pa fuuuuuuul vesela da je boljše.

LP vsem

Tina in Joštuser posted image

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 359
8.12.2005 11:23:01   
natalia
Tina76, ni bilo smešno, ko je včeraj rekla, da bi v porodni sobi lahko še plesali kak latinoameriški ples, zaradi popadkov! user posted image user posted image user posted image

zelo veliko nas je, porodnišnico pa sva si že ogledala - isto kot na diapozitivih. Nič nista zamudila.

Drugače pa jaz se počutim tak pač., zdaj ko sem na dopustu me je vse začelo bolet....

glede na obseg trebuha 118 cm, ne vem če sploh bom februarka! kot bi nosila sod ves čas zraven.!user posted image

lep pozdrav!

(odgovor članu Tina76)
Neposredna povezava do sporočila: 360
8.12.2005 11:49:47   
sarazan
Punce hvala za vzpodbudne besede. Saj zdaj sem že vse skupaj malo premlela. Verjetno je res samo strah, da ne bi bilo kaj narobe. Bom dala času čas, pa potem videla, kako in kaj.

Ursa_p. Na slikici se vidi narobe obrnjen B nekje na sredini. Na spodnji desni strani naj bi bila ritka, zgoraj levo pa sta dva flekca od stopal. Slika je narejena, ko jo je ujel od spodaj - predstavljaj si, da otrok leži in ima nogice pokrčene ob telesu, ti pa ga gledaš v isti ravnini z ritko. Takrat se vidi tudi sramni ustnici kot dva mala hribčka. V primeru, da bi bil fantek, bi morala biti zraven še antena user posted image . Pa tudi hribčka bi bila malo drugačna. Se mi zdi, da je ena enkrat objavila slikco fantka, tam se lepo vidi razliko z mojo sliko.

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 361
8.12.2005 11:53:57   
katjandraž
Oj, februarčice!

Sem vam napisala cel roman, pa me je ven vrglo!user posted image  Joj, kok sem besna.

Kami, ja Andraž je moj mali. Mi smo ponavadi v sosednji garderobi, zato me nisi videla, pa tud moj trebuh je velik manjši od tvojega. Upam, da ste dobro opravili včeraj pri urologu. Tud mi imamo te težave, sam se mi ne ljubi še enkrat zdejle vsega pisat; 1x so ga rezali, 2x luščili. Jutri imamo sistematiko in bo tud lulček zihr spet na tapeti, ker spet ni ok, kljub temu, da mu ga vsak dan potegnemo. A je zlo bogi, ga fejst boli?

A mi katera lahko da prosim kakšen uporaben link, kjer piše, kdaj in kje moram papirologijo zrihtat. Pliz!

Grem se mal uležt, k me že vse boli od sedenja. Lepo se mejte.

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 362
8.12.2005 11:59:24   
ursa_p
Sarazan ... potem sem prav videla! user posted image

No, tole je slikca najinega Gala ... kjer se vidi vmes se lulcek ... pa celo stegno se vidi, ne samo podplatkov!

Trenutno imam samo to slikco na voljo ... drugace se pa vidi tudi na slikcah iz 3D UZ .. v mojem albumu ... http://linchaich1.moj-album.com
user posted image

Lp, Ursa

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 363
8.12.2005 12:00:12   
sarazan
Katjandraž! Upam, da ti to kaj pomaga:

http://www.gov.si/mddsz/index.php?CID=15&ID=803#porodniski

http://www.gov.si/mddsz/index.php?CID=84&ID=875

http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/druzinskiPrejemki.asp

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 364
8.12.2005 13:35:24   
bobika
Pozdrav!
Po dolgem času bom lahko spet malo zadihala. Sem se tri tedne učila za izpit (elektrotehnika) ki je sestavljen iz treh delov in danes pogrnem na zadnjem delu. Za znoret. Sem full jezna sama nase in na vse skupaj. user posted image . Imela sem blokado in se še najbolj enostavnih stvari nisem spomnila. Za naslednji rok pa ne vem če bom še sposobna, ker je komaj v drugi polovici januaraja oz februarja.
Včeraj sem bila na pregledu. Sem bila malo razočarana nad Uz. Pričakovala sem drugo mofologijo pa je bil navadni pregled in uz. Nič ni merla. Pa tak rada bi videla, če je že kaj bolj velik za svojo starost. Prvič je bil malo manjši. Povedala mi je da se je že obrnil in da ima glavico spodaj. Se mi zdi da je tudi zdaj bolj aktivn in so njegovi udarci močnejši.
Zopet sem bila kregana zaradi kil. Pa sem se v mesecu dni zredila le za 2,5Kg. Vse skupaj pa za 11,5kg. Kr  precej glede na zaloge od prej.

nama je tudi bilo full fajn v šoli sploh na prvih predavanjih. Včeraj pa mi ni bilo tak. Verjetno zaradi počutja. Me je mali nekaj brcal in me je vse bolelo in pikalo. Pa med predavanji se mi je pol še kri vlila. Na srečo sem jo kr hitro ustavila. 
Tina 76 in Natalia res se bi težko najdle, ker je nas toliko. V album bi mogle dati slikice, pa še te se verjetno ne bi spoznale. Včeraj sem sedela na levi strani predavalnice in bila po podpisih v zvezek med zadnjimi. Hitro sem preštela koliko jih je še pred menoj in bilo nas je 81. Vauuuu! Men  je full dobro ko nas je toliko nosečk naenkrat skupaj. Nisem si predstavljala, da bo nas toliko. Midva sva si ogledala porodnišnico že po prvih predavanjih in je bilo kr zanimivo videti kak zgleda. Sem si majn domače predstavljala, tako, da mi je bilo prav fajn in se veselim, da bom lahko rodila tukaj. Po slikicah ni takega filinga.
Full mi je bilo včeraj dobro, ko sem po predavanjih šla v interšpar. Povno nosečk iz predavanj je bilo tam user posted image . Kak dobro po predavanjih pa še vse po nakupih.

lep dan še naprej in počivajte, jaz si bom pa tudi privoščila kakšno urico spanja.

pa,pa

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 365
8.12.2005 13:54:50   
tinkatonka
Hojla!

Sem mal pogledala po RR-ju in opazila, da se GILDA javlja pod Primorke. SašaR je pa tud prisotna vendar nič ne napiše pod našo temo, prebira nas pa skoraj zagotovo.

Punce a kej spremljate dnevne akcije baby centra na www.babycenter.si. No jaz to spremljam vsak dan in velikokrat tudi kaj naročim. Ravno včeraj so imeli previjalno blazino za 1.000 SIT ceneje. Ker vem kakšna je videti tudi v živo, sem jo kr naročila in čakam da mi jo pripeljejo. Pa še manikirni set sem si zraven naročila, za dojenčka da ne bo pomote. Včasih res dobiš veliko ceneje tko prek spleta. Pa še luštno je ker ti pripeljejo domov, pa brez poštnine da ne pozabim. Plačam pa vedno prej, tko prek Klika, in potem samo prevzame paket tisti, ki odpre vrata naše hiše in ni treba več nič plačat. Ful bi blo dobro da bi imeli kdaj še kako posteljino v akciji, ali pa posteljo 120×60. To mi še edino manjka, razen kozmetike za dojenčka seveda.

A bo šla katera izmed vas v bližnji prihodnosti kaj na Brezovico pri Ljubljani v trgovino Odejca??? A mislite da bodo imeli kakšna prednovoletna znižanja???? No če ne poznate te trovine je tu link: http://www.odejca-sp.si/
Prešita odeja npr stane v baby centru v akciji 6.000 sit tu je pa okoli 3.500 SIT, brez akcije. jaz ne bom kupovala ne vem kok debelega kovtra, ker na začetku ga tko in tko zadekaš s kovtrom in dekico če bo v februarju mrzlo, potem poleti bo pa tako in tako vroče in je boljše da ima na sebi kaj bolj lahkotnega za pokrit. Jah smo že na temi "posteljina" user posted image

Lp Tina

--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 366
8.12.2005 14:09:22   
ursa_p
U, Tinkatonka .. hvala za tole akcijo v Baby centru ... skoda da nisem prej vedela!!!

In danes bomo narocili prenosno posteljico! Pomoje ... mi jo bo maceha kupila, pa je noro znizana! user posted image

Se enkrat HVALA!!! Kok sem vesela!!!

Lp, Ursa

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 367
8.12.2005 14:31:30   
katjandraž
Sarazan, hvala za linke. Bom preučila!

Bobika, glede kil se pa ne skiraj preveč. Jaz sem trenutno na +12,5 - noseča 28 tednov. G sem pol kilce včeraj zamolčala, pa ni kaj preveč težil, je videl, da to pri meni nima haska. Rekel je le, da naj malo pazim. Se mi že kar smeji zraven, ko mu kile povem. Prvič sem se zredila 21 kg, pa sem v 9ih mesecih vse dol dobila. Edino, ko sem nehala dojit, mi je šlo potem 2 kg gor, tako da zdaj vem, kaj bom morala pazit.

LP vsem, grem počasi po malega v vrtec!

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 368
8.12.2005 16:25:44   
čuko
Pozdravljeneuser posted image !

No končno imam malo časa, da se vam javim. Moram se pohvalit, da sem tudi danes lepo spala, brez bolečin v kolkihuser posted image user posted image user posted image , upam da bo zdaj tak ostalo.user posted image

Vse, ki imate probleme, upam,da vam bo kmalu bolje. Sicer pa vse to spada v user posted image ! Saj še malo pa bo!

Glede posteljnine: v La Vie imajo akcijo posteljnine, saj prejšnji teden so jo še imeli, sem jaz tam kupila.

Punce, vse ki želite vas jutri vabim na otvoritev (povečanega) najinega lokala,
to je ' Kavarna Promenada ' v MB pod Pohorjem! Nastop bo imela skupina Con'amore z pričetkom ob 20h.

Lepo boditeuser posted image , pa dosti pozitivnih misli!

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 369
8.12.2005 18:34:27   
marty5
Evo,

končno sem našla kabel od digitalca in dala v album slikce od dreveščka (likalno mizo odmislite user posted image ) in trebuščka, starega 28t1d.... Sem hotela narest še eno lepo slikco tržaškega zaliva (pogled iz spalnice), ampak ni preveč lepo uspel - se bolj ko ne vidijo sosednji bloki, kar pa ni kaj prida zanimivo user posted image .

Linki za CSD pa so uporabni tudi zame - hvala sarazan user posted image !

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 370
8.12.2005 19:26:32   
malamisha
Evo še naju!

Pregled za mano. Težki smo 1440 g. Ginekologinja pravi da bo dete čisto po mami...vitkouser posted image . Zredila sem se za 8,5 kg. Sem se danes pripravila na šok, ko bom stopila na tehtnico, pa ni bilo takšne panike... Jem pa kot mali user posted image .

Zdravnica me je opozorila tudi na gibe. Če jih ni čez dan 10, moram zagnati paniko.

Kako štejete gibe?

Jutri šibamo v Avstrijo. Se grem malo slinitiuser posted image . Moj user posted image  je že povedal, da me bo čakal v gostilni ob vrču piva...
Pa takšna solidarnostuser posted image

19.2.2006 smo dobili princesko Mojco

30.7.2007 pridružila se nam je razbojnica Gabi

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 371
8.12.2005 20:34:38   
sazi
Končno spet doma - cel dan neka predavanja: od izobraževanja do šole za starše...
Akcije Baby centry so super - sva s sestro nabavili že polno zadev (od kengurujčka, prenosne posteljice, avtosedeža...) Se pa nekateri atrikli ponavljajo. Danes je v akciji ena precej draga prenosna postelja.
Tinkatonka, sicer ne vem, kakšna je v "živo" ampak na sončku imajo precej poceni eno 120x60 posteljo. Ima prestavljivo dno, nima pa prestavljive stranice. Najdeš jo na sončkovi strani pod opremo in pod pospravljamo skladišče.

(odgovor članu malamisha)
Neposredna povezava do sporočila: 372
8.12.2005 20:44:54   
ninaki
Pozdravljene,

pri nas nic novega. Cakamo na pregled (se 2 tedna) pa na dopust (tudi se 2 tedna) pa na boljso koncentracijo v sluzbi (najbrz sele cez 1 leto user posted image ). Tudi moj mali se muva gor in dol, levo in desno, v sluzbi, na sestankih, doma, vsepovsod. Brca se vedno, najbrz se pozna razlika v tednih, jaz sem bolj na koncu. Ta teden me user posted image boli hrbet. Nic ne pomaga. No ja, masaza malo. Pa se trudim, da se ne drzim puklasto in v sluzbi zravnano sedim, samo nic na pomaga. Pomaga le, ce se vlezem in lezim. Tako da zdaj to prakticiram takoj, ko prideva iz sluzbe. Vse podelam v leze user posted image Pa napadel me je gromozanski nagon basanja s hrano, predvsem raznimi cokoladnimi zadevami.

Danes sem sanjala, da sem morala v porodnisnico (ne vem sicer zakaj, ker je bilo vse ok). No in tam se zbudim, grem na stranisce in strokovno ugotovim, da se mi je odluscil cep (najbrz iz opisov drugih noseck). In potem razmisljam kako bi bilo fajn, ce si dam vlozek notri in ugotovim, da v bistvu nimam torbe za v porodnisnico. Pa naprej premisljujem ali mi bo ratalo roditi na PDP ali ne. In pa, ali bo drugim noseckam, ki imajo na isti dan PDP ratalo ali ne. Pol me pa presine, da v bistvu sploh ni 22. 2. pac pa se december in da sem 2 meseca prekmalu v porodnisnici. Pa pomislim, da sploh se nisem oprala cunj za dojencka (ki sem jih dobila) in da moram nujno poklicati dragega, da to naredi, mi prinese torbo in kupi Vir 80 user posted image Med premisljevanjem pa sem sedela na bolniski postelji in cakala , da se kej zacne user posted image No pa recite, ce se mi ze ne mesa user posted image

Pa se malo razmisljanja z moje strani na temo, ki jo je odprla Sarazan. Kolikor se prej pogovarjali o dojenckih, odnosih, "kako bo prej in potem" s partnerji, je bila vse le teorija, ki pa je lahko zelo drugacna od prakse. Tudi jaz dozivljam, da ni vse tako, kot je bilo v pogovorih. Se huje, ni vse tako, kot sem si JAZ zamislila. Najbolj me je pa sokiralo dejstvo, da navdusenje nad otroskimi stvarmi ni enako mojemu???!!!! Kako to???!!!! Vse tiste majhne cunjice pa oprema pa knjigice pa oh in sploh kako to, da ga ne ganejo tako kot mene???!!!! Ali pa, ko sem brala kaksne vase opise vasih partnerjev, jaz pa tega nisem imela, smrc, smrc, smrc. Potem sem pa ugotovila, da sem jaz extremno evforicna, on pa prakticen, jaz bi kupila kar vse po vrsti, on tisto, kar rabiva in ko to rabiva, jaz premisljevala za celo leto naprej, on samo toliko, kot je potrebno, jaz se sikirala za stvari, ki jih sploh se ni in jih najbrz niti ne bo, on samo za tisto, kar je bil dejansko problem. V vsej tej zmesnjavi sem jaz na momente izgubljala glavo, on ohranil mir in treznost. Meni pa nic jasno - in moja interpretacija: aha, nekaj je narobe, zakaj ni tako evforicen, kot jaz, ziher je nekaj narobe. Ce pa je padla se kaksna beseda, ki meni ni bila vsec (pa je bila cisto ok beseda, nic kaj takega, le opis dejanskega stanja) pol je bilo pa sploh vse narobe. Skratka, kar zelim povedati je, da je vse, kar se nam trenutno dogaja prvic za oba in ne gre vedno vse v smeri, kot smo jo zacrtali. Hkrati pa imamo me veliko prednost - dojencka obcutimo. Vemo kdaj se pocuti dobro, vemo, kdaj se me pocutimo dobro, vemo kaj nam pase, kaj ne, skratka, me obcutimo sebe in dojencka. Partner pa ne. Partner pa samo sklepa kaj bi lahko bilo, ce bi bilo, ko bi bilo,.... Pa je lahko vse cisto ok, tako, kot v mojem primeru, ko sem videla bele misi tam, kjer jih sploh ni bilo. Res je, da midva (se) nisva imela nesoglasij na tem podrocju, sva se pa postopoma pogovorila kako in kaj. Zakaj mene boli, ce ni navdusen, zakaj on ni navdusen (pa je v bistvu bil, samo bolj racionalno in ne tako brezglavo, kot jaz). Je pa trajalo kar nekaj casa, da sva nasla skupni jezik. Jaz nisem forsirala, cakala sem, da je bil pripravljen. Mislim, da je pri sexu enako, mogoce za odtenek bolj obcutljiva tema. Tukaj se hitro pocutimo prizadeti, odrinjeni, ljubosumni. In to so normalne reakcije. Jaz npr. lahko cisto trezno razmisljam o tem, da meni ne pase (ce mi ne pase), pa se mi to ne zdi nic groznega, ce pa dragi rece, da mu ne pase, potem pa razmisljanje ni vec tako zelo trezno - zdaj je pa ziher kaj narobe, a mu nisem vec vsec, a sem se prevec poredila, a se boji, da bo poskodoval dojencka. Meni ne bi bil problem priznati strahove, vendar ni receno, da tudi njemu to ni problem. Mogoce je pa res nek razlog zadaj, da mora moski poskrbeti za druzino in v tu strahovi nimajo kaj iskati. Se posebej pa sedaj, ko smo na momente obcutljive, ko se dogaja en kup sprememb, ko vcasih nehote pozabljamo eni na druge. Vcasih tudi vsiljujemo, ceprav tega ne zelimo. Zato je res pomembno, da si vsak dan znova vzamemo cas samo zase, za oba skupaj ter za privajanje na novega clana. Vcasih ob vsem tem tempu pozabimo nase ali na partnerja in nase. Ne pozabimo, vse bo pocakalo, tistih par minut si pa vedno lahko vzamemo, ce ne drugace, pa za doooolg objem in poljub.

Aja, pa moski se med seboj vse sorte pogovarjajo, tako kot me. Strinjam se z Marty5 (se mi zdi, da je ona pisala) da je cisto mozno, da se je pogovarjal s katerim od prijateljev, ki mu je kaj "pametnega" svetoval.

Sarazan, upam, da bosta pregnala dvome in strahove z obeh strani. Vcasih pomaga, ce oba prespita dogodek.

Lepo se imejte,

Nina

(odgovor članu malamisha)
Neposredna povezava do sporočila: 373
9.12.2005 0:06:43   
Kami
Punce drage moje,
ne boste verjele, ampak mene zdele že tko zvija po trebuhu, da morm res globoko dihat, da preživim tisto minuto, ko me zgrabi krč. user posted image  Tole so že čist ta pravi popadki in ne vem, če me ne bo dragi moral ponoč v porodnišnico peljat. Trenutno je sicer na eni zabavi. Še dobro da imam net.  Skušam delat nekaj za fax, ampak koncentracijo imam nikakvo, pa še boli me kt hudič. Trenutno na 12 minut. Drugače se ne dogaja nič posebnega, niti se mi ni odluščil čep niti nič, tako da se bojo mogoče pomirili. Edino moje male pikice ne čutim veliko, ampak to je že odkar sem se vrnila iz bolnice. user posted image  Mi govorijo, da je z njim vse ok, ampak bi raje videla, da mi  nori po trebuhu, kot da je tako pri miru.

Katjandraž zdaj se spomnim Andraža tudi iz slikice (prej ga sploh nisem opazila). Vem, da se Liamu fajn zdi, ker Andraž tudi hodi v "ta veliko" skupino. Mi je zdaj žal, da bomo v januarju zamenjali termin, ampak nam bolj ustreza kasnejša ura.  Če ne, bi lahko vmes lepo klepetali. Ampak tudi pod razno nisem opazila, da si noseča. No, če si mene videla nazadnje v novembru, si gotovo opazila, da sem kt ladja.  Z lulijem je pa tako, da mora it na rezanje. Naročena sva oktobra 2007!!!! Sem mislila, da se ženska heca. user posted image  Si bom probala po eni prijateljici zrihtat, da nas kaj prej vzamejo, če ne bom šla pa kam ven iz Ljubljane. A ste vi tudi toliko čakali? Ma s temi luliji je res ena štala!!! user posted image
Punce, grem kar v posteljo, mogoče mi uspe zaspat in bo zjutraj vse ok. Upam.

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 374
9.12.2005 6:53:15   
tinkatonka
Kami.....upam da so se popadki ustavili in da si prežievla noč doma. Sporoči,ko se zbudiš.

Malamisha....fino zapravlji v Avstriji,potem se nam pa le pohvali, kaj vse ste kupil za vašega otročička.

urša_p......dobro opravi na pregledu, kar brez skrbi, potem pa seveda javi kako vajin Gal napreduje.

marty5...lepa smrekica in trebušček. Moj je mislim da podobne oblike, vsaj meni se zdi tko na pogled. Smo se pa tudi mi včeraj poslikali, pa bom potem popoldne ali pa čez vikend slikice gor obesila.

No mi smo danes napolnili 30 tednov. JEEEEEEEEEEEEJ!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  in nas do konca čaka še 70 dni, če se bo seveda user posted image  rodil na rok, kar srčno upam oz. bi raje videla da pride še kak dan prej, ker zamujanja pa res ne maram.user posted image user posted image

Včeraj sem vam dala link do trgovine Odejca na Brezovici. Potem pa kličem tja in ugotovim, da ali noben ne dvigne telefona ker se jim ne da, ali pa sploh ne obstajajo več. Sem včeraj poslala še e-mail, ki ga imajo na spletni strani, pa mi je poslalo nazaj, da ta e-mail več ne obstaja. To postaja zelo sumljivo.user posted image user posted image

No bom še na forumu "kaj potrebujem....." vprašala, ker mislim da so mamice že kupovale tam, lahko pa da je kaka tudi doma iz tistega konca.

No jaz grem spet delat. Danes popoldne potem nimam MŠ, tko da smo frej. JUPIIIII!!

Čuvajte se in prosim počivajte vse tiste s težavami, ker bi res rada da ostanemo vse februarčice!!!!!

Tina

--------
(T. Pavček)

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?