|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARČICE
23.11.2005 14:05:46   
uniq
Tašonka jaz sem na bolniški dva meseca niti enkrat me še niso prišli preverit in pravico imaš..to je tudi zapisano v odločbi da imaš pravico do obiskov zdravnika in pa predpisane terapije kar pa ti ginekolog in zdravnica povesta da se je dobro saj eno do dve ure sprehajati torej si lahko upravičeno zunaj....greš na kako gibanje..tko da brez panike....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 726
   RE: JANUARČICE
23.11.2005 15:28:41   
Nannn
Cao bejbe,

Ja LE&TA ni panike se slisva pa zmeniva...naceloma velja naslednjo sredo...imam pa prijateljico ki ni bila se prepricana ali bi sla na EA ali ne in je sla potem v Postojno in se takoj odlocila za njo tako da je velika verjetnost da bos tud ti za to user posted image  

Ja kombinezoncek je res obvezno imeti tako da bom kar 62 kupila...bom sla pa v H&M in Mothercare pogledat...vem pa da so od 10.000 naprej v Baby Centru in tok pa ne bom dala za njega..

Pupe res smo ze blizu dana D...tinkamiska nam bo naredila otvoritev in nato AlenkaIST in jest...pa naprej...lahko pa da bo vrstni red drugacen nikoli se ne ve user posted image

Tasi jest ne vem ce kaj preverjajo ker do sedaj sem imela dopust sedaj pa bolnisko kar pa ne bo sla na racun drzave ampak na stroske mojega podjetja ker bom na bolniski samo en slab mesec...imam pa tudi jaz jutri pregled in upam da me ne bo prevec kregala zaradi kologramov in da bo voda v redu...a katera ve a ti sedaj vsakic na pregledu vzamejo kri da pregledajo ce imas dosti zeleza ali ne?

Za mano pa je spet ena neprespana noc in vam povem da se zaradi tega pocutim zelo grozno user posted image  in po vrhu tega me je se noga fuuuul bolela in cel bok ker sem ocitno predlogo spala na enem boku...ja user posted image  je to...

AlenkaIST kje se danes potepas?A se dobiva v petek?Tasi mas mogoce se ti cas?

LP Nannn user posted image

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 727
   RE: JANUARČICE
23.11.2005 16:27:12   
Anonimen
Nejca, tudi meni se je ob koncu 32. tedna nekoliko umiril. Zdej sem v 33.-em in spet veselo brca. 

(odgovor članu Nannn)
  Neposredna povezava do sporočila: 728
   RE: JANUARČICE
23.11.2005 16:28:46   
Anonimen
Uniq, hvala!user posted image Se pravi, čeprav mi piše, da moram bit doma in počivat, razen če grem k zdravniku ali na predpisano terapijo, lahko rečem, da je predpisana terapija sprehod? A misliš, da potem še kaj dohtarco zaslišujejo?
Nannn, jaz bi jutri lahko našla čas za user posted image . Ob 12.30 imam pregled pri G, tako da lahko pred pregledom, ker potem bom pa počasi itak morala it domov, pa kosilo skuhat, ker bo user posted image  prišel domov iz službe. V petek pa zelo težko.

(odgovor članu Nannn)
  Neposredna povezava do sporočila: 729
   RE: JANUARČICE
23.11.2005 17:55:05   
uniq
Tašonka naj zaslišujejo če želijo....vendar jim bo zdravnica rekla tako kot je mogoče tebi da je svež zrak in gibanje obvezno. Meni je ginekologinja rekla naj se gibam, da ne bo preveč kg pa mi je uspelo od začetka do zej nabrat sam 6 kg od tega od zadnjega meseca samo 1kg. Torej gibanje za boljši krvni obtok in lažje rojevanje ter zmanjšano pridobivanje kg. Pa brez skrbi....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 730
   RE: JANUARČICE
23.11.2005 18:55:05   
AlenkaIST
Zdravo punce! Mi je danes končno uspelo vse papirje na csd oddat (po 2 poizkusih)user posted image

Glede kave pa: Nannn v petek imam UZ (10,30), tako da ti ne morem nič rečt. Sva na vezi!


_____________________________

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu uniq)
Neposredna povezava do sporočila: 731
   RE: JANUARČICE
23.11.2005 18:56:39   
A & T
Drage januarcice,

zdaj pa imam eno vprasanje za punce, ki imajo ze enega otroka. In sicer me zanima, ce ste v papirje za porodnisko napisale prvega otroka kot vzdrzevanega clana oz. ce katera ve, ce se to tudi izplaca ali ne. Hvala za odgovore.


Tudi jaz sem kombinezoncka kupila v Avstriji v H & M-u za nekaj manj kot 20 evrov, stevilko 62. Prvi sin je bil dolg 54 cm in ne bi rada, da bi bil po dveh tednih ze premajhen. Sem pa kupila takega, ki je spodaj kot vreca, se mi zdi bolj komot za nogice.

Ponoci sem spet slabo spala in tudi jaz sem opazila, da mi ponoci trebuh precej otrdeva.

Pazite nase in se beremo kaj.



_____________________________



(odgovor članu uniq)
Neposredna povezava do sporočila: 732
   RE: JANUARČICE
23.11.2005 19:32:15   
LE&TA
Tašonka, tud jst sm na bolniški že 7 teden, nisem še mela kontrole, lahko pa res kdo pride. G mi je rekla da so pred 2 leti neki kontrolirali, tko da nikol se ne ve. Mi je pa rekla da grem lahko na kratek sprehod, tko da grem vsake tolko do trgovine, dlje pa itak ne bi mogla ker me začne ful tiščat spodi v trebuhu! je pa res da je treba it mal na zrak.


(odgovor članu A & T)
Neposredna povezava do sporočila: 733
   RE: JANUARČICE
24.11.2005 9:12:28   
meta22
Živjo!

Včeraj sem se počutila zelo slabo, zato do računalnika niti nisem prišla.celi dan postelja pa tv! danes pa kot prerojena.  snega je napadlo že kake 20 cm pa še kar naletava.juhu! sem hotela danes v trgovine, da bi nabavla stvari za adventni venček delat, pa bomo morali kar počakati, da ceste bol splužijo. pri nas so kar počasni s tem.

punce, včeraj se mi je sanjalo, da mi je odtekla voda. pa ne po kapljicah, ampak v potokih!!! kaka panika. dobro da sem se takoj zbudila. kar cela mokra sem bila. pa ne od vode, ampak od švica.

midva še kombinezončka tudi nimava. misliva pa nabavit onega z vrečo za noge. so bol komot za take malčke. nekaj stvari ( ta večjih ) že imava, nekaj še nama manjka. počasi bo že vse.

za obleči za domov pa jaz planiram tako: vse št.56 = body, žabe , majčka. nato pa kak topel kompletek (hlače, bluzica). pa malo toplejša jaknica iz pliša. vse skup pa v kombinezonček pa v lupinico pa 100/h domov na toplo se cartat.se nam vidi da se bliža naš čas. jaz že komaj čakam.

naš mali user posted image user posted image sedaj tudi malo manj miga kot prej. sem omenila G pa je rekla da je to v tem času normalno. so že malo večji, pa nimajo več toliko placa. glavno je da čutiš da se premika.edino kar je, da se mu več kolca kot prej. 2x na dan sigurno.

kako pa je pri vas s pregledi. jaz bi naj imela še dva pred porodom. 15.12. pa potem še 6.1. ne vem kako je s ctg-ji. to pošljejo vsako al samo če je kritično al kako? se mi zdi da bi morala na koncu imeti več pregledov. al se motim? ker vem da me bo proti koncu strah če je vse v redu.

Uživajte v zimski idili in se slišimo(tipkamo)!

meta

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 734
   RE: JANUARČICE
24.11.2005 11:02:31   
Nannn
Jutroooo,

Tasi bomo sle pa kdaj drugic na user posted image  

Vceraj je bil pri nas tak veter da sem bila zelo malo vzunaj in se zadrzevala bolj v stanovanju...danes pa ko sem se zbudila pa je naletaval sneg...sem pomislila kako mi je fino da mi ni treba zjutraj vstati in oditi v sluzbo user posted image

Lepo se imejte Nannn user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 735
   RE: JANUARČICE
24.11.2005 12:17:23   
LE&TA
Nannn, sem imela enake misli zjutraj, ko je mojuser posted image  moral kidat sneg, da je lahko šel u šiht. Je pa pr nas fuul pihalo in nam je en strešnik s strehe odneslo. Sem sam čakala kdaj bo še kak dol padu!

dans spet šola, čez en teden pa pregled. Razmišljam pa da bi šla kar dans do G, ker dela popoldne, ker me že par dni spodaj levo pod trebuhom nekej greje, kar toplo mi rata. Sploh ne vem kaj bi to blo. Naš user posted image  veselo brca!

Uživajte na toplem!

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 736
   RE: JANUARČICE
24.11.2005 12:21:45   
AlenkaIST
Nannn, tebi se pa pozna, da slabo spiš zadnje čase. Si ful redkobesedna! user posted image

Zdaj pa vi meni povejte iz kje ste tiste, ki imate že nevem koliko snega!!! V Ljubljani, Mengšu in Kamniku ni ne duha ne sluha o zasneženi idili. Res, da se nekaj matra in pada ampak jaz hočem VEČ!

_____________________________

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 737
   RE: JANUARČICE
24.11.2005 12:43:08   
Nannn
Pri nas ful pada sneg in ko gledam ven je prava zimska idila user posted image  ni sicer se nic pobeljeno ampak tako lepo pada snegec user posted image  

Se malo pa grem na pregled in bom tudi jaz mojo G vprasala ce je kaj narobe ker me na momente boli spodaj trebuh...

LP Nannn

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 738
   RE: JANUARČICE
24.11.2005 13:31:07   
meta22
pridite na štajersko, tu ga je dovolj za celo slovenijo! bomo delali snežake, čeprav dvomim, ker je zelo mehak sneg.pa mrzlo je tudi, tako da bo kar nekaj časa ostal.


(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 739
   RE: JANUARČICE
24.11.2005 14:20:22   
Anonimen
Ojla

Tudi pri nas je vse belo. Sicer ga ni veliko, vendar belo je.
Drugače pa je meni prav dolgčas. Sploh ne vem kaj bi počela in tako kar lutam po stanovanju sem in tja. Za kakšno konkretnejše delo pa nimam volje.

(odgovor članu meta22)
  Neposredna povezava do sporočila: 740
   RE: JANUARČICE
24.11.2005 15:18:22   
AlenkaIST
Mogoče bo pa na koncu tudi pri nam pobelilo........

_____________________________

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 741
   RE: JANUARČICE
24.11.2005 15:20:15   
AlenkaIST
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

JUPI JA JA, JUPI JUPI JA

_____________________________

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 742
   RE: JANUARČICE
24.11.2005 17:41:28   
Nannn
user posted image user posted image user posted image  oooo kok sem jezna zdele...cist cel post se mi je zbrisal k sem ga napisala pa se ful velik ga je blo user posted image  no se enkrat...

AlenkaIST prehiter si se veselila ker je nehal padat sneg...Hvala ti za link o poporodni depresiji in ko sem brala me je totalno zabederal in sem user posted image  kot dez...nas pa vse to caka ali pa ne nikoli se ne ve...

Sem od pregleda in je vse ok...srcek ji bije 125 udarcev na minuto in je ze kar velika...voda ok in zeleza zaenkrat tudi dosti...v kilazo se ni kaj prevec spuscala tako da mi danes ni nic tezila zaradi nje user posted image user posted image  tako da nasa pupa pridno raste in je zaenkrat vse ok...maternicni vrat tesno zaprt in ne kaze znakov za prezgodnji porod user posted image sem dobila tudi napotnico za resilca in napotnico za v porodnisnico...ja sedaj gre pa ze cistooooooo zares user posted image  ko sem prisla domov pa sem brez slabe vesti pojdela tri marelicne cmoke in sedaj uzivam user posted image

Me pa zanima ce veste kaj mi je G merila cez trebuh z metrom...

LP Nannn

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 743
   RE: JANUARČICE
25.11.2005 8:36:21   
Anonimen
Dobro jutro punce. A dans ni pa še nobene?
Nannn, pa drugič, saj ni panike.
Uniq in LE&TA, hvala za nasvete. Super, da se ne bom preveč sekirala, če grem malo ven. Ker da bom skoz doma, bom bolj bolana, kot če grem malo na sprehod. Sicer pa moja dva psa ne moreta čakat, da se jih kdo drugi usmili. Če slučajno moža dolgo ni domov jih moram jaz ven peljat. Preveč hoje pa itak tud sama ne zmorem.
Aja, Nannn, tisto ti je G verjetno merila, do kam se ti je dvignila maternica. Če te je merila od sramne kosti proti prsim. Če ne pa ne vem, kaj ti je merila, če ni bilo tako.
Včeraj sem imela pregled in je vse super. Naraščanje kilaže se mi je ful umirilo. Hecno, glede na to, da konstantno enako jem. Pritisk tudi super. Železo mi je predpisala, ker sem slabokrvna ratala, ostali izvidi so ok. Malo me je prestrašila, ker mi je za tisto bolečino na robu reber rekla, da zna biti zlomljeno rebro, ker baje v nosečnosti rado prihaja do spontanih zlomov reber, samo sva potem ugotovili, da bi me tisto drugače bolelo in je verjetno res malo natrgana mišica. Naredila mi je tudi UZ, naša user posted image user posted image ima že obseg glavice 30cm, tehta cca. 2.150g, pa na glavico je obrnjena, tako da se ne rabim bat medenične vstave. Potem me je pa še na CTG dala (me je ful presenetila, ker ga nisem pričakovala) in je tudi vse ok. Naslednji pregled imam čez 3 tedne (en dan v porodnišnici, naslednji dan pa pri svoji G), potem je pa rekla, da bom imela kontrolo vsak teden.
Lep dan!user posted image

(odgovor članu Nannn)
  Neposredna povezava do sporočila: 744
   RE: JANUARČICE
25.11.2005 9:45:59   
MatMaj
En lep zimski pozdrav.

Danes pa pri nas ne sneži, vsaj za zdaj še ne...user posted image  Mogoče se bo popoldne kaj pojavilo na nebu. In kako ste danes? Jaz se še kar držim. Mi user posted image user posted image  pritiska na mehur pa imam vedno občutek, da moram na wc. Čeprav mi sploh ni potrebno. Ah kaj vse spada tu zraven. Ampak je pa veselje, ko se vleževa z user posted image  zvečer v posteljo in opazujeva njegove akrobacije...
Kaj pa vaši trebuščki so tud podobni dolinam in hribčkom, kadar se premika?

Lepo se imejte vseuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 745
   RE: JANUARČICE
25.11.2005 10:04:16   
Anonimen
Pozdravljene

Pri nas pa sonček sije, ampak je verjetno kar mrzlo. Nisem bila še čisto nič na zraku. Bomo videli kaj bo prineslo popoldne.

MatMaj, tudi jaz z veseljem zvečer opazujem akrobacije naše user posted image  . Tudi pri nas se sedaj največkrat kažejo hribčki in dolince. Brcanja je pa bolj malo, kadar pa me brcne, me pa kar zaboli. Jaz pravim, važno da se premika. Da vemo, da je vse v redu. Sicer pa komaj čakam naslednji teden - imam v torek pregled in verjetno bomo imeli UZ. Ko bi vsaj bil.

(odgovor članu MatMaj)
  Neposredna povezava do sporočila: 746
   RE: JANUARČICE
25.11.2005 10:19:01   
Nyah*
Oj!

Tudi jaz sem pridruzujem tistim, ki vsak vecer opazujejo hribcke in dolinice nasega user posted image . Pa je tko lustno, da se tega res ne mores navelicat. Brc je manj, zdaj so bol premiki, a vazno, da so. Ko pa brcne, pa tudi mene fjst zaboli, so pac ze zelo mocni aneuser posted image .

Danes sem malo bolje spala, samo enkrat sem sla na wc, jupiii. Drugace pa ne morem docakat, da vidim najinega brcacauser posted image tudi v zivo, upam, da bo hitro minilo se teh nekaj tednov.

Vceraj sem bila v Soncku, imajo ful znizanje, ves tekstil -40%, se res splaca. Ce ima katera blizu, lahko poceni nakupuje za naseuser posted image .

Uzivajte, drage user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 747
   RE: JANUARČICE
25.11.2005 10:34:33   
uniq
Dan punce,
dones sem pa jest vse papirje zrihtala na CSD. Najprej sm mal cvikala ko ste pravile kolk je opravila s tem pa sm imela v 5 min vse...k sm si sprintala in spisala in je poj ona pobrala kar je rabila. Ha, Ha...kok sem jo. Je bla noro prijazna. Poj mi je zagotovila da bojo dinarčki 15.12. pa za porodniško sem jo prašala kok znaša in je rekla da od bruta moreš odšteti še odbitke in poj vn pride neto plača...tko da če maš bruto 169 000 poj ti vn pride 118 000. Tko da smo si na jasnem. Se je men zdelo mal preveč 100% bruto. Poj bi ble ženske sam na porodniških...user posted image .
In drugače kako ste kaj? So seuser posted image  mal pomirili z brcami kaj? Ja tud pr meni. Včer me je skoz trebuh grdo bolu ...najbolj spodaj v trikotniku že...in ena sumljiva sluz je bla mal...poj pa strah. In sm skoz na wc letala pa ppočivala. Dones je že bolje. Kok je hitro čas minil...ni dolgo ko smo bili na nuhalni sedaj pa je že 32 teden...noro. Še malo pa se bomo crkljali..jaz komaj čakam k sm že nekolko naveličana tega vsega skupaj...
V glavnem pazite nase in na svoje user posted image ....

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 748
   RE: JANUARČICE
25.11.2005 10:34:35   
LE&TA
Tašonka, me veseli da sta oba OK, je lepo slišat take stavri.
Ostale pa ste tud Ok kot pišete, hribčki in dolince so pa res fajn za opazovat in za občutit. Včeraj sem že spala pa je moj držal roko na mojem trebuhu in se je baje ful dogajalo, jst sm pa prou lepo spala, WC obiskujem 2x ponoči.Povrh vsega mam pa zdej še hemeroide, sicer čist majhno kuglco, ma zadost! Upam da bo zginlo, si pa mažem z eno kremco Faktu (upam da mi ne škodi) in posebne robčke mam za se tam obrisat k ti hladijo!user posted image  

A je mela katera že hemeroide, mislim tiste ki ne boste zdej prvič mamice?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 749
   RE: JANUARČICE
25.11.2005 10:42:54   
Anonimen
Uniq, pol pa jest nisem zastopla, kaj sprašuješ.user posted image  Sem hotla povedat, da ti od bruto vzamejo povprečje, potem pa od tega povprečja odbijejo prispevke in davek, ven dobiš pa nakazano seveda neto. Mal zmede, sorry... user posted image
Hemeroidov pa jaz še nisem nikoli imela in upam, da jih ne bom zdaj fasala. Glede na to, da moram jest železove tablete, ki baje ful zapirajo, me kar mal skrbi, da bi še hemeroide dobila zaradi zaprtosti.user posted image
Ja, hribčki pa dolince so pa ful zabavni. Midva se vsak večer reživa, ko jih opazujeva. To in pa občutek teh brcik bom najbolj pogrešala, ko bom enkrat rodila.

(odgovor članu LE&TA)
  Neposredna povezava do sporočila: 750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...




Vodene športne aktivnosti
Michonne RR

Kdaj ste otroke vpisali na vodene športne aktivnosti?

Pri 1 letu (17%)

Pri 2-3 letih (17%)

Pri 4-5 letih (31%)

Ob vstopu v šolo (34%)


Število vseh glasov: 29

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!