|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  113 114 [115] 116 117   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: septembrke 2005
24.11.2006 22:47:28   
teta beta
Fak! Sem vam napisala že cel roman, potem pa sem vmes odprla en link, ki sem ga dobila preko skype chata in mi ga je odprlo ravno v tistem oknu, kjer sem imela odprto.

Zdaj se mi pa res ne da še enkrat. Bodite pozdravljene in lahko noč.

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 2851
25.11.2006 19:53:11   
tažana
čer!

tako Katarina je šla spat, jest pa mal tuki pogledat, če je kaj novega.
zdele ko sem jo dala spat me je prav ganila. ko je popila flašo mleka v dnevni je najprej dala lupčka očiju (tako, da prav cmokne). potem sem jo nesla v sobo pa je čez ramo mahala očiju pa zraven delala PA,PA. ko sem jo v postli v žakelj "stlačila" mi je na daleč poslala lubčka ko pa sem ugasnila lučko je skoraj zašepetala PA, PA. tako ganljiv trenutek je biluser posted image

danes smo bili v dežurni ambulanti, ker ji je iz učk začel tečt pa mal rdeče ima. no potem smo izvedeli da ima še vročino ( se mi sploh ni zdela prej vročauser posted image ) tako, da ima sedaj ene kapljice pa še eno kremo za učke. pa kapljice moramo 5x na dan dat noter in imamo cele bojeuser posted image .
no ampak sej bo. upam, da bomo kljub temu lahko v ponedeljek šli na skupno srečanje v vrtec. user posted image  zares sem se že veselila tega srečanja zdej pa touser posted image . drugač bom šla kar samauser posted image .

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 2852
25.11.2006 20:23:13   
tažana
no sedaj lahko nadaljujem. me je moj mož (huda sem) skoraj fizično vrgel iz računalnikauser posted image .  no ampak zdej ko sem nazaj je že boljšuser posted image . nisem več hudauser posted image

Vesna user posted image  za diplomo. men se to zdi misija nemogoče. pa se lotim pa spet pustim vse skupaj. zdej spet delam tokrat kar precej intenzivno upam, da zdržim do konca. sem pa tut jest sklenila da nikoli več ne grem nič študirat. ker se mi ne ljubiuser posted image
pri nas lase sušimo celo večnost, ker ima celo grivo na glavi.user posted image

Doroteja: bravo za izvide prav zares sem vesela za vaju. upam, da tak rezultat tudi ostane.

med: mi tudi že jemo na kruhu, v čaju... -ni problemov
pia: ful me je presenetilo, ko si napisala, da je nina agresivna. to vem, da se rada postavi zase ampak, da pa že sedaj fante v jok spravlja...user posted image   nič se preveč ne sekiraj za to. z vztrajnostjo se bo že navadila, da ne more kar mlatit ljudi okrog sebe. glede knjig... najbolje če kar z vzgojiteljico naredita plan preprečevanja in izogibanja takih situacij, saj ona najbolje vidi, kako pride do tega. res pa je da so te stvari sila zoprne. upam, da kmalu umirite zadevo.

tako mislim, da je sedaj vse. grem še malo pospravljat

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 2853
25.11.2006 22:13:25   
teta beta
hojla,

zdaj bom poskusila na hitro odgovorit na vsa tista vprašanja kot včeraj, ko mi je potem vrglo ven. Bom res samo kratke odgovore pisala, ne pa tako kot včeraj.

Ninočka, darilo za miklavža - manadrine, suhe fige, čokoladica, pareklj, to je to, malenkosti.

tažana, jaz si ful predstavljam Katarino, kako šiba user posted image . S kopanjem mi nimamo težav, no, večinoma se tuširamo, to pa vsak dan. Lase umivam 1-2 na teden, po potrebi, od zadaj spiram z rahlim tušem in si spredaj pomagam z roko. Nimam pa nobenega posebnega šampona, temveč trdo milo nivea baby. ko tega porabimo, bom pa verjetno šla na kak gel za tuširanje, bomo videli. Kopanje /tuširanje je zakon. Fena ne uporabljam, dam ji gor kapico, ki jo ima gor, kolikor se da dolgo, najraje imam da kar čez noč, čeprav ponavadi gre prej dol.

Nika, stoje so jo izmerili že na posvetovalnici ob enen letu.
Med - nisem še dala in tudi še ne bom nekaj časa. Pa ne zaradi alergij. Baje (baje!) je lahko med za otroke do 2. leta zelo nevaren, ker lahko (lahko! ne vsak med) vsebuje neke določene bakterije, ki so za odraslega povsem nenevarne, za otroka pa škodljive. Pa še mogoče je malo bolj težek za želodec in se mi nikamor ne mudi s tem.
Krofi - naša princeska jih ima zelo rada, ponavadi jo ati med vikendom razvaja s krofom za zajtrk.
Popis - nič se ne pripravljam.
Novo leto - verjetno bomo doma, mogoče pa bomo šli od 23. do 30. 12. smučat. še ni ziher.
Bär - ne poznam.

Ninočka - o splavu in Drobniču se mi zdajle ne da razpravljat in pisat. mogoče na kaki kavici.

Mandarine ima Daša zelo rada. Ni nobene reakcije.

Doroteja, super!!!!!! Sem zelo vesela zate in predvsem za Alino! Še vedno pa držimo pesti, da bo tudi z ledvičkami vse v redu.

Ameli/vesna - bravo za diplomo!!!!! Jaz sem si tudi nekje v četrtem letniku rekla, da ni šans, da grem še naprej.
A hodi Mark v dvojezični vrtec, kot si enkrat omenila?
14 zobkov - uau! Jaz sem včeraj slučajno med igro odkrila osmega - in sicer zgornjo levo štirko, vmes pa do enke manjkata dva zoba.

Pia, nisi napisala, kako dobro znaš albansko. Zdaj sem ravno gledala ene cenike za prevajanje in prevajenje slo-alb in obratno je 6.100 Sit na 1500 znakov brez DDV. Je kar fajn znat kak tak "eksotičen" jezik.

Tažana, tole vaše uspavanje je bilo pa res za zjokat lepo! No, si pa sploh ne znam predstavljat, da daš otroka v posteljo in greš ven, on pa sam zaspi. Kdaj bom jaz to dočakala????

In še vprašanje - kako pogosto kuhate otrokom juho? Jaz imam kar slabo vest, kdar je ni, ker sem od doma navajena, da smo imeli juho vsak dan.

To je pa vse od mene za nocoj. Aja, ne, še to vam moram povedat, da greva z mojim zdaj enkrat, najbrž naslednji vikend v kino gledat James Bonda. Uf, v kinu nisem bila že od julija ali avgusta 2005, nazadnje sva gledala Štoparski vodnik po galaksiji. Zdaj sem pa rekla, ko oba praznujeva roj. dan, da greva na popoldanskso predstavo in na kosilo, večerja namreč ne pride v poštev. Že tako bo Daša prvič v varstvu. Za darilo dobim pa Robbieja ;)

Tako, imejte se in lahko noč!

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 2854
27.11.2006 13:50:46   
Pia67
Živjo!

Namesto, da bi delala kaj pametnega, so me stlačili še v kvazi Klub za iskanje zaposlitve. Sama sem pristala, ker se mi zdi vsaka priložnost +, zdaj pa z nekaj sotrpini poslušamo mešanico Phila, Drnovška, Papeža in se ukvarjamo s sanjskimi kartami. No, pustimo se presenetit. Tečaj iskanja zaposlitve traja čedne 3 tedne in tudi za to gre davkoplačevalski denar, da se mrhovinarji redijo nad mizerijo zaposlitve in ...
Kar se tiče Popisa nepremičnin, ta teden se začne, nihče od popisovalcev ni dobil niti pogodbe v roke oz. datuma za podpis, kaj šele kake popisovalne pakete. Še en nasvet, počakajte na popisovalca, da vam da prednatisnjene obrazce, kjer je že kup podatkov ali pa preverite, če so vaši podatki res ažurni na: http://www.popis-nepremicnin.si

Teta Beta, sem natipkljala, pa sem imela podobne težave kakor ti, sistem me je fliknil venuser posted image . V 2. pa sem pozabila. Albanščine sem se učila na tečaju, kakor prostovoljka v srednji šoli (na tem področju sem bila aktivna le 6 let, torej znam le nekaj fraz, imena predmetov), morje časa nazaj in sem zadeve jasno pozabila. Ampak skozi igro kar gre. Kako prevajanje jasno odpade.user posted image

Doroteja, v današnjem(27.11.) Dnevniku je zelo dobro opisana operacija luknjice v srčku, komentar je dal sam dr. Podnar. Najbrž že vse veš, samo toliko za info. Če rabiš članek, ti ga pošljem.

Tažana, hvalauser posted image user posted image user posted image za nasvete. Sem te hotela na privat gnjavit glede tega, pa sem si mislila, da je eno tvoja služba, drugo pa čas, ki ga imaš zase in družino. Sva pa podobne ukrepe že zastavili z vzgojiteljico, ki je ena nežna duša.

"Zasebno" sem gnjavila (predvsem glede hribov in kave v "sterilnih" razmerah, nisem pričakovala, da je taka želja tudi s strani Evinih zdravnikov) tudi Kinokijo in sem jo užalila. Tako, da sem v veliki meri za njen "mrk" kriva jaz. Sklenila sem, da vas ne posiljujem več s svojim konjičkom, ker se me potem mal narobe razume. Krepko sem bila direktna, ker me moti pisanje o primernih in neprimernih krajih za kak klepet, kavo in igranje naših otrok. Aja, pa to, da odgovarjam na vprašanja o razmerah v hribih, konkretnem hribčku in tem, da se samo piše o tem, pride pa nikamor itd. Na kratko, Kinokija, žal mi je, ker me tako razumeš in ker sem napisala tisto kar mislim.user posted image

Evo, konc nakladanja, morda pa na kakem portalu čaka kak job zame.user posted image

Damjana

Neposredna povezava do sporočila: 2855
27.11.2006 14:32:35   
Kinokija
Halo !

Ma daj Pia, dej ga pa že serješ no. user posted image  Če je nekdo direkten do mene, z samim neposrednim pristopom me tudi slučajno ne užališ. Nasprotno, rada imam neposredne ljudi, ki ti povej naravnost, kaj jih moti. ne pa kake ženske mučke pod preprogo pa opravljanje pa kaj jaz vem še. Midve sva se že zmenili, jaz sem ti napisala, kar jaz menim, ti meni nazaj in ni potrebe, da to vlečeva še na forum. 

Drugače pa itak, delo doma in v službi tud slučajno ne dopušča več globjih debat. Kr neki na hitr pisat, da je pojedla npr. cel čokolino, se mi pa ne zdi pomembno.

Imejte se v teh sončnih dneh skrajno lepo, magari pejte v hribe user posted image , tistim, ki se končuje porodniška pa- iskreno sožalje. user posted image  Gremo druzga user posted image delat, mkay? 

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 2856
27.11.2006 21:30:36   
tažana
čer.
no spet malo vroče krvi. user posted image
nč hudga tut to se dogaja je treba včasih kakšno stvar z malo rezerve vzet. preko računalnika se res ne vidi in sliši prave reakcije. punce nasmeh na obraz pa še tako težak dan vsaj za trenutek postane lepši.user posted image

mi smo danes imeli srečanje s starši v vrtcu. bilo je fino razen to, da je bila Katarina zoprna ko sam hudič.user posted image
včeraj popolne ni nič spala, ker smo se potepali, danes pa je tudi samo uro in pol. tako, da je bila ob petih že čisto crknjena. vsak kriv prst jo je spravil v jok.user posted image
drugače pa so nam pokazali kaj vse se igrajo v vrtcu.(razne plesne igre, bibarije, prstne igre...)
pred vsemi sva se tudi s katarino skregale. ker je dečva zlezla na stol iz stola pa na mizo pa sem jo posedela na stol in ji povedala, da je stol za sedet. ni bilo hujšega- v joku se je šla stisnit k vzgojiteljiciuser posted image
sedaj je ugotovila, kako je zabavno na mizi sedet. in doma spleza najprej na kavč potem pa na mizo in na njej sedi in se smejeuser posted image . to isto menda počne v vrtcu zato sem bila tudi hudauser posted image
se bo že navadla.

lepo se imejte.
aja po 14 decembru sem spet brezposelna. mogoče bom imela celo čas na kakšno kavo pridet kam?
lehko noč

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 2857
28.11.2006 11:08:27   
ninocka
Dobr dan!!!!
No pa sem v zadnjem tednu uzivanja user posted image user posted image user posted image Potem pa kruta realnost in sluzba user posted image
Evi se je ze ful lepo privadil na varstvo pri tasci, se ma tam prav fino, je pa vseen mal vesel, ko me vidi. Jst pa tiste jutranje urice izkoristim za polezavanje. Sem mela ful plane kako bom vse pospravla, pa vse stvari, ki jih zarad Evana ne morem narest uredila... pa ja, avto se odpelje izpred bajte, jst pa nazaj v pojstlo drnjohat user posted image

Vikend smo preziveli, jst sem  se mela kr fajn na temu sluzbenemu tim buildingu - najprej smo meli predstavitva poslovnih rezultatov, potem vseh centrov (smo se tolk narezal, men so kr solze tekle), potem pa vecerjo in zur. Jst sem vztrajala celo do 11:30  user posted image user posted image , pol sem sla pa spat (staramo se, ni kaj user posted image , pa se Evan se je tist dan zbudu ob 5ih in na vsak nacin hotu ustat in se it igrat user posted image ). Ob 4ih zjutri pa totalni raztur na hodniku, so ostali koncali in so se prsli dret na hodnik, smejat, pet, vdirat v sobe user posted image in to vse tko tam do ene 6ih user posted image . Zjutri pa zajtrk, pol smo sli pa v Postojnsko jamo, smo resevali ene naloge in smo mogli pazit, da nas ni pojedu medo in it cez pajkovo mrezo user posted image Men je blo ful dobr (tistim zmackanim mal manj), jama je ful lepa, samo je pa vstopnina prekleto draga (4200 za odrasle in 2750 za otroke user posted image ).  Edino, kar mi je blo "grozno" je pa, da nisem poznala 60% ljudi - ful so velik novih zapsolili, pa tud studentje so bli zraven. Sem bla kr tko mal zmedena...

Samo in Evan sta pa baje kr uzivala, je bil pa user posted image cist zmatran, ko sem prisla in je koncno ugotovu, da se zraven Evana NE DA pospravljat user posted image
Eviju sem kupila na bencinski en gasilski avto in pridem domov, vsa natovorjena, tamal ful prlaufa do mene, se mi smeje, pol pa vidi avto v roki in se zacne dret AUTO AUTO AUTO, dokler mu ga nisem dala, ga vzame in se gre usest na kavc, jst sem pa zvisela k spaget user posted image user posted image

Druzga pa ni kaj novega, danes ga mam se v varstvu, pol ga bom mela pa te zadnje tri dni doma.

Tazana
, zal mi je za sluzbouser posted image -  sem ful drzala pesti, da ti podaljsajo. Kaj pa kaksen drug vrtec? Al pa da si nardis privat varstvo 2 -3 otrockov? Drzim pesti, da se bo kaj naslo!!!

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 2858
29.11.2006 22:52:05   
teta beta
Kakšno zatišje. No, tudi jaz bom kratka, ker pišem eno seminarsko za dragega (podpiranje lenobe). Rojstni dan je uspel, torta je bila dobra, jutri popoldne pa greva v kino. V soboto zvečer grem pa ven s kolegicami. Bosta že menda preživela, upam, da ne bo prehudo.

Zdaj pa nazaj na delo. Lp!

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 2859
30.11.2006 9:37:04   
doroteja23
Ojla babure!

user posted image user posted image Teta beta vse najboljše!!user posted image user posted image

Da se ,alo javim po dolgem času. Alina je v torek dobila drugi zobek. Je jokala dve noči zapored tak da smo ga pričakovali. Včeraj sma imele psihologa in, hvala bogu, dobile full ok psihologinjouser posted image user posted image .
Je bla full prijazna in mi je vse lepo razložla. Tudi glede tiste diagnoze od magneta. Povedal mi je da zaenkrat ne morejo točno določit diagnoze, ker se še v otroških možganih vse razvija. Tak da lahko da bo na naslednji magnetni resonanci vse ok. Upajmo da resuser posted image user posted image .

Alina že kr lepo hodi ob opori. Ampak če jo primem za eno rokico pa nočeuser posted image . Bomo vidli kaj bo zdaj na fizio rekla. Zdaj jo imama po skoraj dveh mesecih, ker nama je odpadlo ko sma ble v bolnici.

Drugače pa je pri nas vse po starem. Tašča še vedno user posted image .

Aja glede miklavža sem vas misla nekaj vprašat. Ali imajo pri vas v cerkvi miklavževanje in če grete? Pri nas majo, ampak me je malo strah ker je cerkva vedno tak mrzla. Če pa nema šle, plača tašča, pol pa bo spet dolga curla.

Pa še to! Kaj ste svojim malčkom kuple za miklavža? Jaz še zdaj nimam neke ideje! Pomagajte mi malo z idejami. Pametni kuže odpade, ker ga že imamo.

Čav-čav!

Doroteja

Imeti otroka je zaneslijvo
najbolj čudovita brezumnost,
ki jo zgrešita zaljubljenca.

Neposredna povezava do sporočila: 2860
30.11.2006 15:23:37   
Nika v službi
Ja, ja, to sem jaz, Nika35, le da pišem iz službe. Gesla se nisem več spomnila, pa sem se registrirala takole.

Kakor koli že, prvič po porodniški se oglašam iz službe. Celo nekaj minutk časa imam, da se oglasim.

Prva novica je ta, da je naša Nika začela s prvimi samostojnimi koraki. Sedaj prehodi že celo dnevno sobo, tudi ko se sprehajamo (že ves čas se drži samo za eno roko), se čedalje pogosteje spušča in hoče narediti sama nekaj korakov. Včeraj smo bili v Cityparku in je cel kup raznih okraskov, jelenčkov, mišk, pa lego kocke in ne vem kaj še, pa je kar sama odracala tja. Brez mamice. Mah, saj sem se kar topila, ko sem gledala to mojo pingvinčico (sedaj je pa prav zares kot kak pingvinček), kako sama raca brez opore. Najbrž bo šlo sedaj hitro naprej s samostojno hojo.

Teta beta, čestitke za rojstni dan. Me veseli, da sta si z dragim utrgala nekaj trenutkov samo zase.
Juha: pri nas vsi obožujemo juhe, še posebej domačo, govejo juho, ki jo skuha moja mama, Nikina ljuba babi. Jemo jo običajno ob sobotah, nedeljah in ponedeljkih, pa včasih še kdaj vmes. Pogosto tudi zelenjavne juhe... Nika jih prav tako obožuje. Vedno, kadar gremo ven jest (to je kar pogosto), je juha na jedilniku, doma pa je ne kuhamo ravno vsak dan.

Pia, jutri pa začneš s službo, a ne? Naj bo uspešno. Prijazno vem, da ravno ne bo, ker smo ljudje prav sovražno nastrojeni proti temu popisu in del tega davka boste sigurno "kasirali" tudi nič krivi popisovalci. Mimo grede, tisti podatki, ki jih online dobiš, so BZ. V našem primeru skoraj povsod piše "ni podatka". Res imajo strašno dobro urejene arhive.

Tažana, sploh si ne predstavljam, da je tvoja Katarina zoprna, jokava, tečna.... Ko je pa tak sonček! Ja, saj vem, vsako dete oz. vsak od nas ima svojo temno plat karakterja. Očitno je bila preutrujena, timing ni bil najboljši. Pa drugič uspešneje, a ne?
Za službo mi je res žal, upam, da čimprej najdeš kaj primernega. Glede kave pa bi se res lahko zmenile, jaz imam kolektivnjak - zadnji delovni dan je 22.12., ko imamo službeni party. Jupi! Za party, še bolj pa za počitnice!

Ninočka, ure se ti iztekajo, vem, kako se počutiš, tudi sama sem šla skozi to fazo. Uspešen začetek ti želim!
Je pa krasen občutek, če veš, da bo otroček v dobrem varstvu. Evi se je očitno že aklimatiziral na novo situacijo.
Tile službeni party-ji so ponavadi luštna zadeva. Tudi jaz imam z njimi same dobre izkušnje. Letošnjega pa še čakam....

Doroteja, bravo za drugi zobek in super za spodbudne novice od psihologinje. Alina, drži se!!
Ja, pri nas imamo vedno miklavževanje, vendar najbrž mi letos še ne bomo zraven, se mi zdi še malce premajhna. Kaj pa vem, no, mogoče si bom še premislila. Tudi k maši še ne gre z nama, ker imamo take ure maš, da se ravno ne vklapljajo v naš urnik - ob 8. uri je prezgodaj, ker Nika še spi, ob 10. uri imamo zajtrk, zvečer ob 18.30 pa je prepozno in je utrujena, pa še maša je za "odrasle" in bi bilo malce neprimerno, da bi med mašo Nika tečnarila in motila obred. Nihče ne bi imel nič od tega. Tako greva ponavadi sama s Tomažem (možem), Nika pa je v varstvu pri babici in dediju.
Gremo pa na Dedka Mraza, ki ga imajo organiziranega pri možu v službi. Tam bo neka igrica in podelitev daril. Darilo je dobila tudi lani, za udeležbo pa je bila s 3. meseci še mnogo premajhna.
Glede daril za Miklavža pa smo pri nas - mislim, da sem to že omenila - tradicionalisti: mandarine, arašidi, suho sadje, kakšna čokolada, ipd. Bolj na simbolni ravni. Nika pa bo dobila najbrž še kakšno knjigico. Igrač ima tako ali tako na tone in se ob njih hitro dolgočasi. Najbolj zanimive so ji konkretne stvari - metla, krpa, odnašanje smeti v smetnjak, kuhalnica, lonci, skodelice, plastenke....

Sicer pa še nekaj podatkov: 80 cm, 12 kg, 6 zobkov + 4 prihajajo ven!

Pa še vprašanja:
1. Ali še vedno pijete mleko zjutraj in zvečer po steklenički? Mi smo še vedno na Hipp3, cca. 2 dcl zjutraj in zvečer.
2. Ali jim kdaj date alpsko mleko? Jaz ga uporabim za čokolino, polento, dobi tudi nekaj mleka po žlički, da bi ga pila v večjih količinah pa ne upam dati. Ga pa drugače obožuje (tako kot mi vsi).
3. Jim še dajete AD3? Nam so ob zadnjem cepljenju rekli, da naj bi jih jemala do 18. meseca 7 kapljic 1x dnevno. Do sedaj (od poletja dalje) jih nismo jemali, sedaj spet začenjam, ker nam je sonček ušel.

Uf, razpisala sem se in pozabila na čas. Bo treba še kaj za službo naredit, potem pa domov. Pa, pa!

(odgovor članu doroteja23)
Neposredna povezava do sporočila: 2861
30.11.2006 21:20:50   
teta beta
Doroteja in Nika, hvala za čestitke. Danes sva šla gledat Casino Royale in je super. Toplo priporočam vsem ljubiteljem Bonda.

Še vedno pišem seminarsko, zato bom samo na hitro odgovorila.

Doroteja, user posted image  za Alino! tako za korake kot tudi za dobre novice! Za hojo se ji pa še nič ne mudi, se bo že spustila, ko bo pripravljena.
Miklavževanje je ponavadi v cerkvi, ampak dvomim, da bom šla. Čeprav zdaj si mi dala za mislit, mogoče. Jaz ne zahajam tako redno k maši, zdaj sploh ne, ko imam Dašo. Bova videle.
Kupila pa še ne vem, kaj bom. Mandarine, čokoladico in mogoče denarnico, ki jo bom še nafilala z odsluženimi karticami, koledarčki in "denarjem", da bo imela moja denarnica mir. Sem jo že zadnjič gledala v interšparu eno za jurja, pa je bila zelo lepa, zelena z metuljčki.

user posted image  tudi za Niko! Vidiš, sem rekla, da ne bo treba čakati na pomlad user posted image .

1. Jaz Dašo še vedno dojim zjutraj in zvečer, ponavadi iz obeh dojk, le če zvečer prej zaspi, potem samo iz ene. Ne vem, koliko spije.
2. Če se le da, ne uporavljam alpskega mleka, temveč navadno, še najraje pa nehomogenizirano. Problem pri tem zadnjem je le to, da ga moram it posebej kupovat bodisi v interšpar ali mercator, dobivajo ga enkrat ali dvakrat tedensko in včasih ga ful hitro zmanjka in ga niti ne dobiš. Pravo mleko uporabljamo že od 11. meseca. Samega mleka Daša ne pije preveč rada, izjemoma da spije deci. Velikokrat ji zato naredim belo kavo z malce sladkorja, to ima rada, včasih pa tudi kakay.
3. AD3 - jaz sem jih tudi čez poletje kar pozabila dajat. Zdaj se skušam spet disciplinirat, ampak dostikrat pozabim.

Jutri greva z Dašo končno kupit čeveljce. A ste ve že kupile čevlje za čez zimo in kakšne? JAz nimam pojma, ker bi morali biti taki, da jih ima ven za na sneg (če ga bo kaj) in hkrati za po suhem. Ali pa bo treba kupiti različne.

Lp in nočko vsem!

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 2862
30.11.2006 21:34:49   
2ursae
user posted image

danes me je Ninočka na lep način mal okarala, ker zanemarjam RR, tko da se pokorno javljam user posted image .

Danes popoldne ja Anže kar nekaj šetkal okoli - hodil par metrov, pol se pa vsedel in počival, pa spet vstal in hodil - , tko da je moj že hotel proglasiti, da je shodil (saj veste - ko prehodi dnevno sobo), sam sem jaz mal bolj stroga in mu ne dam titule, dokler ne bo res HODIL hodil. Pol je pa moj rekel, da po tem kriteriju Nila (naša sestrična iz Zagreba) do tretjega leta ni shodila, ker je menda še takrat, ko je bila stara tri leta in je sicer že normalno hodila, šla kar po vseh 4ih, če se ji je kam mudilo.

AD3 mu po navodilih P ne dajem že odkar je dopolnil 1 leto - mogoče pa Nika še nima zaprte mečave
Alpsko mleko - ne vem, a ciljaš prav na alpsko mleko al na kravje ... alpskega mu ne dam, ga tud sicer nimamo navade pit, imamo pa možnst dobivat pravo kravje mleko pri kmetu in mu dajem tega - čokolino, kakav...
Mleka po steklenički niti nikoli ni pil, mal ga še dojim, to je pa vse. Ravno ugotavljam, da mi je mleko že ful usahnilo user posted image
Medu še ne dajem, čeprav ga sama kar precej pojem - se pridružujem mnenju tete bete.
Novo leto bomo pa pričakali kar doma, upam, da ne s preveč joka, ko bodo začele pokati petarde user posted image
Krofov ne prakticiramo. Po pravici povedano, nisem nanje še niti pomislila user posted image , ker jih pač ne jemo. Smo pa že probali z rogljičem, pa malemu ni bil všeč user posted image

Alina user posted image user posted image user posted image  in user posted image user posted image user posted image  za dobre novice o srčku user posted image . Upam, da se bo tud z izvidi glavice tako obrnilo user posted image

Za Miklavža sva Anžetu ravno danes kupila darilo - set orodij, ker mali izredno rad šraufa in sestavlja pa razstavlja. Je bil v BC znižan z 10k na 7k, pa še bon za 6k sem imela, tako da je bilo vse skupaj zelo neboleče user posted image . Pol sve mu pa še en manjši Lego duplo vlakec vzela, ker je moj user posted image  itak čist udarjen na Lego. Za povrh mu bova pa dala še čoko miklavža, pa bo. Hmmmm, v cerkvi pa ne vem, če je Miklavž - po mojem je, sam mi2 tja praktično ne zahajava več user posted image , pa nisva informirana.

uf, tole mi je pa vzelo cajta, sem morala vmes še mladino tolažit - mislim, da ni mogel zaspat, ker je dobil premalo mleka. Pa sem revežu dala pol vodo za pit in zdaj spi. Bošček.

nočko

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 2863
30.11.2006 21:37:55   
2ursae
e, še zadnjo od tete bete poštimam user posted image . Tamalemu smo glih danes kupili čevlje, take navadne zimske. S škornji bomo pa počakali do snega, da mu ne bo prej noga zrastla user posted image . Pri tem toplem vremenu nikol ne veš, kolk bo še treba čakat za sneg ...

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2864
30.11.2006 22:24:33   
TVN
Na hitrco, tokrat od doma.

Teta beta, mi smo dobili ene ganz nove škorenjce na posodo, vendar ker so bolj "šminkerski", beli, sem potem kupila za Niko še ene, ki so neprepustni in bolj športni. No, potem pa smo oni dan pohajkovali po Humanicu in sem našla ene luštkane gumijaste škornje (podložene) za 3K in sem jih kar kupila. Nika strašno rada hodi po lužah (sicer pa - kateri otroci pa ne?) in bo to prav o.k. Pa še škoda jih ni. Mislim, da smo torej na temo čevljev preskrbljeni, mogoče bom pogledala edinole za kake zimske čevlje, saj ima praktično sedaj same škornje.

Ja, 2ursae, Nika ima eno mečavo zaprto, eno pa še ne docela. P je rekla, da je to povsem o.k., vendar naj bi AD3 jemali do 18. meseca.
Ciljam prav na alpsko mleko (1,6 s kalcijem ali omega 3), ki ga pri nas popijemo v hektolitrih. Ja, ja, vem, kaj vse pravijo o alpskem mleku, sem prebrala kar nekaj člankov, celo delala sem prek študenta v proizvodnji v LM, ampak me vse to ni odvrnilo od pitja alpskega mleka. Domačega, kravjega, ne maram, edinole smetana je dobra za na belo kavo s kruhomuser posted image . Nekajkrat sem kupila tistega nehomogeniziranega, ki ga omenja teta beta, vendar ga Nika ni marala preveč. Pa še res je težava, da ga težko dobiš in tako hitro se pokvari. Sicer pa sem vprašala tudi P na temo alpskega mleka in je rekla, da ga lahko pije v manjših količinah, da pa ni ravno o.k., če alpsko nadomesti prilagojeno mleko.

Pejmo spat! Nočko!

*** Imejte se lepo! ***

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2865
1.12.2006 11:05:17   
ninocka
No, pa je zadnji dan mojega dopusta, v ponedeljek pa veselo na delo user posted image user posted image user posted image
Na koncu se nismo odlocili za nic posebnega za delat, ker gremo cez vikend v Crno, pa bo mal lokacija spremenjena, pa zadnji mini dopustek...

Vam moram povedat, da mi je Evan zadnjic (v torek) nabral sopek (3 marjetke) in mi jih dal user posted image user posted image Ampak ne vse naeenkrat, vsako posebi je utrgal in mi jo prinesel user posted image

Nika, jst mu dajem alpskomleko ze od 11 meseca. Ne smes mu pa dajt 1.6 ampak obvezno mora bit mleko (kerokoli) polnomastno (3.5). Na to me je pediatrinja ful opozorila.

Ceveljcki mi jih mamo en kup, Evanu je celo vidno nogica zrastla, za pozimi mamo pa dvojne goretex. Smo pa vse dobili, mu nisem se nic  kupovala (razen H&M ceveljcke), pa se ene skornjcke iz semisa, podlozene, ma tud od H&M.
Miklavzevanje - mi ne hodimo v cerkev, tko da ne bomo sli, pa tud verjetno na sprevode dedka maraza in bozicka, ki boj v LJ ne gremo. Se mi zdi Evan se premajhen, pa mu ne bo tolk zanimivo. Bomo sli edino v sluzbo na dedka mraza, ko bo.
AD3 - dam ko se spomnem, mam pac spomin kot zlata ribicauser posted image
Krofe mu dam, ce hoce, ampakmidva iz potujoce pekarne ponavadi kupiva flancate in za njega rogljicek in potem to je. PA zdaj ze kr neki poje, ne da samo v usta, mal prezvec, pol pa ven pljune eno kepouser posted image

Doroteja  user posted image user posted image user posted image za Alino. Kr tako naprej in da bo vsak izvid cim boljsi user posted image user posted image

Jst sem pa uceri gledala BROKEBACK MOUNTAIN in sem se dons potem 1/2 matrala, da sem si nastimala na DVDju, da pogledam do konca, ker se je vmes CSI zacel in sem nehala gledat. Zakaj? Zato da sem pogledala, kako je omaro zapru in da so se podnapisi odvrteli user posted image user posted image user posted image Ce bi uceri vedla, da sem cist na koncu, bi pa pogledal se teh 30 sekund. No in kljub vsemu pompu okrog filma, je bil men naravnost obupen, dolgocasen, kr neki... brezvezen skratka, dobr da ga nisem sla gledat v kino...

Tko, zdej grem pa jst likat al pa lezat al pa kavico pit (se ne vem kaj bi pocela; Evana sem dal spat). Sem totalna depresija user posted image in se se v pizami valam. Ampak za zadnji dan mi je oprosceno, a ne user posted image

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 2866
1.12.2006 14:31:14   
Pia67
Živjo!

Hm, ne vem kje naj začnem?user posted image

Nina v knjižnici
Ker pridem domov po 16. uri, se z Nino občasno švercava v otroški knjižnici. Zlato dete pobegne od šalterja(jaz z narejeno mirnostjo vrnem knjige) in potem jo zalotim, ko stoji pri lesenem mobilu in z nasmeškom hodi po ročicah fanka, sledi razlaga in karanje, ki ga posluša z angelskim nasmehom, mimogrede spuli iz igrala lesen avtomobilček in ga vrže za radiator, ko skrušeno odtavam do šalterja in pokažem kaj je storila moja hči in se vračam, slišim neko malčico, ki reče svoji mami: "A si videla kako me je pogledala, ko sem ji rekla, da tega ne sme?" Jasno mi je, da je bila osebica moja hči, ki jo tokrat dobim, da sedi na stolčku in lista tehnično enciklopedijo. Hm, kaj neki je počela? Ko odhajava, spretno zavije levo in ne desno, mene presteže znanka in čez nekaj trenutkov slišim žgoleči glas knjižničarke: " A si ti tudi prišel pravljice poslušat? Ja, kje imaš mamico? Ne tega delat!". Zapodim se za glasom in najdem Nino, ko poplesuje pred gručico otročičkov in staršev. Opravičim se, dvignem malo, ki zagrabi stol in ko je v naročju, ga zvijajoč, teatralno s truščem izpusti. zardevajoč odhlačam ven, Nina me objema okoli vratu in kaže razstavljene decemberske podobice. Ja kakega angelčka imate. Saj je punčka, ane?, komentar mimojdoče babice. Jaz odvrnem, da včasih nisem prepričana, če sem pravo dete iz porodnišnice prinesla domov.

Kako Nina zaspi ko pride iz vrtca?
Ne zaspi, babica si puli lase(reva, hotela je razvajati vnukinjo in jo odpeljati prej domov), zato spi slabe pol ure v vrcu in potem nagaja ostalim.

Miklavž?
Svakinja, brat in jaz smo se zmenili, da bomo 1x obdarovali otroke, ker bo vsega preveč. Brat(maneken, visok 1.9 m) se bo preoblekel v Božička, povabili bomo nekaj kolegov in imeli bomo obdarovalni večer. Vsak obdarovanec dobi samo eno darilo, če bo dobil več, je stvar org. doma.
Nina bo dobila hišico za lutke iz lesa in vso notranjo opremo ter miniaturno družinico, darilo bo od vse ožje družine. Morda vikend-ata primakne denar še za sani, ker je bil proti hišici. Ampak to je v 2. planu.

Čeveljci?
Pred pol leta sem imela priložnost nakupa "novih" zimskih čevljev in ski-buck. Visoki čeveljčki so Cicibanovi, podloženi s flisom in zelo lepi. Ni jih več v prodaji. Ski-bucke so goreteks in ne dajejo vtisa, da jih je kdo nosil.

Mleko?
Nehomogenizirano Bohinjsko mleko, imam zmenjeno, da mi ga dajo na stran, kupim ga 2x tedensko po 3 litre. Na žalost h kmetu ne greva več, ker je njegova kravica breja. Na stekleničko ne pije več, zvečer pa popije iz skodelice deci in pol toplega mleka za lahko noč. Zjutraj pa odvisno kaj je za zajtrk. Ko paše zraven kakav, popije 1 dcl, drugače pa čaj ali pa sveže stisnjen sok mandarin in pomaranč (kakanje zagotovljeno).

AD3, ne dajem, mečave zaprte, vsak dan smo zunaj in upam, da s hrano dobi dovolj.

Med, preventivno dobiva med, ki steče skozi črno redkev, vsak dan 2 žlički.

Čestitke vsem hodačem, tistim, ki so se opogumili in tistim, ki jim manjka le še majčken korakec. Zdaj pa smo v popolni pokončni postaviuser posted image
user posted image

O popisu vas ne bom morila, je pa ogromno nejasnosti in šele danes smo dobili popisne pakete. Zataknilo pa se je tudi pri pogodbi. Bom videla kaj se bo izcimilo. V klub iskanja zaposlitve še hodim in zadeva sploh ni slaba. Me je kar sram, ker sem prehitro ocenila.

Namig za vikend.
- v surov krompir sva z Nino zapikovali zobotrebce, jaz sem naredila očke in zdaj imava ježevo družino pred vhodnimi vrati.
- Nina je v cvetličarsko gobo zapičila nekaj macesnovih vejic, "obesila" okraske in zdaj vsak dan mal preštima ikebano.
- v nedeljo bodo vsi muzeji vstopnine prostiuser posted image user posted image user posted image Bova šli mal cajt preganjat.

Aja, imava adventni koledar in vsak dan zvečer odkrivava skrivnosti za vratci. Jasno, ker je Milkin, so notri same čokoholikarske zadeve.

Lep vikend,

Damjana

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 2867
1.12.2006 19:43:26   
ninocka
No mi nismo sli v Crno, ker sem se skregala z mami in me pol nekak ni vleklo it. Se mi je ne da cel vikend poslusat.
Pokrov mi je pa dvignla, ko mi je rekla, da naj vzamem za Evana kaj toplega za oblect user posted image (kot da gremo v iz californije v sibirijo) in ko sem ji rekla, da vem, da mi ni treba govort, mi prjav da ne bo tko kot nazadnje, ko si si pr Evi sposojala (kolegica iz Crne). In kdaj je blo to? Avgusta, ko smo sli iz LJ pa je blo 30 stopinj, tam je pa pol padlo na 10 (le kako nisme tega predvidla in ja, ker sva midve vsako leto sle na poletne pocitnice v Crno opremljene s sali, kapami, bundami in kombinezoni), pol se je pa itak spet dvignla temperatura.
In na koncu mi se zagrozi: ce ne bos prnesla te bom... to me je pa tolk pogrel, da sem ji vrgla slusalko dol, ko sem se pomirila in ko je prsu moj domov, sva se mirno pogovorila, a se mi splaca it in zivce kurt al ne. Ko sem jo pa klicala, da ji povem, da ne pridemo, pa vsa zacudena rece zakaj pa ne. Sem ji prav grdo nazaj zabrusla, da zarad nje.

Joj, ene mate take probleme s tascami, jst pa z lastno mamo...user posted image user posted image user posted image user posted image

Drugac me je pa Evan dons spet ful presenetu - je bla soseda na zadnji kavici pr men user posted image user posted image in se neki zacneva o telebajskih pogovarjat (sem ugotovila, da so ze skor 10 let stari - pa se zmeri popularniuser posted image ) in pride Evi do nje, jo zacne vlect za roko, da ji bo neki pokazal. Pa jst ustanem (ona je v narocju drzal asvojga polletnika) in grem z njim in je s kavca vzel revijo Moj malcek (ta novo), k je na naslovnici puncka z enim telebasjkom in ga pokazal user posted image user posted image user posted image Se zmer me presune, ko mi tko jasno pokaze, kaj ze vse razume (ce hoce, seveda user posted image ). Pol sem mu jih pa dala za gledat in je kazal une na TVju in unga v  reviji. Sem se odlocila, da mu grem jutri kupit enga v BC in bo to miklavzevo darilo.

Pia, mi mamo tud adventni koledarcek, samo smo ga pozabli dons odpret. Bo pa jutr lahko 2 cokoladki popapal user posted image user posted image

Uzivite v vikendu!

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 2868
2.12.2006 22:26:30   
teta beta
Hej, Nika, ful luštna slikica user posted image !
2ursae, po moje pa to pomeni, da Anže že hodi user posted image ! Ko sem jaz razglasila, da je Daša shodila (pred 14 dnevi), je potem dva dni tako "nazadovala" oz. ni hotela/mogla hodit, da sem mislila, da sem prehitro rekla in sploh še ne hodi. Je pa zdaj iz dneva v dan viden napredek in zdaj hodi praktično sama, te pa vseeno rada zagrabi za roko in pelje okoli.

Kupila sva čeveljce, podloženi cicibanovi gležnarji. Nogico so ji izmerili 19. Če bi vzela še čeveljčke za prve korake, bi rabila št. 19, ker so večji modeli, ampak ker že hodi, ima lahko zdaj bolj robusten podplat in št. 20. Zanje sem dala 9.500, ker sem imela še 500 SIT popusta na cicibanovo kartico. Ski bucke bom pa kupila, ko bo sneg in kake cenejše, kr ene. Tu so bili namreč 8 in 12 jurjev user posted image . To mi je pa skor malo veliko, vprašanje, kakšna bo sploh zima.

Potem sva šle z eno kolegico na kavo, ki je itak nisem mogla v miru spit. Sva pa potem malo zasliševale Dašo: Daša, kako je tebi ime? "Aša". A imaš ti kužeka? "Hov-hov" Kako je pa kužeku ime? "Piki" Kaj pa ti rada piješ? "Čaj" A imaš nove čeveljčke? "Čel" itd.
Moram rečt, da je res prava čveka. Od kolegice hčerka je tri mesece starejša, pa skoraj nič ne govori. Je pa ona shodila z 11 meseci, eni nekaj prej, drugi pa drugo. Daša pa že res ful ponavlja besede. Prejle je imela že tudi prvo lekcijo za navijače, ko je ati gledal rokomet - GOOOL! in je ratal OL. Včeraj je pa bila na enem kanalu oddaja o nekih legvanih. Zgoraj pa ima tudi od tašče partner legvana, ki mu je ima Alf in ga Daša rada gleda. In reče ati: lej, alf! in ona reče Alf in ponavlja ALf, alf in gre proti vratom, ki vodijo ven na stopnice.

Mislim, da sem sinoči tudi ugotovila, v čem je bila težava pri našem nočnem spanju (poleg zobka pred nekaj dnevi). Najprej sem jo dojila in se še kar ni umirila in ne spat in ne nič, potem pa sem se spomnila na 2ursae, ko je napisala, da je dala Anžetu vodo za pit, najbrž pa je bil lačen. Pa sem pogrela malo mleka in ga prinesla v skodelici, ampak jo je kar odrivala stran, ni hotela niti poskusit, samo jokala je. Potem pa sem šla po magični lonček, ki ga sploh ne uporabljamo in prelila mleko not in je cca deci takoj zmazala, da sem ji šla še iskat, potem pa je počasi zaspala. Včeraj je res tudi bolj malo večerjala in je res bila očitno še malo lačna. Danes tega ni bilo treba, ampak vem pa zdaj za drugič.

Ninočka, meni tudi doma dostikrat solijo pamet. Sploh sva se zadnjič s teto skregale in mi gre totalno na živce. Ona se zdaj dela, kot da ni bilo nič (ker ve, da je ona naredila narobe) in sili v Dašo buci-buc, ampak jaz nisem slišala nobenega opravičila in ne bom tega kar tako pozabila. Ampak zaradi stare mame sem tiho. Če sem predolgo doma, včasih kar živčna ratam in komaj čakam, da grem nazaj in odštevam dneve. Včasih kar pozabijo, da nism stara 15 let, da bi mi pametovali.

Ninočka, a bi mi lahko skopirala Telebajske, če ti pošljem CD? Mi jih namreč gledamo v francoščini, kar je sicer zelo zanimivo, ampak so pa kar pozno na sporedu (20.15) in gre dostikrat Daša prej spat. Saj bi jih ziher našla na Muli, ampak če si jih že glih omenila, pa lahko najprej tudi tebe vprašam.

Imam še vprašanje glede večernega pitja mleka in umivanja zob. Mi imamo ponavadi najprej večerjo, potem si Daša umije zobe oz. jih ji jaz, nato jo dojim in zaspi. Ko sem ji včeraj dala lonček z mlekom, pa sem pomislila, kako je zdaj z zobki. A ve najprej umijete zobe in potem date mleko, ali otroci najprej spijejo mleko in si potem umijejo zobe in grejo spat?

To je pa vse za danes. Lp!

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 2869
3.12.2006 12:40:51   
TVN
O, teta beta, sem se razveselila pohvale za sličico. Tudi meni je Nika tu gor strašno všeč.

Z umivanjem zob je pri nas problem. Zadnje čase mi noče odpret ust, vse hoče sama, tako da mi nekako uspe malo podrgnit po zobkih, potem pa se ona sama umiva, ampak to je bolj tako-tako. Umivamo zvečer pred spanjem, mleko pa popije po umivanju. Sem nekajkrat poskusila z gazico podrgnit po zobkih, pa se je začela prebujati in sitnariti, tako da sem zadevo opustila.
Se pa počasi navajamo, da tudi zjutraj podrgnemo zobke, naslednja stopnja pa je umivanje še po kosilu.

Zdaj grem pa spakirat, ker gremo v Vilo Otočec na praznovanje - oči ima danes rojstni dan, mami pa je konec oktobra praznovala okroglih 60, tako da bomo združili oboje. Krasno torto so mi spet naredili v Kraljevem mignonu - v obliki domačega vrta, polovička je zelenjavni del z vsemi glavnimi pridelki (za očeta), druga polovička pa cvetlični del za mamo. Prelepo! In sigurno bo tudi njami, kot večina njihovih okusov.

Se čujemo, od doma ali pa iz službe.

*** Imejte se lepo! ***

Neposredna povezava do sporočila: 2870
3.12.2006 19:43:29   
tažana
čer!

evo jest sem nazaj doma.
petek in sobota sva bila z user posted image  na Dunaju. Katko sva pustila pri mojih doma in so se imeli menda prav fino. S Saro sta imeli dva dni same zabave. menda sta se ena druge držali kot klopuser posted image . kamor koli gre "KAKAINA"- tako kliče Sara Katarino, gre tudi Sara in obratno. Lulat obe, kakat obe, gujsat obe, jest obe...user posted image

tole s Kakaino se najbolj sliši, ko se Sara začne dreti:" KAKAINA KAKALA, KAKAINA KAKALA, FUJ SMLDI!"
to se namreč dere kar naprej tudi, če Kakaina ni kakalauser posted image

no danes pa je naša Katarina zbolela. ima vročino, kašlja, smrka. je prav slabe volje in rabi veliko pozornosti.
jutri jo bo gotovo pazila soseda, ker jest ful težko ostanem doma, ker zapiram vrtec.

dopoldan še preden smo dobro ugotovili, da je Katarina bolna smo bili v cerkvi na miklavžu.gledali smo igrico dobili darilo (bombone in 2 mandarini) in se slikali z Miklavžem (miklavž je bil pa njen stricuser posted image ). bilo je fino je gledala in poslušala.
doma pa bo za Miklavža dobila copatke za v vrtec, za božič pa bo dobila tako račko na palci, kot jo je ena imela takrat v Žalcu. sem končno našla v Neckermanu prav fletno žabico pa še ena je ampak se ne spomnim katera.

lepo se imejte pa se kej beremo.

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 2871
4.12.2006 20:34:48   
teta beta
Dober večer!

Kako kaj? Mi smo v redu, nič kaj novega nimam za poročat, sprašujete pa tudi nič ne.

Nika35, tole sem si rekla, da te moram opozorit. Stara mama mi je ravno danes zjutraj, ko sem Daši delala zajtrk omenila, da ji je zadnjič moja svakinja razlagala, kako se mora dostikrat v službi kregat, ker dajejo starši otroku 1,6 % mleko. Da naj starši pijejo to mleko, ampak otrok pa rabi polnomastno. Saj odločitev je čisto tvoja, samo eno mnenje sem ti še povedala. Pri nas itak ni dileme, ker imamo vsi raje polnomastno. Pravzaprav dostikrat kupim celo ono od Pomurskih mlekarn, ki ima 4,2 %.

Tažana, jaz sem tudi zadnjič videla tisto račko na palici, v Interšparu Celje stoji en štant s ful veliko lesenimi igračami. Ta račka je bila mislim da 2,5 jurja.

Zdaj imamo eno varianto, da bi šli čez božične praznike na Balaton. Se morava fiksno zmenit in odločit. Bi prav pasalo malo oddiha.

Lp!

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 2872
5.12.2006 8:47:30   
pety78
Pozdravljene!

Da se vam malo oglasim in povem, kolk se nam dogaja. Sploh ne vem, a sanjam, ampak to leto je pa res eno prekleto leto. Komaj čakam, da ga je konc. user posted image
Kaj me tako jezi? No, pred kratkim so nam pred vrati v stanovanje polili voziček z rdečo barvo. Smo preživeli. Prejšnji teden so nam pa vlomli v avto. Še preživljamo. Eh, bolezen je pri nas non stop na obisku. Če je Vid zdrav, smo drugi bolani. Nad nami je en črn oblak. Ampak se imamo radi in se imamo vseeno fajn. Vid je taka faca, da se mu cele dneve sam smejimo. Sem mu enkrat pokazala, kam se pospravi umazano pleničko. Pa si je tako zapomnil, da mi je med vikendom pokvaril štos. Ko je moj user posted image mal dremal na kavču sem Vida previla, ker se je fajn pokakal in je res ultra smrdelo. Pleničko sem mojmu nastavla ob glavo na kavč, da bi v snu užival v prijetnih vonjavah. Verjetno bi sanjal o kakšni kmetiji. user posted image Ampak je Vid vzel plenico in jo lepo nesel v smeti. user posted image user posted image user posted image user posted image Ful si vse zapomne. Rad gleda knjigice, TV ga ne gane, muzka ga pa kar plesat prtisne. user posted image Pa tak rad ima sesalec in skoz govori sesa, sesa, sesa, pa sesa po stanovanju, pa po tv, pa po radiatorju, pa še šipe posesa. Ma, res je priden in deloven pubec. Čist po mami. user posted image
Boste šli danes kam na miklavževanje? Mi bi šli, pa ne vemo še, kam.

LP, Petra

Neposredna povezava do sporočila: 2873
5.12.2006 9:26:13   
2ursae
živ user posted image

moj mali kar še spi ... pa da se ne bo revček ravno zdaj navadil zjutraj dreto vlečt, ko bo kmalu moral začet zgodaj vstajat user posted image

Naj povem, da je bilo Miklavževo darilo popoln uspeh - ves ljubi dan hodi okoli z vrtalnikom (ki se ga je na začetku bal user posted image ) in vrta v vse luknjice, ki jih imamo, tolče s kladivom in aranžira vijake po stjalu - skratka, drugih igrač še pogleda ne več.

Včeraj se je zjutraj, ko sva se podojila, mali dejansko še mal crkljal z mano. Mi je naslonil glavico na ramo, jaz sem mu pa pela in ga božala user posted image . Škoda, ker je to tako redko ... mogoče bo pa pol boljše, ko ne bom več stalno ob njem in se mu bo bolj pasalo pocrkljat z mano.

Pety, mene tud mika it na kakšno Miklavževanje, pa tud ne vem, kam bi šli. Bomo letos najbrž kar preskočili. Ojoj, vas se pa res drži smola user posted image , pa saj bo leta kmalu konec. A misliš, da vam kdo to namerno dela - mislim polit voziček z rdečo barvo .... to najbrž ni bilo po nesreči user posted image . Sprašujem zato, ker vem, kakšno najemodajalko imaš.
Sem te pa že večkrta hotela vprašat, če so se kostimi z Neckermanna kaj obnesli.

Tažana, a pol vama je bilo na Dunaju všeč? A ni super? Jaz bi takoj spet šla user posted image  A so bili že božični štantki pa lučke? Je že sejem pred mestno hišo - nama je bilo to skoraj najbolj všeč user posted image

Teta beta, jaz mojmu po večerji umijem zobke, pol ga pa še dojim. Sem že razmišljala, da to najbrž ni najboljše za zobe, sam kaj pa čm. Mogoče bi bilo fajn, če bi po dojenju spil vsaj mal vode, da si odplakne mleko user posted image
Anžetovo primarno potovalno sredstvo so še vedno kolenca in rokice, tko da res ne morem rečt, da je shodil user posted image . Saj se mi zdi, da vsak dan prehodi več in hodi pogosteje, samo vseen... saj ve, da je razlika med "shodi" in "dobro hodi", sam se mi ne zdi logično, da bi rekla, da bi otrok shodil, če pa še kar veliko večino časa preživi na vseh štirih. Itak imava v četrtek terapijo, pa bomo videli, kaj bo terapevtka rekla.

Zdaj grem pa pogledat, kaj je s to mojo malo bubo. Pa ravno danes, ko sem zmenjena, da greva po kosilu nekam na obisk, bo pa zaradi tega dolgega spanja zihr šel kasneje spat in bo zato tudi kosilo premaknjeno.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 2874
5.12.2006 16:57:51   
pety78
2ursae, voziček je bil seveda polit iz nesramnosti, žlehtnobe, avto so pokradli zaradi zaslužka, ...user posted image Pri vozičku je najemodajalka na sumu v ožjem izboru, vsekakor pa ni kriva za avto. Slovenci s(m)o res odličen narod, mater.

Glede kostimov iz Neckermanna pa je tako. 2 od treh sta mi bila prav, eden prevelik. Vzela sem pa samo enega rjavega s kratko jaknco, pa je super (za v omari viset).user posted image Ne, saj je ok. Drugega, ki mi je bil tudi še kar fajni sem vrnila, da ne bi imela same temne,ker sem si še iz Quella naročila dva črna, no pa so mi poslali premale. Tak da imam samo enega rjavega z bež črtami.

Pravkar sem se ful nasmejala. V službi čakam, da prideta moja dva po mene, da gremo v Špar na Viču, ker pride Miklavž ob petih. Pa me sedaj moj kliče, da sta že na obvoznici, pa da če je panika, ker bomo verjetno zamudili. Pa rečem, da ni, on pa: Ja, če mormo še karte kupit. Jaz pa: Kake karte pa? On pa: Ja, vstopnice.....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Mater se režim....user posted image

Lepo se imejte!

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  113 114 [115] 116 117   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  113 114 [115] 116 117   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Igre in crkljanje z otroki sem preložila n...
Danes praznuje moj sin 27. rojstni dan. Ja, tile obrazki in rokice so se prelevili v odgovornega mladeniča, očeta enolet...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.