Barbs
|
Jutro, relativno dobro - kar pomeni samo tri wcji in dva deci donata Taška, da vidim, če ti lahko pomagam - kej bodo pa še ostale dodale, več glav več ve Kreme proti celulitu - kar se tega tiče, dam Pušenjaku kar prav ( pa ne zato, ker je moj G in vse kar reče vzamem za sveto ) - po moje škodijo res ne, kolk pa pomagajo, je pa vprašanje. Pri teh zadevah moraš biti zelooo priden in res redno, vestno in vztrajno uporabljat, da se pozna;poleg tega brez veliko tekočine in gibanja ne bo nič. Žal. Pa ne samo mazat - moraš vmasirat, za to pa rabiš čas; boš videla, koliko ga bo, po prihodu ... na začetku boš utrujena, nov stil lajfa in res si ga ne grenit še s slabo vestjo, da "nič ne nardiš za celulit" oz. špehec, ki se je nabral... Boš videla, lepo daj dojit, veliko pit ( jest ni treba zaradi mleka več) pa bodo rezultati osupljivi - seveda ne čez noč. Aha, glede kremc pazi samo še to, da si ne bi mazala joškov pred dojenjem, da ne bo kreme papal Črpanje mleka ; zakaj bi si ga ti črpala? Ok, morda se lahko zgodi, da kaj ne bo štimalo z joški, bradavičkami, pa bo kdaj treba, ampak, to se takoooo redko zgodi, res. Brezveze, da vse, kar slišiš, vzameš zdravo za gotovo. Naravno je, da dojiš, ne da si črpaš in telo to ve. ti bo določil urnik, če pa si mislila, da bi shranjevala zato, ker bi kam šla, boš videla, da preden bo pripravljen jesti na več kot 3 ure, se ti itak nikamor ne bo dalo za več časa... če boš šla na zrak, do štacune, na hitro kaj zase kupit, bo pa spančkal oz. ga bodo s čajčkom potolažil - ne delaj si problemov s črpanjem; jaz si nisem nikoli, ni bilo treba, pa nisem nek zapečkar...črpanje je zame zgolj "modna muha" zadnjih let ; ne razmišljaj o tem, pa bo; ker če bo treba, še vedno lahko... Kako veš, da ima premalo mleka ; nemiren je, cuza si rokico, bolj pogosto se zbuja, joče.. ampak, lej ga zlomka - če se ti to zgodi, ga daj na prsi, tudi če misliš, da nimaš nič mleka in bo tako tudi zgledalo - bolj ko bo sesal, več ga bo...pri vsakem naslednjem podoju ga bo več.... pa ne obupat prve tri dni; to ni merilo - od tretjega dne naprej pa bo že steklo...jaz sem potem pazila le še to, da sem dajala na začetku dojenja vedno na tisto dojko, kjer smo se prejšnjič nehali dojiti ... npr. najprej desna do konca, pa potem leva, ponavadi ni blo treba do konca... čez tri ure pa najprej leva....ker če se ne izprazni, bi potem lahko imela v eni manj mleka kot drugi, kar je sicer normalno, ampak preveč pa ni fajn... Pa res ne takoj letat po dodatke v lekarno, brezveze! Jaz sem pri tadrugi eno paniko zganjala, ko smo prišli iz porodnišnice, pa mlek pripravljala, ki ga ravno tako ni hotla in je jokala.... potem se je vse uredilo - ni nujno, da joka zato, ker je lačen: tudi se mora privaditi na nov lajf. Ogrevanje v kopalnici ; absolutno prav razmišljaš; če so nehali ogrevati in glede na to, da vsak dežek ( kot npr. zdaj) shladi ozračje, ti bo kak kaloriferček prav prišel. Za spat je ok, ga lahko oblečeš v pajacka in "zadekaš" v kovtrček, pri kopanju je pa fajn, da je toplo - saj veš po sebi. Čeprav tudi ne rabi pretirane toplote - jaz sem prav alergična, ko vidim zariplega dojenčka v treh plasteh oblačil, s kapo, v vreči, mamica pa v majčki okrog njega... mislim, koze! Sploh pri spanju je fajn, da ni pretoplo, da je soba preluftana, če nimaš posteljice pri oknu je super fajn, da okno odpreš vsaj zgoraj - sem bila pri eni kolegici, ki je pred cajtom rodila, je ubogi spal v sobici, zabiti in zagrnjeni do črne teme, da sem v trenutku še ama dobila klavstrofobijo Glede tega, da med dojenjem ne smeš jest vsega ; malo tudi eksperimentiraj - ne ravno s pretiranim kisom in zeljem in svinjino, al pa kakšnimi ekstremi, ostalo pa - ni nujno, da bo karkoli narobe... če boš neki pojedla in ga bo potem "motilo" , boš pač vedela, da naslednjič ne boš... res ni treba pretiravat z nekim hudim odrekanjem ; vsakega malo, predvsem pa ( spet se mi boste smejali) VELIKO NESLADKANEGA KOMPOTA - ful mleka dela, pa ne redi, pa nasiti, da ni treba malcat kakih traparij.... No, nekaj sem naložila, kar se pač pri meni "od prej" obnese ... Boš pa itak sproti videla, kaj in kako - saj boš mamica, mamice pa najbolje vemo, kaj je za naše dojenčke.