Pia67
|
Alina, leto dni je za tabo, kar tako pogumno naprej. No, se mi je zdel, da je nekdo med nami omenil, da 21.10. ne more. Tery, torej si to bila ti. Pa sem mislila, da imam spet kake dementne prebliske. Kaj pa kak teden prej, npr 14.10.? Najbrž bi zaradi tiskanja majic bilo prekmalu?Potem je edina rešitev november. 22.10. ne more Teta Beta, ker je v volilni komisiji. Ninocka: hja, ena žlička je v mojih in druga žlička v njenih rokah. Uturit pa ji ne morem, ker potem teatralno odvrže svojo, odrine skledo, se zasuka v stolčku in speza na sedalo, rito pa položi na mizico, ki je hranjenju primeno umazana in polna. Lahko si misliš, da gre od mize, ko kak pujsek, itak to vzamem v zakup. Tako, da jo raje prepustim šarjenju po skledici, jaz pa mirno pojem svoj obrok, ker se nima smisla sekirat, kilaže ima dovolj, lačna ne bo itd. Gagi naju sploh ne more gledat, ker ne ve ali naj se smeje do solz ali pa pop... Corel Draw poznam, samo kaj misliš pod krivuljo? Ni mi jasno. Edino kar mi pade na pamet je, da na samoobliko pripneš fotko, samo v tem ne vidim smisla. Bi si ga pa morala naložit, ker sem ga zbrisala (licenca). Pojma nimam, priznam. Pa da toliko zaračunajo za oblikovanje, madonca so moje storitve poceni . Programa A1 oz. AI ne poznam. Bolj so mi blizu programi Fireworks-a/za spletne strani. Ponižno prosim, da pocukaš svojega kolega, razen, če mi daš lekcijo kaj misliš z ono krivuljo. Čas bivanja v vrtcu: midve pridrsava do vrtca ob 8.30, Nina vstane ob 7.30, zajtrkujeva skupaj, ker v vrtcu papajo vedno kake namaze na kruhu, Nina pa tega ravno ne obožuje (če bi bila v službi, bi jo pripeljala moja mami), ponjo pa pridem malo pred 13. uro, ker si to lahko privoščim. Vzgojiteljice (trenutno so 3, ker jim po normativih pripada 3., gre za otroke, ki so stari do 3 let, skupina je narasla na 12 otrok) so vesele, ker Nina zaspi okoli 13.30(ostali takoj po kosilu) in potem drnjoha do najmanj 16. ure. Izmena se konča ob 15. uri in bi varvanje padlo v popoldansko smeno, ki je do 20. ure. Otroke, katerih starši končajo službe po 16., 17. uri in popoldanci, prevzamejo druge vzgojiteljice. Če mi rata tečt ob 20. uri, dostikrat slišim jok otrok, ker gre moja trasa nad vrtcem. To je edini dvoizmenski vrtec v NM. Trenutno dobre 4 ure, ne morem pa predvidevat koliko bi bilo to, če bi bila v službi. Po moje bi jo po spanju prišla iskat moja mama, če pa bi bila gužva, pa seveda jaz. Ne vidim druge možnosti. Po pravilniku je lahko otrok v vrtcu 9 ur. Spanec: ponavadi spim 6 ur, če je kaj izrednega(naročila) pa manj. Lahko tudi ne spim eno noč, pa še vedno delujem, ampak ne za dolgo. Ko sem preračunala ure in upoštevala 8 urni delavnik+vožnjo, bi najbrž spala 5. Pozimi najbrž malo več, spomladi, ko se začno zunanja dela pa manj. Majčka: Evan 86, modra Anze 86, modra Nik 86, modra Nika, 92, roza Nina 86, modra Evo, to je vse za danes, besna sem, ker je tako lepo vreme, jaz pa ne najdem enega ušivega soplezalca za kako smerco, predno nas bo zasul sneg, požled in podobne dobrote. Torej Nino na hrbet in gas. Damjana
|