|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  153 154 [155] 156 157   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: septembrke 2005
21.8.2007 9:16:02   
pety78
Živijo,

Ninočka, mi bomo sobico Mammut kupili Vidu do šole, potem si bo pa lahko izbral eno drugo. Ta pa bo ostala naslednjemu. Neeee, ni še na poti. user posted image user posted image user posted image

Se mi zdi, da bo bolj vesel, če bo preden gre v šolo dobil še "tapravo" sobico s pisalno mizo, da bo frajer. user posted image Vem, ker sem si jo sama tudi želela, pa je nikoli nisem dobila. user posted image
Sedaj do šole bo pa to bolj igralnica.

Bonbončkov mu ne dajem, liziko je pa že dobil, ampak ne od mene. user posted image Mi mu damo kako kinder čokoladko ali pa piškotke.

Srečanje: a vaši partnerji tudi pridejo? Jaz mojega nisem povabla. user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3851
21.8.2007 12:32:04   
pety78
Še to: Kaj boste pa ve kupile vašim dvoletnikom za RD? user posted image

LP

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 3852
21.8.2007 12:50:51   
Nika v službi
Ja, Pety je odprla dobro vprašanje - a pridemo same ali s partnerji? Povejte, v katero smer se nagibate... Mojemu ni problem priti zraven....

Pety, nisem se še odločila, kaj bova kupila Niki, se pa nagibam h kolesu oz. poganjalcu od Kettlerja - http://www.igrarija.com/trg/detajl.php?id=52&hid=13
Po izkušnjah uporabnikov se noro dobro obnese....

Pa seveda eno torto od Kraljevega mignona, oblike še nisem definirala, pa še kako malenkost.
Alternativa je kuhinja, čeprav eno manjšo že ima ali pa hiška ali pa mizica in stolčki, ki bi jih potem kasneje dali v njeno sobico.... kaj pa vem, idej je kar nekaj, morava še malce razmisliti.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 3853
21.8.2007 15:55:50   
pety78
Nika, a ima to kolo tudi pomožna kolesa?
Tortico bom pa jaz sama naredila. Sem začela prakticirati tortice s tičino maso in moram povedati, da mi gre kar super. Evo, to spidermanko sem naredila zadnjič nečaku... da se mal pohvalim...user posted image

http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=11008

Za Vida imam pa kaj takega v mislih... http://www.cakeysue.co.uk/images/noddycake-sm.jpg

Bomo videli, kaj si bom do takrat še namislila. user posted image

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 3854
   [Brisano sporočilo]
21.8.2007 19:03:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 3855
21.8.2007 20:10:17   
ninocka
Pety, a se nisi mogla kaksen teden prej pohvalt? Pa bi pr teb torto narocila user posted image Drugac pa super torte, vse pohvale kuharici user posted image user posted image user posted image user posted image Ce bomo praznopvale se 2 RD, dolocam Pety za tortopeka user posted image

Nas je dobil za RD tole
http://www.smoby.com/marques_marque_fiche_produit.php?id=793
samo da ni Spiderman ampak je Strela Mcqueen (Cars).

Jst pridem sama v troje (jst, Evan in Bevan). Samo ostane doma user posted image

Bonboncki in cokolada - sej jst mu tud ne dajem teh bonbonov vsak dan, cokolade pa sploh ne je. Razne kinder cokoladice in kinder jajcki pa tako al pa tako odpadejo, ker jih ne mara (to ma zgleda po men, jst tud tega nikol nisem jedla). Se je pa zadnjic baje ful spravil na Rafaelote, ko sta bla z mojim sama doma. Ko sem pa jst prsla, jih pa povohat ni vec hotu

Avtosedezi: a je ze kera razmisljala o nakupu novega avtosedeza oz. jahaca?  Sej vem, da so ti do 18 kg (mi mamo se 5 kg fore), samo bo pa verjetno ze kmalu prevelik zanjga - mu bo glava gledala nad sedez, kar pa spet ni vec varno. Midva bova verjetno kupila spet Romerja (tko kot sta ta dva, se barve iste user posted image ), samo da bo jahac. Sem se zadnjic na to spomnla, ko sem jih v Toysu vidla v akciji.

2ursae:  eno pravno zavarovalnisko vprasanje zate (ce ga seveda ves z glave) - v kolkem casu ti mora zavarovlanica odgovoriti na tvoj zahtevek o povracilu skode oz. denarnega nadomestila. Samotu so namrec zavrnili izplacilo nadomestila za nezgodno zavarovanje user posted image , kar sicer nobenemu ni jasno. Sej se bomo pritozili (bo to verjetno uredila kar nasa pravna sluzba), ampak me samo zanima, ce je kaksen rok dolocen,  v kolkem casu od vlozitve zahtevka ti mora zavarovalnica odgovoriti. Ker moj sodelavec je namrec dobil ze izplacan denar, poskodoval se je pa 3 tedne za mojim user posted image

Pa veste koga jst pogresam - Dorotejo in Ameli. Kaj se kaj dogaja z vama in z vajinimi malimi?

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

Neposredna povezava do sporočila: 3856
21.8.2007 20:45:20   
ninocka
Sem sla mal nase prve poste brat, sem se ful nasmejala, najbolj me je pa v smeh spravlo tole:

IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

teta beta, kaj je to razvojna ambulanta?

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sorry, 2ursae, sam ko si pa zadaj tak expert iz te RA user posted image user posted image user posted image user posted image

Eh, se vid, da sem sama doma in mi je  dolgcas....

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 3857
   [Brisano sporočilo]
21.8.2007 20:57:40   
Brisani uporabnik

(odgovor članu ninocka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3858
   [Brisano sporočilo]
21.8.2007 21:24:35   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 3859
22.8.2007 8:05:41   
Nika v službi
Kaj ste zabavne, prav fino vas je bilo prebrat danes zjutraj ob kavici.

Alora, Katja, blazino za dojenje imam in ti jo prinesem na srečanje. Zadeva odkljukana.

Pety, imajo vse mogoče izvedbe Kettlerjevih poganjalcev, trikoles, itd.(www.igrarija.com), ampak jaz hočem prav to izvedbo brez koleščkov in brez pedal, kot si najbrž opazila. Baje zadeva, ki je okarakterizirana za revolucionarno, prav zares deluje in vzpodbuja ravnotežje, posledično se prej naučijo vozit kolo brez pomožnih koleščkov. Poznam kar nekaj izredno zadovoljnih uporabnikov.

Pety, torta je bombastična. Zdaj si zapečatena, za praznovanje našega 2. RD pečeš torto ti!! Ima kdo kaj proti?

Torta: meni je včeraj padla ideja - poslikala bom Nikino ljubo domače igrišče (gugalnici, tobogana, travnik), dodala zraven še eno žogo, mogoče kar celo košarkaško igrišče, in vse skupaj poslala v Kraljevi Mignon, da mi naredijo tako torto z igriščem. Sem isto naredila lani, ko sem jim posredovala sliko njene (takrat zelo priljubljene) pikapolonice na koleščkih in je izpadlo superca. Pa še odlične torte so, jasno. Alternativa pa je igrišče za baseball, na katerem Nika nora rada teka od baze do baze. To tudi ne bi bila slaba ideja...hm...

Da bi sama kaj pacala in uspešno spacala, je ZF. Kuhanje in pečenje pač nista ravno moji močni strani, sploh gospodinjska opravila na splošno. Res nisem tip klasične žene, mame, gospodinje....

Ninočka, mi imamo naslednika obstoječega Römerja že kar precej časa doma, ker ga je pač Tomaž nabavil po ugodni ceni v službi. Je znova Römer, kateri tip, nimam pojma, ampak je tak, da se kasneje "razstavi" v jahača, za vmesni čas pa je še "klasičen" stol. Bom preverila, kateri tip je to točno.

Ja, imaš prav, Doroteja se sploh ne oglaša, sicer mi je posredovala svoj e-mail, sem ji pisala, vendar odgovora nisem dobila. Daj, Doroteja, javi se!!

Tery, aparat za peko kruha sem dolgo imela doma (dobil Tomaž za darilo od poslovnega partnerja), kateri tip je (bil) nimam pojma (glej zgoraj navedene razloge), pa sem ga potem podarila tašči, ki je z njim izredno zadovoljna. No, ja, priznam, kruh, ki ga naredi, je res prav okusen. Je pa potrebno nekaj privajanja... Ah, te stvari res niso zame.

Mi gremo pa danes znova k frizerju. Upam, da se kolobocije od prejšnjič ne bodo ponovile - poročam.

Pa-pa!

Neposredna povezava do sporočila: 3860
22.8.2007 9:16:34   
pety78
Dobro jutro,

Hvala za pohvale glede tortice, za rojstni dan naših malčkov jo pa z veseljem spečem...Kaj pa je to še ena torta povrhu...user posted image user posted image user posted image Da ne omenim, da ima Matjaž rojstni dan 13. septembra, moja babica pa 21.septembra. Bo tortic, pa dodatnih kil.user posted image Jo pa seveda z veseljem naredim, ker sem čisto not padla. Moram si še malo pripomočkov nabavit, pa bo super. Naredim pa ponavadi čokoladno, včasih dodam višnje, vendar otroci imajo raje samo čokoladno. Zadnjič sem pa doma naredila eno višnjevo...Ma, noro dobra je bila.

Tery, kruhomat sem pa jaz lani nabavla Clatronic BBA... pa še neke številke. Jaz sem z njim tako super zadovoljna, da sem ga kupila še mamici, omici, letos pa še tašči za rojstni dan. Jaz ga trenutno ne pečem, ker smo pri tašči, ga pa ona bolj. Mi smo zadovoljni, sploh z moko od Hoferja, ko ima not že kvas, raznorazna zrnca,...daš v avtomat samo vodo pa moko, ali pa mleko in moko (odvisno od tipa moke) in se peče. Res da traja cca 3 ure, da je kruh gotov, ampak če bi ga sam delal na roke, ne bi bilo nič hitreje (to je vključno s kipovanjem, ....user posted image ). Pozorna bodi pa le na to, da bo imel avtomat dve lopatki za gnetenje.

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 3861
22.8.2007 9:42:50   
Nika v službi
No, evo, me je mož poučil, da imamo Britax Römer Hipsos, na spodnjem linku je žal celoten katalog, na strani 10 pa je viden sedež Hipsos, barva pa je tista oranžna, ki je na zgornjih dveh sličicah. Sedaj imamo takega kot je na sliki desno - Duo plus, oranžen in smo ful zadovoljni.
http://www2.renault.si/download/katalogDO/NOVI_MEGANE.pdf

Pety, pa ti si čisto prava gospodinja! Ej, kaj jaz občudujem take "primerke", ki znate marsikaj postoriti po kuhinji! Pečenje tort, kuharske umetnije ipd. vse to je zame res ZF. Saj ne da ne bi znala kuhat, le posebnega veselja nimam.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 3862
22.8.2007 10:57:21   
pety78
Nika, da ne boš mislila, da sem kar naprej za štedilnikom...Sedaj sploh ne, ker tašča kuha, drugače mi pa pečenje bolj diši, sploh, če je potrebno kaj dekorirat in koga razveselit. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3863
22.8.2007 15:19:29   
2ursae
pety, itak, kapo dol user posted image , ful lepa torta. A si Spidermana od kje prerisala? Res je mega user posted image
Mammut sobica: saj najbrž si že opazila, sam za vsak slučaj, če nisi: posteljica je dim 160x70 cm. a si že kaj razmišljala, kje boš kupila jogi? K to je za nas mal nestandardna mera user posted image ... če te zanima, sem na to temo že spraševala, pa si lahko mal pogledaš:

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1785322

Danes sem Anžeta peljala v službo, se mi je zdelo prav, da malo vidi, kaj je to tista "služba", kjer starši preživijo toliko časa. Saj v teoriji ve, da očija ni doma, ker je v službi, pa da gre mami tud v službo, ampak valjda se mu sanja ne, kaj to pomeni. No, ful mu je bilo všeč, ima sodelavka namreč kalorifer pod mizo in to ga je čist očaral, pa predalniki imajo ključe, pa po tleh je polno podaljškov user posted image . Joj, kaj bo šele, ko ga bo moj peljal v svojo službo, kjer imajo pa res same kable in varilne naprave user posted image .
In kaj se mi je zgodilo na poti domov? Kar naenkrat začne govorit, da ne bi mamice, da nima rad mamice, da hoče, da bi jo striček odpeljal (danes dopoldne, ko sva bila na pumpi, sem mu namreč rekla, da morava it še plačat, pa ni hotel in sem rekla, da če ne bova plačala, bo striček hud in bo prišel in odpeljal mamico (kao policaj me bo zaprl) - a mislite, da sem pretiravala user posted image ) - pa nisva imela nobenih kratkih stikov, prav super sva se imela celo dopoldne user posted image . Saj se mi je zdelo smešno, jaz sem mu razlagala, kako ga imam pa fejst rada in da tud, če bi striček prišel, ne bi šla z njim, ker ne morem brez Anžeta ... sam res ne vem, od kod se njemu take misli pletejo po mali glavici ... a se kakšni kaj podobnega kdaj zgodi? Čist iz ljubega miru on ne mara mamice user posted image

tery, o kruhomatu mi tud ful resno razmišljamo (mal bo še počakal, nam je zdaj preferenca pomivalni stroj - končno user posted image ), tko da bom kar pobrala nasvete, ki ti jih dajejo punce. Tko, kolikor že vem, moraš res pazit, da sta 2 metlici, pa menda je fajn, če ima poseben dodatni program za zapečt skorjico (njami, jaz imam ful rada skorjo user posted image ), pa men se zdi še fajn, če lahko nastaviš, koliko kruha želiš - k mi ne pojemo cele kile v dveh dneh, kaj dalj pa ta kruh težko stoji.

ninočka, saj, če so mu zavrnili zahtevek, so mu s tem že odgovorili ... kakšni so pa pritožbeni roki, pa žel ne vem ... nezgodno zavarovanje ni moj rajon, pa tud zdaj, ko nisem v službi, ne morem pogledat, kako je pri nas s tem. Načeloma je rok za odg. na pritožbo nekje od 3 - 14 dni ... saj je moral dobit obrazložen odgovor o zavrnitvi - kaj so pa pametnega stuhtali?
Avtosedež: čis nič ne razmišljamo še o jahaču ... mu avtosedež ni še nič premajhen user posted image

jutri imam G pregled v porodnišnici, ker imam nizko ležečo posteljico, pa na UZ mi je G našla neko cisto na jajčniku user posted image  - od kje se je pa ta vzela user posted image . No, sam da je z Borom vse v najlepšem redu ... ej, babe, čez dobre tri tedne grem že na porodniško user posted image  ... do pdpja imam še 50 dni !!!! Če se bomo menile za kak rd praznovanje, bi jaz navijala za enkrat septembra, ker kaj kasneje jaz ne bom mogla prit. Že Anže je bil 1 teden prezgoden, tko da tudi Bora pričakujemo kar prej - enkrat po 25.9. ... ooooo, to je že čez en mesec user posted image .

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 3864
22.8.2007 15:49:04   
Nika v službi
Oj, 2ursae!

Točno to je tudi mene motilo pri Mammutu, ki mi je sicer precej všeč. A imaš kakšno idejo, koliko je postelja dvignjena od tal? Jaz bi namreč imela zgolj en dokaj nizek predal spodaj, sicer pa bi bila povsem zato, da bi bilo ležišče čim nižje pri tleh.

A boš na meeting prinesla kataloge od Ikee? Prosim, rezerviraj zame enega!!!

Uf, kako čas beži, saj boš kmalu v drugo mamica. Samo da sta z Borom o.k.

Glede pripetljala na črpalki in Anžetovih pripomb, pa ti česa pametnega ne znam svetovati.
Jaz Niki pač razlagam veliko glede nakupov, denarja, pa čeprav vsega najbrž ne more razumeti. Ampak že sedaj ji nekako poskušam vcepiti v glavo, da hodiš v službo in služiš denar, da si potem lahko določene stvari kupiš. Tudi ko kaj vrže po tleh ali zelo grdo ravna s katero stvarjo, ji vedno razlagam, da se bo uničila in kaj bo potem? Ona meni reče, da bo "nič" ali pa "jok"user posted image  Pa ji razložim, da se potem stvar uniči in je neuporabna, jo vržemo v smeti. In če jo želimo spet imeti, moramo iti v trgovino (to obvlada, strašno rada gre v trgovino - pozna že Tuš, Mueller, City park, Mercator) ter kupiti in plačati novo. Da pa lahko plačaš, moraš zaslužiti denar = hoditi v službo. In je krog sklenjen. To ji dostikrat razlagam, tudi ko gremo recimo na bankomat dvigat denar ali ko plačujem s karticami. Ne bi namreč rada, da se mi zgodi isto, kot sodelavki pri njeni hčerki, ko je ta imela kakih 6 let. Ji je rekla, da nima denarja za nek nakup, pa je mala pripomnila, mami, saj lahko daš kartico!

Sicer pa glede Anžetovega "nemaranja" mamice, bi jaz rekla, da se preveč ne obremenjuj. Vse mogoče se plete po teh malih bučkah, določene stvari si pač po svoje razlagajo. Pa hitro se obrnejo proti vetru, če mami ne dovoli, bo pa očka, pa babica, pa dedi, .... Pri nas Nika našteje celo sorodstvo, če je treba, pa še sosede in prijatelje, ki ji bojo kao pomagali.user posted image

Lahko pa da ima prefinjen smisel za humor, tudi naša Nika nas zna že prav fino "zezat v glavo". Reče "to ni všeč" in se reži, pa dobro vemo, da ji je. Potem smo kao začudeni "ni ti všeč?!!?" in hitro reče: Je všeč! Pa spet ponovi vajo še nekajkrat. Ji je ful všeč, ker kao pademo na njeno foro.
Že hudo dobro razume, da je to hec. Jo vprašaš, a je to hec? Se navihano nasmeje in reče "hec".

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3865
22.8.2007 15:49:42   
pety78
2ursae, ja, za jogi tudi sama še ne vem, bom pa malo pobrskala po netu. Če kaj pametnega najdem ti sporočim, ti pa daj prosim tudi mene.

Zanima me pa kakšno dimenzijo kovtrčka boš imela?

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3866
22.8.2007 16:20:04   
2ursae
Nika, za Mammuta ne vem, to bo bolj pety vedela, jaz sem očke vrgla na Kritterja, ki je istih dimenzij. Če češ, ti pa lahko, ko grem gor, in situum izmerim, kolk je prostora pod posteljico user posted image , da se boš lažje odločila.
Jaz zaenkrat to posteljico rabim le za dnevno spanje, za nočno jo je pa že moj naredil. Mi imamo namreč, podobno kot vi, spalnico v zg. nadstropju, ostalo pa spodaj, tko da Ani ponoči spi zgoraj v ta fini posteljici, čez dan bo pa v svoji sobci, spodaj, v Ikeini postelji. A ne, kolk se vse zakomplicira, če imaš zadevo v dveh štukih user posted image  - Anžeta niti v svojo sobo ne morem preselit, ker bo ta spodaj, mi2 pa spiva zgoraj, za tako razdaljo je pa, vsaj po mojih pojmovanjih, še ful premajhen.

pety, za kovtrček se mi sanja ne ... to ponavadi tašča kupi, no, vsaj nekaj se je ponujala, pa se morava še uskladit ... po mojem kar 140x70 sm, saj kljub veliki postelji ne želim, da bi se mi izgubil v prevelikemu kovtru user posted image . Naslednjo zimo pa že kaj večjega. kako si pa ti razmišljala? V ikei so mi ful všeč ene posteljnine, dim. 150x200, sam je to ful preveliko ... morda jo pa vseeno vzamem in malo predelam user posted image  ... saj ti najbrž za to ni treba bit ful šiviljski mojster, ne - mal razparaš pa nazaj zašiješ. Pa še ena posteljnina mi je všeč, je pa 110x125 - to bi mogoče šlo. Ne vem, bom videla.
Za jogi mi je pa ena RRjevka dala kontakt od enega, ki jih dela po naročilu, pa ti bom javila, če bom ugotovila, da zna kaj uporabnega user posted image , pa še v Ikei imam nagledan en jogi pravih dimenzij, sam moram gor preverit, če ni premehek.

moj nagajivček je pokonci, vas moram zapustit user posted image

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 3867
22.8.2007 18:10:53   
teta beta
Lep pozdrav!

2ursae, Daša še tudi spi v posteljici 120x60. Če bi imela prostor za svojo sobo, bi ji mogoče že kupila večjo posteljo. Takrat, ko pa bo (upamo, da kmalu), pa bo dobila kar ornk posteljo, 140x200, in jo bo imela za skoz. Vsaj tako razmišljam zdaj, ker itak najraje spi pri nama in tudi, kadar spiva pri mojih, kjer ima jogi 140x200 na tleh, ji je to ravno prav. Poleg tega pa se moram jaz uleči zraven nje in pripovedovat pravljice in dvomim da bo kaj kmalu sama od sebe zaspala v postelji.

Ninočka, Bevan user posted image . Spomnila sem se še nekaj men, ki se mi zdi, da pašejo k Evanu - Davor, Pascal (Paskal, Pasqual) ali Ivor.

Katja, še zate nekaj predlogov. Če se nagibate k Ani, razmisli še o Hani. Podobno, a vseeno drugače. Ali pa Tamara, Cita, Maša, Veronika.

ninočka, lizik in bonbonov Daši še ne dajem in jih ne je. Že za pisanko je dobila ene dva lizike, pa sem jih lepopospravila stran oz. eno sem jaz polizala, pa je nisem mogla do konca, ker mi je bilo kar slabo od tistega cukra. Pa to dobesedno slabo (neka xxl lizika). Čokolado pa zato obožuje, pa tudi kekse je. Čokolado kupujem one mlečne od hoferja (paličice ali miške), je pa tudi druge, kekse pa tudi katerekoli, zdaj kupujem abecedo.

Nika in ostale, a je treba odločbo o plačilu vrtca in zdravniško potrdilo oddat prej v vrtec ali prinesemo zraven prvi dan?

tery, a že načrtujete mlajšega brata ali sestrico user posted image ?

(mimogrede, kako se citira sredi teksta in od različnih avtorjev?)

Pety, jaz tudi nisem mojega povabila zraven. Lahko ga pa vprašam, ampak ne vidim glih potrebe, sploh če bo sam tam.
Za darilo še ne vem. kolo že ima. Tortico bom pa tudi jaz sama spekla. Čeprav za dekor pa nimam take žilice. Ampak glavno, da je dobra.

ninočka, jahač še niti slučajno ne pride v poštev. Še dolgo ne.

Tery, moj tudi nekaj napeljuje, da bi kupila aparat, ampak jaz raje spečem kruh na roke. Ful mi je fajn občutek zamesiti in potem zgnesti testo in ga dat vzhajat itd. Zdaj ga že dolgo nisem, se moram spet lotiti. Hej, mogoče pa za srečanje spečem kakšne rogljičke za otročke.

Doroteja je v redu, Alina tudi, septembra gre na eno operacijo, sicer je zdrava. Včeraj sva se menila za kavo, pa nama ni znselo, mogoče jutri ali pa naslednji teden.

Uživajte, če se ne javim, upam, da se vidimo v soboto!

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3868
   [Brisano sporočilo]
22.8.2007 22:30:38   
Brisani uporabnik

(odgovor članu teta beta)
  Neposredna povezava do sporočila: 3869
22.8.2007 23:10:31   
2ursae
aja, za rojstni dan: lego vlakec na baterije ... moj user posted image  je itak nor na Lego. jaz upam, da bo Anžetu pol tolk všeč, kot mojmu user posted image . Itak, da ga imava že kupljenega in zdaj čaka v omari user posted image . Pa bi bil tamali najbolj vesel kakšnega kabla ali pa kašnega malega gospodinjskega aparata - ta pravega, se razume user posted image .
Zdaj moram pa že intenzivno razmišljat, kaj bo Bor prinesel Anžetu ...

Neposredna povezava do sporočila: 3870
23.8.2007 8:53:45   
pety78
Živijo,

Tery, midva pa že mal razmišljava o tem, migava v tej smeri pa konkretno še ne, ker moram počakati na pregled konec septembra, saj sem bila maja na konizaciji. Če bo vse ok, pa v akcijo. user posted image

Punce, včeraj sem pisala na forum, da naš Vid ful joka ponoči. Sicer ne vsak dan. A imate pri vas tudi kakšne težave?
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1794689

A mislite, da je to posledica selitve in ker naju vidi vsak dan šele nekaj pred 18:00 zvečer? user posted image Meni je kar malo hudo, ker je začel zjutraj jokati, ko mu rečeva papa, da greva v službo. user posted image Saj ne morem verjeti, kak je naš otrok občutljiva dušica.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3871
23.8.2007 10:12:51   
Nika v službi
2ursae, no, ja, hvala za ponudbo, ampak te ne bi preveč rada obremenjevala s sklanjanjem, bom raje povprašala na RR, saj je sigurno kdo, ki že ima Mammut posteljo.

Kritter posteljica mi je všeč, edina težava je potem v preostalem pohištvu, ker očitno ni serije omar in komod, ampak zgolj posteljica in stolček. Sploh stolček mi je ful všeč, ampak ne vem, kako bi to vse skupaj skombinirala....

Pri nas v hiši imamo pritličje + 2 nadstropji, 2. nadstropje je delna mansarda (stranice sob so res minimalno "porezane", zato težko govorim o klasični mansardi). Trenutno imamo spalnice v 1. nadstropju, prihodnje leto spomladi pa se predvidoma vsi skupaj selimo v 2. nadstropje. Tam si bova midva uredila spalnico, Nika bo dobila sobo, tudi kopalnico moramo sfiniširat, ker ne bi ravno hodila na WC en štuk nižje, potem pa nam ostane še ena ogrooomna soba (cca. 50 kvadratov), s katero ne vem točno, kaj bi počela. Verjetno jo bomo pregradili na pol ali celo na tretjino in kaj uporabnega naredili. Garderobo vsekakor, za kaj več, bo pa v prvi rundi najbrž zmanjkalo sredstev. Ker gremo v kompletno obnovo - stopnice, beljenje, knauf, okna, ploščice oz. parket, pohištvo, kopalniška oprema...user posted image  Se mi že zdaj kar rola od del in številk.

V nadaljevanju pa bo treba preuredit tudi 1. nadstropje, kjer smo sedaj, pritličje je bilo obnovljeno  pred 3 leti, tako da vsaj za tega ni potrebnih nobenih večjih posegov razen beljenja.

Potem pride še prenova fasade in dvorišča.... mah, na bajti lahko skoz nekaj delaš, pa ni in ni konec.

Malce sem zajadrala od tematike otroške sobice - sorči.

Teta beta, mi smo vlogo za zmanjšano plačilo vrtca morali prinesti v vrtec k svetovalni delavki skupaj s prilogami - kopijo odločbe za dohodnino za l. 2005 + zdravniško potrdilo. Potem to oni naprej posredujejo na občino in od tam tudi prejmejo informacijo o višini plačila, ko je odločba napisana. Mi je rekla, da naj bi odločbo spesnili v roku 30 dni (tja do konca septembra), prvo položnico za vrtec mi pričakujemo 10. oktobra. Če slučajno do takrat še ni odločbe, potem plačaš polno ceno vrtca in dobiš naknadno refundirano oz. imaš razliko pač v dobrem.

Velikost kovtrčkov: Mene pa ne moti, da je pokrivalo malce večje. Že sedaj sem dala Niki za pokrit kar našo rjuho, ker ji je njena posteljnina premajhna. Nika se rada povsem zavije, da izgleda kot kak kanelonček (to ima po meni), si rjuho zatlači pod sebe na obeh straneh, pa še nogice dvigne in si na spodnjem delu spodviha na noter. Zelo verjetno ji bom za jesen in zimo kupilo večjo posteljnino, točnih dimenzij še ne vem, moram v živo pogledat....

Tery, moj precej navija za naraščaj, jaz pa nisem preveč navdušena. Dejstvo je, da če bi želela imeti še enega, potem bi morala v akcijo takoj, ker pač ne bi želela roditi pri štiridesetih. Idealno bi torej bilo, da bi ponovila timing zanositve konec decembra - začetek januarja, da je potem rojstvo september. Vendar meni to ne diši preveč. Če bi že, bi jaz počakala vsaj še kako leto, ampak žal bom potem res že prestara. Osebno se nagibam k temu, da Nika ostane edinka. Moj pa se s tem dejstvom še ni povsem sprijaznil, ampak zelo verjetno se bo moral. No, ne vem, no, bo vendarle treba še malce razmisliti. Bom kakšno rekla še z G, ko bom šla tam enkrat oktobra na pregled....

Frizer poročilo: glej moj post od 21. junija.
Situacija skoraj kompletno nespremenjena, s to razliko, da tokrat lizike sploh ni hotela. Pa v pomoč in zabavo med striženjem je bil še en kuža, pa ena punčka in dve tetici, ki sta zunaj kadili in čakali, da barva prime. Živa katastrofa, torej.
Pa kaj naj naredim, da bi se lahko kolikor toliko normalno ostrigli?! Ali še kdo od septembrčkov dobi tak histeričen napad, ko je treba ostriči laske?

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3872
23.8.2007 10:46:07   
benika
Čao babce!

Danes moram najprej pohvalit mojega sinčka, ker je bil zadnjič pravi car pri frizerjuuser posted image . Peljala sva ga k svakinji, da ga je ostrigla. Beno jo je prijel za rokico, sta šla na stol, zavila ga je v brisačo, prižgala mašinco in čez 5 min Benijevih mehkih, lepih laskov ni bilo večuser posted image . Mali je u iber užival zraven, skoz se je smejal in govoril; Teta Jelka laske striglauser posted image . Ampak ko sem ga jaz prvič videla ostriženega, sem gladkouser posted image . Kriza. Meni sploh ni všeč.

Včeraj sva šla z mojim v Lesnino, kjer sva dala zrisat otroško sobo. Vzela bova sobico programa Start (isti šmorn kot Mali princ). Sicer ni ravno poceni, ampak kaj češ, sva kupovala pograd, pa omare, pa predalnike, pol pa kr nanese teh €. Midva se letos seliva z najino sobo v klet, Beni pa ostane v pritličju. Ločile nas bodo sicer kratke stopnice, ampak po moje da ne bo panike.

Torta; se strinjam, da za peka najamemo Pety.

2ursae, meni Beno sicer še ni izjavil, da me ne mara, ampak je pa trenutno v obdobju, ko vse podi iz našega stanovanja ven. Prideta našedva na obisk, pa jih gladko potisne čez vrata in zraven vpije; Mama ven, to naše! Da znoriš.
Drugače pa jaz Anija ne bi resno jemala, sej se po moje ne zaveda najboljš, kaj reče.

Beni je pa včeraj odkril radosti kock in puzzlov. Končno. Sedaj pospešeno gradimo hiše in nebotičnike, ter sestavljamo angelčke in miklavže.

Darilo; pojma nima, kaj bomo mi kupili Beniju. Po moje eno čist mejhno malenkost (kakšnio knjigico al pa puzzle), ker bomo raje dali denar za sobico.

Srečanje; ob kateri uri in kje se sedaj zmenimo?

Nika; hvala, hvala, hvalauser posted image user posted image user posted image .

lp iz deževnega Kranja

Neposredna povezava do sporočila: 3873
23.8.2007 15:22:38   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

jutri imam G pregled v porodnišnici, ker imam nizko ležečo posteljico, pa na UZ mi je G našla neko cisto na jajčniku user posted image  - od kje se je pa ta vzela user posted image .

no jaz sem nazaj ... ej, pozor, kaj sem izvedela na uz v porodnišnici: user posted image  una cista, ki jo je videla G, je v resnici moj mehur user posted image , za nizkoležečo posteljico je pa prav vseeno, koliko je oddaljena od MV, važno, da je oddaljena in da ni krvavitev. Sem pa na extra opazovanju zaradi Borove prenizke teže - a mi lahko katera razloži, zakaj je moja G še prejšnji teden izmerila, da Bor tehta čez 2 kg (po normativih prehiteva za 1 teden), danes mi pa G v porodnišnici sveto zatrjuje, da je Bor težak le 1,6 kg, kar je seveda za 33 t premalo user posted image . Ej .... kr neki. Jaz sem prepričana, da je Bor prav zadosti težak (jez se namreč redim kot user posted image  - imam že + 15 kg, plodovnice je dovolj in je čista, pretok je dober, pritisk tudi), sam upam, da me ne bodo dali po nepotrebnem prej rodit - če je user posted image  res premajhen, ga po 36. tednih kar ven vzamejo. Katja, a nisi ti pri Beniju imela podobnih problemov pa so te v porodnišnico dali, da se je mali malo poredil?

No tako, čez 14 dni imam kontrola in upam, da se bo izkazalo, da je bilo vse skupaj čisto nepotrebna uzbuna user posted image .

Srečanje: ura ... ne vem, a čmo popoldne? 

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3874
23.8.2007 15:32:00   
benika
Katja, a nisi ti pri Beniju imela podobnih problemov pa so te v porodnišnico dali, da se je mali malo poredil?

Jap, mene je v 36. tednu G na zadnjem UZ splašil z novico, da je Beni prelahek in da ima premajhen obseg trebuščka. Takrat naj bi tehtal 2050g (po G mnenju), kar pa je bilo premalo. So me stlačil za 10 dni v porodnišnico, kjer sem po cele dneve ležala na levem boku in jedla aspirine. Zakaj? Ne me vprašat, ker ne vem. Po 10ih dneh so mi zopet naredili UZ in malega smo čudežno poredili za več kot pol kileuser posted image  Ma ja, dej ne me basat. Ven je prišel 6 tednov kasneje z, za moje pojme še preveliko, težo 3530g. Pa taka panika je bla.

Ti samo malo več počivaj in res se drži tega ležanja na levem boku. Bo Ani že mogu mal potrpet, pa bo oči vse nadoknadiluser posted image .

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  153 154 [155] 156 157   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  153 154 [155] 156 157   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tašča in tast: dobrodošla pomoč ali nadloga?
S poroko, sploh pa z rojstvom otroka, nastane nova družina in starši postanejo stari starši oz. tast in tašča. Odnos s s...
BLOG: Otrokom jemljemo možnost slabih izku...
Vzamemo jim izkušnjo padcev in bolečine, vzamemo jim izkušnje. Mislimo, da jim bomo s tem olajšali odraščanje, vendar ji...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.