Barbs
|
Jutro; aaah, kako lep dan spet. Bom kar pozabila, da sem bila včeraj zvečer popolnoma zmatrana - dva dni smo se klatili po Prekmurju, pri prjatlu iz študentskih let od , veliko sem prehodila, jedla, bla bla... in dokler nismo prišli domov niti vedela nisem, da sem takooooo utrujena. Včeraj zvečer sem samo še stokala - vse me je tiščalo, pa bolečine, krči - roke od komolcev dol, pa meča, pa čist rdeča lica - zaspala sem ob pol devetih in bila seveda ob dveh že budna Potem pa malo levo malo desno do jutra. Danes grem kupit ČEBRIČEK , al pa BANJICO... hja, to je zdaj problem, oz. je še vedno. Še vedno nisem namreč čisto prepričana, kaj naj... A ste se ve že odločile? MiaSophia? Pojma nimam; po moje bi bilo še najbolje, da bi oboje. Al kaj? Eeeh. Poleg tega si bom kupla en malo večji toaletni kovček, ker nameravam narediti isto, kot so prakticirale febraurčice, pa delno že jaz pri drugem porodu. S sabo v porodnišnico bom vzeka namreč samo toaletni kovček - tak, z raznimi žepki. Noter bom dala papirje, dokumente, mobitel, polnilec, kozmetiko, ta mali potovalni fen, ene par blazinic za dojenje, ker jih pribl. do tretjega dne itak ne rabiš kaj dosti,, pa še potem je vprašanje, kemični svinčnik, 5 frutabel al pa milkyway minutk. To je pa tudi vse. Vložke, gatke, spalne srajce, haljo, copate... bom uporabljala kar njihovo - tudi če bi vzela kaj svojega, nimam deset kosov vsakega (razen gatk, seveda) , ker se potiš, pa krvaviš, pa mali junakec bo morda kaj bruhcal .... skratka, ker vem, da je na razpolago toliko spalnih srajc in toliko hlačk in vložkov, kot vprašaš ( vsaj v LJ je tako) si ne bom zmišljevala. Bo pa dragi prinesel, če bo slučajno kaj treba. Ful je zoprno s potovalko lutat okrog, sploh, ker jo nimaš kam dat, ko prideš tja. In jo kar s sabo vlačiš, potem jo pa imaš pri postli ( halo!!! ) Pa še v omarico kasneje v sobi ne gre, ker so premajhne. No, tolk o tem. Grem si kupit ta kuferček, pa verjetno že kar vse drobnarije za not, da bo potem mir. Na CSDju sva v petek ( ne morem verjet!!!) vse uredila, povedali so, da če oddaš vlogo do konca meseca, je potem naslednji mesec pri nakazilih ( ponavadi okrog 18. v mesecu) denar že nakazan, vse odločbe o raznih dopustih ( porodniškem, očetovskem, za nego in varstvo bla bla) pa so že v roku enega tedna doma. Vpis zadnje plače je odvisen od datume vloge - pazite! To pomeni, da če imate na listu datirano npr. izplačilo plače 15.3. je to februarska plača, kar pomeni, da morate vlogo OBVEZNO oddati do 30. marca. Po prvem aprilu ( čeprav še nimate nakazane plače za marec ) pa se šteje izplačilo 15.4. ( ali pač kadar imate v aprilu nakazano plačo), se pravi, za marčevsko plačo v bistvu in morate potem nakazilo počakati ( ta gonja je zarad plačila prispevkov). Ne vem, katera je rekla, da se ji mudi, ker bo v sredo 60 dni pred PDP jem . To ni čisto tako - najprej 60 dni pred porodom lahko začneš urejati oz. ti ginekolog lahko napiše potrdilo o PDPju - ni pa to natanko 60 .dan . Lahko je vse do tridesetega dne pred PDPjem. Torej en mesec časa. Meni zdaj do 11. aprila teče še bolniška, potem pa 12. aprila porodniška. Marija, jaz grem tudi po rožice - to bo materinski nagon, zihr. Šibam