Kami
|
Čao ! Se počasi nabiramo nakup, tako kot naše kile .... Jaz tud čutim vsako kost posebej, tako da imam včasih občutek, da mi bo mali kar ven padu. Še posebej me boli, če predolgo sedim, npr. ko delam za računalnikom ali se učim. Ful me razmiga telovadba in bi jo imela kar večkrat kot samo 2x na teden. Do plavanja pa spet nisem prišla in očitno tudi ta teden ne bom, ker skoraj ni doma, da bi čuval malega. Men se tud depresija vleče kot tale ljubljanska megla. Mal me baše kup obveznosti, ki sem si jih navlekla v zvezi s faxom, mal tale moja nosečniška okornost, mal , ki je ves čas v službi, mal panika, da se ne bi vse skupaj prezgodaj začelo - skratka včeri sem se zjokala kot dež in po pravici mi je prav pasalo in se danes kar bolje počutim. Očitno sem se mal "spucala". O mislih, ki ste jih omenjale in ki se pojavljajo še posebej v neprespanih nočeh pa: jaz sem imela eno takšno hudo krizo, ko je bil prvi star 10 mesecev in se je zbujal 10x na noč. Jaz sploh nisem več mogla spat, tudi ko bi lahko, ker sem vsakič, ko sem se vlegla v posteljo imela ob sebi eno od naravnih katastrof (požar, potres, poplave, letalske nesreče, ni da ni). Ves čas sem reševala svojega otroka (tudi vrv po kateri se bomo rešili iz 3. nadstropja sem kupila!), ki pa je tako ali tako vsake pol ure jokal. To je trajalo kar ene par mesecev. Jaz sploh nisem več vedela kdo sem. Sem se potem na rednem pregledu potožila ginekologinji in je rekla, da gre za zapoznelo poporodno krizo in da je zelo prav, da sem ji povedala. Vam to pripovedujem, če se vam bo po porodu dogajalo, da boste vedele kako in kaj. Je rekla, da se MORAM naspat in mi je dala ene blage uspavalne tablete. Z možem sva se potem zmenila, da sem čez vikend spala v drugi sobi, on je pa potem vstajal z malim nekaj dni zapored. In jaz sem bila res drug človek po tem. Sicer občasno pride kakšen požar nazaj , ampak vem, da predvsem takrat, kadar sem res utrujena in imam polno glavo vsega. Zelo pomaga, da se osredotočim na kak lep prizor ali dogodek iz preteklosti, čeprev je težko težko zadržati misli, da ne begajo nazaj. Tako, da, punce, to ni nič nenavadnega, je pa res nadležno, ker se zdi močnejše od nas. Pa ni, juhuhu! Bodite lepo, se beremo jutri!
|