|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako težko je dobiti službo?
6.11.2005 14:13:54   
karmy
v študentskih servisih  največ iščejo programerje in kelnarce...in jzt ne morm delat ne enega ne drugega ker ne spada nič v moj kadr... kar je administracija... sem hotela delat v enem javnem podjetju ampak ne pridem notr ker zaposleni notr rinerjo svoje otroke in sorodnike... kar se mi zdi podlo, da ne pridejo drugi na vrsto.. in ne mislte da ni to smo tukaj...veliko podjetij to dela...

pr tem tud če bi najdla svoj kadr in da bi delala preko študentskega servisa kot administratorka, se mi po končanem študiju to delo ne šteje kot praksa... me prav zanima ker lolek si je to izmislu? user posted image  in si pol spet na začetku in iščeš službo kjer ne rabijo izkušenj, in tako je kot da bi iskal iglo v senu... kot je ena rekla vsepovsod so potrebne izkušnje in k končaš študij se morš pod nujno zaposlit, drugače greš na socialo. in tisti ki nimajo vez na javnih podjetjih, nimajo šans.

jzt npr. bi rada v ljubljani ostala zaradi sinovega vrtca in šole, in ker mi kraj odgovarja... če odštejemo štipendijo ( sem samohranilka) imam na mesec 100.000 sit...in ne morem pod nobenim pogojem preživeti v ljubljani. in ker nimam stalnega prebivališča v ljubljani je še manj šans. na csd so rekl naj si koga poiščem ki živi v ljubljani oz. da si poiščem tipa ki živi v kraju kjer hočem živeti. zakaj bi to naredila, mi tud ni jasno? da bi bila s tipom samo zato ker ima v lj stalno prebivališče, in ker ne pridem v nobeno podjetje zato ker pridejo froci zaposlenih notr prej kot jaz in ostale.

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako težko je dobiti službo?
6.11.2005 14:58:20   
Anonimen
Kruto, vendar resnično dogaja in tudi nič novega nisi napisala. Ali veze ali pa vse v paketu (beri mlada, simpatična, pametna, izkušena, že z otrokom ali brez user posted image na vidiku...). Tud men se je bruhal, k sreči pa so mi zaradi določenih kvalifikacij dali možnost v sedanjem podjetju in je uspelo... pa še napredovala sem, tako da bi se danes manj bala iskanja nove službe (poleg tudi študiram). Pa vendar razumem tvoj obup, ker imaš že user posted image , je še toliko težje. Ti pa moram povedat, da zelo redki začnejo v svoji stroki oz. poklicu. Začet je treba običajno na dnu in sprejet manj plačano delovno mesto, ki ni nujno po tvojem okusu. Pri meni je že bilo tako, ker sem bila mlada, ko sem se osamosvojila in veliko ljudi še ne vidi groznega potenciala v mladem neizkušenem delavcu, kar je razumljivo.
Na tvojem mestu bi štartala tudi v trgovini (če imaš prekvalifikacijo) ali kaj podobnega. Kak popoldan se lahko komu ponudiš za pomoč na domu (likanje recimo), če to ne uspe, pa ni druge kot selitev iz predrage Ljubljane. Tudi sama sem živela dobro leto v Lj, vendar z redno službo in veliko večjimi prihodki od tvojih, pa res ni bil mačji kašelj. Najemnine za boljša stanovanja so enostavno za dol padt, zato sva šla z mojim v naš konec, kjer sva si doma uredila super stanovanje in kupila večji in bolj varen avto (če imaš malo daljše relacije je to nujno; pa še otroček je v planu). Res se malo dlje vozim do službe, vendar mi ni žal, da sva doma. Za tisto najemnino, ki sva jo v Lj skozi okno metala, bi si doma lahko ogromno privoščila. Zato upam, da to možnost imaš!? Žal nisi več sama - misliti moraš predvsem na otroka in če bi lažje shajala pri starših oz. v manjšem domačem kraju, boš morala pač to vzeti v zakup. Sigurno je pa za poskusit! Veliko sreče.

(odgovor članu karmy)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
6.11.2005 14:59:59   
dojenček
Sem tudi jaz ena izmed takih, ki ne dobi službeuser posted image , saj nimam nobenih vez da bi lahko prišla na željeno delovno mesto. Tako kot si rekla, praksa niso delovne izkušnje pa čeprav to delo opravljaš precej časa,delodajalci pravijo - to je samo pomoč pri delu.
Takra, ko še nisem imela otroka in sem iskala službo so me spraševali kdaj načrtujem družino in sem ostala brez besed. Sedaj ko imam otroka pa me sprašujejo kakšne so moje delovne izkušnje.
To je za znoret, ker vedno neki najdejo da te nahitro odslovijo.
Upam na boljše čase, da enkrat pa se bo le pojavlo porosto delovno mesto, ki bo prav zamene.

Upam da ti bo šlo vse tako kot si želiš!

Lp Dojenček

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.11.2005 15:11:42   
Abby
He he, misliš, da je to zdaj štala? Počakaj, da boš iskala zaresno službo, pa ti jo bojo odžirali faliranci s študentskega zavoda, ti pa ne boš več imela sto jurjrv, ampak samo še 45.000 podpore.

MAJA 8.4.2002
FILIP 4.3.2005

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.11.2005 15:15:18   
brbra
Ja en drek je vse skupaj- Sama imam izkušnje in otroka pa nimam službe, da ne omenjam da je moje področje poslovna informatikauser posted image
Pa sploh nisem zbirčna le napačnega spola sem in kamorkoli me povabijo na razgovor je kasneje odgovor da so raje moškega vzeli zaradi narave dela- pa sploh nisem švoh- se že na daleč vidiuser posted image Ampak to je življenje vedno kaj sfali.
Pa bi tudi po računalnikih šraufala če bi blo treba pa mi noben šanse ne da.
Ja drugo področje od katerega se mi trže pa so avti- ako da lahko samo zbiram kje me bojo dlje v rit brcali zaradi tega ker sem ženskauser posted image user posted image

Aja službo sem pa zgubila zaradi otroka- torej..........naredi kar hočeš, obrni kakor hočeš, vselej je narobeuser posted image
Bo treba it na svoje pa bo ma ne vzamem enega dedca v službo, makar je najlepši in najbolšiuser posted image

lp

Je ni stvari, ki me ne gane, sploh pa ne hrane

(odgovor članu dojenček)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.11.2005 16:27:14   
Iren@
Če je problem "le" v stalnem prebivališču, potem si najdi koga, ki bi te prijavil na zaželjenem, ljubljanskem naslovu. Začni pri sorodnikih, prijateljih in znancih. Kaj veš, mogoče se najdi rr-jevka, ki bi ti bila pripravljena ponuditi tovrstno pomoč.
Kar se službe tiče, nisi edina, že od nekdaj sem si želela vplivno mamico ali očka, da bi lahko z manjšim trudom prišla v udobnejši službeni fotelj.

A kljub temu, po vseh križih in težavah, sem še zmeraj našla službo ali pa je ona našla mene; npr. med iskanjem službe, so me poklicali iz žnj zavoda, zaradi referenc, ki so jih doblili od tretje osebe, opravljala sem tudi javno delo,  pa cel kup porodniških sem nadomeščala ...

Ne obupaj, nas je (bilo) še veliko takšnih, pa se na koncu vedno nekaj najde.
To - nekaj pa je spet odvisno od tega, kaj si želiš; ali si pripravljena(za začetek) opravljati delo, ki je eno stopnjo nižje ali boš vztrajala pri svoji izobrazbi in njen primernem delu.
Če imaš jasen cilj, se znaš potegniti za svoje pravice ter seveda pokazati svoje sposobnosti, ni hudič, da ne bi dobila ustrezne službe.

Srečno!!!user posted image

(odgovor članu brbra)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.11.2005 17:09:52   
leah
Hmmm...meni se zdi pa tole malo mimo, da nekdo zavrne neko določeno delo(natakarstvo...)samo zato, ker je to pod njegovo izobrazbo.Pa halo?
Pa toliko študentov, pa noben nebi nič delal, ker kao to ne klapa z njegovo izobrazbo.Marš pa v rudnik delat!!!Upam, da bo sprejet zakon, da kdor koli ne glede na izobrazbo, ki bo prijavljen ZZZs,bo neko delo lahko zavrnil le enkrat.Kar pomeni, da bo nekdo, če bo hotel živet, pa četudi bo diplomiran politilog, moral sprejet delo blagajnika v trgovini.Ket toliko študentovske golazni kot je je na Slovenskem zavodu, je sramota.Pa še  brezplačno šolanje imajo.Pa tudi to upam, da se bo spremenilo....

< Sporočilo je popravil leah -- 6.11.2005 17:10:45 >

(odgovor članu dojenček)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.11.2005 17:24:57   
Anonimen
Leah, predvidevam, da nisi študirana, pa verjetno si kaj kmalu dobila službo (k sreči), ampak vedi, da se tudi tebi lahko stvari obrnejo, morda na slabše. Da ne bo pomote, ti ne privoščim, ampak če bi gledali svet skozi tvoje oči, bi bili v p... user posted image

(odgovor članu leah)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
6.11.2005 19:16:48   
fusia
Jaz sem preko študenta delala v nekem podjetju dve leti, potem so me pa vzeli za stalno. Tako da se tudi študentsko delo včasih splača, čeprav to niso "uradne" delovne izkušnje. Pri nas tudi ko zaposlujemo nove upoštevamo, če je kdo kaj delal preko študenta. Seveda takega, kar je vsaj približno povezano z delovnim mestom, za katerega se išče delavec. Aja... pa preko študenta sem dve leti delala vse živo... deklica za vse... tudi kavo sem kuhala... nisem delala samo tega, za kar imam kao izobrazbo. Pa imam danes super službo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.11.2005 20:52:42   
Anonimen
leah pa srčno upam, da se ne boš enkrat v jezik ugriznila zaradi takilih izjav. namreč, ko bo tvoj otrok na istem: namreč kelnarit ali pa za isti denar biti doma pa iskat službo ki si jo bo želel.
najlažje je govorit in biti pameten kako je treba za vsako delo prijet, ko službo imaš.
brezveze. te debate so že padale; strpnost res ni naša vrlina. noben pa ne pomisli, da je lahko čez nekaj dni na istem....pa nobenem ne privoščim.

anonimna, vztrajaj, saj bo. kmalu.

(odgovor članu leah)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
6.11.2005 22:17:07   
karmy
zgleda da enim pa res ne pade na pamet da nekatere pač nismo za kelnarce...user posted image  jzt pa sploh... pa še računanje na pamet ni ravno moja vrlina... jzt bi rajš zlagala na police al pa kej ni problema...sam ka v tem času ni nič od nič... kot sem napisala vsi večinoma iščejo programerje ali kelnarce...

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.11.2005 0:06:14   
kapica
Prav zaradi tega razloga, ker nisem doma dobila sluzbe, sem odsla v tujino...

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.11.2005 8:40:11   
leah
Drage moje,nikoli ne pišem oz. ne govorim o stvareh o katerih nimam pojma.
Prvo kot prvo sem študirana in sem diplomirala, delala marsikaj tekom študija pa tudi prej.Ja delala sem tudi v baru, delala kot PR,...in še mersikaj.Ne bom se v jezik vgriznila ravno zaradi teg, ker še predobro poznam situacijo in sem za to, da sem v tej službi kjer sem  naredila marsikaj.Imam svoje podjetje, jasno vizijo in ni mi težko delat.Iama odlično plačo in več kot dovolj takšnih in drugačnih iskušenj, da bom lahko stala ob strani tudi svojim otrok.Zato njih ne mešajte v svoje blazno pametene poste.
In pa aja....mislim, ne , vem, da sem uresničila svoje sanje z trdim delom , da sem tu kjer sem-v Avstraliji.
In preziram vse tiste, ki jim je glede na svojo "blazno high" izobrabo delat "človeka nedostojno delo".
Marsikdaj je treba začeti na dnu, in tudi sama na začetku nisem delala ravno tega kar sem si želela.
Po mojem mnenju, pa še enkrat povdarjam, je v Sloveniji preveč večnih študentov, ki  ne delajo nič in nebi delali nič.
Zato se mi ni treba niti malo v jezik vgrizni, ok.PIšem pa tudi lahko čisto kar mi paše, saj je to koenc koncev moje osebno mnenje oz.stališče, in nisem oseba, ki bi jambrala kako je hudo oz. bi tolažila nekoga, ki tega ni vreden.
Pa nisem ne vem kako trdosrčen in taf človek, sploh ne.Me pa izjave ljudi s končanimi fakultetami, v stilu, češ jaz sem pa toliko let študiral, zdaj pa nimam službe oz, ne bom delal nekaj kar je stopnjo nižje od moje izobrazbe, oz. še več je nizka plača(cca.150.000,00sit)-....mislim meni je to mimo.pa očitno vas je več takih, ki se zdej tukaj bunite...

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.11.2005 8:42:52   
leah
Aja, se pa strinjam s Karmy-res je  na netu največ iskanja programerjev in kelnarc....****t ga.....Thats Slovenia.....
Upam, da se ti kmalu kaj odpre!!!user posted image

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.11.2005 8:56:21   
Arwen
Ugriznila...iZkušnje...S trdim delom...itd.itd. Hmmm, študirana?user posted image

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 15
7.11.2005 9:02:24   
Anonimen
Ko sem prebrala vaše odgovore, lahko rečem samo to, da imate na nek način vse prav. V Ljubljani, z otrokom in s 100.000 SIT, pa še v najemu, res ne moreš živeti človeka vredno življenje. Res na Študentskih servisih iščejo predvsem natakarice in računalniške strokovnjake. Po drugi strani pa je prav tako res, da je v Ljubljani dela dovolj. Za večino študentov in za večino brezposelnih. Le, da so ljudje izbirčni in imajo takšne in drugačne razloge, da določenega dela nočejo sprejeti. Jaz sama delam od svojega 15. leta dalje in to ne zato, ker bi tako hotela, ampak zato, ker sem morala. Če pri 15-ih ne bi šla delat (preko Študenta, se razume), potem ne bi mogla hoditi v Srednjo šolo. Mama (očeta nimam) mi ni dala niti tolarja. Ker ni imela. Sama sem si morala zaslužiti za knjige, prevoz, malico, obleke in vse ostalo. Tudi za osnovno preživetje izven šole. Dopoldan sem delala, popoldan sem bila v šoli. Ali obratno. Pri 15-ih letih me ni bilo doma od 6-ih zjutraj do 22-ih zvečer, pa nisem videla niti ene kavice v lokalu vmes, ampak so bile same obveznosti. Prvi letnik sem naredila, sredi drugega ni šlo več. Morala sem se odločiti: ali šola (ki stane) ali služba (kjer zaslužim). Ker je bilo v igri preživetje, sem se odločila za službo.
Kaj sem delala? Vse, drage moje - vse. Pa ne zato, ker nisem imela (in še danes nimam) izobrazbe, ampak zato, ker sem vse hotela preizkusiti. Ker sem hotela dobiti izkušnje na vseh področjih. Bila sem čistilka v hotelu in na Gospodarskem razstavišču, bila sem hostesa, natakarica, delavka za tekočim trakom v tovarnah in pakirnicah,... Po drugi strani pa sem delala tudi v A-banki, bila sem edina tajnica direktorja, bila sem neke vrste administratorka na Džirlotu in so meni zaupali prenose denarja na SDK... Cel kup zaposlitev torej, ki jih nekateri smatrajo kot "nečastno" delo, pa tudi cel kup služb, ki jih še danes marsikdo s fakultetno izobrazbo ne dobi. Zakaj? Ne vem. Po mojem mnenju zato, ker sem bila pripravljena delati, ker sem pokazala voljo, ker sem delala z veseljem in ker sem se hitro učila. Zavrnili so me na enem samem delovnem mestu v 12-ih letih - kot strojepisko na sodišču (ker nimam končane SŠ, pa še tam so mi rekli, da me vzamejo takoj, če naredim še tista dva letnika, saj so videli na razgovoru, da imam drugače vse kvalifikacije in znanja). Iskala sem pa samo eno: redno plačo v dogovorjenem znesku. In to sem povsod tudi poudarila. Višina zneska mi ni bila tako zelo pomembna, samo naj bo 15., kakor rečejo. In tudi na enega samega neplačnika sem naletela, pa še ta je na koncu zvisel, ker sem si denar vzela sama, mu povedala, kar mu je šlo, in šla.
Moje mnenje je torej, da če se denar potrebuje, potem delo je, samo sprejeti ga moraš. Delo ne bo poiskalo človeka, ampak mora človek njega. Vsa delovna mesta imajo svoje prednosti in slabosti, tako čistilke kot samostojni podjetniki (ja, tudi to sem bila). Jaz sem najraje na zlati sredini.

(odgovor članu leah)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
7.11.2005 10:21:11   
DeVilla
Leah, zdaj ste pa v Avstraliji že skoraj eno leto, kaj ne? Kako se ti zdi? Kako se je navadila vaša mala? Je s službami težko, ker vidim, da si odprla samostojno obrt?
Mi smo imeli resne namene s selitvijo na Novo Zelandijo, pa se je zdaj tako obrnilo, da še nekaj časa ne bomo mogl zapustiti Slovenije... user posted image

Lp, DeVilla user posted image

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 17
7.11.2005 12:19:03   
nejcko
Tako, kot je napisala Kerensa, imate vse sodelujoče v tej debati na svoj način prav. Res je, da je dandanes v Slo težko dobiti redeno službo, še bolj res pa je, da jo je težko ali skoraj nemogoče dobiti v določenih strokah. To slednje mi je kot študiranemu družboslovcu še kako znano. Vendar pa je res tudi, kot piše Leah, da tisti, ki želi delati oz.  krvavo potrebuje denar, bo prijel za vsako delo. Ampak potem pa pridemo do paradoksov, ki so vsem dobro znani: zakaj bi nekdo 8 ur na dan obiral hmelj, čistil WC, stal za strojem ..., če lahko dobi isto vsoto soc. pomoči za ležanje doma. Roko na srce, tudi jaz bi ravnala enako!
Pri nas je žal popolnoma zgrešen način dodeljevanja soc. pomoči in predvsem trajanja le-te. Kako, hudiča, lahko nekemu mlademu, za delo sposobnemu človeku  CSD daje pomoč kar 8 ali 10 let??? Ni mi jasno in mi nikoli ne bo! Če že, potem naj ga vsaj za 4 ure na dan zaposli s praznjenjem prenapolnjenih košev po ulicah, da si ta denar nekako prisluži.

Drug problem je študentsko delo. Vsi vemo, da na račun le-tega marsikateri "študent" leta in leta super živi, vozi boljši avto od nekega povprečnega delavca, ki pošteno plačuje davke in si komaj privošči en teden počitnic. "Študenterija" pa hopa cupa na Bali, pa v Avstralijo, pa Ameriko ... Res, ubogi slovenski študenti!!!
No, da o tem, kako marsikatero podjetje dobro služi na račun takih večnih študentov, niti ne govorimo.

In za konec - sama sem bila precej let brez službe (brez soc. pomoči, da ne bo pomote, saj do nje nisem bila niti upravičena), z nedokončanim faksom, a dokončano srednjo šolo. Moja sš izobrazba je danes dokaj lahko zaposljiva kategorija, ampak, kot piše Karmy, bi raje pomivala tla, kot se zaposlila s svojo sš izobrazbo. Ker je konec koncev to samo list papirja, o samem delu pa nimam pojma, me niti ne veseli oz. bi zame pomenilo mojo psihično smrt. 

In kaj sem sploh hotela povedati? O tem naj presodi vsak sam.

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 18
7.11.2005 13:00:31   
žiža
Leah hude in nesramne izjave so bile tiste o šudentski golazni na zavodu.
Mene problem brezposelnosti do kosti gloda. Pa kam za vraga naj grem z izobrazbo tekstlne stroke? Zakaj sem šla to študirat?
Zato ker mi je fajn, ker uživam s škarjami v rokah in za šivalniom strojem.
Ja sori, tud za čistilko bi šla, če bi me kdo vzel. Pa veš kaj dobim za odgovor, da sem čist preveč študirana za četstilko. Za v šank nisem ker nimam teh sposobnosti, za v trgovino nisem ker nimam trgovske šole al pa ekonomske. Menda tisti s to izobrazbo obvladajo področje konfekcije v nulo.
Ja in sedaj doma delam kar pač dobim za delat. Potem pa za npr. za ene hlače računam 4 jurje sem pa že oderuška.
Res upam, da te ne doleti kdaj beda brezposelnosti.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 19
7.11.2005 15:19:43   
Anonimen
dej leah, samo nehi, no!
pa kdo govori o tem, da je kakšno delo nedostojno!
ja in seveda, za tvoje otroke ne bo problem: če ne drugače bojo pa pri mamici delali. hvala bogu. ampak vsi nimamo te možnosti.
in nihče ni napisal tle, da je univ. dipl... brez izkušenj pa hoče biti direktor.
pa če je preveč ljudi pri nas, ki ne bi delali nič, še ne pomeni, da lahko vse breposelne mečeš v isti koš!!!
pa še tko je kot je ena napisala, da ti hitro rečejo, da imaš previsoko izobrazbo.
pišeš pa res lahko kar hočeš, samo kdo bo bral te tvoje kozlarije...

(odgovor članu žiža)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
7.11.2005 15:33:04   
artista7
komentar za abby: študentski zavod ne obstaja. Samo zavod za zaposlovanje. Jaz imam kolegico, ki ima diplomo v žepu že od poletja, pa ni brez iskušenj, je že delala marsikje, pa ne dobi službe, razen kot kelnarca. S faksom torej. Ni problem v študentih ali zaposlenih, problem je v naši državi, če še niste pogruntale. In ja, karmy ima 100% prav, za tiste brez vez dela pri nas ni.. ne samo dela, še marsičesa drugega ni. Jaz sem kot študentka delala že vse mogoče pa se mi nikjer ne bo nič priznalo, zraven pa še študiram redno. Torej: ne znašajte jeze in slabe volje na študente, ki se borimo za lepši jutri, ampak raje nad to državo, ki vsak dan proizvede kako novo neumnost. Vsi imate volilno pravico.

(odgovor članu Abby)
Neposredna povezava do sporočila: 21
7.11.2005 15:37:33   
Anonimen
Vsaki po svoje dam prav, tudi leah.
Zakaj, ker vem kako je.
1. kot študentka sem delala od vsega začetka. Če ne bi, verjetno danes ne bi imela diplome v roki. Sama s svojimi močmi in iznajdljivostjo sem pač prišla do prvega dela in (neverjetno) celo v stroki za ktero sem študirala. Očitno je bil delodajalec z mano zadovoljen in sem tako prek priporočil delala vsa faks! Vsa leta študija. Brez tega dodatnega zaslužka pač ne bi mogla preživet v LJ. Pa si nism avta kupila in luksuza, delala sem za preživetje. Nekateri to pač morajo.

2. po diplomi sem postala brezposelna oz. iskalka prve zaposlitve. Soočila sem se s kruto resnico, da sem bila, na trgu delovne sile, VEČ VREDNA  BREZ DIPLOME KOT Z NJO!!!!!!!!! Halo!!!!!!!!! pa kam je prišel ta svet.
Dejstvo-z diplomo nisem bila več študentka in delodajalec bi me moral zaposliti in zame plačevati prispevke. Kot študentki mi to pač ni bilo potrebno. Pa veste kakšna je bila razlika med prvo plačo z diplomo in prejšnjimi. Redna plača 108.000 z nadurami vred in z dodatki za prevoz in prehrano, prej prek študenta pa mesečno 250-300.000. OK ampak sem imela tudi toliko ur (0 prostega časa, samo faks in delo).

3. Jest sem po tistem, ko sem ugotovila, da po diplomi nisem več zanimiva, začela gledat na študentsko delo kot na NELOJALNO KONKURENCO diplomantom. Žal tudi je tako, vsaj pri strokovnih delih. Sama vem, da sem samo z delom prek študentskega servisa dejansko prišla do izobrazbe, ampak tega občutka se ne morem otrest.

In bi z veseljem podprla ukinitev študentskega dela v takšni obliki, kot je sedaj. Če pridam zraven še bajne zasluške študentskih servisov seveda.

To je pač samo moje mnenje, ki je žal posledica lastnih izkušenj.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
7.11.2005 15:44:37   
artista7
Jaz tudi isto ne pravim, da je biti kelnarca slaba/grda služba. Samo plača ni nevemkaj, če pa je, moraš pa poslušat jih od vseh, ki so nad tabo. Verjemi mi leah, skoz sem dala to in res težko najdeš v gostinstvu delodajalca, ki te vsaj malo spoštuje, sploh pa v Ljubljani, ker točno vedo, da vsak moment lahko zaposli drugega. Ne plačjo ti redno, derejo se nate in si manj vreden človek- ker si pač kelnar (brez gostinske šole mislim to) in lahko poslušaš vse mogoče na svoj račun. 

In da ti povem, redni študenti nimajo kaj iskati na zavodu za zaposlovanje (ker ne smejo biti prijavljeni). Tam so samo falirani študenti, ki pavzirajo ali tisti, ki jim zavod plačuje šolanje, torej izredni. Ampak tega ne dobi vsak, da boš vedela. Tu v Ljubljani mogoče še, drugje pa sploh ne. In to se ti kljub trudu lahko zelo hitro zgodi, da pavziraš. Se najde kaki prfoks ki te toliko časa juser posted image  v glavo, da se ti sfuzla.
Kakor sem že rekla, če je država zanič, je tudi šolstvo, zdravstvo itd. 

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 23
7.11.2005 15:47:27   
kofetek2010
v Rutarju (LJ) sem videla, da iščejo ljudi za delo za vikende (mislim, da celo piše da je plačilo 10 ali 15.000 sit na dan) user posted image

glede zgornjih komentarjev pa samo to - meni se zdi skrajno nefer, da lahko študent dela isto delo tudi 2 leti na istem delovnem mestu - torej je to delovno mesto take narave, da bi ga morala opravljat oseba, ki bi bila zaposlena in to za nedoločen čas user posted image

aja, pa še nekaj - če delaš preko SŠ si za delodajalca manjši strošek, sam pa dobiš ven več kot pa tist, ki bi bil redno zaposlen - pravično, a ne? user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
7.11.2005 16:00:16   
artista7
vsi zaposleni pa ne vidite ene par stvari: študentu ne teče pokojninska doba, ne priznajo se mu leta izkušenj, zraven še študira (kar je, drage moje, še ena služba zraven), plačevati si mora bivanje v Ljubljani in ponavadi ne ve, če bo imel še službo drug teden (kajti redka so podjetja, ki ti to omogočijo)- kar je isto kot pri zaposlenih. Če se poškoduje mu ne teče plačana bolniška, isto če je bolan. Tako da je vse skupaj en drek. Tak sistem kot je pri nas je čisto zanič. Ker verjemite, še največ od tega pridobi študentski servis. Pa samo za vse, ki mislite, da se študenti vozijo v super avtih: seveda, a to tisti, ki jim avte kupijo bogati starši. Tako je to. Midva s fantom delava oba, redno faks in služba.. Kaj mislite da si lahko privoščiva, ker bova kmalu rabila avto? Neki avto za 300 jurjev največ, nič več. S tem da se moj user posted image  prav tako bori za službo, ker dvema njegovima sodelavcema ni všeč, da je plačan na uro (in ker bolje dela kot onadva), pa nima boljše plače od njiju. Možakoma, ki veliko potujeta, gradita hiše in sta oba lepo brez problemov koristila vse ugodnosti in se vozita v super avtih.. Torej?
Ni sredje linije tukaj.. Treba bi bilo narest prenovo v sistemu..a do tega je daleč..ali pa se ne bo sploh zgodilo nikoli

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?