lucika
|
jao, meni kar slabo postane ob takih temah. Pikec, tudi jaz gledam študentske servise kot nelojalno konkurenco! ce ima podjetje delo, da je nekdo zaposlen tam vec mesecev, ali celo let, naj zaposli cloveka! ampak, podjetjem je ugodneje zaposlovati studente, zakaj torej bi delavce? to je kriva samo drzava, ki to dovoljuje. verjetno je v lj drugace, a na nasem koncu lahko poprimes za vsako delo, ki se ti ponuja, pa ne bos zasluzil veliko. sama sem v casu studija delala marsikje, v proizvodnji, v gostilni, v pisarni, prodajala salamone na kriziscih...karkoli..nic ni bilo placano dobro, ker tudi pri tem potrebujes veze, da prilezes na kaksno dobro placano mesto. ja, pa zdi se, da imajo studentje polne riti vsega. jp, naj imajo, saj jim ne bo dolgo trajalo. enkrat je treba zazivet za sebe, potem pridejo pa poloznice in vsi stroski, ki jih studenti navadno nimajo. dokler zivijo z mamicami:) ko pa diplomiras, pa se to ne gre...trenutno delam preko javnih del. za eno stopnjo nizje od svoje izobrazbe; in za to stopnjo dobim osnovno placo. moz ima normalno sluzbo, zato odpadem pri vseh nadomestilih, pomoceh...in vsem kar se tako lepo slisi. po drugi strani pa nisem faus nobenemu, ker je socialna pomoc dovolj ravno za poloznice, seveda ce zivis pri starsih, za hrano pa ze navadno zmanjka. ni problem v pomoceh, se prenizke so! problem je v tem, da si ljudje ki delajo zasluzijo vec! bla bla o visokih stroskih in produktivnosti.... ce poslusas drzavo, bi v evropi ukinili vsakkakrsno proizvodnjo in kmetijstvo. ker je drugje cenej in se seli tja. pa niso. in jih vseeno posteno placujejo! samo nas v Slo ne znajo, vmes nas pa se filajo, kak je drugje se tezje in naj bomo srecni. lepa drzava. leah, saj vem da te jezi. samo poiskusi malo pomislit da ne izkoriscamo ravno vsi. mene boli, ker me zaradi "trenutnega neuspeha" vsi gledajo kot leno, izkoriscevalko, kot najslabso, ker sem pac diplomirala, in bi rada trgovine pustila trgovkam, gostilne natakarjem...tudi oni morajo delat, a ne? to ne pomeni, da mi ni za delat, ne vidim pa smisla, prekvalifikacije iz dipl.oec v trgovko. ker.....saj nima smisla. drzava se naj malo zamisli. da nismo vsi leni, in bi z veseljem delali. ce bi le lahko. in to posteno, iz obeh strani. no, hotla pa sem te se vprasat, kako si pristala v avstraliji? midva tudi razmisljava, da bi nekam pobegnila, ker tu se trudis in trudis in trudis....pa nic. lp baje da bo boljše! :)
|