TVN
|
Evo, da še jaz poskušam nekako odgovorit na nekaj vprašanj. EVRI: Evre dokaj obvladam (zaradi pogostih potovanj) in zato kakega posebnega privajanja ne bo. DARILA: Pri nas je navada, da se obdarujemo za Miklavža in Božička. Za Miklavža so darila simbolična kot nekdaj - arašidi, kak Miklavžek, pečen ali čokoladen, mandarine, bonboni.... Nika bo dobila najbrž še kakšno knjigico in to je to. Nimamo navade, da se kaj posebno bogato obdarujemo. Igrač ima Nika na tone, praktično je vse dobila od drugih, sama sem ji kupila le nekaj kosov (predvsem knjigice). Nasploh se večine igrač hitro naveliča. Rada ima knjige in glasbene igrače, sicer pa so najbolj zanimive konkretne stvari - kuhalnica, skodelica, plastenke, moja denarnica, kreditne kartice, copati, kuhinjski serveti, itd. SPANJE: Spimo praviloma 1x dnevno, od približno 13:00 - 14.30, torej 1,5 ure. Ima kar soliden ritem. Okoli 6. ure zjutraj v spanju popije mleko (cca. 200 ml), potem spi dalje in se okoli 8.30 - 09. ure zbudi. Okoli 10h ima zajtrk in potem je aktivna do približno 13h. Po uri in pol se zbudi, malo podivja naokoli in že je tu kosilo (okoli 15. ure). Okoli 19:00 večerja in pred spanjem 150 - 200 ml mleka. Spat gremo - glede na ostale - zelo pozno, okoli 21.00 - 21.30. KOPANJE: Kopamo se praviloma ob sobotah zvečer. Tudi naša Nika velike banje oz. kadi ne mara preveč, tako da smo pred kratkim uvedli skupno kopanje. To pomeni, da natočimo vodo v kad, nato v kad zleze najprej mami, nato še Nika, ampak obvezno stoji ali sedi na mojih kolenih. V vodi ima igračke, očka stoji ob kadi in jo zabava. Namilimo se stoje, izperemo s tušem. Z lasmi je tudi pri nas problem, čeprav imam tisti Nivea šampon, ki kao ne peče učk, ampak Nika se vseeno dere kot bi jo iz kože dajali. Dokler se milimo in ji glavico masiram, je vse o.k., ko pa pride na vrsto izpiranje, je cel hudič. Ampak ni kaj, treba se je umiti, zato ji pač nežno prigovarjam, da je treba malce potrpeti in glavico dobro izprati. Tomaž ji običajno podrži na čelu majhno brisačko, da ji ne šiba voda direktno po obrazu, jaz pa zlivam na njeno glavico tuš. Običajno vsaj to uboga, da nagne glavico nazaj. Potem ko nehamo, je o.k., kraval nastane znova pri sušenju s fenom, kjer se histerični napad ponovi. Ampak kot rečeno, moje mnenje je, da se bo pač treba navaditi in ni kaj Vsakič bo bolje, zato pač vztrajam. GOVOR: Hja, reče pa-pa, baba (babi), dada (dedi), tata (oči), mem ali nekaj podobnega (to sem jaz - mama), bepe (Bepanten oz. hladilno mazilo), Pepe (ime neke njene igračke), brum (pomeni avto), aja-aja (ni potrebno prevajanje), am-am (tudi to je dokaj jasno, a ne?), oponaša kužka izredno dobro, muco, konja. Na konje je sploh nora, ker se dnevno z babi sprehajata mimo našega hipodroma v Stožicah in tam je konjev na pretek. Razume praktično vse, v knjigici vse prepozna, tudi njene igračke, ki imajo imena, vse pravilno pokaže. Hodi še vedno samo ob opori, drži se za eno roko in mašira. Kdaj ji bo uspelo shoditi, nimam pojma. Po moje še ne bo tako kmalu. NOVICE IZ DOMAČIH LOGOV: V torek smo dobili pikico (OMR cepljenje), sedaj imamo do maja prihodnje leto mir. Upam, da bo reakcija čim blažja ali pa še bolje - da je sploh ni! Tehtamo skoraj 12 kg, izmeriti smo se pa pozabili, ker smo imeli toliko opravka z enim fantkom tam v ordinaciji (fantek - lutka ji je blazno všeč) in na koncu je bil največji halo in jok ne zaradi pikice, ampak zato, ker je morala fanta pustiti tam. No, in potem smo se pozabili izmeriti. A vaše tudi merijo že v stoje ob metru? Še eno vprašanjce: ste jim že kaj poskusile dati med (v čaj, na kruh z maslom,...)? Jaz sem enkrat dala nekaj medu v čaj, vendar je potem dobila neke flekce po koži in sem se ustrašila, da je od meda. Potem sem nehala, flekci so se še občasno pojavili, ampak se potem ugotovila, da ima očitno blažjo alergijo na mandarine. Eno obdobje je namreč vsak dan pojedla eno mandarino. Jih obožuje, vendar ko smo z njimi nehali, so tudi flekci izginili, zato je najbrž kriva mandarina in ne med. Ampak si še vedno ne upam preveč eksperimentirati. Kaj pravite, naj znova poskusim? Ali vaši pingvinčki in pingvinčice jedo krofe? Naša jih obožuje, prav tako rogljičke z marmelado. Kako se pripravljate na popis, ga boste sami opravili? Mi bomo naredili samopopis. Pia, ti si sedaj pravi naslov za vprašanja (najprej pa seveda čestitke za službo!!): obrazce poznam, jih imam doma, vendar nikjer ni opcije, ki bi ustrezala našemu primeru. Spodnji del hiše je bil zgrajen tam nekje okoli 1968, hiša pa je bila nadzidana precej let kasneje. Obrazci sprašujejo po letu izgradnje, vprašanje glede obnove pa se nanaša zgolj na fasado oz. streho?! Jaz vsekakor nameravam vpisati starejši datum in ne tistega, ko je bila hiša nadzidana. Greste kam za novo leto? Mi planiramo skok v toplice pred začetkom tiste ta najhujše norije, torej nekje okoli 15.12. Kraja še nismo dokončno definirali, se pa nagibam k Čateškim toplicam. Nika strašno uživa v Atlantisu in Čatež je tudi poln doživetij. Pa še vse je pokrito in iz hotela Toplice imaš pokrit hodnik do Termalnega parka. No, upam, da sem se z izčrpnostjo poročila malce odkupila za siceršnje bolj redko pisanje. Ostanite zdravi in imejte se lepo! Aja še to: v Muenchnu sem nakupila nekaj krasnih oblačilc za Niko pod blagovno znamko Bär. Kakor koli že, zanima me, če katera pozna to blagovno znamko in kje se jo sicer da kupiti? Moram pogledati še na net. Zdaj pa res - adijo!
|