|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
17.3.2006 14:08:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu maya2)
  Neposredna povezava do sporočila: 1051
   RE: MAJČICE
17.3.2006 15:25:21   
petka
Uf, jaz sem pa danes tako jezna... smo končno dobil plačo (no jaz bolniško). Sem jo čakala predvsem zato, da jo bom vpisala za porodniško, potem pa ugotovim da je skoraj 20.000 SIT manj kot prejšnji mesec???? user posted image  Po kakšni logiki že? Sicer še nisem videla plačilne liste, ampak kako je to mogoče??? user posted image user posted image user posted image

Najraje te plače ne bi vpisala, vendar sem redno zaposlena šele od 1.4.2005, pa že tako ali tako nimam 12ih plač in ne vem, če lahko februarsko plačo spustim ali ne? Ker mi čisto pokvari povprečje... user posted image , pa že tako ali tako živiva samo od moje plače, smrk...

Sedaj so se pa še meni začele sanjati grozljivke user posted image , da sem imela zgoraj le že en zob ... groza in strah...

No, ampak hvalabogu je vsaj sonček danes, lepo se imejte, papa

A so na II in III porodni dobi res tako nazorne slike?, jaz še itak FULL bojim, po moje bom tam kar jokcat začela... (mater ampak sem res prpicauser posted image )

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1052
   MAJČICE
17.3.2006 15:52:29   
F*S*M
Ojla majčice, lep pozdrav vsem, upam, da mi danes ne bo vsega izbrisalo, kar vam bom napisala.

Jaz sem imela danes že drugi CTG v tem mesecu, ki pa ni pokazal nič nevarnega - hvalabogu.

Tudi jaz sem že dobila odločbo za porodniško in za denarno nadomestilo namesto paketa, tako da bom dobila denar od paketa nakazan 15 aprila, porodniško pa prvo maja če se ne motim, čeprav ne vem katerega v mesecu.

Puncica, ti imaš pa fino službo, da lahko pišes tako dolge spise za nas. Kako bo pa potem, ko ne boš več v službi, se nam boš vseeno oglašala?

Danes pogrešam Barbs, kje pa tišči? Mi je tako fajna, je res prava mama za vse nas skrbi. user posted image user posted image user posted image za opravljene sprejemne za tvojo hčerko.

Dohodnine še nisem oddala, ker moja računovodkinja še ni vseh papirjev pripravila, joj joj ma bo že.

Marija jesti moraš, saj veš bodo spet psihiatri okol tebe skakal če ne boš jedla.user posted image

Lenika
, nisi edina, ki ima ponoči težave, tudi jaz sem med njimi. Tako da sem ponavadi tja do zjutraj v dnevni pri prižgani TV in dremam zraven, sem mela sinoči spet seansko, tako da če bi danes še 5 min dalje ležala na CTG - ju bi ziher zaspala, ker so mi oči že skupi lezle.

Panda, jaz pa mislim, da malo preveč kompliciraš, jaz sem si rekla hvala bogu da so te plenice za enkratno uporabo, saj če bi mogla plenice prat kakor jih je moja mami bi verjetn blo več kozlanja vsepovsod, kakor pa drekeca pekeca, ker imam tako občutljiv želodec da je kr kej. Res močno upam, da bm lahko svojega user posted image previla ne da bi se mi vzdigovalo, uipam, da bom v nekaj dneh po porodu prišla k sebi, ker drugač ne vem kako bo. Glede okolja pa tako, sej bolj kot je zemlja uničena že ne more bit, za to pa se lahko zahvalimo našim prednikom, ki so odkrili razne strupene kemijske elemente in ko so podirali na kontinentih vse kar jim je prišlo pod roke in tako uničili zemljo, tako da se brez veze obremenjuješ z okoljem. A pa še to kaj pa ves prašek ki ga boš uporabila za pranje a ta pa ni strupen? Jaz menim da je še bolj, ker z njim uničimo več čiste vode kot pa te plenice. To je samo moje mišlenje.

Petka, upam, da boš uredila glede plače tako kot ti bo najbolj ustrezalo, pa veliko sreče.

Tiste, katere sem pa spregledala se vam opravičujem

Upam, da vam nisem preveč zatežila imejte lep vikend in uživajte še ta slaba dva meseca.

Čauči

< Sporočilo je popravil lana -- 17.3.2006 15:56:22 >

Moje sonce je začelo sijati 13.05.2006 ob 20.39

(odgovor članu petka)
Neposredna povezava do sporočila: 1053
17.3.2006 15:53:01   
MiaSophia
Pozdravljene majčice user posted image ,

o kako sem vas pogrešala! Madona, pisale ste zelo zelo pridno, sem potrebovala kar 20 minut, da sem vse za nazaj prebrala (ne bi mogla kar pisat, brez da vas preberem...user posted image )
Nekatere prav veselo tožite po pomanjkanjuuser posted image spanja, no, se vam pridružujemuser posted image , sploh tale teden je bil vodilni v nespanjuuser posted image . Bambino/a  pa je veselo plesal/a, gibal/a in bog si ga vedi kaj vse še...Tudi prav te trenutke polno sodeluje pri mojem trenutnem opravilu user posted image
Končno smo tudi mi postali motorizirani in imamo voziček. Pa zraven smo nabavli še kar košaro( dedi se je prijavu za nakup), ker bo (si močno želim, da bo temu tako) zelo prav prišla na morskem vikendu, da bo lahko user posted image  spančal/a tam. Tudi zibelko (Lip Poljčane) imamo, babi se ni mogla upret, no, pa sem ji dala žegen in je kupla user posted image , morem nabavit še jogi...
Sem se pa že pošteno nagledala cotk v Mb H&M-u, kot tudi v na novo odprtem Celjskem H&M...In seveda sem tudi trošila...No, nisem pretiravalauser posted image
Dokupit pa moram še kar nekaj, se mi zdiuser posted image  Sploh te pripomočke za nego in  čiščenje, od krpic do raztopin itd..Ste nabavle banjico al čebriček??
Za nama je uspešno zaključena šola za bodoče starše, je bilo pa kratko in kar poučno (najbrž)user posted image
Sicer pa tudi mene kdaj prime kak nagajivi hormon in spustim kako solzo (kot je nekaj prej omenjala Barbs), pa mi nič ne manjka, ampak enostavno se moram mal posolzit, že naslednji hip se pa režim. Spet do solzuser posted image  le kdo bi to razumel...
Vikend je pred nami, punce user posted image , upam, da bo vreme boljše - no, nekaj že obljubljajo...
Se samo meni zdi ali tudi ve ugotavljate, da je tale naša nosečnost do zdaj pa res hitro minila, no mineva...
Lepo se imejte, bajuser posted image

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa. (E. Store)

(odgovor članu petka)
Neposredna povezava do sporočila: 1054
17.3.2006 15:56:17   
F*S*M
Mia, a mi prosim poveš kakšna je kaj ponudba v Celjskem H&M - u?, ker jaz se misli drug tedn mal spravt na oglee pa me zanima.

Moje sonce je začelo sijati 13.05.2006 ob 20.39

(odgovor članu MiaSophia)
Neposredna povezava do sporočila: 1055
17.3.2006 16:15:08   
aja
Ciao punce...jaz imam pa obratno reakcijo in spim kot ubita ze od prvega dne zanositve, ko se vedela nisem, da sem noseca. Spim lahko tudi po 10h na dan v kosu...se lulat in pit grem skoraj v spanju. Prej sem pa spala po 6h...ne vem kaj je z mano.

Panda...glede plenic sem zelo podobnega mnenja kot ti in bi z veseljem izmenjala se kaksno debato na to temo...predvsem katere plenice bos kupila. Lahko mi tudi na privat pises, ce se ostalim ne bo dalo brati najinega cvekanjauser posted image . Ostalim se pa ze vanprej opravicujem...ocitno sva obe malo profesionalno deformirani in vse proucujeva do potankosti, hehe.

Sicer sem pa ravno iz Tivolija...mokra do kolen, taka plundra je v gozdu...nas beli kuza pa je postal crno-rjavuser posted image .

Vem zelim cim bolj soncen vikend,
Aja

(odgovor članu F*S*M)
Neposredna povezava do sporočila: 1056
17.3.2006 17:47:19   
MarijaPo
Panda je ocitno od stroke. :) Sicer bom jaz mojo malo Evico zavijala kar v plasticne plenice, ker sem prevec lena, sicer se pa z vsemi ugotovitvami strinjam in zelo podpiram vse, ki se jim bo dalo svoje malcke zavijat v naravne bombazne plenicke.

lana - hvala za vzpodbudo, sem pojedla ze 10 manner napolitank, tko da se mi zdaj neki casa ni treba bati.

Barbs se je po moje ustrasila poleg lastnega psa se katere izmed lastnih hcerk in je zato zdaj nic ni na forum. user posted image  Barbs, malo te moramo hecat, sicer ni nic.

Petka - tist z 20 juriji manj je najbrz zato, ker je bolniska placana le 80% (meni sicer iz meni neznanih razlogov nakazujejo 90%, jih bo ze minilo). Porodniska pa je 100% placana.
Krajsi opis najbolj delikatnih slik iz materinske sole (ne brat, ce vam je ob takih stvareh slabo!!!) Slikana je noznica z glavico, kako prodira ven in potem ves bel in dokaj neokusen otrocicek, ki se je glihkar rodil, iz vagine pa se vedno visi popkovina in pod porodnico luzica krvi in porodne vode. No, ne se bat, tega itak ne bos nikoli videla na sebi, ker imamo k sreci oci na glavi, ki pa le ni tako pomicna takrat, da bi ti vse to videla, ocka pa naj ne gleda, da mu ne bo slabo. (se opravicujem, ce je kateri ze ob opisu slik ratalo slabo)

Nic, grem pospravljat kuhinjo preden pride Igor, bo cist penast, ce bo videl stalo, ki vlada.
Danes so nama preselili posteljo in je se ful velik za narest, preden bova sla lahko sploh spat - v najino novo spalnico. :) Juhuhu.

Marija

(odgovor članu aja)
Neposredna povezava do sporočila: 1057
17.3.2006 18:04:18   
aja
Pridna MarijaPo, da si nekaj pojedla....jaz ti pa z veseljem malo mojega apetita posodim. Grem v trgovino po malo zaloge jogurtov :-)))

A za porodnisko moram na CSD urediti 60 dni prej? Joj, ze vidim moj ponovni spopad z birokracijo, ko berem vase poste, uh. Nisem prevec nadarjena za obrazce in podobne nadloge.

Uzivajte,
Aja

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 1058
17.3.2006 18:16:25   
petka
MarijaPo, porodniško imam že od septembra, saj sem že od takrat doma. Je pa tako, da prvi mesec, ko bolniško še financira delodajalec znaša ta 80% plače, naslednje mesece, ko pa jo financira zdravstveni zavod pa 90% user posted image user posted image  (in ti torej pravilno nakazujejo user posted image ). Zato pri meni ne bi smelo biti razlike, sploh pa ne tako velike. Ok, razumem par jurjov, ampak 20.000 ????

Pleničke bom tudi jaz uporabljala kar plastične, iz čiste lenobe pa umazane stvari rada vržem takoj v smeti....
Čeprav sem načeloma za zdravo in naravno.... ampak....

Kakorkoli že... lep vikend!

(odgovor članu aja)
Neposredna povezava do sporočila: 1059
17.3.2006 18:36:18   
Ro-La
ojla user posted image

Petka, preveri na plačilnem listu če so ti bolniško pravilno refundirali, meni se je naša računovodkinja decembra zmotila za 40 jurčkovuser posted image , me je skor kap....

lp

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu petka)
Neposredna povezava do sporočila: 1060
17.3.2006 20:43:57   
cofek
tudi pri meni je velika verjetnost za prakso s plenickami za 1x uporabo, tud ce bo user posted image (ker namrec tud jaz nimam prevec stabilnega zelodca). Glede narave - se mi pa zdi, da itak vse kar pocnemo jo na en nacin onesnazujemo - vse zna biti dvorezni mec. Poleg tega pa zivim v takem okolju (beri ozracju), da se zaradi par plenick, ki jih bom vrgla v smeti ne bom glih sekirala.

Marija drugac te pa cist zastopim - tud meni ne pase glih hrana - me po jedi vse prevec tisci, tko da zadnji tedem pojem zajtrk in kosilo, vmes pa kako sladkarijo, da ne bi glih kilce sle prevec doluser posted image .

Mia - tko kot Lano tud mene zanima kaksna je ponudba v celjskem H&M - a majo tako majhne oblekce in pajacke?

Glede spanja je pa tako - tud mene ubijajo kolki, pa sem pogruntala, da je veliko boljs, ce dam med noge kak pouster al pa dva, da gornjo nogo mal dvignem. Ker me pa to prelaganje z L na D bok malce ubija in se ne moram raztegnit, si kak pouster zatlacim tud pod kriz, da se lahko malce nagnem proti hrbtu. Ja, res sem oborozena s poustri user posted image .

Ok, bo dost. Lep vikend vsem, t

(odgovor članu Ro-La)
Neposredna povezava do sporočila: 1061
17.3.2006 21:35:09   
Barbs
Ojla,

še sem živa,user posted image sem na hitro preletela vse , kar ste napisale, cel dan sem neki urejala (tudi vse na CSDju - hvala boguuser posted image ) , lutala, vmes internet ni delal..pojedla skoraj celo pizzo SAMA ( ponavadi sem bila sita od dveh slajzov).... zdaj sem pa krepanauser posted image  ZGAGA!!!!user posted image user posted image user posted image

Se beremo v ponedeljek, lep vikend...user posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu cofek)
Neposredna povezava do sporočila: 1062
17.3.2006 21:53:01   
Linča
Pa da še jaz malo pristavim svoj piskerček...

Mater, ste pridne - komaj folgam brati, tolk pišete! Komaj preberem post, že je kakšen odgovor, tak da niti ne morem aktvno sodelovat user posted image

Ko ste že pri pleničkah...jaz sem nabavila bombažne štorkljine pleničke...mislim, da ste nekatere malo zamenjale navadne tetra plenice in  povijanje v švedske (al kake so že te previjalke za čez plenice) plenice ter te štorkljine (ali pa racman), ki so dejanske šivane enako kot pamperske in se tako tudi uporabljajo - skupaj s podlogo, ki jo enostavno zabrišeš v wc, kamor naši "odpadki" tudi sodijo. Edina razlika od pampersk je, da jih opereš, obesiš in potem složiš...cca. pol ure več dela! Sicer je pa stvar vsake posameznice, kako se bo odločila in tako je tudi prav - nobeni ne želim soliti pameti. Jaz sem bila v trenutku odločena, ker sama slabo prenašam razne always vložke, ker sem po skoraj vsaki menstruaciji fasala srbenje in izcedke...pač kemija...pa tega ne želim prakticirati pri naši pupi. Kar se ekologije tiče - dandanes pa se dobijo tudi praški bolj okolju prijazni, samo poiskati jih je treba, pa pralni stroji so tud že zelo varčni...če vržeš polulano in pokakano podlogo v wc, gre ta v kanalizacijo (kamor spada) in se nekako drugače razkraja kot plenica, ki gre na deponijo in ves urin in blato potem počasi pronica v podtalnico z vsemi bakterijami, ki nastajajo pri razkrajanju v cmok zavite pamperske...tolk o tem user posted image

Drugače pa...na CSD-ju uredila rekordno hitro, kar ne morem verjeti! Uživam v dopustu in zadnjih dnevih tišine user posted image  in ker imam seveda preveč časa, si zmišljujem, kako opremiti kotiček za našo pupo user posted image , da ji bo kar najlepše in udobno! Od prijateljice privlekla en kup baby kložne, sedaj pa čakam še na lepo vreme, da vse operem in posortiram v predalčke!  ampak to pripravljanje je prav luštno, a ni? user posted image  

Moram začet malo bolj redno nabijat poste sem noter user posted image  da bom še sploh aktualna user posted image

By by user posted image

(odgovor članu cofek)
Neposredna povezava do sporočila: 1063
18.3.2006 8:10:17   
maya2
Pozdravljene!
Danes mi je uspelo spati celo do sedmih user posted image user posted image  bravo jaz! To pa verjetno zato, ker sem včeraj popoldan se sprehajala po Citty Centru v Celju.
Lana: sem šla v H&M pogledat - jaz sem razočaranauser posted image . res sem gledala le bluzice ali majčke, vendar nisem našla niti ene stvari, ki bi jo jaz oblekla (no ja mogoče pogojno eno majčko), hlač je bilo precej več ampak tega nisem niti gledala ker ne rabim. Tako da sem spet samo za našo user posted image  nakupovala, ampak tudi Baby Center in Ariel nista prav nič dobro založena.. tako da nisem skoraj nič dobila. Grem zdajle v Domžale v Katjo & Alen - a.
Auroraa: ja zaenkrat je le odločba, sicer nisem vprašala, ampak sem pa že slišala da je denar ponavadi nakazan naslednji mesec... bova morali še malo počakati... user posted image   Če dobim kaj prej ti sporočim!

Še eno vprašanje: a si je katera izračunala (informativno) višine nadomestila za porodniški dopust na straneh CSD? Razmerje bruto: neto na plačilnem listu se mi ne ujema razmerju pri izračunu.. ko sem za tako bruto plačo dobila plačo v službi sem dobila manj kot mi je sedaj pokazalo pri tem izračunu... a se mogoče v tem času odvajajo manjši davki, ali je kaj drugega? Ali pa je le izračun napačen?

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 1064
18.3.2006 9:58:47   
lenika
Pozdravljene majčice.

Danes sem spala precej bolje kot včeraj, tako, da se spočita. Sicer sem se sigurno ene trikrat zbudila, pa ni bilo pa nike, ker sem brez problema zaspala nazaj.
Kar se tiče izračuna porodniške si nisem še nič izračunala, me pa zanima, kako dolgo čakaš na odločbo, ko oddaš papirje na CSD?

Kako ste kaj danes? Oglasite se kaj.

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 1065
   [Brisano sporočilo]
18.3.2006 10:19:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lenika)
  Neposredna povezava do sporočila: 1066
18.3.2006 15:19:17   
lenika
Kako kaj preživljate današnji dan?

Midva sva bila malo na sprehodu, pa ugotvljam, da ni nič kaj pomladno toplo zunaj. Pa saj tako ali tako ne morem dolgo hodit, ker me slej ko prej začne pritiskat navzdol in morava iti nazaj.

Sem pa danes ugotovila tudi, da mi je počasi že vsega dovolj in komaj čakam, da pride naš Matic na svet. Danes se mi je zdelo 7 tednov še neznansko dolgo za čakat. Ma saj bo, verjetno samo danes tako hormoni name vplivajo.

Lepo se imejte in LP!

Neposredna povezava do sporočila: 1067
19.3.2006 9:42:53   
sonca
Ahoj!

Da se še jaz malo javim!
Joj kolko ste napisale, pa me samo par dni ni bilo. Jutri grem na CSD po papirje, da jih do srede izpolnim in oddam. Mi lahko prosim poveste, če to vse urejam tam tudi če sem študentka? Ker fora je v tem, ker bom jaz izgubila status 31. marca, ko bom pa rodila maja pa ga dobim spet nazaj. Dobim pa starševski dodatek in otroški dodatek ali dobim še kaj. Vem da Mb občina da 25.000 SIT za otroka, samo ne vem če to vložim na CSD al kje? Aja pa za paket? Upam da vse to zrihtaš na CSD. Me daje že malo panika, ker v sredo je 60 dni pred PDP in sem prebrala da vse to moraš urediti 60 dni pred PDP. Vidim da ve vse to že imate. Pa še to, kdaj pa vloži fant, za očetovski dopust (v službi mislim)?

Kaj vam se tudi dogaja da otroka ne čutite več tolko? Moj se sicer malo premika ali pa me vleče in to pod rebro da me prav boli. Zadnjič sem ga z vso silo nazaj vlekla pa kar ni popustil, jaz pa se zvijala od bolečin. Upam da ne bo trmast (če bo bo itak po atiju).

Zgleda lepa nedelja, upam da je tudi tako topla kot so napovedovali.
Uživajte v sončnem vremenu!

lp

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1068
19.3.2006 10:58:10   
aja
Zivjo punce,
par linkov, za tiste, ki slucajno razmisljate o bombažnih plenicah...
http://www.mother-ease.com/aboutus.html

http://www.chooseydiapers.com/

http://www.cloth-diaper.com/

Soncen pozdravcek.
Aja

(odgovor članu sonca)
Neposredna povezava do sporočila: 1069
19.3.2006 12:19:08   
Lara28
No po dolgem času je spet čas, da se malo oglasim. Seveda vas redno spremljam in se veselim in žalostim z vami. Kadar najdem kako tegobo ki pesti tudi mene, sem kar boljše volje. Ko gledam, kako se odpirajo nove teme oz. tiste, ki napovedujejo zadnji mesec, me je šele zdaj prešinilo, da bodo zdaj zdaj na vrsti aprilčice, potem pa smo  že me na vrsti!user posted image user posted image user posted image
Še sploh ne dojemam. Še vedno sem v službi, polno zaposlena, poleg tega imam še študijske obveznosti in največkrat pridem domov šele ob 7ih zvečer, takrat pa samo padem v posteljo in spim do jutra - no z vmesnimi izleti na wc in obračanjem iz L na D bok, kar zadnje čase predstavlja že resen napor.
Zdaj res že odštevam dneve do 5. aprila, ko grem končno najprej na dopust, potem pa v porodniško. Komaj že čakam, ker mi je že vse drugo muka. Sploh ne vem, kdaj nama je z mojim user posted image  uspelo nakupit voziček, previjalno in postelico, tako da imamo vsaj te večje reči že spravljene v garaži. Nakupila sem že tudi nekaj oblačilc, vse ostalo pa še čaka... No saj v aprilu bo še dovolj časa. Glede CSD planiram obiske po 5. aprliu, ko bom doma, prej mi najbrž ne bo uspelo. Pa saj menda ne bo prepozno, ker sem med zadnjimi majčicami, tako da bo dovolj časa.
Tudi mene muči zgaga ampak si že celo nosečnost pomagam z pistjem donata, ki je hvala bogu zaenkrat še kar učinkovit, spanje je bolj tako, pa se mi zdi da mi zadnje dneve že malo zatekajo noge in roke. Kaj pa vem, bo že za prestat, če le hujšega ne bo. Da je le z našim user posted image  vse OK. Spola še ne vemo, ker je bolj sramežljive sorte. Na uZ je enkrat rekla fantek, drugič, deklica, pa spet fantek, tako da nimamo pojma. Imamo vse nevtralno kupljeno. Meni je čisto vseeno, kaj bo, moj pa si seveda malo bolj želi user posted image . Amopak vem , da ne bo nič razočaran če bo user posted image . Bo hitro postala atijeva ljubljenka. Bo lahko mami ljubosumna....user posted image  Menda ja ne. Ga pa moram pohvalit. Čeprav je za nama že zelo dolga veza (12 let) in nikoli nisva imela nekih posebnih težav (trkam po lesu) moram reči, da si nisem niti v sanjah predstavljala, da bo moj tako pozoren, ko bom noseča. Postori praktično vse, še lika namesto mene, gre v trgovino, pospravi, ... Pa to kljub temu da ima tudi sam zelo naporno službo in ga ni veliko doma. Tako da sama doma res še samo kaj skuham in kadar imam dober dan še kaj postorim. Poleg tega pa je zelo dobre volje in me skozi carta in boža in skrbi, da mi nič ne manjka. Res je vreden zlata v teh mesecih. In prepičana sem, da bo ko bomo trije ostal prav tak.  
Ja zdaj sem se pa res razpisala. No upam, da bom ko  bom doma lahko kaj več prispevala k vašim debatam. Ampak sem pa v mislih veliko z vami in vas redno preberem tako da...
Lepo se imejte in tako  pridno pišite še naprej!

(odgovor članu aja)
Neposredna povezava do sporočila: 1070
19.3.2006 13:47:35   
lenika
Pozdravljene majčice.

Da se vam še jaz malo oglasim. Danes sem po dolgem času spala zelo dobor in sem se samo enkrat vmes zbudila in takoj zaspala nazaj. user posted image  Vesela sem, da je končno spet sonček in tudi že nekoliko bolj toplo, tako, da je končno malo zadišalo po pomladi. Zuser posted image  sva šla tudi že na sprehod, samo kaj, ko ne morem več dolgo hodit. A imate ve tudi takšne težave? Hodim lahko maksimalno pol ure, potem pa že moram počivat, kajti začne me vleči navzdol in otrdeva mi trebuh. Pa saj verjetno je to v 8. mesecu nosečnosti že kar normalno.

Lepo se imejte in oglasite se kaj.

(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 1071
20.3.2006 7:36:24   
puncica
Dobro jutro punce
Evo me na vse zgodi. Upam da še sladko spite, no jaz sem danes obupuno spala, mala punčica je nekaj prehlajena, pa ima pa nima vročine, tako da sploh ne vemo al je prehlad al zobi al kaj že spet. Ja no bo že, če ne bom šla pa prej domov, če bo kriza, zdaj sva jo peljala v vrtec.

Ja tako je to men se dnevi v službi iztekajo še 4 dni če ne štejem današnjega. Me pa neki zanima a ste v službo prinesle kak piškot al pa kej podobnega mal za posladkat, ker se poslavljate za eno leto al niste nič kej pripravljale. Jaz vem da prvič nisem pa sem se ful bed počutila, zdej pa tud ne vem al nej al ne.

Jaz sem po starem, kot sem rekla spala sem obupno, trebuh me tišči, tamal/a me še vedno brca v rebra, kolki me bolijo, izcedek je grozn, želez še vedno jemljem. Ja no, pač po starem. Včeraj sem šla celo na kratek sprehod user posted image user posted image

A ja še to, katere avtosedeže ste nabavle tiste ki ste jih že?

lenika: ja tud mene začne dol vlečt sploh če navzdol hodim, tako da bol ravnine ubiramo al pa bol malo hodimo, no sva s punčico pri glih, ko nehava hodit, potem pa punčica na štupo ramo atiju, mami pa mal raca zraven do doma user posted image Ti pa povem da gre men tud že vse na živce in bi že rodila, sploh to, ko me vsak pogleda v trebuh pa reče o zdej maš pa ful večji trebuh kot si ga imela pri janji, pa včeraj sem sedela v kotu in se kr zaletavala v kot mize s trebuhom, pa sploh ne morem dobr sedet, ma vse me tišči.

Lara28: nisi edina ki še gura službo, no jaz vsaj pridem domov tam od štirih do pol petih a mi gre ti že vse pošteno na živce komi čakam da bo petek in potem mal uživancije, kolkr s takimi trebuhi lahko uživamo in kolkr ne bodo malčki prej zunaj user posted image

sonca: glede tvojih CSD problemov ti ne morem nič pomagat, ker ne vem, glede gibov pa je tako, da mene včasih kar premakne na postli ko se opre v trebuh, pa včasih tako zavije nogico da mi jo da čist pod rebre, kar pa ni nič kaj fajn, celo boli, včasih celo rečem AUUUUUUU, pol me pa vsi debel gledajo al pa se kr ustanem, če sedim, skratka bol tišči kot da bi brcal, včasih pa tud mal pobrca al pa poboksa sej ne vem. Ga pa vsak dan čutim tako da men je to pomembno, glavno da ga vsak dan čutim vsaj nekajkrat na dan, gibov pa še ne štejem, no sej tud ne vem če se mi jih bo dal. user posted image

Bombažne plenice: ja tudi jaz sem prelena za te zadeve, pri moji punčici smo uporabljal vse mogoče plenice da smo našl prave, no mal smo jih menjal, pa so se še najbolj obnesle pamperske, da pa bi še prala in sušila bombažne, že z navadnimi cotami mi gre ful težko, ker se mi kr nočejo posušit, sploh v tej naši zimi. Pa baje da so fajn če imaš sušilca jaz ga žal nimam, drugače pa itak moraš skoz prat pa to. Ja no, svaka čast puncam ki se bodo zanje odločile, pa tud slišala sem da se malčkom ritke ful večkrat vnemajo, mah ne vem no, sej vem onesnaževanje pa to a jaz bom še vedno ostala pri plastiki, vse bol enostavno.

Mah nič no uživajte v tem lepem sončku pa ajd nosečke ki ste doma VEN TAKOJ !!!!! Men gre kr na jok, ko vidim kako lep dan bo danes jaz pa v pisarni user posted image

LP pa pobožajte bušije user posted image

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1072
20.3.2006 7:38:29   
MarijaPo
Ohoj Punce,

kako kaj gre?
Vikend je bil super lep - sla sem na morje v soboto, vceraj pa sva na balkonu "vrtnarila" - Igor je ruval staro zemljo iz ta velikega teglca ven.

Kako se ve kaj kopate? Mislim, ce se recimo tusirate, kako si operete stopala? Ce nogo dvignem na stran, skoraj padem, ce pa naprej, pa itak ne pridem do nje zaradi trebuha.

Danes grem v obija po rozico. Neki sem ratala obsedena z rozicami. :)

Uzivajte!

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1073
20.3.2006 7:44:38   
MarijaPo
Puncica - midva sva kupila Peg perego primo viaggo al tko neki - uno, ki ima konzolo v avtu, tko da sam nataknes gor lupinico. Sva jo dobila skupaj z vozickom, tko da se jo da tud na vozicek namontirat.
Kaj bos pa ti nabavila?

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 1074
20.3.2006 8:24:45   
Barbs
Jutro;

aaah, kako lep dan spet. Bom kar pozabila, da sem bila včeraj zvečer popolnoma zmatrana - dva dni smo se klatili po Prekmurju, pri prjatlu  iz študentskih let od user posted image  , veliko sem prehodila, jedla, bla bla... in dokler nismo prišli domov niti vedela nisem, da sem takooooo utrujena. Včeraj zvečer sem samo še stokala - vse me je tiščalo, pa bolečine, krči - roke od komolcev dol, pa meča, pa čist rdeča lica - zaspala sem ob pol devetih in bila seveda ob dveh že budnauser posted image  Potem pa malo levo malo desno do jutra.

Danes grem kupit ČEBRIČEK , al pa BANJICO... hja, to je zdaj problem, oz. je še vedno. Še vedno nisem namreč čisto prepričana, kaj naj... A ste se ve že odločile? MiaSophia? Pojma nimam; po moje bi bilo še najbolje, da bi oboje. Al kaj?user posted image  Eeeh. Poleg tega si bom kupla en malo večji toaletni kovček, ker nameravam narediti isto, kot so prakticirale febraurčice, pa delno že jaz pri drugem porodu. S sabo v porodnišnico bom vzeka namreč samo toaletni kovček - tak, z raznimi žepki. Noter bom dala papirje, dokumente, mobitel, polnilec, kozmetiko, ta mali potovalni fen, ene par blazinic za dojenje, ker jih pribl. do tretjega dne itak ne rabiš kaj dosti,, pa še potem je vprašanje, kemični svinčnik, 5 frutabel al pa milkyway minutk. To je pa tudi vse. Vložke, gatke, spalne srajce, haljo, copate... bom uporabljala kar njihovo - tudi če bi vzela kaj svojega, nimam deset kosov vsakega (razen gatk, seveda) , ker se  potiš, pa krvaviš, pa mali junakec bo morda kaj bruhcal .... skratka, ker vem, da je na razpolago toliko spalnih srajc in toliko hlačk in vložkov, kot vprašaš ( vsaj v LJ je tako) si ne bom zmišljevala. Bo pa dragi prinesel, če bo slučajno kaj treba. Ful je zoprno s potovalko lutat okrog, sploh, ker jo nimaš kam dat, ko prideš tja. In jo kar s sabo vlačiš, potem jo pa imaš pri postli ( halo!!! ) Pa še v omarico kasneje v sobi ne gre, ker so premajhne. No, tolk o tem. Grem si kupit ta kuferček, pa verjetno že kar vse drobnarije za not, da bo potem mir. Na CSDju sva v petek ( ne morem verjet!!!) vse uredila, povedali so, da če oddaš vlogo do konca meseca, je potem naslednji mesec pri nakazilih ( ponavadi okrog 18. v mesecu) denar že nakazan, vse odločbe o raznih dopustih ( porodniškem, očetovskem, za nego in varstvo bla bla) pa so že v roku enega tedna doma.
Vpis zadnje plače je odvisen od datume vloge - pazite! To pomeni, da če imate na listu datirano npr. izplačilo plače 15.3. je to februarska plača, kar pomeni, da morate vlogo OBVEZNO oddati do 30. marca. Po prvem aprilu ( čeprav še nimate nakazane plače za marec ) pa se šteje izplačilo 15.4. ( ali pač kadar imate v aprilu nakazano plačo), se pravi, za marčevsko plačo v bistvuuser posted image  in morate potem nakazilo počakati ( ta gonja je zarad plačila prispevkov).

Ne vem, katera je rekla, da se ji mudi, ker bo v sredo 60 dni pred PDP jem . To ni čisto tako - najprej 60 dni pred porodom lahko začneš urejati oz. ti ginekolog lahko napiše potrdilo o PDPju - ni pa to natanko 60 .dan . Lahko je vse do tridesetega dne pred PDPjem. Torej en mesec časa.user posted image
Meni zdaj do 11. aprila teče še bolniška, potem pa 12. aprila porodniška.user posted image
Marija, jaz grem tudi po rožiceuser posted image user posted image  - to bo materinski nagon, zihr.user posted image

Šibamuser posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 1075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
VIDEO: Holografski simulator rojstva
Študenti klinike si lahko prvič na medicinskem usposabljanju ogledajo holograme 3D anatomije, ko se naučijo opravljati t...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.