|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  91 92 [93] 94 95   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktober 2005
15.12.2006 14:01:07   
MojcaG
nana, na forumu ustvarjamo skupaj je pod temo slano testo nekaj receptov, jaz bom izbrala enega in poskusila. v maso bom dodala še ta ekstrakt za barvo in vonj, pa nekaj še za oči na medvedekih - male bonbončke? v glavnem, zmes zmešaš, razvaljaš, oblikuješ in daš sušit. še nisem delala, sta pa liu in babica že in so res lepi okraski. in s tem slanim testom tudi v vrtcu veliko ustvarjajo! modelčki so pa kupljeni, ja. lahko jih pa tudi sama oblikuješ, seveda.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 2301
15.12.2006 14:06:18   
Aja32
Ja, mi imamo tudi varianto balkona... ampak se mi zdi, da je bolj luštno če je notri... No, bomo videli kako bo izgledalo, ko jo bomo začeli postavljati... Če bo za Luka tudi prehuda skušnjava, jo bomo dali pač na balkon... user posted image
Mi smo ravno včeraj v vrtcu delali okraske iz slanega testa - smo imeli delavnico... Ampak mojega otroka tole sploh ni zanimalo... on se je raje podil po sobi in se igral z igračami... user posted image user posted image user posted image .... toliko o ustvarjalnosti...

Lp A

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 2302
15.12.2006 15:14:29   
Udb
RAvnokar smo postavili smrekico, zdaj pa naš mali spi. Smrekico smo postavili na tla, čsito običajno, večja kot jaz user posted image . Gor so pa lučke - ki sprožajo vzklike navdušenja, in pa posušene pomaranče. SUper všeč.

(odgovor članu KBM)
Neposredna povezava do sporočila: 2303
   [Brisano sporočilo]
15.12.2006 18:26:05   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Udb)
  Neposredna povezava do sporočila: 2304
15.12.2006 20:07:51   
KBM
No fajn,da je Žan boljše!!user posted image user posted image user posted image

17.10.2005 ob 18.40 je na svet prijokala Karin in od takrat naprej je za naju življenje postalo še lepše!!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2305
16.12.2006 9:33:30   
Udb
JUtro!
Ponoči smo pa mi kuhali! user posted image Sicer ni bilo tako hudo - 38.5, ampak dovolj da me je malce prestrašilo, ker do zdaj ni imel vročine. Pa še sama sva bila doma, ker je imel oči silvestrovanje.
Predvidevam pa, da je vse skupaj posledica zokov, ali je pa lih slučajno, da se je to dvoje skupaj našlo. KEr toliko, kolikor se zdaj slini, se ni še nikoli. Pa drgne dlesni in vse mogoče v usta tlači. Pa to so šele spodnji 2!! Ka bo šele pri 4 in 3?!
Zdaj zjutraj je ok.

(odgovor članu KBM)
Neposredna povezava do sporočila: 2306
16.12.2006 12:38:19   
nana 27
Super, da je Žan že bolje user posted image user posted image user posted image  Udb, si kaj gledala, če bodo zobki? Se že kaj vidi? Samo, da nima več vročine user posted image  No, vaše smrekice še stojijo? Pri nas še user posted image  Bomo videli, kako dolgo bo zdržala.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 2307
16.12.2006 17:53:04   
KBM
Dan!!

Mi smo danes postavili smrekico in lućke naštimal po oknu!
Smrekico smo dali na mizo za vsak slučaj,pa še povrhu vsega jo nimamo kam drugam dati!!user posted image
Sem pa Karin bolj od blizu pokazala bunčke in je kar hitro potegnila dol,tako,da še dobro da je na mizi smrekica,drugače bi vse letelo!!user posted image

Lp Mojca

17.10.2005 ob 18.40 je na svet prijokala Karin in od takrat naprej je za naju življenje postalo še lepše!!

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 2308
16.12.2006 19:00:02   
Udb
Čez dan vse OK. Zdaj pa spet vročinkamo. In za povrhu imam tudi jaz vročino!!! Verjetno tudi zato ker že 2 noči nisem spala! Pa še sama sva doma! BEda!

Vprašanje glede vročine - pri koliko stopinjah se dajo zdravila? Če meriš v ritki?

Drugače bodo pa sigurno zobki - dlesni sta čisto napeti...še malo pa bo. Čimprej! user posted image

(odgovor članu KBM)
Neposredna povezava do sporočila: 2309
16.12.2006 19:11:05   
nana 27
Udb, malo ga glej. Eni so "blesavi" že pri 38 stopinjah eni pa še pri 38, 5 norijo.  Se mi zdi tole ful koristno, kar sem že enkrat gor nalimala od pediatrinje na MON-u. Če bi jaz to prej vedela preden je mali zakuhal.. Mislim, da moraš od stopinj v ritki odšeti 0,7 stopinje. Najbolj realno je merjenje pod pazduho. Jaz sem Mihu dala Calpol pri 38,5. Itak je temperatura še naraščala, a v eni uri je calpol prijel in držal pet ur. Bodi pozorna ponoči, ker če mu boš dala calpol ali svečke v ritko zdajle, zna okrog polnoči popustiti in še narasti nazaj. No, ti še nalimam tisti odgovor: "Vročino zbijamo, ko je nad 38,5 pod pazduho. Res je sicer, da otroci zelo dobro prenašajo visoko temperaturo in so lahko še čisto živahni, vendar pa tudi temperatura hitro naraste in so lahko tudi zelo hitro čisto zanič. Zato damo antipiretik pri temperaturi 38,5, saj bo ta deloval šele čez kakšno uro, ko bo vročina sigurno že vsaj 39,5.

Paracetamol doziramo 12-15 mg na kilogram telesne teže, največ 4x dnevno (na 5-6 ur). Temperatura po svečki običajno pade, vendar ne pod normalno mejo, saj je otrok vendarle bolan. Če pade iz 40 na 38, je to čisto v redu tudi glede na to, da je povišana temperatura odličen ubijalec virusov in tudi obrambni mehanizmi telesa so pri višji temperaturi pospešeni. To, da je temperatura začela ponovno naraščati je prav tako normalno, saj je to samo zdravilo za zbijanje vročine in ne zdravilo za bolezen, ki kljub svečki ostane. Zaradi vročine vam ni potrebno v nobeno bolnišnico, saj je vročina del obrambnega mehanizma telesa in hvala bogu, da jo imamo. Edini primer, da je vročina težava, so vročinski krči.
Ko vročina raste in ima otrok ledeno mrzle nogice in rokice, potem ga samo ogrevajte, kajti takrat ga zelo zebe in hlajenje ni na mestu in sploh je otroku zelo neprijetno. Ko doseže temp. 38,5, mu date svečko in čakate, da vročina doseže svoj vrh. Takrat otrok ves žari in mu je vroče. Šele takrat lahko začnete ohlajati v mlačni kopeli. Veliko mora tudi piti, pijače naj bodo na sobni temperaturi."
 Upam, da boste normalno preživeli noč. Si poskusila pritisniti ušeska? Pa čim več mu dajaj piti in če bo zares zelo hudo kakšno mokro pleničko na čelo, okončine lahko malo zmočiš, ker izhlapevanje, hladi telo. Mene je zadnja vročina do 40 stopinj tako prestrašila, da sem prebrala vse mogoče. Veliko bi pa verjetno vedela povedati Urbanček user posted image   

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 2310
16.12.2006 20:47:38   
Aja32
Hoj punce...

No, mi smo danes dopoldne uspešno postavili smrekico - na tla, tako da mu je na dosegu rok... Na začetku so ga kugle ful zanimale, potem so imeli učno urice besede "NE" in zdaj smrekico samo gledala in ploska zraven nje... user posted image user posted image user posted image
Upajmo, da ga ne bo premamilo...

Drugače je pa ravnokar zaspal... Upam, da bo pred nami še ena taka noč, kot danes... Smo kar dobro spali...

Nočka... Lp A

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 2311
   [Brisano sporočilo]
16.12.2006 20:55:42   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Aja32)
  Neposredna povezava do sporočila: 2312
16.12.2006 20:59:30   
soncek&luna
ojla punce, se od mene mal besed.... sej berem vas redno, sam se mi ne da pisat...

danes sva se ves dan potepala, sva sele slabo urco doma. aljaz je sel direkt v pizamo in spat, je bil cist fertik.

mi2 imava smrekco postavljeno ze kak teden. bila je zanimiva prve dni pol pa nic vec, ker je pac prepovedana zadevca. imava pa jo na okenski polici, vendar se vseeno lahko pride do nje, ker je pod oknom takoj kavc. zaenkrat uboga user posted image .
moram ga pa pohvalit.. je res zlatko tale moj fantek. vceraj je prvic odprl vrata omarice in vzel ven eno posodico. no vrata je ze prej sem pa tja odprl. jo je ze hotel odnest pa sem mu rekla, da tole bo pa nazaj dal takoj in malcek moj lepo da nazaj posodico, mu se recem naj lepo zapre vrata in jih je lepo zaprl. ne uporabljam besede NE. sicer ne vedno, kadar moram hitro reagirat jo uporabim. pri meni je prepoved: pusti to in stran. in uposteva mojo besedo. ponavadi pri babici full ropota z vrati v kuhinji. in mene gleda kako bom reagirala. dokler sem tiho ropota, ko pa mami glas dvigne.... user posted image  no sej ponavd ce kaksno lumparijo uspici takoj pogleda proti meni, ce bom huda. vcasih se ze pocutim kot zmaj user posted image
je pa pred dvemi dnevi zacel govorit mama user posted image . sicer mislim, da se ne ve pomen besede, samo ga je tako lepo slisat.
zaenkrat sva tudi oba zdrava. aljazu ocitno pomaga ta sirup Echinax Bimbi. v varstvu je izredno priden in tudi full uziva. so pa veliko zunaj, kar pol dneva.

upam, da se vasi bolani malcki cimprej pozdravijo.

Mami, pika moja!

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 2313
17.12.2006 18:01:11   
Aja32
Mi smo se danes odpravili plavat v Atlantis... Pravzaprav sta plavala ati in Luka, mami je pa po obali strašila... Naredili polno filmčkov in slikic... Luka štiri ure užival non-stop, divjal po vodi in po kopnem... Zaspal je šele predno smo šli... In še to samo za 10 minut... user posted image user posted image user posted image
Je bilo pa prav fino... Od desetih pa tja do enih nobene gužve, prostora kolikor si hotel... Po eni pa se je že začelo nabirati ljudi... ampak še vedno daleč od gužve...

No, sem mislila, da bo prav fino utrujen, ko bomo prišli domov... Pojedel je kosilo, zaspal za eno urco, zdaj pa že šiba po stanovanju gor in dol...user posted image user posted image user posted image Le od kje mu toliko energije...

Smrekica še vedno stoji... user posted image user posted image user posted image Vsakih toliko časa ga malo zamika, da bi kakšno kuglo prijel, to je pa tudi vse...

LP A

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 2314
18.12.2006 7:56:59   
AKŠ
evo ,da se še mi malo javimo....

drugače sem čist hin....zmatrana tolk, da se mi kr blede. Hvala bogu da sem bila vikend prosta. Preživeli smo ga pri sorodnikih od mojga, kjer smo samo jedli, jedli in še enkrat jedli....

v nedeljo sem bila pri očetu na obisku. Ja sedaj imamo končno diagnozo - ima legionarno bakterijo!!!!

trajalo je 5 tednov da so jo odkrili....

Opazujem te,kako mirno spiš,te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele,ko tvoja dlan leži v moji,opazim,kako zares majhna si.Tako si majhna-pomeniš pa mi ves svet.

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 2315
18.12.2006 8:41:16   
Aja32
Včeraj sem se hvalila popoldne, da smrekica še stoji... user posted image No, pol ure zatem je bila že v ležečem položaju....user posted image user posted image user posted image Na srečo nič razbitega... Se je pa ful ustrašil, ko je padla... sicer mimo njega... In potem ni vedel, ali naj začne jokati ali ne... No, nakar smo je postavili nazaj v stoječi položaj in je bilo vse ok... sicer smo mu še enkrat rekli, da ne, da bo bum... Potem jo je pa samo od daleč opazoval in s prstkom kazal na lučke...

AKŠ - je pa res dolgo trajalo, da so ugotovili kaj je z očetom... In kako kaže okrevanje?

LP A

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 2316
18.12.2006 12:52:55   
KBM
Dan punce!!

Kako ste kaj?
Mi smo ok,Karin spi!Zunaj pa pada dež in vmes snegec!!No bomo videli ,kako bo do večera!!Nas bo zamedlo!!?user posted image
Kako pa kaj pri vas,a kaj sneži?

AKŠ - držim pesti,da bo v naprej z očetom vse ok in,da kmalu pride zdrav domov!!

Aja 32,še dobro,da je smrekica padla mimo,da ni na njega,ker se bi sigurno full ustrašil!!user posted image
No pri nas jo imamo kar na mizi in ne more dosečt,razen ,če jo jaz vzdignem,da malo pregleda bunke!!user posted image

P.s.

Nekaj slikc sem priložila v album!!

Lp Mojca

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 2317
   [Brisano sporočilo]
18.12.2006 18:14:20   
Brisani uporabnik

(odgovor članu KBM)
  Neposredna povezava do sporočila: 2318
18.12.2006 18:48:55   
Udb
Pri nas je smrekica še vedno v istem položaju. user posted image MArcelu je zanimivo, ko prižgem lučke. Gre zraven in jih poboža, potem jih pa samo še gledamo. Pomaranče vsake toliko malo prestavi user posted image user posted image . Je pa dobil tudi eno ful lepo  bunkico (stiropor in pobarvano), ki pa je ne mara na smrekici, zato je skoz nekje po tleh.user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2319
18.12.2006 21:14:45   
KBM
Dober večer!!

Mi smo pa danes imeli Dedka Mraza v Hrastniku in nismo mogli mi iti iskat,ker smo na Bledu in je šla od Karin sestrična!!user posted image
Dobili smo pa žogo,enega pliškota in čokolado!!
AKŠ, ali ste z Leo šle na Dedka Mraza?

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 2320
18.12.2006 23:19:17   
urbancek
Glede smreke - zakaj pa je ne privežete. Mi bomo v strop namontirali en kavelj in nanj privezali smreko, da ne bo padla, potem pa naj kar leze po njej. To smo že prakticirali in se je obneslo. Letos moramo kavelj premakniti, ker bomo zamenjali lokacijo smreke. Bomo pa jo postavljali šele na božični večer, ker se takrat tudi postavlja, ne pa en mesec prej, sicer pa kakor kdo hoče. Meni je najlepše na božični večer poslušati božične pesmi, tašča okadi hišo in jo blagoslovi, mi z otroci pa postavljamo drevešček in jaslice ( pa ne mislite, da sem ne vem kako pobožna, ampak Božič in Veliko noč pa spoštujem). Na božička pa ne dam nič in pri nas tudi ne nosi.

Drugače pa smo v redu. Ta večji je bil ta teden nekaj prehlajen, ta mal pa samo raziskuje in pleza, kamor le more. Zelo so mu zanimive omarice v kuhinji, ker je notri posoda, ki seveda ne zdrži dolgo časa v omari, še posebej, če je zraven ta večji, ki mu pridno pomaga. Mami pa se potem jezi. Potem pa tako zavzeto ponavlja njegov NE, ki ga kar malo zavije, zraven pa kaže prstek. Komaj ostanem resna, tako je posrečen. Zanimiva pa mu je tudi okenska polica. 

Pravi lumpki so postali ti naši malčki. Kar prehitro nam bodo zrasli.

Lp

(odgovor članu KBM)
Neposredna povezava do sporočila: 2321
19.12.2006 7:40:22   
AKŠ
ja midve sva bili.....

dobila je prav tako žogo, čokolado in plišastega polžka-ko ga udariš po njegovi hiški, začne igrati pesmica, polžek pa se začne plazit....

Opazujem te,kako mirno spiš,te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele,ko tvoja dlan leži v moji,opazim,kako zares majhna si.Tako si majhna-pomeniš pa mi ves svet.

(odgovor članu urbancek)
Neposredna povezava do sporočila: 2322
19.12.2006 8:24:32   
MojcaG
hoj!

mi bomo tudi postavili jelko na božični večer, no, na božični dan, saj se za liu okoli pol sedmih zvečer konča svet.user posted image  smo pa naredili okraske, liu je sicer malo manj sodelovala, ker je hotela testo pojest, tako da sva ustvarjala kar sama z možem.

včeraj smo bili na delavnici v vrtcu!user posted image  in sicer smo ustvarjali okraske za jelko, in spet sva samo midva ustvarjala, liu je zanimala samo koruza, ki jo je seveda spet hotela pojest. in ker se je ura bližala šesti, ko postane naše dete zaspano, je šla k ležalnikom (kjer spijo), in po vsej sili hotela spati. so pa bili zloženi eden na drugem in je tam stala in tulila "ajo ajo". mene je skoraj kap, sem rekla da bomo prodali kinderpet in nabavili en ležalnik.user posted image  

ja, včeraj je zapadel prvi sneg in danes je že čudežno izginil. vsaj pri nas. upam, da bo za božič belo!

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 2323
19.12.2006 11:10:05   
urbancek
Pri nas imamo tudi sneg. Sicer še ni za sankanje, je pa prav lepo zunaj. Je pa danes zelo vetrovno, zato bomo zopet notri. Meni kar paše, ker imam veliko pospravljanja (za vikend smo imeli koline, sedaj pa je še do konca za spucat).
Sedaj čakam na moža, da pride domov, ker bom šele otem lahko šla v spodnje prostore. Ta mala dva bi bila samo v napoto, pa še mraz je v kleti. Edino kar me ne mika je pomivanje oken (zaradi vetra).

lepo se imejte

(odgovor članu MojcaG)
Neposredna povezava do sporočila: 2324
19.12.2006 13:06:03   
KBM
Pozdravljene!!

Ja pri nas je tudi sneg izginil in pa še piha full - tako,da danes nismo šle nič ven!!
Karin sedaj spi!!
MojcaG pri nas je tudi okoli sedmih ,pol osmih čas za spat in kar išče kam se bi ulegla,prav smešna je,ko pride ura za spat ji vse odpove,ne ,da se ji več plazit ,igrat nič,ampak smao spatuser posted image
Če pa slučajno zamudimo njeno uro za spat,potem je pa celuser posted image ,nič jo ne potolaži,samo joka in full je tečna!!
Jaz vedno gledam ,da jo dam prej spat,da jo brez joka spravim spat!!user posted image
Tako,da se začnemo rihtat okoli sedmih,da je že ob pol osmih v postelji,ponavadi pa še prej!!user posted image Pač tako,je navajena - popoldan pa ravno tako ob dvanajstih ima uro in gre spat,kadar pa ne gre je pa kot uvela rožicauser posted image !!

Pri nas sedaj sije sonček,samo kaj,ko piha!!user posted image

Lp Mojca

(odgovor članu urbancek)
Neposredna povezava do sporočila: 2325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  91 92 [93] 94 95   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  91 92 [93] 94 95   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

13 predlogov za zabavne aktivnosti na prostem
Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. To je 13 predlogov za otroške igre na pros...
Odlog vpisa v prvi razred
Starši lahko vložimo predlog za odlog vpisa v prvi razred tudi v primeru, ko za to odločitev ni zdravstvenih razlogov te...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?