RE: septembrke 2005 (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Čvekamo o naših otrocih



Sporočilo


ninocka -> RE: septembrke 2005 (30.12.2005 0:11:02)

Pozdravljene,
koncno mam cas da vam napisem par vrstic.
Najprej odgovori na vprasanja (upam, da ne bom kerga pozabila), in sicer bom zacela kar z mojim uvajanjem goste hrane.
Glede tega se nisem z nobenim nic posvetovala - edino na forumu nedonosencki sem vprasala, kdaj naj bi zacela uvajat - ko napolni 4 mesece po rojstvu ali PDPju. Punce so mi odgovorile, da po PDPju in sem mislila, da bom pocakala, samo se je mali tok slinu, ko nas je gledu jest in cmokal, pa zlico v usta nosu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], da sem rekla, da bom probala s kasico. Kupila sem pa od Bebi (od Kolinske) eno z banano in eno s slivami. Sem mu misnla od zacetka dajat tok tekoco, da bi jo spil po flaski, pa ni slo cez luknico, tko da sem mu potem nardila bolj gosto in smo jo pojedli po zlici. Seveda hranjenje traja 1 uro, kasice je polno povsod [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] (npr. uceraj jo je dobil tud v nos, kar se mu je zdelo blazno smesno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), ce ga ne hranim dovolj hitro se jezi in mi vlece zlico...Moj mali pozeruhec[sm=smiley17.gif]... Ze prej sem mu pa dajala (ne me zdej vse napast) za probo mal cokolade - zadnjic sem jedla draze kekse (une male, oblite s cokolado v rdeci vrecki) in sem mu dala enga za probat in ga je zacel tok cuzt, da sem mu ga komi iz ust potegnla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Je mami pol rekla, da se vid, da je po men, ker bi tut skoz cokolado jedu[sm=smiley24.gif].
Enkrat sem mu probala dat zlicko jabolcnega soka in ga je sicer popil, pa ni bil kaj prevec navdusen. Bom pa pomoje enkrat po novmu letu zacela se z zelenjavo in potem se s sadjem. Sem pa kupila tud mleko st. 2, ki ga dobi za vecerni obrok poleg kasice.
Kasica se pa pripravi z mlekom in vodo, ampak v navodilih je za 200 ml tekocine, kar pa je za nasega junaka obcutno prevec. Tko da jst dam 50 ml vode, 1 zlico mleka in 1 zlico kasice in to lih v 1 uri poje. Potem pa cez se mal mlekca (20-30 ml) in to je to. Mislim, da za mlecne kasice ni tak problem, kdaj jih dat (zjutraj, zvecer), za sadne oz. zelenjavne obroke je pa verjetno kar boljs zjutraj. Vsaj jst bom, ker imam potem tud vec casa vse to pripravit in mu pocasi dat.

Nasmu je gym se zmeri zanimiv, od danes naprej se pa obrne na trebuh in potem je ful jezen in uzaljen, ker ne gre nazaj na hrbet. Zato je zacel grozno kricat in se razburjat, da sem prvic, ko je to naredu prlaufala 200 na uro iz druge sobe pogledat kaj se dogaja[sm=smiley4.gif]. pa je lezu na trebuhu in kricu, ker se ni mogu prevalit[sm=smiley36.gif]. Ko sem ga obrnla na hrbet, se je pa takoj spet prevalil na busija in potem spet razburjanje, kricanje... [sm=smiley29.gif] Ja, tud nas je glasen, ko hoce.
Nas ma naslonjalo v vozicku rahlo dvignjeno, ker zaenkrat niti se ne zahteva in forsira visje lezecega oz. sedecega polozaja.
Rokice, ko mu jih dvignem, ima vcasih se prav trde, potem pa jih kar naenkrat sprosti. To opazam tud pri nogicah, se posebaj sta pa "kriticne" leva nogica in rokica. Tko da  moram vcasih kar parkrat dvignt rokico oz. pokrct nogico, da ju sprosti. Sele zdej vidim, da jih res zateguje (ceprav ni pa tok hudo, kot je takrat govorila pedaitrinja).
Men se ni treba vsakic ponovno prijavljat, vsaj doma ne. Ko sem bla pa se v sluzbi (pa na stari RR) mi je pa skoz to  javlal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], sploh ce sem mal dalj casa kaksen odgovor skup packala.
Kako smo mi nosili nasga, ko ni rabil vec sirokega povijanja? A mislis, da se spomnim (pr nam je blo to ze 2 mesca nazaj)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]? Pokonci. Sej vem, da ga ne bi smela, ampak jst ga mam v narocju lih ene 10 min vsega skupi cez dan, pa se od tega je vecina, ko se nosimo v sobo previjat. Nas pac ne mara bit prevec po rokah in ce je dalj casa v narocju, zacne tezit in ga mors tko al pa tko odlozit. Ce ga je treba pa kaj dalj casa nosit (uspavanje, jok), ga mam pa ponavadi v lezecem polozaju al pa z busijem navzdol oz. drza v lupinci.

Tko, mislim, da sem vse odgovorila. Ce sem kaj pozabila pa naslednjic. Zdej grem pa pocasi spat. Uceri sem mela tok neumne sanje, da vam povedat ne morem. Sanjala sem, da sem FUUUULLL zejna in to tok, da sem nonstop pila in pila in pila...in sem spila vso vodo mestnega vodovoda[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], vse mozne plastenke in smo mogli it kupit une vode, ki jih imajo v sluzbah in trgovinah (avtomate), ker sem bla se zmeri tok zejna. Ko sem se zbudila, sem ugotovila, da to sanjam zato, ker sem v RESNICI zejna, zato sem ustala in sla v kuhinjo in spila 3 kozarce vode na eks.
Poleg tega sem mela pa se vceraj trk, saj sem eni gospodicni priletela z avtom rikverc v sprednji del njenga avta.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Na sreco ni blo nobenmu nic (tud avtom ne), sem bla pa v popolnem soku, pa se tamalga sem mela v avtu in sem bla tok zmedena, da nisme vedla kaj naj najprej nardim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Potem sem se pa se iz BTCja domov vozila 1 uro (guzva in snezne razmere). [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Hvalabogu, da bo kmal nov let in mi ne bo treba vec hodt v BTC in tud guzve ne bo vec. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Pa mirno noc vam in vasim sonckom,
Nina




Pia67 -> RE: septembrke 2005 (31.12.2005 10:04:48)

Živjo!

Tery
, Nina je stara 4 mesece (lunarno), 7.1. 2006 pa bo napolnila tekoče 4 mesece. Saj je ne bi po nepotrebnem uvajala v gosto hrano, če ne bi pokazala želje in da imava le še 3 mesece do moje službe. Žal je tako. Ravno danes je moja mama govorila s sosedo, ki ima fantka starega skoraj 6 mesecev. Boji se mu dati gosto hrano, mali pa je postal zahtevnejši pri prehrani. Začela bosta s jabolčno čežano.
Zaenkrat ni nobene reakcije na korenček(kakanje normalno, korenček baje zapira in ga dodajajo pri driskah), danes je pojedla 5 žličk korenčkove kašice pred dojenjem (korenček zdušim sama, moja jesenska pridelava z vrta, sok pa sem naredila tako, da sem ga naribala in ožela preko gaze), zelo hitro, brez pacanja (žližko položim na jeziček in pogoltne)in bi še, vendar raje ne pretiravam. Če bom morala slučajno k dežurnemu zdravniku zaradi kake reakcije, je 31.12. res glih taprav datum.
Žitno kašico (Hipp) dobi razrečeno zvečer v zadnji flaši (duda je ona z zarezami od Aventa), riževi kosmiči brez dodatkov+Beba2.Popije 2 dcl.

Mejte se,

Damjana




ameli -> RE: septembrke 2005 (31.12.2005 10:52:05)

Hojla.
Samo, da se na kratko javim in vam zaželim LEPO RAJANJE IN PREHOD V 2006.
Vsem septemberskim otročičkom pa pošiljm koš poljubčkov




lila -> RE: septembrke 2005 (31.12.2005 14:27:37)

Tudi jaz sem že poskusla z jabolkom in banano. Vedno nas je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ful gledal, kadar je kdo kaj jedel. Pa sem poskusla in rezultat je navdušenje našega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image].
Sedaj že 4 dni pojama vedno nekaj sadnega ( naribano jabolko ali pa babano ), pa na srečo ni nobene negativne reakcije.

Vsem vam in vašim malčkom, pa seveda tudi ostalim članom vaše družine, želim  čudovito leto, ki bo prineslo obilo zravja, sreče in nasmejanih očk naših sončkov.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




teta beta -> RE: septembrke 2005 (1.1.2006 1:12:42)

Srečnega in zdravega!!!!!

Sicer sploh nimam feelinga, da je novo leto (the??!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]), bila sva v zgornjem štuku pr tašči in še cela žlahta, Daša pa je spala spodaj, kjer sva jo hodila čekirat. Zaspala je okrog 10. in se ni zbudila, prejle je samo malo trznila,ko sem ji dala lupčka za novo leto, bomo videli kaj bo zdajle, ko jo bom prestavila v kinderpet. Moj je šel zdaj še k enmu kolegu, jaz grem pa na spavanje, je bil pa računalnik prižgan in se nisem mogla upret skušnjavi, da ne bi malo pogledla,kaj dogaja.

Tery, midve imava razvojno, ker je imela Daša ob rojstvu manj kot 3 kg (2990 g, sva jo glih ujele).
Pia67, a korenček daš kar surov al kako?
A je katera mogoče opazila na nebu vaših otročkov, čisto spredaj, ampak na sredini, za dlsnimi, kak izrastek podoben zametku zoba? Zdaj že komaj čakam torka na posvetovalnico, ker je moj to opazil moj brat in omenil, da je mogoče nek mezodent ali nekaj takega, sicer zelomalo verjetno, potem je takoj vzel nazaj in rekel, da se on ne spozna toliko na to. Če je to to, potem je to treba operativno odstranit. Mogoče je pa tudi samo sekalec, ki se še ni postavil na svoje mesto ali pa afta.

Lp, uživajte v 2006, jaz upam, da bo vsaj tako lepo, kot je bilo 2005!




doroteja23 -> RE: septembrke 2005 (1.1.2006 11:58:08)

Vse naj, naj v novem letu. Da bi bili zdravi in veseli in da bi se dosti, dosti cartali z svojimi malčki. 

Morem pa še povedat, da sem dobila izvide iz kliničnega in da je vse OK!!!

Sem full vesela in je to moje najlepše darilo za novo leto.

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




2ursae -> RE: septembrke 2005 (1.1.2006 13:26:56)

da še jaz dodam svoje:

Naj bo 2006 leto izpolnjenih želja !!
 
mi smo praznovali bolj na izi - malček je šel panat po običajnem redu, zaspal je okoli pol desetih, mi2 pa tudi. Sva si sicer naštimala budilko ob petnajst do polnoči, pa nama je bilo njeno zvonenje bolj v nadelgo kot ne - po Valu 202 je bilo neko odštevanje, sam se, valjda, zaspana, nisva mogla vživet. Pol se je pa začel - pokal je k [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], in me total razburlo. Ja, mene! Mali ni niti mrdnil, men se je pa stalno zdel, da se bo zdaj zdaj prestrašen zbudil. Pa nič [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Pol, k je pa vse pojenjal, se je pa res zbudil, ampak lačen. In tako je noč minila kot vsaka druga. 2x hranjenje in pokonci ob 9h.

To je blo pa to. Aja, pa danes se je prvič sam prekotalil s trebuha na hrbet [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Moram ga (se) pohvalit, ni kaj. Pa spet ga zanima gym [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] in je mami srečna.

Doroteja, super za tvojo Alino [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Si predstavljam, da je to najlepše darilce zate. Kar se pa tiče nošenja, je pa tko - naš ni ravno pri suhih, tko da ga ni problema prijet za rito [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].

Teta Beta, pojma nimam, kaj ma moj otrok v ustih - tja pa res nikol ne gledam, sploh pa ne za dlesen [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Bom prečekirala.
A si dobila pol tvojga nesrečnega Robbija Williamsa? Je bil koncert po TV, saj veš, ne. A si gledala?

Lepo praznujte še naprej, mi gremo pa zdaj v Ljubljano k mojim staršem na kosilce. Njam.





teta beta -> RE: septembrke 2005 (1.1.2006 18:25:42)

doroteja23, super novica [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]!

2ursae, ne, nisem dobila Robbieja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], ga bom sama kupila. Mi je moj dragi podaril nekaj lepšega. Bundo-plašč in pa ful lep prstan, za katerega pa vztrajno poudarja, da ni zaročni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




doroteja23 -> RE: septembrke 2005 (1.1.2006 19:26:54)

Teta beta mogoče pa si bo premislo glede prstana.




ninocka -> RE: septembrke 2005 (1.1.2006 21:53:58)

Vzemi si cas za prijaznost,
saj je pot k sreci.
Vzemi si cas za sanje –
popeljejo t e med zvezde!
Vzemi si cas za to, da ljubis in da si ljubljen -
to je privilegij bogov.
Vzemi si cas in se ozri naokrog –
dan je prekratek, da bi bil sebicen!
Vzemi si cas za smeh, ki je glasba duse!

SRECNO 2006! 
  
Poleg tega pa vam zelim se:
-  zdrave, srecne in vesele otrocke
-  veliko brezzobih nasmeskov
-  cimvec prespanih noci (vsaj 8 ur/noc)
- cim manj plenic, ki bi spustile
- cim bolj zabavno in lahko uvajanje v gosto hrano
- prijetne dolge sprehode
- hitro in neboleco rast zobkov
- veliko crkljanja s soncki
- ljubezen in podporo s strani partnerjev
- veliko dobrih prijateljic
- hitro kopnenje kil, ki se nas se drzijo
- in da se letos cimprej dobimo na eni fajn dobri kavici




2ursae -> RE: septembrke 2005 (2.1.2006 9:56:23)

ej, Ninočka, hvala za tvoje želje, še zlasti za plenice, ki ne puščajo. Mi smo se celo dopoldne previjali - je drekec čez pogledal [sm=smiley7.gif] [sm=smiley21.gif].
Racmani nikoli niso puščali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

lep dan




teta beta -> RE: septembrke 2005 (2.1.2006 10:07:43)

Ja, se strinjam, ninocka, še posebej za kavico. Ampak prosim po 15. januarju, ker imamo takrat krst in mamo še malo gužve. Včeraj sem naredila vabila, gremo danes domov, da jih sprintam, ker imam tam fotografski papir. Pol pa še gostilno rezervirat, mogoče bomo kar v hotelu, nas bo okrog 20. Nimam pa pojma, kaj naj oblečem, nič kaj starih boljših cot mi ni prav... ene hlače, ki so raztegljive že, drugih in kril pa ne spravim čez boke. Bom ostala zgleda na številki 38. Saj to je kul, ampak bo treba garderobo zamenjat!
Glede plenic pa- mi tudi imamo racmanke in pa lumpije. Lumpi so zelo fajn, mislim da so mi enkrat samkrat spustile, pa še to zato, ker sem jih jaz bolj površno zapela.Bom pa poskusila naslednjič še Libero, ki jih tudi ful hvalijo. Zadovoljna sem bila še z Moltexovimi, ki pa jih v Celju nikjer nimajo.




Sugy -> RE: septembrke 2005 (2.1.2006 13:40:35)

Najprej da vam vsem zaželim uspešno in zdravo leto 2006!!
 
Že dolgo se nisem oglasila, kar nekako ni časa. Da nahitro povem, moj Nejc je zelo priden fantek, spi zvečer od desetih pa do petih zjutraj! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Začetni problemi so očitno mimo, in res je kot pravijo, da je bolje po 3.mesecu. Pred kratkim sem se kar sama odločila, da ga ne povijam več na široko. Revček se mi je tako smilil, skoz je mel jajčka tok stisnjena [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image], pa takoj je začel jokat ko sem ga povila. UZ kolkov imamo šele februarja, ampak mislim da bo vse OK. Saj tudi v tujini ne prakticirajo tega širokega povijanja.
 
Doroteja, se je pa tud men zdel tok smešno, ko je bil kar naenkrat tolk suh[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], sploh nisem vedla, kako ga prijet. Pa sej se pol kar navadiš.
 
No, zdaj me pa že kliče, moram it, lepo se mejte!




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (2.1.2006 20:44:08)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




ninocka -> RE: septembrke 2005 (2.1.2006 23:20:24)

Teta Beta, tisto kar opisujes, mislim da samo se ni zarasceno nebo (al neki tazga) [sm=smiley24.gif]. Jst sem to tud pr mojmu opazla in sem na 2 posvetovalnici vprasala in je rekla, da to ni nic, da pac se ni cist skup zarasceno. Ce govoriva o isti stvari, seveda[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
doroteja23 cestitke za dobre rezultate [sm=smiley32.gif][sm=smiley32.gif][sm=smiley32.gif][sm=smiley32.gif]

Mi smo NL docakali skupaj s kolegi pri nas, tamal je sel spat ob 10ih in se je ob 2h zbudu za hranjenje, potem pa se ob 7ih in pol ob 9ih [sm=smiley29.gif]. Takrat pa nisem mogla ustat in je mogu moj  - pomoje lih prvic zjutri ga previt in nahrant, da sem jst odspala se eno uro. Pokonci smo bli pa do 3:30, nasleden dan sem bla cel dopoldne mackasta (od 2 pozirkov sampanjca [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). Meli smo se pa kul, tko v izi...smo mel srecelov na temo hot&spicey (in sem zadela obrocek za na penis, ki stimulira zenski klitoris [sm=smiley4.gif][sm=smiley4.gif]), sli smo se Twister (se cist polomili) in pa cvekali in jedli. Nc posebnega, ampak kr OK.

Nas tamal zdej ze 2 tedna ful pridno cuzi dudo - zdej jo je pa res koncno pogrunatl in vzljubil, tist prej so bli samo bedni poskusi. Si jo da ze sam v usta [sm=smiley32.gif] (sem bla tko ponosna uceri, ko je to prvic naredu, da mi je skor solzica stekla [sm=smiley17.gif]), dons se je pa z rokicami prijel nogic in se zraven ful smejal [sm=smiley32.gif][sm=smiley32.gif].

Uceri smo meli pr mojih darila in sva s tamalim, sestro in mojim sedeli na pojstli, zabita in obkrozena z darili, Evanu je ful dogajal in je mel oci k cukec [sm=zmeden2.gif]. Dons smo bli pa se pri tasci in tastu na darilih in je necakinja kr vsa darila njemu znosila, tud ce ni blo njegovo ime gor [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Sva pa dobila od lubijevih bone za BC v vrednosti 45 jurjev (me je skor kap, ker se mi zdi to obcutno prvec, pa da ne govorim, da sva se mi2 dobila za naju bone za emporium in denar [sm=smiley24.gif][sm=smiley24.gif]). Men je kr grozn ratal, ko sem vidla, ker vedno pretiravata...[sm=smiley5.gif]
No, bomo pa iz teh bonov kupili avtosedez.

Drugac je pa dobil se ful oblekic in igrack, jst sem dobila CD od Bridget Jones (2 del), Space bage (ker sem si jih ful zelela) in se ene par malenkosti. V glavnem sem kr zadovoljna z bozickom in dedkom mrazom [sm=smiley2.gif]. Sicer sem pa jst itak vesela vsakega darila (ne maram edino, da dobim za darilo flis [sm=smiley21.gif]).

Kok ste ble pa ve pridne?

LP, jst si grem pa prvosct se eno ledeno rezino. Mormo pojest se leftoverje od NL, ker potem pa zacnem z dieto.
Uzivite, se beremo!






doroteja23 -> RE: septembrke 2005 (3.1.2006 10:30:09)

No en že ponovoletni pozdrav! 

Kako ste kaj? Mi smo danes boljše. Včeraj je imela Alina malo vročine. In sma jo vozla k zdravniku! Dal ji je svečke za zbijanje vročine, vendar ni bla tak huda, da bi jo mogla dat. Danes pa je sploh nima več. Drugače pa jo je pregledal in ugotovil, da nima vnetega ne grla, da so uhice OK, in da čisto diha. Tak da nevem od česa bi bila ta vročina. Imela pa je vroče za uhicami, tak da sem bla 100 % da so uhice.

Novo leto smo preživeli doma. Moj je spal do pol ponoči in sem ga mogla ob pol zbudit, da je šel naredit ognjemet. Alina pa je spala celo noč in se je zbudla komaj ob sedmih.
Gledali smo ognjemet, nekje do tričetrtna ena, pol pa je šel moj spat, je šel zjutraj delat, jaz pa sem še malo bla z njegovimi v kuhinji in smo se še malo nasmejali.
Ne morem verjet kolko dnara ljudje zmečejo vstran za rakete, da imajo pol ure užitka. Tak kot je bil letos Maribor osvetlen z raketami še ni bil nikoli. Tisti tapravi ognjemet se sploh ni videl, sploh ni prišel do izraza, ker je blo tolko drugih malih ognjemetov in raket.

Ninocka hvala za čestitke, za mojo Alino. Ne moreš verjet kaka sem bla vesela, ko sem dobla izvide in da so vredi.

Moje najlepše darilo,[sm=darilo.gif] ki sem ga kdaj dobla.

No fajn bodite in se pišemo!!




Pia67 -> RE: septembrke 2005 (3.1.2006 11:09:52)

Živjo!

Na hitro...

Teta beta, korenček valda zdušim, le sokec je presen. Mal huda bi bila [sm=smiley1.gif] Zametkov za zobke nisem opazila, gre pa za ojačane dele dlesni zaradi boljšega sesanja (prebrala v knjigi Želim zdravega otroka). Morda pa je to, Nina jih ima nanizane po sprednjem delu čeljusti (bolj bledo in bolj rožnato, kot ene domine [sm=jezicek.gif].

Glede kave, tudi jaz sem za po 15.1. Prej morava dobit še 2. pikico v rito, dočakali sva UZ kolkov (16.1.), no, pa jaz moram en projekt oddat. Dnarja bo ko... Ah, ne bi o tem.

1.1. sem šla smučat, vikend oče je pazil na Nino, no, saj je bilo le 4 ure. S turnimi v hrib in gasa v dolino in domov.2.1. pa je minil v pohodu na bližnji hribček - ata skurjen, mama polna energije, dete lačno.

Zdaj pa grem naštimat voziček, bom snela košaro, ker Ninson dobi živčni zlom, ko jo poležem notri. Bom videla kako bo prevesla testno vožnjo. Danes sva imeli za malico malo cvetače. Korenček ji je šel bolj v slast (pa tako ogabnega okusa je). Bom morala cvetačko zabelit z mlekcom.

Hvala za vse lepe želje, jaz pa predvsem želim, da bo z vašimi malčki vse OK, če bo to, bo tudi vse ostalo poštimano.

Damjana





teta beta -> RE: septembrke 2005 (3.1.2006 12:14:05)

haj!

Danes sva imeli posvetovalnico, imamo 6.120 g in 6o cm. Pikice pa ni dobila, ker ima malo nahoda inso ji namerili 37 temparature in so rekli, naj raje prideva naslednji teden. Za tist v ustih pa je rekla, da je sluznica. Drugač vse ok, jutri pa imava še razvojno.
Pia, ravno za sok me je zanimalo, če je lahko surov. No, sicer pa je do uvajanja še kar nekaj časa...Tudi jaz mam pogodbo samo do aprila, ampak mi jo bo moral oče podaljšat, ker je dobil zame z borze nepovratna sredstva in je zavezan, da me zaposli za 1 leto,v kar pa se prodniška ne šteje. Sicer pa se moram tud malo študija lotiti, za začetek bom emajilarala profesorjem, da jih obvestim o svoji situaciji in če mi lahko dajo lieraturo ipd.
 
A vam kaj lasje izpadajo? Ne vem, a je to sezoonski pojav ali kaj, ampak vsakič, ko se češem, jih je ogromen kup.

Aja, še to naj omenim, kako je bil ati včeraj ponsen, ko je Daša prvič oblekla adidasovo trenirkico, ki sva jo dobla od enih kolegov. Pravi, da je edina slaba točka te trenirke, da na njej ne piše npr. RK Pivovarna Laško, temveč FC Bayern [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Ji moram še adidasove patike kupit, čeprav so dragi kot pes. Jih bova imela pa pol za obesek, ker so pa cart ko strela.

Grem počasi packat v kuhinjo, danes bom delala tortilje. Mljask, mljask... upam, da bo v redu izpadlo. Bom poročala.




ameli -> RE: septembrke 2005 (3.1.2006 15:32:10)

Pozdravljene,
da se še jaz malo javim. Ne vem, kam čas beži, jaz ga imam iz dneva v dan premalo! V petek imam izpit, pa bi bilo potebno študirat, kar pa je zraven vseh vsakdanjih opravil skoraj nemogoče [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] (zato vstajam ob 3-h zjutraj![sm=zaspan.gif]).

Mark je priden, ampak je kot termit[image]http://www.studiofaca.com/download/Animacije/.gif/smails/food.gif[/image]! Me je kar malo strah četrtkove posvetovalnice, ker mislim, da se je praveč zredil!
2ursae tudi mark se že prevali iz bušija na hrbet. Najprej na bok in nato po nekaj mantrarije na hrbet. V tem obračanju ful uživa!
Teta beta jaz sem poskusila našemu malemu pogledati nebo, pa je to prava akrobacija. Nič ne vidim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Lase pa imam že od nekdaj bolj za en šit!
Doroteja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] za Alino, naj bo le zdrava in lepo rase. Če se ti ta, te prosim, da mi še enkrat napišeš kje je ta UZ kolkov[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. UZ imamo v petek.

Kava v Lj je zame prava fantazija. Prihajam iz kraja Bogu za hrbtom, trenutno pa sploh več v trgovino ne pridem več (beri: ČAS!)

Imam pa nekja vprašanj:
1. Kako sterilizirate flaške? jaz jih prekuham cca. 10 min
2. Ali tudi vaši mulci tako strastno sesajo palec? Mark tako sesa palec, da me zbudi ponoči!
3. Ali jih ponoči še previjate? NE
4. Koliko kg še imate viška po porod? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] 4 kg!
lp




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (3.1.2006 20:06:15)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




teta beta -> RE: septembrke 2005 (3.1.2006 20:12:58)

1. nič ne steriliziram, sploh nimamo flašk, se še polno dojiva. tudi igračke samo umijem.
2. ja, zadnja dva tedna je začela sesat palec, ji pa ful preprečujeva, vlečeva prstke ven, natikava nogavičke na rokice in ji tiščiva dudo ali pa ji dajeva v roke igračke in grizalice. zaenkrat kar deluje.
3.ne, ne previjamo ponoči. razen če jo npr. napenja tako, da naju in sebe zbudi in da potem slišimo poleg prdcev še kakanje. potem ja.
4. po teh praznikih sploh nočem vedet [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. dejansko ne vem, nisem se tehtala že od pregleda pri ginekologinji, ampak je vidnih kar dosti.

p.s.
tortilja uspela [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Pia67 -> RE: septembrke 2005 (3.1.2006 20:15:01)

No, danes sem pa bila pridna in imam malo več časa...
Teta beta, korenček je sicer napisan v priporočilih za uvajanje, le eno hibo ima, zapira. V petek sem Nini zadnjič dala sokec, potem pa sem čez praznike raje opustila uvajanje. Danes pa je dobila cvetačino kašico. Popoldne pa je bil jok in stok za vsak mikro drekec. Niti najmanj ni bil trd, ampak tako tekoč kot nekdaj, pa zopet ne. No, pa tako sem se "hvalila", da je vse OK. Vendar mislim, da korenček ni vzrok (valda ne prebavlja nekaj dni), krivdo valim na mlečni dodatek Bebo2, nekaj časa sem ga mešala z 1, sedaj pa sva na čisti 2. Na, kje sem pristala, že klamfam o koheziji kakcev [sm=jezicek.gif]
Lasje [sm=hudicek1.gif] Imela sem čudovite goste lase, pravo krzence. Zdaj pa ni kotička kjer ne bi našla svojih las. Grrr. Izpadajo kot za stavo. Saj sem brala, da lasje med nosečnostjo ne izpadajo, vendar potem vsi tisti, ki so že v ex fazi (korenina ne dobi več hrane, ker so nekaj časa v mirovanju) popadajo naenkrat v večjem obsegu. Plešasta ne bom, na jetra pa mi gre, ko na Nininih mokrih ličkah, ko se stiska k meni, opazim priliman las, ki je jasno moj.
Ameli:
1. Kako sterilizirate flaške? imam sterilizator, ki mi ga je posodil brat, zakon.
2. Ali tudi vaši mulci tako strastno sesajo palec? Nina si vtika pest, s kazalcem pa si vrta po mandeljnih in potem bruh, bruh.
3. Ali jih ponoči še previjate? ne, ker se ne zbuja, je pa zjutraj plenica prava bomba.
4. Koliko kg še imate viška po porod? prišla sem na 3 kg viška, potem pa sem začela malo bolj migat in imam trenutno 6 kg viška. Sem kakor trodelna omarica, vse mišičke so zalite in zgledam res zelo zavaljeno.Kriza. Delam na tem, da bo tapeciranje izginilo, danes je bil tapravi dan za začetek, upam, da bo volja nekaj časa trajala.

Nočka.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (3.1.2006 20:21:38)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




pety78 -> RE: septembrke 2005 (3.1.2006 22:00:24)

Pozdravček vsem!

Grem kar lepo po vrsti odgovarjati na vprašanja. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Teta beta, meni lasje nič kaj ne izpadajo bolj kot ponavadi. Vsaj opazim ne. Moji sestri so pa po nosečnosti blazno izpadli in ima sedaj res bolj redke.

Ameli, - flaške sem pred kratkim nehala sterilizirati. Na začetku sem jih prekuhavala cca 20 minut, nato pa sva z mojim nabavila mikrovalovno, kolegica mi je pa sterilizator posodila. Zakon!
-Vid sesa kar celo rokico. Si jo v usta porine (no, ne čist celo) in cmoka zraven. Pa fejst se slini.
- Ponoči ga v bistvu ne previjam, razen če je fejst moker, kar se zadnje čase kar pogosto dogaja. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] Spat ga dam ob devetih, ob štirih pa ga previjem, če je treba, drugače pa okoli osme ure.
- Se grem tehtat.....počakajte. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Šit, še vedno sem na 72 kg, že odkar sem prišla iz porodnišnice. Kar pomeni še 8 viška. Katastrofa!!! Sladko mi paše [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image].


Evo, sedaj imam pa še jaz nekaj vprašanj za vas:
Ali imate elektronsko varuško (katero) in kako se obnese? Razmišljam o nakupu, saj kar naprej hodim iz dnevne v sobo, ker imam prisluhe. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Madonca, na kilah se pa nič ne pozna. Grrrrr!!!!
Jim dajete čaj? Katerega in koliko?
No, mislim, da je glih danes ena odprla temo na račun oblačenja, pa bom kar vas vprašala, ker so vaši malčki podobne starosti. Meni se zdi, da ga vedno preveč oblečem.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ampak si ne morem pomagat, saj me je trapo vedno strah, da ga bo zeblo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Za v voziček ima: to kar ima v stanovanju (2 bodija, žabice in termo nogavičke), pod žabice dodam še štramplčke, na vrh pa jopico ali puloverček. Celega še zbašem v kombinezon, na koncu pa še v zimsko vrečo, kjer je še z eno dekico pokrit. Na glavici pa kapico in seveda kapuco od kombinezona. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Mal pretiravam, a ne? No, tako je oblečen tudi v lupinici, seveda brez zimske vreče. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Aja, v lupinico ga tako še komaj stlačim.
Ali greste v vsakem vremenu na sprehod? Jaz sem začela malo tudi prakticirati, da ga dam kar v voziček na balkon za kakšne pol ure, če dežuje ali fejst sneži. Drugače pa greva ven skoraj v vsakem vremenu, tudi dvakrat na dan.
 
Tery, tvoj je star točno toliko, kot moj. A sta že imela 3. pregled? Je bil cepljen? Mi ga imamo v četrtek.
 
Ameli, sem brala, da tvoj stiska rokice k sebi. Joj, naš tudi. Prav pestro je, ko ga oblačim v kombinezonček, jopico in bodije, ki se dajo čez glavo. No, glava ni problem, ampak pol rokice not vtaknit.....Jok in stok. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 
 
Kje bi lahko kupila bodije, ki so na preklop (ma, ne vem, kako se temu reče), da jih ni potrebno čez glavico oblačit? H&M ima samo do številke 62, mi pa rabimo že 68.
 
Že imate kakšne informacije glede kopanja in kakšne telovadbe? Midva z Videkom bi se prav rada mal rekreirala. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] 
 
Kdaj se že dobimo na kavici? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Joj, da vam povem, da gre moj fant 14.01. v Ameriko. In ga ne bo do 22.01.. Midva pa sama doma. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Smrk! Upam, da se bomo vmes kaj dobile, da bom mela mal družbe in razvedrila, če ne bom samo razmišljala, da se bo varno vrnil nazaj. Aja, pa da ne bo vsega denarja zapravil, ker gre v Las Vegas.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Aja, pa da ne bo prišel nazaj poročen. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Gre službeno na eno konferenco.  Saj prav, kar naj gre, mu res privoščim. Itak bo hitro minilo.
 
No, jaz sem za danes končala. Lep večer vam želim in ubogajte vaše male štručke. [sm=9nebesa.gif]
 
LP, Petra
 





ninocka -> RE: septembrke 2005 (3.1.2006 23:17:31)

Amelie jst mam sterelizator od aventa, ki opravi sterilizacijo v 8 minutah. Od zacetka sem sterilizirala tud po 5x na dan, zdej pa enkrat na dan al pa enkrat na  2- 3 dni. Pocasi pa bom cist opustila, saj je ze tok velik, da tega ne rabi vec.
Evan si tud tlac celo pest v usta in potem mu gre kr na bruhanje in zacne kasljat. Na sreco pa je zdej posteku dudo in mu vzamem rokice ven in dam dudo v usta in je. Sesa si jih pa se obcasno, ko si sam proba dat  dudo v usta.
Ponoci ga nisem nikoli previjala (samo ene 2x, ko je imel zelen smrdec kakec [sm=smiley11.gif] in ga je pekla ritka po njem, pa se spat nismo mogli, ker je prevec smrdelo [image]http://www.smeski.com/msn/razno/icon8.gif[/image][image]http://www.smeski.com/msn/razno/icon8.gif[/image][image]http://www.smeski.com/msn/razno/icon8.gif[/image]). Drugac pa ne, da se ne bi zbudu.
Kile po porodu - se zmeri+6[sm=smiley24.gif] + se par dodatnih (novoletni prazniki)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. Sicer grem pa na 90 dnevno dieto, sam pozrem se vse te sladkarije od NL[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
teta Beta met tud lasje ne izpadajo ne vem kolk (vsaj ne tok kot sme brala na RR, da enim kr v sopih), se mi pa tud med nosecnostjo niso neki extra zgostili. Pa na zalost tud nimam ne vem kolk lepih las (tanke in redke)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image].
Pety78 midva sva kupila ta babyphone ze enkrat oktobra (prek neta v angliji, dostavljeno h kolegici v London), pa ga se zmeri nisva dobila [image]http://www.studiofaca.com/download/Animacije/.gif/smails/ne_vem.gif[/image] - je sicer ze v LJ, sam mora pridt se do naju. Ti sporocim potem, kako se obnese. Sva pa nabavla enga od Philipsa.
Jst mojmu obcasno dajem caj - od Hippa komarcka, nardim ga priblizno 50 ml za cez dan. Sej ga niti ne spije nevemkolk, bolj par pozirkov. Prej sem mu pa dajal prekuhano vodo s kumino (proti napenjanju in krckom).
Moj je v bajti oblecen (temperatura v hisi 20 -21 stopinj): 2 bodija (2x dolgi rokavi al pa 1x dolgi in 1x kratki al pa bodi + majcka z dolgimi rokavi), zabice in termo stumfke in hlace. Ko gremo ven, ga pa oblecem se v kombinezon in kapico, cez kapuco od kombinezona, v vozicku ma se dekico in vreco. V bistvu je podobno oblecen kot tvoj. Ko pa greva k mojim na obisk (v stanovanju okrog 27 stopinj) mu pa slecem nogavicke in hlace in ene bodi oz. majcko. Drugac rata fulk siten in vroc. Najboljs da probas zadi na hrbtu in spredi na prsnem kosu - ce je topel je OK, ce mrzel je premal oblecen, ce je lepljiv pa prevec.
Mi2 na zalost greva ful redkokdaj na sprehod (prej ker je bil bolan), zdaj pa ker jke vse zasnezen in nic spluzen in poledenelo, zivimo pa kr precej v klancu. Si ne predstavljam kako bi rinla vozicek gor nazaj - al pa se huj - kako bi ga lovila, ko bi sel po klancu navzdol [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
Bodije na preklop - Baby center, se mi zdi da majo oni glede teh bodijev najvecjo izbiro. Men pa sploh niso vsec , ker so mi prevec odprti pri vratu . Na zacetku, ko sem se lovila s tem oblacenjem, so mi bli idealni, zdej so mi pa boljsi uni cez glavo. Pa se nasmu je ful smesno, ko mu neki cez glavo vlecem.
Jst bi hodila na kopanje na DIF, ampak potem konc februarja (ko bojo moji KGji mal skopnel [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] - ne hecam se - januarja ne morem  zarad smucanja, pa da bo mal bolj toplo zunaj). Jst 21.01 odhajam [img]http://fool.exler.ru/sm/fol.gif[/img] za 2 tedna v Nassfeld, tko da se dobimona kavici al med 15 -20 al pa potem na zacetku februarja.
Ce pa ostale ne bojo mogle, se pa lahko midve dobiva (vem kako je, ko si sam in sam razmisljas, kaj pocne....).
EJ, mogocer bo pa ful dolarjev zadel - pol pa TI castis kavo...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Evan se je dons naucu pluvat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] oz. sem ga to naucila jst, na zalost pa ravno pred hranjenjem s kasico in je blo potem to tok zabavno delat, da je bla tista kasa vsepovsod [image]http://www.studiofaca.com/download/Animacije/.gif/smails/oops.gif[/image]. Po skor 2 mesecih smo se spet kopali v veliki banjici  [image]http://www.studiofaca.com/download/Animacije/.gif/smails/bath.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] (neki casa sem ga samo umivala s plenicko (ko je bil bolan), potem pa sem ga umivala v lavorcku). Dons smo se tud resno lotili temenc (1 uro prej namazat z oljckom, pocesat, umit glavico...). In med kopanjem je najdu se lulcka in se zacel vlect zanga[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [sm=smiley9.gif]. Ne mors verjet...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

To je od mene vse - itak sem napisala cel roman [img]http://fool.exler.ru/sm/val.gif[/img]. Zdej grem pa mojmu [image]http://www.studiofaca.com/download/Animacije/.gif/smails/smail0054.gif[/image]  druzbo v pojstlo delat [img]http://fool.exler.ru/sm/sexe.gif[/img]





Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>