Pia67 -> RE: septembrke 2005 (11.11.2005 20:58:30)
|
Živjo! Ravno danes sva imeli z Nino 2. pregled. Trenutno tehta 5.2 kg, meri 62 cm, obseg glave pa je 40 cm. Ne redi se ravno pretirano, po 800 g na mesec in sem jih pri prvem pregledu slišala od pediatrinje. dejstvo je, da nikoli ne joče zaradi lakote, opazim le, da se slini in gloda pestko, dojiva se po nastavkih in jo kratko malo mine vlečt. Zvečer pa moram dodati nadomestek. Žal... Čez dan spi zelo malo, skupaj 2 uri. Imava pa dolge sprehode, prehodim najmanj 5 km. Če dežuje, jo nosim v kenguruju, jo pa podpiram z rokami. Glavo že drži, vendar ne delam sunkovitih gibov, ker se vseeno bojim, da bi omahnila. Kravice vadiva 3x dnevno po 5 min. Naredila sem ji tudi stojalo, gor ima obešene ropotuljo, škatle z semeni, da rožljajo, figurice na vzmeti. s tem se zelo zamoti, dostikrat opazuje mobile, vrtiljak ali pa igro senc svetlobnega valja. Čez noč bi spala, vendar jo moram budit okoli treh, da nekaj poje (ja, včasih je res težko, da se tako majhen človek zredi). Spat jo dam po novem času okoli 19.30, spi pa do petih zjutraj. Potem jo podojim in že se ji svetijo očke kaj bova ta dan počeli. Včasih jo sicer zmanjka okoli desete, ampak to je izjema. Vedno pa zaspi okoli 13. ure, po uri spanca pa greva na sprehod. Nikoli je ne zibljem, enostavno, ko opazim, da je zaspana in se prijemlje ušesa, jo položim v posteljo, zavrtim glasbo in jo zmanjka. Na obrazu se ji poleg smehljaja dostikrat prikrade šoba. Če z jokom ne doseže takoj neke stvari, se potem s šobo pritožuje še kake pol ure in glasno vpije, kakor, da se jezi. Včasih užaljeno gleda stran in obrne glavo, ko ji skušam pogledati v oči. Hecno, nisem pričakovala, da bo tako majhna, 9 tedenska punčka pokazala toliko različnih čustev. Meni sta ostala še dva kilograma. Trebušnjake imam že nekaj časa na dnevnem redu, občasno kolesarim, v tem mesecu pa bom, ko punčka zaspi hodila na fitnes, če bo lahko kdo popazil, da se ne zbudi. CR ni pustil nobenih posledic. Imam srečo. Se beremo, Pia
|
|
|
|