|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JUNIJKE
19.10.2005 14:07:19   
Anonimen
Mateja, lep pozdravcek. In dobrodošla v klubu user posted image

(odgovor članu MATEJA)
  Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: JUNIJKE
19.10.2005 18:27:38   
biba77
Pozdravljene user posted image ,

naj napisem, kako smo danes opravili.

Z dragim sva bila v neplodnostni ambulanti na UZ. Mi je zdravnica rekla, ce se bo lepo videlo, da bo tudi on lahko pogledal, pa potem ni "smel" noter. user posted image

Ampak, jaz sem zelo, zelo vesela user posted image .

Torej, pri 5t 6d nosecnosti se je videla gestacijska vrecka velikosti 17,7x8mm, rumeni obrocek premera 3,6 mm in plodek je nakazan, vendar se se ne vidi lepo.
Ampak, kar mi je najbolj odvalilo kamen s srca je, da je vse lepo v maternici in da je sluznica lepo zadebeljena. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Zdravnica mi je do naslednje srede, ko imam se enkrat UZ, podaljsala bolnisko in me opozorila na jemanje folne kisline in izogibanje muc. user posted image Lahko pa user posted image user posted image user posted image , ce le meni pase, je rekla. user posted image


Vglavnem, v neplodnostni ambulanti se je kar malo zavleklo in potem sem sla se k moji G po napotnico za naslednji teden in ... ko sva prisla okoli treh domov, sem nekaj pojedla in padla dol user posted image . Se zdaj bolj zeham kot ne, zato bom danes malo manj pridna in se vam jutri spet pridruzim.


_____________________________

Kjer so bibe, bauci in miške doma...

http://biba77.moj-album.com/


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: JUNIJKE
20.10.2005 8:57:23   
Nikita
zdravo biba77...a te lahk vprašam, kje si bla to na UZ?V Mariboru?Veš sem bla jst tudi včeraj ob pol enih. Sam vprašam....pa čestitke še enkrat user posted image

(odgovor članu biba77)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: JUNIJKE
20.10.2005 9:14:43   
lucika
da se še jaz oglasim...
prvo me nekaj zanima. zadnjo m sem imela 8.9, to je bil cetrtek. kak zdaj to gre, a je danes zadnji dan 6 tedna torej 5t 7 dni, al je 6t, 0 dni, al je 6 tednov 1 dan? mislim, vem kak se to le vprasanje cuje. vedno sem mislila, pha, tole pa je menda jasno. ampak zdaj ko sem na tem...pojma nimam!

drugace sem ok. se vedno zbiram pogum, da poklicem g. prejsnjic sem pocakala do tistega krvavega cetrtka. popoldne poklicala, zvecer katastrofa. evo, ta mesec je ze cel teden vec od takrat, in mislim, da je to to.

mi je slabo zjutraj, pa slabo zvecer. pa karkoli se spravim jest, mi ni dobro. pa zelooo rada jem. moj se mi ze smeji, ker ve, da bo po treh pajsih dobil se mojo porcijo. isto z kavico, fuuul lusta, pol pa dva sluka, pa je dost. da ne govorimo o kremsnitah:) slabo mi je pa tak cudno, kot na busu. nic nic nic, pol pa ful, da se mi zdi, da bi lahko kar bruhala. pa se nisem no, vsaj to...

drugace vse ok. na trenutke me se kaj zaboli, joske me se vedno bolijo. aja, a to me bo nehalo kaj, ker ni ne vem kak fino, no. ker zdaj pa tole ze traja...

pa se nekaj sem ponoci razmisljala. zadnji mesec, verjetno veste(sem miljonkrat napisala), sem imela test plus, in potem tisti krvavi cetrtek po parih dneh. cez tri tedne ginekolog, ki mi naredi uz. gleda, ja, nic ni. vzamite to kot m. ok, grem dol, on se enkrat na ekran in se nekaj gleda. sem rekla, kaj zdaj, nic ni, ne? je reku, idite se oblect. vzemte kot m, drug mesec pa pridite dva tedna po testu.sem nekaj rekla,pa me spet poslje na oblacenje. no, ko pridem nazaj, mi spet pove samo to. 26.9. je to bilo. a je moztno, da se je takrat ze videlo, da se kaj dogaja v maternici? pojma nimam kdaj imam o, a ce je bol zgodaj, bi takrat ze lahko bila vsaj sluznica drugacna. ok, saj zdaj ugibam, a ne morem pozabit njegovih besed. drug mesec po testu pridite...jao, kaj vse mi po glavi hodi.

kak ste pa kaj druge noseckice! ste ze povedale komu?
kako se pa od neta odtrgate? jaz zdaj studiram junijke. in vse ostale mesece, ki so bile na zacetku pri istem kot smo zdaj me...

lep dan vam zelim, in upam, da se cimvec beremo. joj, kak bo sele lusno!


(odgovor članu Nikita)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: JUNIJKE
20.10.2005 12:06:38   
Nataša31
Deževen pozdravček junijke!

No da poročam. 19.10. sem imela samoplačniški UZ. Bilo je superuser posted image  Najina pikica je zrasla na 1.47cm, dobila sem slikice kjer se že vidi glavica pa ritka ali repek, pa mislim da tudi že rokice in nogice. Sploh se ne morem nagledat! Srček je utripal, se je pa G na začetku pošalil, imate trojčkeuser posted image !!!!V glavnem vse je OK, rekel je seveda lahko plavate, pa sobno kolo. So mi pa prestavili datum na 2.6. ali celo 1.6.2006, so bili plavalčki očitno kar hitri...
Počutje je OK, slabost me obide sem pa tja, joškice me bolijo, edino kaj dramatično se pa niso povečaleuser posted image Je to OK, se še bodo? Me je pa danes zgrabila pospravljalna mrzlica, pol stvari sem pometala stranuser posted image .
Povedali smo moji kolegici, starši pridejo na vrsto naslednji teden, kar se tiče njegovih bodo presrečni, moja mami (oči je že pokojniuser posted image ) pa bo malček razočarana.mislim da je imela 'druge plane' z mano. Ja žal, me srček boliuser posted image .
Ampak bo, ko sem videla srček in glavico, je vse ostalo postalo manj pomembno. Sedaj je važna edino moja mala pikica.
No junijke, se beremo.
Da še vsem novim čestitamuser posted image user posted image

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: JUNIJKE
20.10.2005 12:28:01   
Klarissa
alo pupe,
Nataša31 kake druge plane je imela mami s teboj? a si tako mlada še? al kaj si mislila s tem?
kak mi je zanimivo, da smo vse junijke pa so nam pikice tako različno razvite--ko pa je le kratek čas razlike.
no, jaz imam UZ naslednji teden v torek. uapm, da se bo vse lepo videlo in da bo srček bil. upam, da nam vsem pikice lepo rastejo inda bo vse ok.
prejšnje dni sem pogrešala špikanje in čuden občutek, včeraj se pa je spet začelo: malo bolečine, danes pa spet malo špikanja in kot da imam kepo tam spodajuser posted image noter. mi to bolj paše, sem bolj mirna-sem čudna ne?!
mi2 še vedno nobenemu povedala. sem se odločila, da bom mojima dvema povedala po 1. pregledu 18.11., mojim najboljšim kolegicam in kolegom (je tudi moj bivši med njimi) pa 19.11. ko bom praznovala roj dan---ga bom namenoma kasneje, da jim bom lahko pokazala slikico.
zanimivost: moj bivši, ki sva si sedaj ful kolega in se poznava vsega skupaj 10let, mi je takrat, ko še jaz nisem vedela, da sem noseča (in sem bila)povedal, da je sanjal, da sem mu povedala, da sem user posted image in da se bom poročila. je rekel, da mu je bila to najhujša nočna mora. ne vem, a je prav, da mu povem, ko bodo vsi moji kolegi skupaj al bi ga morala naprej pripravit??? 
zanimivo se mi pa zdi, da nimam planirano kdaj bova povedala njegovi familiji--verjetno zato, ker bo sam odločil.
no zdaj sem pa nakladala...user posted image
papa

(odgovor članu Nataša31)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: JUNIJKE
20.10.2005 12:30:32   
Klarissa
lucika:
šteje se od prvega dne zadnje menstuser posted image
Pri meni pa se napr ne more, ker je blazno neredna in je le določil UZ, glede na velikost gastacijske vrečke--zato mislim, da se mi bo čas trajanja še spreminjal!

(odgovor članu Klarissa)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: JUNIJKE
20.10.2005 14:00:01   
Klarissa
alo, spet jaz...
a sem edina tu??
punce, dajte mi prosim napisat: a imate tudi ve napihnjen cel trebuh? jaz ne vem kaj je to? a res preveč jem?
user posted image

(odgovor članu Klarissa)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: JUNIJKE
20.10.2005 14:25:00   
bubamara2
Klarisa, pri meni enako. Trebuh kot v petem mesecu, resnično. Gumbov na hlačah več ne zapnem. Pa zgaga peče .......user posted image

Moje dete je veliko cca 0.75mm. Prava črtica je na slikci in je vse to resnično lepo videti.

Nad svojim možičkom sem pa kar malce razočarana. Sploh ni vspašal, kako je bilo na pregledu, kaj sem videla,... In tako vso srečo ob prvem pregledu nosim sama. Sam verjetno ni še začutil, da sem noseča. Zame je pa ta skupek celic user posted image že prava persona, s katero se lahko pogovarjamuser posted image user posted image . user posted image  Sem kar malce žalostnauser posted image  zaradi nezainteresiranosti moža.

no, pa saj bo

ko le ne bi bilo utrujenosti - ob zahtevni službi in nadobudni triletnici pa tudi počitka niuser posted image

(odgovor članu Klarissa)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: JUNIJKE
20.10.2005 16:54:09   
lucika
punce, žal sem začela krvavet. user posted image user posted image user posted image , kaj sem jaz komu naredila, nimam pojma. a srece tudi ne.
grem zdaj klicat ginekologa. ce me bo blagovolil pogledat:(

(odgovor članu bubamara2)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: JUNIJKE
20.10.2005 17:46:46   
biba77
Lucika, nic obupat. Bos sigurno dobila predpisano strogo mirovanje in Dabroston.

Drzim pesti, da je s pikico vse v redu.
Drzi se, user posted image !


_____________________________

Kjer so bibe, bauci in miške doma...

http://biba77.moj-album.com/


(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: JUNIJKE
20.10.2005 17:50:18   
lucika
joj, jaz tudi upam. jutri se grem pokazat. ni mozno, da bi bili trije testi napacni.
mam pa tak cuden obcutek dol, kot prvi dan m. a je to normalno? vse me tisci in boli...
joske pa me se kar bolijo, pa temperaturo imam se vedno nad 37. to je dober znak, ne?

drzite pesti.

pa nisem vam hotla teme zamorit!

(odgovor članu biba77)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: JUNIJKE
20.10.2005 19:35:33   
lenika
Lucika, jaz ne bi čakala do jutri, jaz bi šla takoj na urgenco.

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: JUNIJKE
20.10.2005 20:20:32   
Erdbeere
lucika jest tudi ne bi čakala na jutri, takoj pot pod noge pa na ugenco, vsaj mirno boš spala, oz. vedela boš pri čem si

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: JUNIJKE
21.10.2005 7:11:19   
Klarissa
lucika kaj se je zgodilo?
user posted image
mene je blazn strah ss. da bom kje sama in se bo ulila kri. kaj naj sploh naredim takrat???? kaj če pa na UZ vidijo, da ni plodauser posted image user posted image user posted image
jojojojojojojojjojojoj 

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: JUNIJKE
21.10.2005 7:52:39   
Anonimen
Jaz pa nimam paničnega strahu pred SS, ampak pred tem, da se vse skupaj ne odvija na pravem mestu, ampak da gre za izvenmaternično nosečnost. Pojma nimam od kod strah, ampak mene res grabi panika. Do prvega pregleda bom tako nonstop v strahu. Pa še te slabosti nočejo nehati. Klarissa, saj obe veva da si s takimi strahovi samo škodiva, ne? Torej si bo treba v možgančke zapisat da bo vse ok.
V primeru krvavitve pa bi jaz brez kakšnega klicanja šla takoj na urgenco. Pa kjerkoli bi se ulilo.

(odgovor članu Klarissa)
  Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: JUNIJKE
21.10.2005 7:54:45   
Anonimen
Kako pa kaj prebava? A je napihnjenost povezana mogoče s tem? Jaz teh problemov zdaj sicer nimam, ampak sem jih pa imela v prvi nosečnosti, dokler nisem porihtala prebave.
Mene mučijo samo slabosti in kronična utrujenost. user posted image

(odgovor članu Klarissa)
  Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: JUNIJKE
21.10.2005 8:02:33   
Anonimen
Bubamara, glede moža se kar nič ne sekiraj. Moški (čeprav ne vsi) gledajo na vse skupaj z druge plati. Pri nas je bilo pri prvi nosečnosti podobno. Se včasih niti ni spomnil da sem imela pregled tisti dan. Saj ko sem mu povedala se je veselil z mano, ampak vprašal pa sam od sebe ni nič. Tako da...nič bit žalostna, včasih možje padejo v vlogo šele ko lahko s to malo pikico v tvojem bušiju že igrajo nogomet. user posted image To je zdaj malo heca, ampak dejansko gledajo na to drugače kot me.  Pri nas me je panika zagrabila tudi po porodu, ko je prve dni samo previdno opazoval dogajanje. Dokler mi ni počil film in sem mu povedala svoje. Od takrat naprej je previjal, hranil, vse. Pač jih je treba malo potisnit v dogajanje. Danes pa sta naša štiriletnica in ati zakon skupaj. Včasih se mi zdi da bi prej pogrešala njega kot mene. user posted image  Mogoče ga po malem grabi panika, ne ve kako bo.
Punca, veselje na plan. Pa se bo dotaknilo tudi njega, boš videla.

(odgovor članu bubamara2)
  Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: JUNIJKE
21.10.2005 9:00:08   
Erdbeere
Joj punce no, pa dejte ne tok razmišljat, kaj vse je narobe, glejte na to z druge bolj optimistične plati, tudi mene je bilo grozno strah, ali se bo kaj videlo, ali sem spet na poti proti ss, pa je bilo na srečo vse tam, kjer mora biti, tko da malo optimizma pa bo

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: JUNIJKE
21.10.2005 9:20:37   
*karina*
Meni je ravno vceraj prišel SS na misel in sem čist iz sebe. Do 1. pregleda imam št 17 dni!! Po moje me bo kr razneslo od skrbi. Me je pa en sam ogromen trebuh, pa sploh ne jem “slabe” hrane in niti ne več kot navadno, apetita nimam, ni niti ene stvari, ki bi jo z veseljem pojedla.
Drugače imam pa en kup enih skrbi, ki sicer včasih od samega veselja kar izginejo. Ali ima še katera od vas možnost, da zaradi veselega pričakovanja izgubi službouser posted image oziroma zaključuje študij, pa ga do Pdp-ja ne bo zaključla?user posted image
Lep vikend vsem junijkam!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: JUNIJKE
21.10.2005 9:30:10   
MATEJA
Pozdrav vsem junijkam.Sem v 6 1/7 tednu in imam čisto podobne probleme, kakor vse ostale.No slabo mi (še) ni tako, sem pa napihnjena kot žaba (trebuh kot v 3. mesecu), res, da nisem elegantna, ma tudi taka bajska nisem, da že zdaj nebi mogla zapet nobenih kavbojk.Kriza, slabo se počutim, če me stiska okoli bušija, pa si skozi odpenjam gumbe...Prav smešno.Aja pa še prebava je oslabela in grozne vetrove imam..Pa lula mi se non-stop..Kaj bo še, če je že sedaj tako.Prsa so se mi povečala za pol številke, bolijo za umret, posebno zvečer.No bo pa moj user posted image  zadovoljen.Upam, da bo vse v najlepšem redu, čeprav tudi jaz kr hodim na wc preverjat, če ni kakšnega izcedka. 
Lucika:kaj pa je spet za en user posted image  pr tebi?Sem brala že prejšnji mesec, kar si pisala.Pa ne bo spet isto no??!!Držim ti pesti, da bi bilo vse o.k., javi kaj je rekel G.
Pa še enega user posted image  da čuva vse naše pikice.

_____________________________

MOJ OTROK ME JE IZPOPOLNIL...

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: JUNIJKE
21.10.2005 10:11:28   
daya
Živjo!

Pred kratkim sem napisala, da sem bila na pregledu in je bilo vse ok. No v sredo se mi je pa pojavil rjav izcedek. Potem je zginil in včeraj zvečer še 1x. Sem klicala gin in je rekla da moram biti doma in počivat-ležat. Tako da zdaj doma počivam in upam na najboljše. Danes pa jo moram spet poklicat, da vidimo kako naprej.

Drugače sem kot prej še vedno mi je slabo, prsi me malo manj bolijo. Pa trebuh imam ful napihnjen in me malo boli.

Lp


Daya

(odgovor članu MATEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: JUNIJKE
21.10.2005 10:14:50   
biba77
Lucika, javi se! Upam na najboljse!!! user posted image

Punce, meni je celo noc bilo tako slabouser posted image , da me je samo misel na to, da bruhanje ne more biti zdravo, preprecila, da nisem bruhnila... 5x sem sla na stranisce in nic kaj dobro nisem spala...
Danes pa mi je vroce. user posted image Pocutim se porazno... Sicer pa upam na najboljse naslednji teden in mislim pozitivno.
Prsi me sploh vec ne bolijo; edino ponoci mi vcasih katera lega ne pase. Spikanje je tudi bolj svoh in poredko. Ce lezim, vcasih pomislim, ce sem sploh user posted image , ker ni nobenih znakov. No, ko vstanem, pa se kar cuti. user posted image
Moram priznat, da je moj user posted image kar "zagret". Non stop sprasuje, kako se pocuti "njegova mala mamica", z mano je sel ze na prvi UZ (pa ga niso noter pustiliuser posted image ), mi kar ponuja stvari in nikoli ni nic tezko naredit (za razliko od prej user posted image ). Pravi zakladek je!user posted image
A je ze katera gledala kreme proti strijam? user posted image Jaz imam tako nekvalitetno/neelasticno kozo, da sem skoraj sigurna, da ne bo nobena krema nic pomagala, ampak vseeno razmisljam - ce prej zacnem z mazanjem, bom mogoce pomagala?? user posted image

Sploh mi ni za sedet pri racunalniku. Grem nazaj v posteljo. In pit...



< Sporočilo je popravil biba77 -- 21.10.2005 10:16:28 >


_____________________________

Kjer so bibe, bauci in miške doma...

http://biba77.moj-album.com/


(odgovor članu MATEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: JUNIJKE
21.10.2005 11:01:22   
lucika
sem ravno iz pregleda. maternica je malo zmehcana, zarad krvavitve. ni me pregledal z uz, pojma nimam zakaj. dobila pa sem napotnico in ravno pakiram za bolnico.

drzite pesti, ve pa uzivanjte naprej!!!

upam na najboljse.

saj, ce bi bila to samo m, bi itak vedel. ker pa ocitno ni...petkrat me je vprasal za zadnjo m, ce je res bla septembra.

(odgovor članu biba77)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: JUNIJKE
21.10.2005 11:23:33   
MATEJA
Držim pesti zate Lucika pa upam, da se bo tokrat dobro izšlo.Pa enega user posted image  da te čuva.Drži se!

_____________________________

MOJ OTROK ME JE IZPOPOLNIL...

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
V petek, ob 16. uri, sem doživela spontani...
"Imeli ste popolni splav. Nobenih znakov nosečnosti ni,« je dejal zdravnik. Prosila sem ga, naj mi to ponovi petkrat, k...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?